Jump to content

Moto Zajednica

Vracena kilometraza

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Da se ne shvatim pogrešno, ne pravdam vraćanje kilometraže, ali ni ne smatram krivim same prodavce.

Mi smo generalno narod koji voli da se laže, osetio sam to na svojoj koži.

Prodavao sam 2 auta u zadnjih 3-4 godine, oba sa pravom kilometražom, oba apsolutno i potpuno ispravna, u top 5 na oglasima po stanju. Cena niža barem 30% nego u oglasima, i oba su na kraju završila kod preprodavca. Koji je smanjio kilometražu i prodao za 30% više ...

Ne diktiraju prodavci tržište, već kupci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1574 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Da takav je mentalitet, ljudima je lakše da kupe auto sa vračenom kilometražim nego sa pravom, da se opet dotaknem mog slučaja sa prodajom kola.
Auto je prešao 420000km pravih, oglasim ga sa tom kilometražom i spustim cenu maksimalno, rezultat 0 poziva za mesec dana osim par preprodavaca koji su mi ubijali cenu toliko da bi na otpadu na kilo postigao veću cenu... Inače je auto redovno održavan, estetski i eksterijer i enterijer perfektan, bolji od većine koji su oglašeni da su kao prešli 180000km...
I ja šta ću, uložim 30e u vraćanje kilometraže, vratim kilometražu sa 420000km na 180000km, podignem cenu za 600e i prodam auto za tri dana...
Takvo smo tržište, tako se to radi, jbg...

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

• Andragog, 5329 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450
Pre 7 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

U kakvoj si ti zabludi , samo da znas ...

Izgleda da nisi ukapirao :oda2:

• Drug član, 3076 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Ljudi i dalje gledaju kilometražu, neverovatno, ali to je i dalje presudan faktor kod odabira vozila, ma koliko starih.

Postavlja se logicno pitanje ako nije presudan zasto je onda vracaju
Pa mozda na kvalitet motocikla ne utice ali na cijenu sigurno, jel realno da neko motor prodaje po istoj cijeni s vracenom kilometrazom sa motorom koji ima originalnu kilometrazu, a pri tome su oba u top stanju?
Ako to nije prevara onda ja ne znam sta je.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Drug član, 1574 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Postavlja se logicno pitanje ako nije presudan zasto je onda vracaju
Pa mozda na kvalitet motocikla ne utice ali na cijenu sigurno, jel realno da neko motor prodaje po istoj cijeni s vracenom kilometrazom sa motorom koji ima originalnu kilometrazu, a pri tome su oba u top stanju?
Ako to nije prevara onda ja ne znam sta je.

Poenta je da ono što piše na satu nema poentu, a svi to gledaju, to im je prvi filter pri pregledu oglasa

• Zlaja, 296 postova
  • Motocikl: yamaha xj6

Najcesce se za sekund proveri.

Tako ja skoro zakacio obd , na satu 262 hiljade a prijavio gresku kocnice pre dve godine na 296 , pa niska temperatura hladnjaka ove godine na 407 hiljada i tako

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1793 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Bitno je šta piše na "cajgeru" i ako se ta kilometraža slaže sa servisnom istorijom, koja se da proveriti u ovlašćenom servisu pošto je baza podataka umrežena, to je onda nešto što uliva poverenje.

Auto koji je dobro održavan, lepo izgleda i ima preko 400 000 km na satu je, po mom mišljenju, kao čovek koji je zdrav a ima 85 godina. Sve je to lepo ali nema tu perspektive, ne bih ga kupio nikada...

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000
Bitno je šta piše na "cajgeru" i ako se ta kilometraža slaže sa servisnom istorijom, koja se da proveriti u ovlašćenom servisu pošto je baza podataka umrežena, to je onda nešto što uliva poverenje.
Auto koji je dobro održavan, lepo izgleda i ima preko 400 000 km na satu je, po mom mišljenju, kao čovek koji je zdrav a ima 85 godina. Sve je to lepo ali nema tu perspektive, ne bih ga kupio nikada...

Slažem se Vojo.

Samo što 90% ljudi zna da je vraćena kilometraža i opet bira takav auto, pre nego neki pošten.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Nemam

Sramota ih da drugi vide da su kupili auto sa 400 i više hiljada km ili motor sa preko 100-150 hiljada. Smisao života je šta će drugi da kažu odnosno šta će drugi da vide. Zato je i bitno da se na tzv. društvenim mrežama svakodnevno kače izveštačene slike a ako si negde bio i toga nema na bla-bla stranicama onda si potpuno propao.

Zato i postoje neki motori koji mogu da idu znatno preko 200 ali niko ne može da ih potera ni preko 100 jer će vetar da te oduva. 

Bitno je šta će drugi da kažu a nije važno šta ti misliš o sebi samom.

Promenio član Astrea
ispravka greške u kucanju
  • Podržavam 7

• Drug član, 3076 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Ma bih kupio ako mi se dopada i ako je fino odrzavan ali ne moze imati cijenu kao i onaj sa 230kkm koji je u istom stanju

• Drug član, 1571 postova
  • Motocikl: Nemaaa

Oni znaju da je vraćana kilometraža.

Mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

Oni znaju da mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

Mi znamo da oni znaju da mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Haha 2
  • Zbunjen 1

• Zainteresovan, 472 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400
1 hour ago, Markone88 said:

Oni znaju da je vraćana kilometraža.

Mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

Oni znaju da mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

Mi znamo da oni znaju da mi znamo da oni znaju da je vraćana kilometraža.

image.thumb.jpeg.a449f798b66866d6a877430ed7084d7a.jpeg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 214 postova

Na 90% motora je vraćena kilometaraža dok 70% motora prebaci 100.000 km u prvih 5 do 7 godina. 

I pored te činjenice pre odlaska da pogledam motor uživo. Prvo šta gledam na oglasu je stanje na slikama i kilometražu. Ako vidim da ima preko 40.000 km, teško sa ću biti zainteresovan za taj motor. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2629 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
2 hours ago, Dušan PN said:

70% motora prebaci 100.000 km u prvih 5 do 7 godina.

Kod nas ? Ispada da je prosek preko 15k godišnje. Ne bih rekao, barem po onome što ljudi ovde pišu. Meni deluje da je neki prosek od 5 do 10 hiljada godišnje kod nas.

• Podržavam 3

• Drug član, 2250 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Ima jedan automobilski brend, da ga ne imenujem sad , ne treba ni car vertical ni cuda muda ..

Ima svoju app , i vrlo je tesko muljanje kilometraze , zapravo , nemoguce bez da se izgubi garancija :)

Al ajde 

• Integrisan, 8053 postova
  • Motocikl: TDM 900
8 hours ago, Dušan PN said:

Na 90% motora je vraćena kilometaraža dok 70% motora prebaci 100.000 km u prvih 5 do 7 godina. 

I pored te činjenice pre odlaska da pogledam motor uživo. Prvo šta gledam na oglasu je stanje na slikama i kilometražu. Ako vidim da ima preko 40.000 km, teško sa ću biti zainteresovan za taj motor. 

A šta je 40.000 pa čak i za skuter? Za bilo koji ozbiljan motocikl to i da premeriš sve komponente nećeš da utvrdiš nikakva trošenja.

Motocikl gotovo uvek strada zbog periferija, od puke kilometraža i agregata gotovo nikada.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 405 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Iz ugla nekoga ko prodaje automobile, mogu da kažem da je sve više ljudi koji žele da znaju šta kupuju i spremni su da to i plate.

Da može transparentno, fer, sa pristojnom kilometražom (do 200k), čistog obraza, dokaz smo da može.

Prosečna prodaja najtraženijih automobila je 60. dana (primer Golf 7), prema izveštaju koji dobijamo od PA, mi smo ih prodavali do 5. dana.

Da imamo jake zarade, nemamo, da konkurentni na vraćenim kilometrima mnogo više zarađuju, zarađuju i dva do tri puta više.

Naravno, ima i onih koji me zovu i kažu znam druže, ali ima i jeftinijih, za takve je i odgovor ako imate jeftinije, još i bolje od našeg, pa ja na vašem mestu ne bih ni razmišljao.

Da moram nešto da izdvojim, izdvojio bih da lično ne razumem kada nekome ništa ne znači najjači paket opreme i dodatni set ALU felni, jer porede cene sa najjeftinijima u klot opremi i bez dodatnog seta felni i guma.

Sa svim kupcima smo u kontaktu i svi su i dalje zadovoljni.

Ja sam neko ko ne voli da ga lažu i teško me prevariti kada kupujem automobil. Ono što nema servisnu istoriju, ili barem poznatu istoriju, ne gledam.

• Sviđa mi se 7

Pre 10 sati, živke je napisao:

Kod nas ? Ispada da je prosek preko 15k godišnje. Ne bih rekao, barem po onome što ljudi ovde pišu. Meni deluje da je neki prosek od 5 do 10 hiljada godišnje kod nas.

U 20 godina je možda prosek 5 do 10k. U prvih 5 godina dosta više. 

Pre 6 sati, Alekre je napisao:

A šta je 40.000 pa čak i za skuter? Za bilo koji ozbiljan motocikl to i da premeriš sve komponente nećeš da utvrdiš nikakva trošenja.

Motocikl gotovo uvek strada zbog periferija, od puke kilometraža i agregata gotovo nikada.

Realno ništa. Ali budimo realni koliko si puta video da neki motocikl ima više od 70.000km na satu? Predpostavljam 1 od 20 motocikla. Baš iz razloga što se kilometraža vraća. I zato mi sve na oko preko 40.000 km deluje mnogo za motocikl. I ako opet u drugu ruku znam da je to ništa čak i za kineski skuter od 50 kubika. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja