Jump to content

Moto Zajednica

Iči Buc

Recommended Posts

• Drug član, 809 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Ako se dobro sjećam ona je počela tako što se iz Australije vratila u Holandiju motorom (RE Himalayan) i to snimila. U Australiji je valjda radila kao rudarski inžinjer... Te prve sezone su mi bile simpatične jer sam imao osjećaj da nije neki iskusan vozač ali da je vrlo hrabra osoba.. Posle se moglo vidjeti da je napredovala i sa motorima, opremom i svim ostalim. Danas je institucija...

Promenio član Guliver

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1239 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Evo jedna topla preporuka za kanal koji po mom mišljenju može da joj stane na crtu, iako se radi o samo jednom putovanju od Australije do Londona i, ono što je i najžalije, nije kompletiran serijal. Pretpostavljam da momci nisu uspeli da namaknu neki keš od ovoga što su napravili, pa su odustali od završetka. I pored toga je serijal odličan, a meni posebno dobar deo o putu preko Pamira. Pretražujući o Pamiru sam i naleteo na njih.

https://www.youtube.com/feed/subscriptions/UCA-HGxbW1T-gCXD8jekZcBA

• Hvala 1

• Drug član, 2924 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 41 minuta, živke je napisao:

@mick pa ovako se izgovara kod nas, uglavnom je oslovljavamo sa "Iči" u razgovorima :D . Malo šale, ne može da škodi. Ali što da ne, hteo sam da dodam i orginalno ime u naziv teme, ali izgleda da ja to ne mogu da uradim. 

Ovo je ipak malo pretenciozno :D 

Pa pazi...ona je krenula u ovu sezonu sa namerom da ''čuje'' žene u tim delovima sveta. Ne meša se u politiku ali se trudi da prikaže žene u svim okolnostima. Zato kažem da joj ti delovi sveta nisu dorsli...jer zemlja gde državni službenik uzme njen pasoš i postavi pitanje ''nemaš muža?'' oslikava stanje sloboda i prava kao i nivoa Društva u celini.

Ona to tiho radi ali nesumnjivo je da će u nekom trenutku to na glas reći ili napisati...

• BJB Maxi Scooter Club, 1028 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
pre 57 minuta, Blackened je napisao:

Haos, Kinezi totalno zatvoreni (na stranu sto je blokirano skoro sve na internetu, mora VPN, alternativni servisi).

Ne mora ništa ako ubodeš dobar e-Sim, sve radi bez problema.. ja nisam upalio VPN ni jednom za 7-8 dana tamo. 

Ja sam je gledao pre par godina kad je vozila CRF Rally, bogami svašta je prošla od tad

• Drug član, 2893 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@mick ok, onda nisam skroz razumeo šta si hteo da kažeš. Te zemlje su takve kakve su, i to je opšte poznato. Ali u tom smislu nisu mnogo različite ni afričke, južno-američke. 
Kao što rekoh - od svih mesta na kojima je bila, a za koja možemo reći da su nam relativno dostupna (severna Afrika, bliski istok, centralna Azija) - meni je ovo sad, konkretno Tadžikistan, Pamir itd. najzanimljivije. Oduševljavaju me one planinčine, doline, visoravni, prazna prostranstva. Hej ona se vozi na 4000 mnv. ne prevoj, nego kilometrima tako :) Ludilo 

• Zainteresovan, 822 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
51 minutes ago, andrej. said:

Ne mora ništa ako ubodeš dobar e-Sim, sve radi bez problema.. ja nisam upalio VPN ni jednom za 7-8 dana tamo. 

Ja sam je gledao pre par godina kad je vozila CRF Rally, bogami svašta je prošla od tad

Da, verujem da ima nacina interenet resiti ali je motor najveci problem, izadju preko 1000e+ samo dozvole za prolazak Kinom i jako komplikovano, nema slobode za kretanje svojim vozilom. Vecina kroz Aziju posalje motor da preskoci taj deo. Sto i nije bas neko resenje, i isto skupo bude.

Promenio član Blackened

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Evo nova epizoda, pre 40 min.

Pratim negde od druge sezone, svaku epizodu od početka do kraja. Ova sezona je definitovno najbolja. Centralna Azija je baš prelepa.

Verujem da je zaslužna za bar 30% kupljenih CRF 300L/rally motora (uključujući i moj :D)

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 528 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
Pre 3 sati, živke je napisao:

Ne samo GS, nego pitanje je koliko ljudi odavde bi smelo da krene sa svojim trenutnim motorom na ovakvo putovanje. Recimo da se ograničimo na osmu sezonu, i (centralnu) Aziju. 
Ne u smislu offroad i to, može li ili ne, nego čisto što se pouzdanosti tiče, i onoga što je još bitnije: a to je da li će se moći popraviti kada se pokvari ?

Brate zesce nju boli uvo za to. Ona kad joj propadne putovanje kupi kartu, sedne u avion i ode kuci. Motor ostavi da se snalazi sam pa i on nadje put do kuce za 6 meseci nekim brodom...

Mislim svaka njoj cast apsolutno, nista negativno o njoj. Hocu da kazem, ima ljudi koji sanjaju ove stvari, a ne koci ih ni hrabrost, ni motor.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2924 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 9 minuta, Nightrider Z je napisao:

Brate zesce nju boli uvo za to. Ona kad joj propadne putovanje kupi kartu, sedne u avion i ode kuci. Motor ostavi da se snalazi sam pa i on nadje put do kuce za 6 meseci nekim brodom...

Mislim svaka njoj cast apsolutno, nista negativno o njoj. Hocu da kazem, ima ljudi koji sanjaju ove stvari, a ne koci ih ni hrabrost, ni motor.

Ako si pratio period korone...ispekla je ona zanat što se tiče transporta motora od jedne tačke do druge. Težak put je prevalila da bi sad mogla da izabere motor star 100 godina sa karburatorom i da se otisne u najprašnjaviji deo sveta a da pri tom ne brine....toliko :D 

• Drug član, 1077 postova
  • Motocikl: -

Ne želim da oduzmem ništa od njenih zasluga, ali ovdje gdje se ona trenutno nalazi u smislu gledanosti, može da krene sa bilo kojim motorom, svaki će joj donijeti gledanost/pare. Svaki kvar donosi dramu, a to donosi gledanost.

Jeste za ovu sezonu odabrala star motor, ali realno, na njemu su stare samo plastike. 

Sa druge strane, iako mi uživamo, ovo je njoj sad postao posao, siguran sam da ima dana kad se i njoj samoj sve to smuči. Nešto ovako

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

23 minutes ago, Nightrider Z said:

Pa ne bih se baš složio. Prvo jer je njoj motor sredstvo za rad, sa njim putuje i zarađuje. Ne verujem da bi tek tako prekinua sezonu i otišla kući. A drugo - ne verujem da joj je sve jedno da li će motor da joj se pokvari u nekoj zabiti, desetinama kilometara od ljudi i civilizacije.

3 minutes ago, miki said:

Jeste za ovu sezonu odabrala star motor, ali realno, na njemu su stare samo plastike. 

Upravo ovo.

• Zainteresovan, 528 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Opet kazem, njoj svaka cast :) ali za bilo koji kvar motora, ona ima resenje, i to nije medju vecim problemima. A kao sto Miki rece, tako dobija i gledanost.

Ali to nije poenta

Moj komentar se odnosio na tvoju konstatciju da ljudi ne bi smeli GS-ovima i drugim motorima da krenu na takav put.

Ne, nije bila konstatacija, više pitanje, jer i sam sam se pitao isto.

• Enduraš, 6631 postova
  • Motocikl: 450MT

Odlična tema. Zamolio bih sve da ne pominju GS uopšte, otići će tema u Q. 

Pratim je maltene od početka, mada neke delove sam preskakao, nisam sve gledao, povremeno se zasitim, pa se vratim opet gledanju. Snimke koje izbacuje su u rangu discovery emisija, nije ni čudo sto ima toliko pratilaca, bas je usavršila "zanat" snimanja i putovanja. 

Napisala je i knjigu o svom zivotu/putovanjima, planiram da je kupim i pročitam. 

