Jump to content

Moto Zajednica

Francuska, ostrvo Corsica, 2026... planiranje i sanarenje do polaska

Recommended Posts

• Zainteresovan, 846 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900
On 11. 3. 2026. at 7:53, Darko Mihajlovic je napisao:

@salem , ma ja volim da bitne stvari sto preciznije resim i zavrsim ...

Te spontane odluke i desavanja , moze na tipa vikend voznje u okolini...za korziku i sardiniju mora malo se posvetis , i zbog finansija i zbog apartamana itd itd...

Ja sam napravio neki plan , trebalo bi da ga izdetaljisem malo , i eventualno rezervisem trajakte, nego ja imam specifican problemcic. 

Ceka me neka operacija , i koliko god pokusavam da je odlozim , bice da su mi dani odbrojani, i tesko cu preteknem do novembra/decembra kad se zavrsi sezona ..

To me jebucka trenutno...

Ne znam, evo

Bas mi je zao zbog toga.

Ne zbog odlaganja nego zbog zdravstvenog problema.  

Drzi se, zelim ti brz oporavak a Korzika ce stajati tamo i sledece godine... i one tamo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2113 postova
  • Motocikl: V-Strom 1050 XT

Pozdrav, Juce se vratio/vratili (u parovima) sa Korzike posle 12 dana.

Generalno 6 dana za extremnu voznju po krivinama i ne voznju po brzim putevima. Dan kroz Italiu i dan SRB_HR_SLO. Sto dalje od auto puta kroz Italiju. Toskana je prelepa.

Zbog zajebancije sa ferry Corsica, treba racunati na to da ti par sati pre ukinu liniju ili je pomere sto te razbije. Mi dobismo jos 2x po pola dana.

Vreme izuzetno dobro. Putevi prazni Temperatura oko 21 C.

Gorivo 2 EUR. SPAR prodavnica ima svuda.

Ne gazite prasice i ne udarajte telice. 

Ne drljajte fuzastere.

Cuvarte se lezecih policajaca preogromni su. 

Ne pite vino sa domacinima koji pucaju u saobracajne znake.1000033770.thumb.jpg.cd1fbf34c6d6f6d93a42f7a31b907f00.jpg

OBAVEZNO STAVITI NOVE GUME. Sa polovnim necete se izvuci. kod Furlana su oko 300 EUR par.

Presli nesto preko 4.000 km.

Srecan vam put.

1000033791.jpg

1000033767.jpg

• Sviđa mi se 10

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Bavarac R1200RT

@Bruno 68 dobro zapazanje za 'upucane' znakove. 

Ili oni mobilni radari, svaki je razbijen i sprejem precrtan. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 170 postova

Mi se vratili sa Korzike 30.04.... motori na prikolici do Pule, dva dana kroz IT do Savone i trajekta, ujutro Bastia i odmah pun gas... 3 dana... Povratak u Savonu pa opet 2 dana kroz IT do Pule i sledeći dan kući... Po meni, 3 dana sasvim dovoljno za Korziku

Sent from my moto g54 5G using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: BMW 1250 GS Triple Black

Aj i ja da ubacim neku posto sam se malopre vratio sa Sardinije i Korzike. Sto se same voznje tice Sardinija je nesto najbolje sto se moze voziti. Dovoljno govori jedan putni pravac duzine 108 km na kome ima 1080 krivina, a asfalt nenormalno dobar. Sto neko rece samo treba ici sa novim gumama, jer cete ih vrlo brzo potrositi. Korzika je dosta lepse ostrvo za videti neke prirodne lepote, i putevi su dobri ali ima i vise saobracaja. Mi smo isli preko Splita do Ankone pa Civitavekia-Olbia (trajekti) i sa Sardinije na Korziku isto trajekt. U povratku nas izradi trajekt iz Bastije za Livorno (kasnio je 4 sata) pa nismo mogli da stignemo u Ankonu do 20 h gde smo imali trajekt za Split. Morali da se vratimo okolo i da spavamo u Rijeci i dodatno u Makarskoj. Sve u svemu od 30.04. do danas 14.- 05. 4600 km. Prednost dajem Sardiniji sto se voznje tice, a prirodnim lepotama Korzici.

• Sviđa mi se 6

• Zainteresovan, 846 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

Ja bio od 1.maja do 11.maja

Preko Hrvatske, Slovenije... prvo spavanje negde kod Padove. Laganica do Livorna

Voznja i cetiri noci na Sardiniji pa trajekt za Korziku. Tamo dve noci pa 8. krenemo na trajekt za Livorno ali taj dan nema trajekta. 

Okrenemo se, spucamo dole do Sardinije, pravac za Olbiju i u poslednjem momentu uhvatimo vecernji trajekt za Livorno.

Opet spavanje negde kod Padove, voznja do Ljubljane... tamo vidjanje sa prijateljima... spavanje pa kuci

Prelepo za voznju, svracali smo gde god nam je palo na pamet...  prelepi predeli, fascinirajuci vidikovci, prelepi mali gradici... 

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja