Brale 52 Napisano pre 6 sati U prolazu, 61 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, pošto ću izgleda da malo odmorim od upravljanja A kategorijom, vrv 6 meseci, zanima me da li je to za ceo A ili ostavljaju bar AM? Ima li ko iskustva. Da znam da li da se đoram za neki skuterčić? Razlog je obilaženje na punoj, dva komada. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 986 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Ја мислим да иде одузимање дозволе а не категорије, тј да не би смео ништа да возиш. Нека ме неко исправи ако грешим Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 385 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da samo oduzimaju kategoriju sa kojom si ucinio delo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13654 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Ne silazi, 3082 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan @dule2812 Grešiš, osim ako nisam obavešten o promeni. Oduzima se kategorija vozila kojom je učinjen prekršaj. Za AM nisam siguran. Ranije se polagao PSP i dobijala se posebna dozvola. Glavna na čuvanju, PSP se koristi... Promenio pre 3 sati član Blaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 385 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Blazaranije su oduzimali celu dozvolu pa onda kategoriju,non stop menjaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano pre 2 sati U prolazu, 61 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Pa to, gledam sada imam nekih vazdan kategorija u dozvoli. Ako mi ide A, možda ostaje AM ili A1, ništa mi nije kasno. Elem, biće dobar GS dohc na prodaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 986 Napisano pre 2 sati Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Ето, нисам ни ја паметан. И ја сам полагао прво псп па онда за б, знам за то, али сам мислио као оно што је било за б и ц категорију. Ако некоме одузму б чини ми се да није смео ни ц да вози. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3334 Napisano pre 2 sati Drug član, 1041 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Uzmu i sad dozvolu, ali možeš da tražiš potvrdu na kojoj ti pišu sve kategorije. U starim vozačkim se zabrana upisivala na samu dozvolu, ostale kategorije si mogao da koristiš normalno, pošto sad ne mogu da pišu, ide oduzimanje dozvole. Što je meni imbecilno, sad je sve uvezano, pikni negdje na kompu da ima zabrana, i patrola to lako može da provjeri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2898 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 994 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je u BiH tako, kod nas se ne oduzima dozvola. Ovlašćeni radnici MUP-a, na osnovu podataka iz Registra, u skladu sa zakonom, bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana od dana evidentiranja mere, dostavljaju vozaču Saopštenje o vremenu trajanja izrečene mere evidentirane u Registru (dalje: Saopštenje) na obrascu čiji su sadržina i izgled odštampani uz Pravilnik i čine njegov sastavni deo. Saopštenje sadrži podatke o: - kategoriji motornog vozila za koju je izrečena zaštitna mera, - trajanju mere, - organu koji je doneo pravosnažnu odluku o izricanju zaštitne mere, - broj i datum pravosnažne odluke, - datum od kada mera počinje da teče i - datum do koga zaštitna mera traje. Dostavljanje Saopštenja vrši se prema pravilima o ličnom dostavljanju koja su propisana Zakonom o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 33/97 i 31/2001 i "Sl. glasnik RS", br. 30/2010). Zaštitna mera je izvršena dostavljanjem Saopštenja vozaču i počinje da teče od datuma kada je vozaču Saopštenje uručeno, odnosno od datuma koji je u Saopštenju naveden kao datum od kojeg zaštitna mera počinje da teče. Zaštitna mera se ne upisuje u saobraćajnu dozvolu kao nekada, vozač ne odlazi u prostorije nadležnog organa, već se svi podaci u vezi sa izrečenim zaštitnim merama vode u Registru u elektronskom obliku i, kao i svi ostali podaci iz elektronske kartoteke vozača, dostupni su u svakom trenutku pripadnicima saobraćajne policije koji vrše kontrolu u saobraćaju. Vozač sme ponovo da upravlja vozilom po isteku perioda trajanja zaštitne mere, bez potrebe da odlazi u prostorije nadležnog organa. https://www.paragraf.rs/100pitanja/prava_gradjana/izvrsenje_zastitne_mere_zabrane_upravljanja_motornim_vozilom.html Promenio pre 2 sati član Mr_Wolf 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2887 Napisano pre 1 sat Drug član, 1165 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ne uzima se fizički samo ubace u sistem. Ako te provere vide u sistemu da imaš zabranu i ako voziš pod zabranom, neka je velika kazna. Svakako, ako je zabrana za B može da se vozi motor tj A kategorija ili obrnuto. Ovo važi za Srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 905 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 520 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Brale said: Pozdrav kolege, pošto ću izgleda da malo odmorim od upravljanja A kategorijom, vrv 6 meseci, zanima me da li je to za ceo A ili ostavljaju bar AM? Ima li ko iskustva. Da znam da li da se đoram za neki skuterčić? Razlog je obilaženje na punoj, dva komada. Hvala Dva komada kao dve prijave ili na jednoj prijavi dva vozila ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano pre 48 minuta U prolazu, 61 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Patriota said: Dva komada kao dve prijave ili na jednoj prijavi dva vozila ? Dva komada kao dve prijave. Mada pokušavamo da ih stavimo da budu u sticanju, ali videćemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 45 Napisano pre 7 minuta U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000, Honda Shadow 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su skoro okitili. U rešenju piše zabrana 3 meseca na A kategoriju i 6 poena. Pretpostavljam da to uključuje i AM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...