@živke zamoli nekog urednika da promeni naslov teme, ne znam sta ti znaci ovo iči buc, bezveze kliknuo :)

Ako ces "po srpski" onda je Iči buts ;)

Promenio član aca-pn
  • Haha 1

• Zainteresovan, 822 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Dosta je to posao, navikla je na sve i naucila sta je bitno, ima neki plan b sigurno.

Meni samo malo kontradiktorno ti sto snimaju svaki dan, koliko zapravo uziva u samoj voznji i avanturi tako. Malo mi je neiskreno onda,  sve to previse odvlaci od sustine, sigurno mnogo razmislja sta ce snimi i prema tome se vodi.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6631 postova
  • Motocikl: 450MT

Zato i vozi kratke dnevne kilometraze, mnogo manje nego sto mi obično vozimo, bas zato da bi imala vremena da odmori, montira snimke, pobrine se malo za motor itd.

• Drug član, 1077 postova
  • Motocikl: -
pre 9 minuta, Blackened je napisao:

Dosta je to posao, navikla je na sve i naucila sta je bitno, ima neki plan b sigurno.

Meni samo malo kontradiktorno ti sto snimaju svaki dan, koliko zapravo uziva u samoj voznji i avanturi tako. Malo mi je neiskreno onda,  sve to previse odvlaci od sustine, sigurno mnogo razmislja sta ce snimi i prema tome se vodi.

Ovo je sad posao, ništa ni manje ni više. Interesantan, ali i dalje posao.

pre 6 minuta, aca-pn je napisao:

Zato i vozi kratke dnevne kilometraze, mnogo manje nego sto mi obično vozimo, bas zato da bi imala vremena da odmori, montira snimke, pobrine se malo za motor itd.

Dobro, za neke dijelove kojima prolazi, nije ni realno da se uradi više. Ima i ona dana od 400-500 km.

Evo kolega Saša, planira prosjek od Joburga do Beograda oko 300 km dnevno.

• Sviđa mi se 1

16 minutes ago, aca-pn said:

@živke zamoli nekog urednika da promeni naslov teme, ne znam sta ti znaci ovo iči buc, bezveze kliknuo :)

Ako ces "po srpski" onda je Iči buts ;)

Piši kao što govoriš! Sigurno ne lomiš jezik da kažeš buTS, nego lepo buc :D 

Ali dobro, evo zamoljavam urednika da promeni naslov teme kako auditorijum zahteva 😄

• Drug član, 1350 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Spominjete kako je sve to posao bez nekih vecih opasnosti. Ne bih bas tako bio samouveren, ogroman podsetnik je upravo ono sto se desilo Nandi u Indiji. Tako da, svaka cast i Iči i Nandi. Veliki naklon. A vec ako rade to sto ih cini zadovoljnim zasto ne bi i oprihodovali kao posao. 

• Drug član, 1507 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Свака њој част. Ја сам једно време сумњао да има пратњу. А можда и има, ко зна. Више ме одушевљава ова наша Снежана што путује са бициклом. Е то је авантура и храброст још са скромним буџетом. Ова Холанђанка је увек имала кинту, посебно сад.. Него увек сам се питао ко овим женама на путу од пола године и дуже лечи хистерију? Дал се ослади неки талибан 🫢

Promenio član Gajo Sevojno
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 473 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 23 minuta, Gajo Sevojno je napisao:

Свака њој част. Ја сам једно време сумњао да има пратњу. А можда и има, ко зна. Више ме одушевљава ова наша Снежана што путује са бициклом. Е то је авантура и храброст још са скромним буџетом. Ова Холанђанка је увек имала кинту, посебно сад.. Него увек сам се питао ко овим женама на путу од пола године и дуже лечи хистерију? Дал се ослади неки талибан 🫢

Realno,mora negde da spusti nivo stresa🤔

• Podržavam 1

• Drug član, 2105 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt
Pre 6 sati, Blackened je napisao:

Gledao sam onog Crnogorca sto je iz Bara biciklom isao po Aziji (Indija, Tajland...), ne mogu da nadjem njegov kanal sada.

Bilo je obrisano sve godinu-dve pa sada ponovo dodaje redovno po jednu epizodu. Stigao je mislim do 19. Potrazi ga na YouTube. Lik legenda!!!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja