Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina novog motora u 2026, koji je vaš izbor

Recommended Posts

• Drug član, 2726 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Da bi neki motor vama legao to ne moze u 10km voznje. 

Kad sam uzeo Nc, kukao sam posle 50km, sad lagano 200-300 bez pauze, kad mi krene ono da mi smeta, ustanem minut i sve super, navika je cudo. 

Neko ce reci nije mu ni taj Versyis udoban a on i druga mu polovina imaju po 180 visine, 

Moze svaki za dvoje samo je pitanje da li želite da se vozite ko na trkama ili da uživate u voznji. 

Kad kažu nije za dvoje zbog preticanja, moze to bez problema svaki. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 521 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
Pre sat vremena, DAR'C NS je napisao:

Molim te pojasni malo. SE sa elektronskim ogibljenjem navodno je perfekcija, mada i +1500€ na S varijantu. Hvala unapred! 

Ne svidja mi se ideja gde se podesavanje menja tokom voznje samo od sebe, bez moje zelje. Pored toga, ceo sistem je dosta komplikovaniji (ima pumpu i jos kojekakve kerefeke) zbog necega sto ne zelim da imam 🙂

• Sviđa mi se 2

• Andragog, 5426 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Nezgodni su ti teski motori za putovanje (kad stigneš), mislim na 250+. Treba ga uparkirati, isparkirati itd. Jos ako je neka nizbrdica ili dole šljunak, onda rodiš mečku.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: xmax 300(+1 uskoro)
1 hour ago, Nightrider Z said:

Ne svidja mi se ideja gde se podesavanje menja tokom voznje samo od sebe, bez moje zelje. Pored toga, ceo sistem je dosta komplikovaniji (ima pumpu i jos kojekakve kerefeke) zbog necega sto ne zelim da imam 🙂

Hvala na odgovoru! U pravu si, sva ta elektronika….možda malo da ne bude sve kompijuterski programirano a popravke verovatno nenormalno skupe. U nekom postu član ove zajednice koji vozi NT-a novog(hondu) srećom u garanciji spomenu displej za zamenu 3000€🙃pa to stvarno nisu cifre za zajebanciju….ludilo. Hvala još jednom i mislim da si mi na pravi način dao odgovor. Svaka čast!

• Hvala 1

• Zainteresovan, 416 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Kada bih kupovao nov motor,a razmisljao sam i o tome...kupio bih motor koji odgovara mojim potrebama. Nemam vremena da putujem 1000de kilometara u ovom trenutku,zbog posla...treba mi motor za svaki dan,grad,...i poneku vikend turu po zemlji i okruzenju...dakle neki sport turer.

Iskreno NC bih kupio bez razmisljanja da ima 70-80 konja. Nisam ga vozio ali onako predpostavljam da bi mi bio slab jer sam uvek vozio oko 100 ili vise konja.

Ako bi mi odgovarao po gabaritima gledao bi cb1000gt ili Tracera 9... Suzuki GSX 1000gt takodje dolazi u obzir.  To su motori koji bi meni bili u uzem izboru. 

Da budem skroz u temi😁

Promenio član pedjazz
  • Sviđa mi se 1

• Mr., 636 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

@pedjazz100 ljudi 100 ćudi. Ja nijedan od mojih motora nisam kupio razmisljajuci o potrebama i namjeni vec samo sa željom da mi izmami osmjeh i lučenje endorfina kad god ga pogledam. Da li u garaži ili na vrh Stelvia i Grossglocknera nebitno je.

I kad ga zajasem sa planom od 500 km danas i svaki naredni dan sledeće sedmice  kao i kad ga upalim da odem na kafu jedan kilometar od kuće isto uživam i to je jedini razlog zasto sam usao u ovu pricu. Za potrebe i na taj nacin biram donekle automobil a i to puno puta bude odluceno srcem a ne razumom.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 416 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 33 minuta, Pirotehnicar je napisao:

@pedjazz100 ljudi 100 ćudi. Ja nijedan od mojih motora nisam kupio razmisljajuci o potrebama i namjeni vec samo sa željom da mi izmami osmjeh i lučenje endorfina kad god ga pogledam. Da li u garaži ili na vrh Stelvia i Grossglocknera nebitno je.

I kad ga zajasem sa planom od 500 km danas i svaki naredni dan sledeće sedmice  kao i kad ga upalim da odem na kafu jedan kilometar od kuće isto uživam i to je jedini razlog zasto sam usao u ovu pricu. Za potrebe i na taj nacin biram donekle automobil a i to puno puta bude odluceno srcem a ne razumom.

Isto smo rekli...ali izmedju jednog i drugog je 100 ljudi 100 cudi.

Ja zivim 200 na sat...vozim 100 na sat. Motor mi sluzi za opustanje,relax...pouzdanost,udobnost...to mi izmami osmeh...

Dnevno sto poziva,svaki znaci druga kombinacija...sto poruka,20 mesta...brdo komunikacija...

Motor i sum vetra mi je predah...Za dusu.

Nekom ko sedi danas na poslu,kuci gleda tv,tekmu film...on ce verovatno traziti adrenalin,gas i to ce mu dati osmeh na lice...ja na motoru spustam adrenalin...Kao sto rece...100-100 👍😁

Jedino je tacno da se svaki put okrenem da pogledam u motor kad od njega odlazim...to mi je dovoljno😁😁

Promenio član pedjazz

• Mr., 636 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
15 minutes ago, pedjazz said:

Isto smo rekli...ali izmedju jednog i drugog je 100 ljudi 100 cudi.

Ja zivim 200 na sat...vozim 100 na sat. Motor mi sluzi za opustanje,relax...pouzdanost,udobnost...to mi izmami osmeh...

Dnevno sto poziva,svaki znaci druga kombinacija...sto poruka,20 mesta...brdo komunikacija...

Motor i sum vetra mi je predah...Za dusu.

Nekom ko sedi danas na poslu,kuci gleda tv,tekmu film...on ce verovatno traziti adrenalin,gas i to ce mu dati osmeh na lice...ja na motoru spustam adrenalin...Kao sto rece...100-100 👍😁

Slazem se da se djelimicno ne slazemo ili slazemo. Meni je citav zivot prepun adrenalina, od hobija do svih poslova koje sam do sad radio, o tome mozemo na PP, al i dalje mi je voznja motora odmor i skupljanje pozitivne energije (kao i tebi). Adrenalin nuzno ne mora biti jedinica za zadovoljstvo i u tome se isto slazemo. Najblize sto mogu danas biti NIRVANI je kad se vozim, a diskusija sa moje strane je bila vezana za nacin na koji odabrati model vrstu jedinku motora na kom ce se neko voziti.  Za tebe su potrebe kako si rekao ne da se vozis od A do B, kako sa ja iniciijalno shvatio tvoj post, nego nacin da pobjegnes od dnevnih radnih i ostalih opterecenja i da se odmoris. I kod mene je isto samo sam to objasnio na drugaciji nacin. Jedina razlika je u tome da ja i da znam da cu samo jednom godisnje da izadjem iz Radijusa 20km od mjesta gdje zivim opet izabrao motor koji je 260+kg i kojeg sad vozim. Ne bi isao na ustrb daj malo manje da se lakse vozim po gradu i u dnevnim guzvama. Bas moj motor i taj model me cini sretnim i ne bi nikad isao na ustrb tog zadovoljstva da zadovoljim dnevni komfortizam (nisam siguran da ova rijec uopste postoji 🤣).

"Beware the man who has grown old in a job where people die young."

Promenio član Pirotehnicar
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja