Jump to content

Moto Zajednica

Imam bmwk1200lt imam problem jer ne mogu da dobijem amss potvrdu zato sto mi brojac kilometara meriu miljima a ne u km.

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Bmw k1200lt

Kako da prebacim u meniju na km  i da li to u opste moze. Sam kilometar sat mi kazaljka pokazuje u kilometrima ali na  bordu predjene km meri u mph. Moze li mi neko reci da li se to u opste menja i kako ?  Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: look 695

Na BMW K1200 LT prebacivanje sa milja (MPH) na kilometre (km/h) se radi direktno na instrument tabli, bez dijagnostike 👍
Postupak je isti za većinu godišta.

Postupak (korak po korak)

1. Kontakt isključen

2. Na instrument tabli pritisni i drži dugme za reset dnevnog brojača (TRIP)

3. Dok držiš dugme, uključi kontakt

4. Posle par sekundi na displeju će se pojaviti izbor MPH / km/h

5. Pusti dugme, pa ga kratko pritiskaj dok ne izabereš km/h

6. Sačekaj nekoliko sekundi ili isključi kontakt – izbor se automatski snima

Šta se menja

• Brzina: km/h

• Odometer (ukupna kilometraža): kilometri

• Trip brojač: kilometri

Ako ne reaguje

• Probaj isti postupak ali duže drži dugme (10–15 s)

• Ako je motor uvoz iz SAD, retko se desi da je tabla zaključana – tada je potrebna BMW dijagnostika (GT1 / MoDiTec) da se promeni region

Ako mi kažeš godište (npr. 2000, 2003, 2008) mogu da proverim tačno za tvoj model da li postoji neka sitna razlika.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: look 695

Nervira me sto samouvereno lupeta. Dobar je kada znam neku oblast, da mi da samo detalj koji mi nije jasan. Tek cemo da se druzimo sa robotom, protiv svoje volje naravno. Kaze drugar, dobar je pomaze, pa i Vestica je pomagala Ivici i Marici. Crepovi su bili od prave cokloade.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Integrisan, 9860 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Meni je Miki mozak isprao sa pitanjima koje gume i koji lanac da uzme za XADV 750.

Šta se zbilo ljudi moji.....prvo pita mene pa gpt za misljenje.

Odgovori se razlikuju u dve svetlosne godine. I onda dodjemo do problema.

Miki je dovoljno lud pa mi šalje odgovore od gpt.

Neam luksuz da budem toliko lud, po krtkom postupku rešim stanje (mršukurackrasni).

Iz znatiželje pitam gpt neke stvari koje znam u mali prst, malo se driblamo....do sad 95% maši i to u ozbiljnim temama.

Kako gurnuti prs u oko, napumpati balon pogodi 

Tek kad ga nadujem uz obrazloženje.....da skoro tačan odgovor.

Za sad ..  veštačka inteligencija je jedno zlo, dal će nam doći glave.....vreme pokaže.

Sigurno je.....da će hebati svima nanu naninu!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: Ex Beverly 300 ie, Forza 750

Koristan jezicki alat pre svega, sve preko toga vrlo diskutabilno. Na poslu mogu da korisitim 10ak takvih alata, ume ozbiljno da pomogne, ali mora da zna da se koristi.

Nece nama AI nanu naninu, nego ljudska glupost kako je to uvek i bilo. jbg to ljudi hoce da ih leci chatgpt, stvarno nije do chatgpt:)

Mislim je funkciju i buducnost AI i ljudi najjbolje objasnila neka koleginica iz IT. Nece AI zameniti ljude, ali ljudi koji ne koriste AI nece moci da rade gomilu poslova.

• Zainteresovan, 624 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Ubismo coveku temu, ali evo i moj primer ne tako svez, kada sam menjao motor. Samo trpa random informacijama koje veze nemaju pa sam se malo zezao. I sto mu vise skreces paznju da gresi, on dublje ulazi sa jos vecim glupostima.

Screenshot_20260124_090452_ChatGPT.jpg

• Svrati ponekad, 96 postova
  • Motocikl: Nemam

Tzv. veštačka inteligencija ili kako oni, kojima je žao što im je maternji jezik srpski, je nazivaju AI je jedna velika šarena laža.

Mogu da pišem mnogo na tu temu ali sve to uveliko prevazilazi ovaj Forum. Želim da prenesem iskustvo i mišljenje formirano po raznim stranama sveta i u raznim oblastima ljudskog delovanja: da bi se veštačka inteligencija iskoristila sa potpunom sigurnošću korisnik treba da bude vrstan poznavalac upravo te oblasti o kojoj "komunicira" sa tzv. veštačkom inteligencijom.

Računari nikada, ali baš nikada, neće biti u stanju da budu inteligentni. Računari mogu da u jednom trenutku, a nekada se to zvalo "naizust", da iznesu gomilu podataka i time fasciniraju većinu ljudi. Računari mogu veoma brzo da izvrše komplikovane računske  ili statističke operacije. Sve to a i još dosta sličnih stvari mogu da učine, onako kako im je zadato ili predodređeno. Mnogo što šta će moći i u budućnosti da učine ali samo ono što im je neko i nekada propisao, odnosno programirao ali preko toga ništa. Računari nikada neće moći da budu radoznali. I u tome je bezbednost opstanka ljudi i razlika u odnosu na bilo koju veštačku inteligenciju.

Tu tzv. veštačku inteligenciju su stvorili ljudi koji se bave računarima i ljudu koji se bave biznisom a ni jedni ni drugi nemaju znanja iz svih oblasti. Interes prvih je da stvore utisak da je njihov rad nešto novo i zato su ga i nazvali veštačkom inteligencijom a ovi drugi gledaju da od svega toga naprave što više novca.

Što se budete više upustali u postavljanje raznih pitanja tzv. veštačkoj inteligenciji, pod uslovom da znate dobro i unapred odgovore, videćete kako se iznose kojekakvi odgovori koje naš narod lepo i tačno zove "lupetanja".

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Integrisan, 8769 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ono što je na displeju uvek na većini motora može da se promeni iz milja u kilometre. Ako je gravirano... Mada ako se sećam, stariji BMW-ovi ako su u miljama istovremeno su gravirani i u kilometrima sitnijim brojevima.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja