Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav, danas lep dan za voznju i gde god stanem svi se raspituju za motor evo jedan komsija hoce da ga kupi odmah... Jos kad cuju kako ide i zvuk a na žutu tablicu svi se oduseve... 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50
On 4. 4. 2026. at 18:25, Sijamski_Mrmot je napisao:

Evo isprobao sam danas CDI sa Temu, AC 5 pin na novembarskoj turi. 

Vratio sam stari fabricki iz razloga sto jos nisam prosao prvi servis i zato sto ocigledno treba jos nesto cackati. Stavio sam CDI na 6000rpm, verlga vise puta dok ne upali, kad upali ako odmah dam malo gasa prihvata bez problema ali kad se pusti na Ler odmah se ugasi i tako svaki put. Kad sam vratio fabricki, upalio na pola okreta :) karburator ili neispravan sam CDI? 

I da ne zaboravim, ovaj CDI je po 1cm duzi/siri od fabrickog, bice malo natezanja da se navuce ona gumica koja ga drzi za karoseriju

Screenshot_20260404_182011_Temu.jpg

Problem je do CDi, kao da nije adekvatan za snajpera... doduse nisam odvojio vremena da sam probao neki drugi mod osim 6000rpm, kad uspem nakon 10 verglanja da upalim i drzim gas radi super, cim pustim na ler odmah se ugasi i opet nece da upali iz vise pokusaja... vratim fabricki cdi i upali na pola okreta :)

nadam se da cu narednih dana imati vremena da se poigram i probam 7000, 8000, 9000 setup da li ce da radi...

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Peda sniper
Pre 9 sati, astmario je napisao:

Pa možda onda samo da ga otvoriš i zameniš lampice indikatora i brzine sa LED varijantom koja je svetlija? 

pre 1 minut, Sijamski_Mrmot je napisao:

Problem je do CDi, kao da nije adekvatan za snajpera... doduse nisam odvojio vremena da sam probao neki drugi mod osim 6000rpm, kad uspem nakon 10 verglanja da upalim i drzim gas radi super, cim pustim na ler odmah se ugasi i opet nece da upali iz vise pokusaja... vratim fabricki cdi i upali na pola okreta :)

nadam se da cu narednih dana imati vremena da se poigram i probam 7000, 8000, 9000 setup da li ce da radi...

To si trebao odmah da probas.da li nije mozda dc

pre 24 minuta, Tecaub je napisao:

To si trebao odmah da probas.da li nije mozda dc

Nije DC, da je DC a stavim AC odmah bi pregoreo i ne bi uopste mogao da upali zar ne? Pri tome DC su obicno veci od AC a fabricki je zapravo manji po 1cm u sirini i duzini...

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Peda sniper
pre 11 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao:

Nije DC, da je DC a stavim AC odmah bi pregoreo i ne bi uopste mogao da upali zar ne? Pri tome DC su obicno veci od AC a fabricki je zapravo manji po 1cm u sirini i duzini...

Ja kad sam moj probao odmah je upalio i crvena lampica je blinkala

pre 15 minuta, mitjaict je napisao:

Ne bi bacio varnicu uopste

Tako sam i procitao...nesto drugo je, jer nakon 10 verglanja uspem da upalim ali samo ako navrnem malo gasa, na leru se odmah ugasi...

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Sportski CDI moze da ima drugacije vreme paljenja pa bi onda trebalo preštelovati karburator. Često uz zamenu CDI stavljaju i drugu bobinu, kao i iridijumsku svećicu kako bi se izvukao baš maksimum iz mašine. Naravno sve ovo donekle može da skrati vek motora, plus treba sve uštelovati(ili staviti i veći karburator).

• U prolazu, 12 postova

Pozdrav,jos cekam da me zovu da preuzmem Pedu lesso.Dok cekam hteo sam kofer da kupim ali ne bih da bude prevelik.Da stane jedna  fulface kaciga koji uzeti

pre 36 minuta, Igor 022 je napisao:

Pozdrav,jos cekam da me zovu da preuzmem Pedu lesso.Dok cekam hteo sam kofer da kupim ali ne bih da bude prevelik.Da stane jedna  fulface kaciga koji uzeti

Ja sam uzeo Givi 29L, taman stane kaciga, rukavice i pojas... uz malo gurkanja stane i cirada... e sad, ja ne stavljam inace kacigu u kofer tako da je u stvari stalo jos svasta nesto u njega :)

20260327_194754.jpg

20260321_152146.jpg

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 1 post
On 4. 4. 2026. at 17:47, igor_mladjen je napisao:

Auuu kako se smorih danas.. Na pedi mi se jedino ne svidja brzinometar. Lep motor a unakazili ga sa njim, a plus se po danu signalizacija skoro i ne vidi. Narucim sa aliexpressa digitalni brzinometar i stigne on pre neku nedelju. Otvorim motor napred i vidim da nema dzekove kao na novom nego zice direkt na sijalice. Spakujem sve nazad i trazim te dzekove svuda ali nema nigde da se nadju sem na temu/ali.. Batalim dalje traganje i isecem ih na novom i kupim brze kleme i splajseve (ideja mi bila da ne secem zice na postojecem vec samo dodam razdelnik ako nekad mora da se vrati originalni)... Odradim ja sve to, nakacim splice na svaku koja mi treba, obelezim i splice i na klemama koja zica gde ide, razvucem plus zicu sa osiguraca akumulatora (nalazi se iza plastike sa desne strane motora iznad poluge za paljenje motora nogom)... Dam kontakt.. RADI! Isproveravam sve brzine, signalizaciju, dugo sveto, indikator za gorivo.. Sve savrseno! Krenem da ga stavim na mesto kad ono razlikuje se pola cm sa svih strana.. Da bi levo i desno coskovi ovi bili u sredini/liniji mora da se napravi mali luk gore da bi stao, a dole onda ostane rupa oko 1cm i rupe za stafove malo beze.. Nisam hteo to sam da budzim vec cu naci nekog ko radi te plastike da napravi da to lici na nesto.. Ostalo je jos jedna zica da se razvuce do brzinometra koja ide izmedju cdi i bombine i sa njom ce imati i merenje obrtaja. Navoj za merenje brzine deluje isti tako da verujem da tu nece biti problema.. Evo par slika.. Uzivo je novi brzinometar bruka kako dobro izgleda! Svidja mi se sto ima i indikator za bateriju (kad sam upalio motor odmah je krenuo da puni), ima sat sto me cesto zanima u voznji, pored kilometraze ima trip opciju 999km koja moze da se resetuje, spoljna temperatura ne skodi a obrtaje sam vec pomenuo.. Ima na ali-u jos par modela ovih digitalnih koji oblikom lice na pedin. Mozda neki od njih bolje legne..

Verujem da ce sve zanimati cene:

Speedomiter sa dostavom (uhvatilo me ovo novo sa ptt i carinom) izasao 4500din

Brze kleme 7kom 550din

Splice 20kom 400din

5m zice 150din

Dinar gore dole..

Do sada sam ovo sam radio a za plastiku videcemo..

Screenshot_20260404-170301.AliExpress.png

IMG_20260328_135856467_AE.jpg

IMG_20260404_172644567_AE.jpg

IMG_20260404_162454207_HDR_AE.jpg

IMG_20260404_160622569_HDR_AE.jpg

IMG_20260404_160641268_HDR_AE.jpg

Pa jer stane nova tabla u staru?

• U prolazu, 6 postova
pre 15 minuta, izi je napisao:

Pa jer stane nova tabla u staru?

Ne staje.. Mora da se obradi.. Nazalost bio sam toliko razocaran i iznerviran u isto vreme da sam zaboravio da slikam to.. 

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav interesuje me da li sniper moze da se vozi sa B kategorijom ako je  polozeno po novom zakonu?
Citao sam po internetu da ne mora da pise u vozackoj AM da se to podrazumeva... Zna li neko vise o tome? Hvala unapred

• Haha 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
45 minutes ago, Djukass said:

Pozdrav interesuje me da li sniper moze da se vozi sa B kategorijom ako je  polozeno po novom zakonu?
Citao sam po internetu da ne mora da pise u vozackoj AM da se to podrazumeva... Zna li neko vise o tome? Hvala unapred

Moze. Dok te ne zaustave. Ako nemas upisano AM a nemas sigurno, ne smes da vozis. Kao ni bilo koju drugu kategoriju koja nije upisana. Nemoj da te lazu. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja