Raša3 39 Napisano Octobar 11 U prolazu, 66 postova Lokacija: Srem Motocikl: Vstrom 650 M5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Alekre je napisao: A MotoGuzzi V85TT? Ima neki neprodati stari par godina. Mogu da se uzmu sa popustom. Kardan, V2 od 850cc... Gledam baš sada oglase, zanimljivo da od 2018god nema ni jedan polovan. Ne znam koliko su se prodavali ali sigurno da ih ima. A i lepi su u onim kombinacijama boja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 89 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally edition Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces imam ja teneru rally 700 isti cp2 agregat kao tracer. https://www.polovniautomobili.com/motori/27430184/yamaha-tenere-700-rally 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 879 Napisano Octobar 12 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 714 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan On 10/10/2025 at 9:01 PM, Alekre said: A MotoGuzzi V85TT? Ima neki neprodati stari par godina. Mogu da se uzmu sa popustom. Kardan, V2 od 850cc... prezanimljiv motor,ali van budzeta. to je toliko lepa sprava da to nije normalno. da je japanac,juce bih ga uzeo,ma uleteo u kredit ko pijan u kafanu Promenio Octobar 12 član brankoXM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 879 Napisano Ponedeljak u 14:44 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 714 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan uf,tri cilindra,primamljivo...best of both worlds eto kvadrileme sada... ne znam nista o njemu odoh da se edukujem malo... pf,nije to to.... vuce nesto ka vstromu. Promenio Ponedeljak u 17:29 član brankoXM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7660 Napisano Ponedeljak u 20:28 Drug član, 2180 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 879 Napisano Ponedeljak u 21:01 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 714 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan to sam video, ja bih xt-a,mnogo mi lepsi sa zicanim felnama,sad ne znam da li to vredi razlike u ceni. pritisli kinezi ,i to je dobro Promenio Ponedeljak u 21:02 član brankoXM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7660 Napisano Ponedeljak u 21:03 Drug član, 2180 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste mnogo lepsi. Prijatelj ima ovaj obican skroz crni i bas je nekako ruzan. Teram ga da udari neku nalepnicu u boji ali nece, voli covek da je sve crno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2035 Napisano Ponedeljak u 21:37 Drug član, 1378 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Taj obican je bas grdan. XTa vade zicane felne, stitnici, oklop motora dole... I taj fabricki vizir mozda najruzniji ikada napravljen. Givi Airflow jos grdji, lopata. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1510 Napisano Utorak u 06:47 Drug član, 1251 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Žičane felne sam jednom probao (sa naglaskom na "probao") da očistim i to više nikada neće da mi se desi. Znači može da bude i najružniji na svetu....samo da su felne od marinije A inače mi je stvarno želja da probam Stroma. I baš sam se lomio poslednji put da li ga uzeti ali sam kupio malog Versisa (doduše starog, 2nd gen). Ogromno mi je delovao Strom u odnosu na ovog Versisa i mislim da kada bih kupovao gabaritno toliki motor tražio bih ipak da bude jači. Sam Versis je izuzetan motor. Ovaj moj je doduše dosta kastomizovan pa ne znam koliko odskače od fabrike. Ali za nekog ko puno vozi dnevno, ono grad/okolo malo i poneki put, ja mislim da je skoro pa idealan. Ja vozim baš malo i to su uglavnom izleti par dana jednom mesečno a u međuvremenu stoji parkiran. Ali kada vozim po gradu i koristim malo kao prevozno sredstvo stvarno se oduševim koliko je lak za vožnju i pravo je uživanje voziti ga u tim uslovima. Lakše nego skuter bilo koji. Eventualni problem u odnosu na svoju klasu su gabariti vozača jer meni Versis deluje malo i ne znam kako ga visoki ljudi voze (iako nije nizak). Sad neki pominju rad motora....jbmliga....meni je to sve isto. Mislim neki se čuje ovako, neki onako, neki trese malo više, neki malo manje ali ja na to ne obraćam pažnju. To meni nisu bitni faktori u odabiru motora. Bitno mi je samo da mi je udoban, da je okretan, da može auto put i to je to. Ako bih već tražio dlaku u jajetu mislim da bi mi na ovaj položaj sedenja i okretnost jedino falilo da je malo jači za otvoren put i tu mi jedino Tigar 660 sport pada na pamet. Onako na papiru mi deluje baš top. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 26112 Napisano Utorak u 06:57 Integrisan, 10647 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Versys je grdosija za tigra 660.... Kada sam ga uzivo video, instant mi je bilo jasno da to nije motor za Marinu i mene. Ali agregatiiic, uhhhhh Sent from my EML-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13477 Napisano Utorak u 06:57 Ne silazi, 3054 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Žice su za bicikle ... Ja sam gledao kod Slobe u Euro Sumaru 650, običan sa livenim felnama. Sve je to stvar ukusa. Sa žičanim felnama nisam ni pogledao... Međutim, moj problem je što sam nizak, nisam mogao lepo da se oslonim... Uzmi šta ti se sviđa, da možeš komforno da sedneš, i uživaš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2468 Napisano Utorak u 07:26 BJB Maxi Scooter Club, 894 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Tiger 660 je baš minijaturan, uzak, nizak, zadnji kraj nema.. šteta jer je baš lep. Biće valjda neki 660 Rally s tim agregatom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1510 Napisano Utorak u 09:38 Drug član, 1251 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da sam malo nespretno napisao šta mislim o dimenzijama Versisa. Ispalo je da je za mene taj motor mali. Nisam to mislio. Motor je gabaritno meni ekstra. Nego mi deluje da bi viši ljudi imali problem. Naročito sa položajem nogu koje su malo više zabačene u neki sportski položaj (za razliku od Stroma recimo) pa je veći ugao savijanja nogu. To na duže može da bude zajebano. Čini mi se da su na novom Versisu to promenili i da je sada položaj vozača više kao na Stromu. Nogostupi su spušteni i pomereni ka napred. I meni deluje dosta veći (iako po dimenzijama nije). Ja bih lično u ovog dilemi uvek pre izabrao Versisa a ako i Tracer uđe u razmatranje onda bih ipak gledao pre Tigra (ako po dimenzijama odgovara). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 879 Napisano Utorak u 15:23 MK SO Zandarmerije, 714 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Blaza said: Žice su za bicikle ... Ja sam gledao kod Slobe u Euro Sumaru 650, običan sa livenim felnama. Sve je to stvar ukusa. Sa žičanim felnama nisam ni pogledao... Međutim, moj problem je što sam nizak, nisam mogao lepo da se oslonim... Uzmi šta ti se sviđa, da možeš komforno da sedneš, i uživaš... koliko nizak ? ja cu da ga spustam ako ga uzmem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13477 Napisano Utorak u 15:55 Ne silazi, 3054 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan 173 cm/ 78 kg Pričao sa Slobom, njegov savet je da se preradi sedište, da se spusti par cm. Mogu i "koske" da se promene, ali bi onda (valjda) trebalo nešto i napred da se uradi, menja se ciklistika... Nisam hteo da rizikujem, odustao sam. Navikao bih se vremenom ja na njegovu fabričku visinu, ali mi je frka kada treba da stanem na neravnom terenu, da ga poguram itd, da mi ne padne. Ako ne mogu oba stopala da spustim na zemlju (bar pola), neću ni da probam... Ovo je samo moje mišljenje. Nemam strah da vozim bilo šta. Strah mi je da ne oštetim motor, kako moj, tako i tuđi, ako probam. Jbga, godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13477 Napisano Utorak u 15:58 Ne silazi, 3054 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Odvoji jedan dan, nisi daleko od Bgd-a, obiđi sve salone. Sedi, vidi, probaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1993 Napisano Utorak u 16:01 Drug član, 2952 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se samo malo spusti na koske ne treba napred ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8179 Napisano Utorak u 17:06 Drug član, 2276 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 10. 2025. at 13:54, madjija je napisao: Ove priče o preloadima, vešanjima, zadnji, prednji... mani ti to, to ni Dalinja i 30 stručnjaka iz Ducati garaže ne umeju da pogode i podese, kamo li mi Veoma "koristan" savet - mani ti to , za jednu od tri najbitnije stvari na motoru... Da si probao motor sa rastelovanom suspenzijom , i suspenzijom podesenom po sebi , shvatio bi u 100m da vozis dva razlicita motora .. To, ako ne umes da podesis , nije sramota , ne umem ni ja , ne ume ni dosta ljudi sa foruma, ali postoje majstori za to, odes platis i podese ti. Isto kao sto ne umem da uradim veliki servis na autu, pa platim ko ume... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 879 Napisano Utorak u 18:02 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 714 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Blaza said: Odvoji jedan dan, nisi daleko od Bgd-a, obiđi sve salone. Sedi, vidi, probaj... nema tu sve strom se uzima 99 posto nego muka je radim kod privatnika guzva je ovih meseci kao da delimo nesto dzabe, sad ako pomenem slobodan dan bice paaa jel vidis da i ovako grcamo ja sam 178,bar sam bio kad sam imao 25,valjda nisam manji od 176 sad .mislim da uz neku sitnu intervenciju ,nas dvojica cemo da se uklopimo. Promenio Utorak u 18:05 član brankoXM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 11924 Napisano Utorak u 18:31 Drug član, 2153 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 10. 2025. at 13:54, madjija je napisao: Stroma sam kupio nakon Versysa, mene ako pitaš storm je oličenje mirnoće, uglađenosti, nema trzanaj ma jedna harmonija. ALI versys je bio polovan, star skoro 15 godina očigleno neadektavno čuvan. Uzeo od drugara novog stroma na probu, seli žena i ja, kao da smo iz Lade Nive prešli u neku limuzinu sa vazdušnim vešanjem. To je to, isto veče zvao Atilu. Mogu da pišu sta hoće, za mene je Strom kao oblak, motor na koji sednem pređem 500km u danu i ne boli me ništa. Lepo u sva tri salona ili ako poznaješ koga ko ima neki od ta tri modela, probaj provozaj, pa opet sva tri još jednom i brzo će ti se samo kazati koji je tvoj model Svakako koji god da uzmeš nećeš pogrešiti. Ove priče o preloadima, vešanjima, zadnji, prednji... mani ti to, to ni Dalinja i 30 stručnjaka iz Ducati garaže ne umeju da pogode i podese, kamo li mi Za mene, najbesmisleniji post od kad sam na ovom forumu, a od 2011. Sam Da čovek kaže za kočnice i vešanje da su nebuloze, svašta sam čuo, ali ovo.... P.S. Patke i ostale trovače ne računam, oni su van konkurencije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madjija 128 Napisano Utorak u 20:03 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ček, hoćete da kažete da mi koji smo kupili novog Stroma smo ga iz salona dobili sa raštelovanim vešanjem i bez kočnica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8179 Napisano Utorak u 20:28 Drug član, 2276 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ne , hocu da kazem da si uporedio 15 god starog , lose odrzavamog versysa sa stromom koji si kupio iz salona . Zaista ?! Hocu da kazem da je suspenzija veoma , ali VEOMA bitan faktor na "vozljivost" motora , i fabricki je nastelovan za nekog "prosecnog" japanca od oko 80ak kg . Ako imas 140kg , to sto je fabricki nastelovana suspenzija - apsolutno ne znaci nista , cak je lose ..ako uvek na voznje ides sa zenom i koferima - takodje .. I hocu da kazem , da , strom , u poredjenju sa versysom NEMA kocnice i vesanje . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 313 Napisano Utorak u 20:53 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, madjija je napisao: Ček, hoćete da kažete da mi koji smo kupili novog Stroma smo ga iz salona dobili sa raštelovanim vešanjem i bez kočnica? Kao što je Darko rekao. Vešanje se šteluje po težini prosečnog vozača. Još ako se po japancu šteluje onda je to dosta ispod 80kg. Vešanje nije raštelovano ali verovatno nije ni naštelovano po tvojoj meri. Možda trenutno naštelovano vešanje tebi odgovara ali to ne znači da si iskoristio najbolje iz tog vešanja. Nećeš moći ni da iskoristiš ako nastaviš da budeš tako ograničen i ironičan. Nije svako iste težine, nema svako isti stil vožnje i ne vozi svako na istom teneru. Nov ili polovan motor, nebitno je. Na svakom motoru treba da podesiš vešanje po tvojoj meri. Ne samo vešanje nego i položaj poluge menjača, kočnica, kvačila itd... Gume da kupiš koje ti odgovaraju itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7660 Napisano Utorak u 22:22 Drug član, 2180 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se ubacim: Nije problem sto su japanci mali i lagani, kupujete adv motor za koji fabrika ocekuje da ce te voziti po zemlji, pesku, sljunku…. Ali isto tako i po asfaltu. Fabrika je kao nasla neku sredinu pa ga nastelovala i za jedno i za drugo. 99,9% nas ne sidje sa asfalta pa nam to stelovanje ne odgovara. Mali Japanci voze i R-ove i skutere pa nisu mekani nego su predvidjeni da se voze samo po asfaltu. Moj cf fabricki bio mekan i upijao nase puteve, lezece i ostalo kao ladja, ali nije za krivine i brzu voznju. Kada sam ga nastelovao, jeste malo tvrdji ali se oseti kako tocak lepi za asfalt i osecao sam se mnogo sigurnije. Eto i to sam vam resio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15273 Napisano Utorak u 22:38 (promenjeno) Integrisan, 8064 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije samo kilaža u pitanju. Mada se za običnog đogu rešenje u 90% slučajeva nalazi u oprugama. Bitan je tip hidraulike, jer neka rešenja imaju konstrukcijske limite koji su nerešivi. Doduše jeste rešivo ali tada ti od fabričke viljuške ostanu samo dve cevke. E onda ti treba motocikl koji je pre svega dobra platforma po pitanju rama i kapaciteta ogibljenja. Na primer, imaš zadnju viljušku od kutijastog čeličnog profila koja nema čvrstinu i ne može da se izbori sa dobrom gumom i amortizerom. Naravno, moraju da prođu godine i kilometri dok čovek shvati šta i kako želi da vozi. Kad trimuje motocikl po sebi, takav motocikl postaje izuzetno kompetentno vozilo bez obzira na godinu proizvodnje i tako nešto nema gde da se kupi, mora da se napravi. Tada se motociklista prosvetli i nema nazad. Ako je neki motocikl skup, onda je skup jer ima dobro ogibljenje. Ram, ogibljenje, pa tek agregat je na trećoj svirali. Mada po meni, motocikl koji se vozi po putu ipak treba da bude mekše trimovan jer se takav lakše vozi kad nemaš idealne uslove. Promenio Utorak u 22:45 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...