Jump to content

Moto Zajednica

P: Buell Ulysses

Recommended Posts

• Drug član, 1296 postova
  • Motocikl: Uly

Prodajem moj motor, tj. prodajem tri motora iz oglasa pa koji poslednji ostane - ostaće za mene.

Buell je američki proizvod, agregat je Harley Davidson 1204ccm (veliki Sportser pa još nabrijan na 107ks), a sva ostala rešenja su maaaalo specifična. Gorivo je u ramu, disk po obodu točka, ulje za agregat je u zadnjoj viljušci, kaiš za prenos i tako... prava budalaština kako mu tepam   :)

Fabrička tri kofera uz njega, narandžasto je folija, crn je ispod, uredno i kompletno servisiran, presvučeno sedište, nov rezervni kaiš ide uz motor...

Nije trenutno registrovan pošto ja registrujem periodično. Čekam sezonu. 

Cena: 4.990,-

Buca NS - 064 364 88 11 

IMG_20250704_163924.jpg

IMG_20250711_171759.jpg

IMG_20240504_160011.jpg

IMG_20250326_153525.jpg

IMG_20250516_185339.jpg

Promenio član PremieRacing
dodate fotke
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8250 postova
  • Motocikl: TDM 900

Srećna prodaja! Izuzetno zanimljiva sprava. Erik Buell je bivši trkač i inženjer, znao je i te kako šta radi i kako se pravi motor.

• Hvala 1

• Ne silazi, 3552 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
3 hours ago, Alekre said:

Srećna prodaja! Izuzetno zanimljiva sprava. Erik Buell je bivši trkač i inženjer, znao je i te kako šta radi i kako se pravi motor.

Ovo je jako diskutabilno... 

...neće kolegi smetati što mu držimo oglas visoko... 

Pre koji dan sam odslušao CycleWorld podcast o njemu (obožavam ih), i baš su pričali kolko je kontraverzan, i kolko je uvek bio tvrdoglav... Nekad baš i najbolja osobina. 

137.000 motora je Buell do sad napravio, i ima konstantno razvoj.. Bori se. Drugačiji je. 

Ako išta, svetu trebaju i takvi, što idu svima uzqrac.. 😉

Npr. Ta ideja prednje kočnice.. Kolko ima smisla tolko i nema... 😉

Voleo bi da vidim proračun. 

Dva diska+dve čeljusti su teži, fakat, i to je cela njegova premisa oko smanjenja neovešene mase i osmeravanja sila na glavčinu koja se posle prenose na rub felne tj. gumu. 

TO je sve prednost tog sistema. 

Mane su bile višestruke. 

Prvo, izmestio je masu koja rotira na rub felne, i povećao žiro efekat, a mnogo gore, dugo su se patili sa formulacijama pločica i self-servo efektom, problem im je bio u kontroli trail braking-a, tj. u kontroli sile na kočenje pri tranziciji ulaska u krivinu.. Pri puštanju kočnice dešavalo im se da sila ne pada nego raste.. 

Odslušaj podcasts, ja pratim svaku epizodu, doduše ja jesam bolestan 😄😭

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5200 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Pre 3 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Pre koji dan sam odslušao CycleWorld podcast o njemu (obožavam ih), i baš su pričali kolko je kontraverzan, i kolko je uvek bio tvrdoglav... Nekad baš i najbolja osobina. 

137.000 motora je Buell do sad napravio, i ima konstantno razvoj.. Bori se. Drugačiji je. 

Dva diska+dve čeljusti su teži, fakat, i to je cela njegova premisa oko smanjenja neovešene mase i osmeravanja sila na glavčinu koja se posle prenose na rub felne tj. gumu. 

Mane su bile višestruke. 

Prvo, izmestio je masu koja rotira na rub felne, i povećao žiro efekat, a mnogo gore, dugo su se patili sa formulacijama pločica i self-servo efektom, problem im je bio u kontroli trail braking-a, tj. u kontroli sile na kočenje pri tranziciji ulaska u krivinu.. Pri puštanju kočnice dešavalo im se da sila ne pada nego raste.. 

Dokazalo se i na trkama da taj princip sa prednjom kočnicom uopšte nije dobar. Ako se neko seća imali su jednu eskurziju u WSBK sa EBR 1190RX 2014. i 2015. godine. Najveći problem (pored finansija za tim, jer je tad Buell (a kad nije) bio u velikoj krizi) bile su upravo kočnice.

• Podržavam 1

• motoras, 2609 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ali za jednog prosečnog uličnog jahača, sasvim ok. I egzotično. Ko voli dobra prilika.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3182 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Ovo mašina iz Iron 1200 ?

To mi je prvi HD što sam vozio, i bio jako zadovoljan kako ide i povlači.

• Sviđa mi se 1

7 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Mane su bile višestruke. 

Bandoglav čovek, terao svoje :)

• Sviđa mi se 1

Ma jok, opušteno, ovaj oglas i ovaj motor svakako ne zavisi od tuđeg mišljenja   :jee:     :lol3:

Ovo može da kupi samo i jedino jednako bandoglava budala kao što je i Erik Buell bio dok ih je pravio   :vlajko:

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 4

Ne sme niko da te dira 🪓

Da vam kažem da je to čovek koji ima istančan ukus za vozila koja se ne uklapaju u svakodnevnicu i siguran sam da onaj ko želi da ima nešto specifično, na pravom je oglasu.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Ti bi mogao da svratiš do NS pre nego predam Avantime, da ga pogledaš i provozaš po dogovoru. 

Mada, biće ti još bliže i kod mnoooogo veće budale, momak ima kolekciju čudnih francuza i sad im pravi garažu sa dizalicama i podnim grejanjem   :lol3:    :care:   Otišao je u prave ruke. 

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7751 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Imao priliku da provozam XB12s Lightning, ne mogu da prežalim što nisam, jako zanimljiv motor, iako nisam fan Harlija, ali Buelli su skroz druga dimenzija.

• Sviđa mi se 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja