Jump to content

Moto Zajednica

17. Moto GP, Motegi, Japan 2025

Recommended Posts

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW S1000RR

Gde su sad oni proroci i kvazistrucnjaci sto su tvrdili da Markez nikad više ni pobede videti nece, a kamoli uzeti titulu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1312 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 25 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

sledeci sampion" , "vanzemaljac" i sta sve ne...

brzo se splahnulo sve ...

Imao je sreću da ga uvale u Tech 3, ekipu koja je groblje talenata. Da je seo na neki satelitski Dukati imao bi bar neku pobedu do sada. Ovako jebi ga. Sezone prolaze.

• Podržavam 1

• Drug član, 1481 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six
3 minutes ago, marlin said:

Gde su sad oni proroci i kvazistrucnjaci sto su tvrdili da Markez nikad više ni pobede videti nece, a kamoli uzeti titulu?

🙋🏻‍♂️

• Haha 2

• Ne silazi, 5101 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao:

nego , dva pitanja .

1. sta je na kraju bio onaj dim iz dukca , na ovom linku sto sam gledao ne rekose nista , ili nisam razumeo tecni engleski :) ... jel to bilo samo iz pekovog ili i iz markezovog  ( mozda samo varka sa snimka , kad markez prodje kroz dimnu zavesu od peka ) ... i da , kao da je bilo samo na krivinama u desno 

2. ako su veci diskovi razlog da peko ovoliko bude bolji ( u odnosu na sebe u proslim trkama ,ne poredim ga sa ostalima ) , sta ga tacno sprecava da te diskove koristi i na ostalim stazama ? jesu oni toliko bas tezi da toliko bas ne odgovaraju na ostalim stazama ?! i , u cemu je fora s njima , u tezini ? 

1. Nikad nećemo saznati što je Ducati ispušta dušu, a nije ispustio. Može da bude svašta, od toga da je negde jedan cilindar popušta ili karika ili ko zna šta. Radilica u svakom slučaju nije, jer bi onda išao dim na oba auspuha.

2. Kada koristi veće (i teže diskove) može da mu pravi negativan efekat kroz neke krivine, zbog većeg žiroskopskog efekta. Svakako su već utvrdili da mu diskovi ne prave toliku razliku, jer su jednom probali da eksperimentišu sad diskovima.

Ako na sledećoj stazi Banjaja bude ponovo dobar, onda su možda našli rešenje. 

• Hvala 2

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5798 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Od radilice ne dimi, mozda je gumica ventila spala sa vodilice, eventualno karika ili napuko klip...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1179 postova
  • Motocikl: Bmw Xr

Ima podno Romanije jedan kamen.

Zovu ga kamen mudrosti.

Priđeš, udariš glavom, al mora iz sve snage.

Malo ti se zavrti u glavi al onda si najpametniji, u sve razumeš i ne silaziš.

Promenio član Toreador
  • Haha 1

• Ne silazi, 5704 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Pa prošlo Pekovo buđenje je bilo sa diskovima, ali nije bilo baš spektakularno. Sada su mu promjenili skoro pola motora, nisu se igrali samo sa diskićima.

Markez fantastičan povratak. Stisnuo 00, prošao kroz Gresini i kad je nasadio dupeto na fabrički Dukac pomeo. Peko sišao u kanal, Martina sastavljali kao lego pola sezone, Kurta nije imao sa čim. Poklopio se sa ovom GP25, kao dupe na nošu. Više nego zasluženo. Živio nam pakšu još 100 godina.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 395 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Markov povratak iz onog stanja u kojem je bio nakon pada u Herezu do ovoga danas, u tim godinama, šta reći? Ovo što je i kako je uradio sa prelaskom na Dukati je druga stvar za duboko poštovanje, jedini "nedostatak" je utisak da je lagano osvojio ovu titulu i tu je Peko podbacio, pa i Martin kao branilac titule sa svim cirkusom koji je priređivao. 

Ja mislim da bi jedino Kvartararo u ovom trenutku mogao da pruži adekvatan otpor da ima čime, Peko i Martin sledeće godine moraju da pokažu mnogo više. 

Ostaje nam da čekamo '27. da se sve resetuje, nove gume iz mlade nade željne krvi još dve godine starijeg Markeza :)

• Drug član, 865 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

Markez se izjednačio sa Rosijem po broju titula. Sledeće godine lako može da se desi da se izjednači za Agostinijem u najačoj klasi. 2027 može da pusti i brata da uzme titulu u motogp da budu jedina braća sa titulama u sve 3 kategorije. Al znamo kako se brzo prilagodjava novinama ili drugoj fabrici teško će ga neko baš lako pobediti. Biće zanimljiva i 2027. Jedino ga neka povreda može omesti u naredne 2-3 godine da dominira.

Sent from my moto g54 5G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Za to nam treba ovakav Peko plus Bec i Aprilia. 

Nikako mi ne ide glavu kako je Mir sa Hondom izdržao do kraja, uz očigledan napredak na ubrzanju i brzini na pravcu generalno, što je pohvalno, kočenje je krajnje problematično i dalje a Suzuka to ne prašta. Svaka čast stvarno!

• Drug član, 2657 postova
  • Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory

Suzuka? :) tocrank je napisao ranije... Mir je mnogo dobar na kocenju i ova staza mu odgovara... Videcemo sledecu nedelju sta ce biti

Ma neće ništa, toliko je jasno. Mir je imao dobre kvalifikacije čime je izbegao gužvu i otuda sve ovo, ali celu trku bez motornog kočenja, zadnji točak u vazduhu na svakoj krivini, upravo onako kako Kvartararo vozi silom prilika i te gume izdrže trećinu trke ako ne izleti negde u međuvremenu. 

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre 7 sati, marlin je napisao:

Evo me. Možda nisam pisao ovde ali sam pričao drugarima. 

• Drug član, 2828 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...
Pre 10 sati, marlin je napisao:

Evo jos jednog. Bio sam ubedjen da nikad vise nece moci da stisne. Pogresio sam i skidam mu kapu. Ne navijam za njega ali jebeno je najbolji vozac trenutno, na najspremnijem motoru.

Acosta ubije zadnju gumu, ali da li je do njega ili do KTMove isporuke snage/elektronike? 

Ceo dan razmisljam o dimu iz Pekovog motora.

Sa ovo malo znanja, imam teoriju, napisacu je, pa kom opanci kom obojci.

Kad motor zadimi ovako, ako je neki defekt/lom/ nema teorije da potraje jos 15 minuta torture.

Radilica veze nema, em bi se razleteo em nema veze sa dimom.

Skupljac uljnih para je rezervoar.  pretpostavljam da se napunio poprilicno. Razloga ima mnogo, vodjice ventila, gumice ventila, potrosenost uljnih prstenova, veliki zazori usled visoke temperature, blabla...

U desnom nagibu na kocenju je moguce da se ulje u razer oaru "zapljusne" tako da utrci malo u usis pa ga sagori.

Druga teorija je pumpni rad, da na zatvorenim leptirima (pusten gas) ulje presisa kroz karike ili teflone, jer pritisak u karteru veci od pritiska iznad klipa u taktu usisavanja.

Nova africatwin je iz slicnog razloga imala opoziv i menjani su poklopci ventila jer uljne pare nisu izlazile kako treba nego je ulje ulazilo u usis sa uljnim parama.

Ali dali su mi temu za razmisljanje.

• Sviđa mi se 5

• Svrati cesto, 3867 postova

@abarth_maniac Svaka cast.

Prva je realnija. Nadam se da ce brzo biti objasnjenje iz Dukatija i od onih koji se razumeju.

Krajem 80-ih Mercedes je nekoliko sati dimio na Le Manu. 

91 godine bila je afera u F1 kada je Honda varala sa sakupljacem uljnih para. Mozda moze @MoToM da izgugla.

• Hvala 1

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5798 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

@abarth_maniac ja sam to napisao pa uvrijedio nekog magarca, a u međuvremenu se sjetih i pcv ventila...

Ali kako napisa onaj englez da sumnja da će dukati reći pravu istinu i ja sam mislim da će biti neko saopštenje za ove mediokritiete tipa zaprljana platinska dugmad ili prekidač žmigavca u spoju..

• Drug član, 1211 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure
23 hours ago, to crank said:

Bagnaia se zgranuo kad je video na ekranu  kolko je  dima izašlo iz motora.

ima li saopstenja? sta je razlog tolikog dima?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja