Jump to content

Moto Zajednica

Triumph Tiger 1200 (GT Explorer, Rally Pro, GT Pro, Rally Explorer) 2024.

Recommended Posts

• Ne silazi, 5075 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Prosto mi je neverovatno da nismo do sad otvorili temu za Tiger 1200, tako da ako postoji, a nisam je pronašao, neka neko pripoji ovu temu u postojeću (ako je ima).

Testirao Tiger 1200GT Explorer. Nema mu se gotovo ništa zameriti. Sposoban i maksimalno opremljen i za tu cenu sa kojom dolazi sa svom opremom, povoljniji je od konkurencije. Konkurencija mu čini veselo društvo BMW R1250GS, R1300GS, Multistrada V4, Africa Twin, KTM 1290 i novi 1390.

Agregat mu je sjajan, sa dosta snage i obrtnog momenta u celom rasponu obrtaja. Maksimalna brzina 205 km/h (elektronski limitiran), prosečna potrošnja 5,5 litara, rezervoar 30 litara.

Mesta na motoru ima dosta, udoban je, ne zamara u vožnji.

Jedan od retkih motora sa elektronsko podesivim i poluaktivnim ogibljenjem gde mi je ogibljenje "leglo". Ako ste niži vozač obradovaće vas informacija da pritiskom na dugme pri usporavanju Tiger 1200 se spušta za 20 mm.

Kod nas se Triumph generalno još nije "primio", ali smatram da je Tiger 1200 prilično potcenjen motor i da mu treba dati šansu.

Cena za Tiger 1200GT Explorer iznosi 22.890 EUR 

BJBIKERS.COM

Snažan, upravljiv, dobro opremljen, sa pozamašnom autonomijom goriva i uz pristupačniju cenu - Triumph Tiger 1200GT Explorer predstavlja kompletan motocikl

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 827 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Baš je moćan. Na Alpima npr. ih je bilo u sličnom broju kao KTMova, dosta se voze.. samo GSova i Africa ima više :)

Jedna ispravka, piše u testu da je prvi Tiger 1200 predstavljen 2021, a mislim da je bar 2011. ili 2012, onaj buljavi. Od 2021. je možda novi model

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Kako funkcioniše to Home dugme? Tj jer mora da se aktivira pre svakog zaustavljanja ili je dovoljno na početku vožnje pa pamti do daljnjeg?

• Ne silazi, 5075 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 21 minuta, andrej. je napisao:

Baš je moćan. Na Alpima npr. ih je bilo u sličnom broju kao KTMova, dosta se voze.. samo GSova i Africa ima više :)

Jedna ispravka, piše u testu da je prvi Tiger 1200 predstavljen 2021, a mislim da je bar 2011. ili 2012, onaj buljavi. Od 2021. je možda novi model

Novi model je 2021. debitovao,a 2024. godine dobio malo svežiju verziju. Oznaku 1200 mislim da počinje da nosi od 2017. godine. Ako se ne varam 1050 je od 2007 - 2021. godine

pre 21 minuta, Gruja TS je napisao:

Kako funkcioniše to Home dugme? Tj jer mora da se aktivira pre svakog zaustavljanja ili je dovoljno na početku vožnje pa pamti do daljnjeg?

Mora svaki put da se pritisne. Stisneš i zadržiš 1-2 sekunde i spusti/podigne se.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja