Jump to content

Moto Zajednica

NEW Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Integrisan, 6661 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ima tube type gume a nema fabricki centralnu?

Kako onda da skinem tocak na putu?

Nego sve ovo ce biti na Aliju i Temu brzi... A za bolji kvalitet bice aftermarket delova.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6606 postova
  • Motocikl: 450MT
2 hours ago, Motorcyclist said:

Ima tube type gume a nema fabricki centralnu?

Kako onda da skinem tocak na putu?

Nego sve ovo ce biti na Aliju i Temu brzi... A za bolji kvalitet bice aftermarket delova.

Ako ne znas kako da skines tocak bez centralnog, onda ne znaš ni da skineš i zakrpis gumu, tako da onda i nije problem nedostatak centralnog. 

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: xmax 300(+1 uskoro)

Kada čuješ “muziku” koja ti stvara nirvanu i uzbuđenje, nema te opreme koja može tome da parira. Meni je to najvažnije i jedva čekam da dočekam prinovu koja će mi to pružiti. Za sada je to samo ugođaj u vožnji i lepim performansama “skromnog” japanca. (Ne žalim se, ali čekam ono pravo i predugo….1/3 veka.😞❤️.

51 minutes ago, aca-pn said:

Ako ne znas kako da skines tocak bez centralnog, onda ne znaš ni da skineš i zakrpis gumu, tako da onda i nije problem nedostatak centralnog. 

A ko zna a nema centralni?

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: xmax 300(+1 uskoro)
9 minutes ago, Gliga said:

Poručio ga? Kada se očekuje isporuka?

Ne, nego samo sam apropo opreme rekao da me ista ne bi nešto posebno “usrećila” koliko to čini muzika iz agregata. Kakva god i koliko god da je skupa…(izuzev akrapoviča) koji bi tu “melodiju” još naglasio.

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2285 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
pre 20 minuta, Motorcyclist je napisao:

A ko zna a nema centralni?

A brate... Nekad se ponašaš kao da motor nisi video izuzev na posteru :D Ili makar kao da jako troluješ.

Ko zna zna. Gajba, kamen, drvo podbočeni ispod mašine. Vezivanje za drvo, banderu dok je nagnut na ćopavu. Imaju one mini "putne dizalice", kao štaka. Njima se bez problema podigne i prednji i zadnji točak (ne istovremeno, naravno).

Sa centralnim jeste lakše i komformnije, ali daleko od toga da je neophodan.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 6

34 minutes ago, Gliga said:

A brate... Nekad se ponašaš kao da motor nisi video izuzev na posteru :D Ili makar kao da jako troluješ.

Ko zna zna. Gajba, kamen, drvo podbočeni ispod mašine. Vezivanje za drvo, banderu dok je nagnut na ćopavu. Imaju one mini "putne dizalice", kao štaka. Njima se bez problema podigne i prednji i zadnji točak (ne istovremeno, naravno).

Sa centralnim jeste lakše i komformnije, ali daleko od toga da je neophodan.

Pa bas novi motor da ga vezujem za drvo itd. realno ja ne znam ni kako to izgleda ni kako bih izveo a kad bih ga ogrebao slucajno ne bi mi bilo dobro mesec dana.

Ozbiljno se ne razumem u offroad, nisam vican tim zahvatima i stvarno ne znam.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6606 postova
  • Motocikl: 450MT

U redu je da ne znas, ali onda nemoj da pises da je besmisleno imati motor bez centralnog ako ima unutrasnje gume. Dosta puta sam krpio gume na motorima bez centralnog i to je najmanji problem da se podigne motor i skine točak, uvek se tu nadje neka grana, kamen, panj... Veći je problem skinuti i vratiti gumu na felnu.

• Sviđa mi se 4

3 minutes ago, aca-pn said:

U redu je da ne znas, ali onda nemoj da pises da je besmisleno imati motor bez centralnog ako ima unutrasnje gume. Dosta puta sam krpio gume na motorima bez centralnog i to je najmanji problem da se podigne motor i skine točak, uvek se tu nadje neka grana, kamen, panj... Veći je problem skinuti i vratiti gumu na felnu.

Ja se iskreno ne secam da sam napisao da je besmisleno imati motor bez centralnog posto sam ga imao a i danas imam takav.

Svakako za mene je to nemoguca misija sa ili bez centralnog to priznajem.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8158 postova
  • Motocikl: TDM 900

U međuvremenu se stari KLE500 i dalje vozi sa fabričkim centralnim koji se nije doplaćivao. Ali sad imaš digitalni displej, ej! 

• Sviđa mi se 1

Nisu krivi oni nego mi, kao potrosacko drustvo kome je sve ok. 

Meni su ove cene dodatne opreme nenormalne, nekome su onako, a trecem opet verovatno skroz ok. I to tako prolazi dokle god ima kupaca.
Razumem da je kupcu GS1300 ADV ok da kupi svu dodatnu opremu jer on ima pare za tako skup motor, ali das 6.500 za motor i onda par hiljada za dodatnu opremu? Ne vidim logiku.

Nije to samo moto industrija. U industriji video igara je isto, prodaju se polu zavrsene igre za 60+ evra, a onda se naknadno rade zakrpe za bagove. Potrosaci to prihvatili. 
Industrija hrane se srozala na najnizi nivo, potrosaci to prihvatili. I mnogo toga.

Meni se ovaj motor jako dopada. Ne vidim se jos kao kupac ali mozda za godinu-dve ko zna...

Promenio član Motorcyclist
  • Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2285 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
pre 59 minuta, Alekre je napisao:

U međuvremenu se stari KLE500 i dalje vozi sa fabričkim centralnim koji se nije doplaćivao. Ali sad imaš digitalni displej, ej! 

Podatak nije tačan. Centralni štender nije dolazio uz motor, niti ga je fabrika imala u ponudi. Aftermarket je 2007-2008. koštao 150€.

Ali da. Proizvođači su našli način da izmuzu mnogo dodatnih para. Ranije je većina motora imala nekakve prtljažnike na koje si mogao montirati makar centralni kofer. Sada se to dokupljuje. I sto kuraca tako. Čekam momenat kada će pogonski lanac postati dodatna oprema.

Cene fabričke dodatne opreme su sulude (kod svih, rekao bih). Ali ima dovoljno kupaca koji će doći u salon i reći "daj sve" jer mogu to da priušte a ne žele da se bave naknadnom ugradnjom. Ne pričam o našem tržištu jer smo na nivou statističke greške. Aftermarket ponuda je takođe izuzetno bogata. Možeš da nađeš skoro sve što ti padne na pamet.

Ko god na ovakvom motoru stavi 2000+€ opreme upada u "ovce su za šišanje" kategoriju, po meni. Ovo sa njihovog spiska je pomnoženo faktorom 2-3 u odnosu na "razumne" iznose.

Drugo vreme, drugi kupci. Važno da je instrument tabla digitalna i lepa, da može da se poveže sa telefonom, da imaš aplikaciju u kojoj ćeš na kafi da gledaš uglove nagiba i ubrzanja i šta sve ne. Za par godina uvedu mesečnu pretplatu da bi se na tabli prikazivale informacije koje instrument tabla treba da prikazuje. Napredak...

I jbg, to je u redu. Tako društvo ide napred. To što se meni, tebi i drugima ne sviđa je sve manje relevantno. Dolaze nove, mlađe generacije koje hoće tehniku, hoće digitalno.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja