Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem GoPro + savet oko iste

Recommended Posts

• Drug član, 1859 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3
Znas kad sam ja prestao da kupujem stvari koje mi ne trebaju da bih impresionirao ljude koje mi ne znace ? Ihaha

Ja i dan danas s vremena na vreme sednem s klincima ili sednemo svi i pogledamo klipove i slike sa nekih putovanja ..

Necu da gledam sad , npr Dolomite jer su zadnji , ali rado pogledamo slike sa mora iz 2003 , Dobre Vode u CG i smejemo se svi u kuci ..

Zato sam i napisao u prvom postu da ne zelim kameru koja zahteva softver i komp od par hiljada evra i nedelje pakovanja ..zelim da prebacim klip na komp , isecem pocetak i kraj , eventualno prebacim u format koji mi treba i cao
Davinchi Resolve, besplatan alat, radi to što ti treba, baš lagano

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cool tip, 3167 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady
Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao:

Znas kad sam ja prestao da kupujem stvari koje mi ne trebaju da bih impresionirao ljude koje mi ne znace ? Ihaha

Ja i dan danas s vremena na vreme sednem s klincima ili sednemo svi i pogledamo klipove i slike sa nekih putovanja ..

Necu da gledam sad , npr Dolomite jer su zadnji , ali rado pogledamo slike sa mora iz 2003 , Dobre Vode u CG i smejemo se svi u kuci ..

Zato sam i napisao u prvom postu da ne zelim kameru koja zahteva softver i komp od par hiljada evra i nedelje pakovanja ..zelim da prebacim klip na komp , isecem pocetak i kraj , eventualno prebacim u format koji mi treba i cao

Ne mislim na tebe, vec na nas vecinu. Nikad nisam seo sa prijateljima da gledam neke snimke. Nit bi mene zanimali njihovi.

• Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2862 postova
  • Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155

Meni ćera malo malo traži da gledamo slike ili klipove.

Dosta smo putovali zajedno nekad a i sad.

Evo ove godine samo dva puta na duže a vikende da ne brojim.

Ja i žena isplaniramo da odemo na par dana sami kad evo ti njih, zovem je čičak, sa pitanjem - šta radite ovaj vikend i znam da sve pada u vodu.

Eto ima 34 godine i nismo im dosadili

• Sviđa mi se 9

• Cool tip, 3167 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady
Pre 5 sati, ZEMZEM je napisao:

Meni ćera malo malo traži da gledamo slike ili klipove.

Dosta smo putovali zajedno nekad a i sad.

Evo ove godine samo dva puta na duže a vikende da ne brojim.

Ja i žena isplaniramo da odemo na par dana sami kad evo ti njih, zovem je čičak, sa pitanjem - šta radite ovaj vikend i znam da sve pada u vodu.

Eto ima 34 godine i nismo im dosadili

Ja moje jedva da vidjam...

• Drug član, 1269 postova

Da se vratimo na temu, usput da pitam par stvari. Na sta da obratim paznju za Osmo 4, posto bih hteo da zamenim hero 11? Uletela neka parica, pa da vidim da kupim Osmo 4 i da probam, pa ako mi vise legne onda bih prodao ovaj moj gopro sa pratecom opremom 😁 ako ne, onda bih prodao Daretu Osmo 4 za 20% vise, naravno.

• Haha 1

• Drug član, 2597 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sledeci mesec cu uzeti dji 4, uzeo sam par mic mini. 

Sad imam 1, ok je al hocu da ga dam pa da sebi uzmem drugu 

Jel pasu adapteri, nosaci, bove i slicno od gopro?
Isto je sigurno ono kačenje "na šraf" ne garantujem da su iste one šnale na klik. U stvari ček... Sad sam proverio, u mom osnovnom paketu za Osmo 4 i nema onih šnalica na klik, samo jedna ona na šraf koja se lepi direktno. Ako nije jasno, pogledaj na netu šta dolazi u osnovnom paketu.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Podržavam 1

Vidim da mi ni kartica klase 10 iz gopro ne pase na osmo…
Gle, radiće, ali će upozoravati da može da prekine snimanje. Meni nije prekinula mada nisam 4K probao, hteo sam da snimam, ne da forsiram. Traži V30/U3, što si verujem video.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2563 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Naložih se i ja da radim upgrade na neki DJI, pogotovo kad sam video neke snimke @riderOfTheStorm  sa OSMO 5 (edit: Dji action 5 pro) ako se ne varam, npr :

Pa ovde pročitah da i nije neka razlika između 4 i 5. 
Međutim skoro je na vožnji bio Aca  @Skandi sa četvorkom, pa smo kombinovali snimke. 
Ne znam da li ja tripujem, ali na YT ja i ne vidim neku značajnu razliku u kvalitetu snimka između DJI Osmo 4 i mog GoPro 7 black. Boje su malo drečavije na DJI i to je to. Da ne bude zabune - gledam video na kvalitetnom monitoru - MacBook Pro 16 inca, ili na TV u. Jeste da nisu bili neki uslovi za snimanje, sunčan dan u šumi, ali uglavnom su to ti uslovi.
Pogledajte recimo na 6:10 i 10:25, skače kadar sa kamere na kameru:

Sad mi je očigledno da je Vekac gore imao mnogo bolje uslove, oblačno, jake boje, beše i neki filter koristi. 
Ali ovako neki basic setup - da li vidite veliku razliku ?

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

1 hour ago, kingdrom said:

@Zille-nbg javi kad rešiš da prodaš, taman klinca da iznenadim. 

Evo cim nadjem ovaj Osmo. Moj hero 11 ide sa karticom 128gb, punjacem za dve baterije i ukupno 3 baterije. Ima neki sraf i cini mi se jedna baza u pakovanju. Cena ce biti drugarska 🤣

Promenio član Zille-nbg

• Zainteresovan, 337 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700
1 hour ago, živke said:

Ne znam da li ja tripujem, ali na YT ja i ne vidim neku značajnu razliku u kvalitetu snimka između DJI Osmo 4 i mog GoPro 7 black. 

Nešto vam export nije dobar... Izgubilo se mnogo u kvalitetu čini mi se. @Skittles verovatno može objasniti

evo ga moj snimak sa Osmo 4, imam i snimak pre ovoga gde sam sjebao neka podešavanja u exportu pa izgleda kao da je snimano sa GoPro.

• Haha 1

• Nemanja Stojanović, 1751 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Ima i do toga kako se koristi :) 

Mislim na podešavanja.

Ako se ne radi u 4K i kolor korekcija, to ti ko da gledaš parkirane motore i kažeš pa idu isto.

• Haha 1
  • Podržavam 1

Za nas koji ne radimo nista osim kropa :D

Deluje mi da hero 11 black ima bolji tj lepsi kontrast od Osmo 4. Mozda gresim, gledao sam uporedni snimak.

I jos nesto sam primetio, na osnovnoj postavci kao da Osmo 4 ima zoom u odnosu na gopro, tj da gopro hvata veci kadar i ima vecu dubinu ili gresim? 

• Drug član, 1684 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Zasto se ovde GoPro spominje u negativnoj konotaciji i poredi sa konkurentima, gde se konkurenti stavljaju na prvo mesto?

Imam GoPro 12 black, apsolutni sam amateri cak ne umem (citaj ne intereseuje me da naucim) da konvertujem snimke. Znaci, snimam letovanja i neke voznjice i cuvam "sirove" u komp

Sta je konkretno to sto ne valja, ili u cemu je konkurencija bolja? Eto, baterija na staroj GP8 black je bila katastrofa. Max 15 min u 4K. Grejala se strasno. Cak se i gasila par puta. Eto minusa, npr..

Sada je to mnogo, mnogo bolje reseno

Napominjem, nisam rob brenda, ali nisam procitao nista konkretno. 

Eto, u cemu je kurentan model konkurencije bolji od GP12?

Edit:

Ovo mi lici na pricu "kupi šaomi"...

Promenio član MaxiS

• Drug član, 2563 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
57 minutes ago, House said:

Nešto vam export nije dobar...

@Skandi ne može da piše u ovoj temi. Evo šta je napisao:

Ja sam snimao na 2k 60 FPSa (imam opciju da snimam i 4k do 120 fpsa, ali mi to jede mnogo memorije i baterije). Sad sam malo čačkao i podešavanja kamerice, vidim da mi je tamo video compresion na HEVC.

Inače ja se u ovo ne razumem, ali i ja sam snimao 2k 50 FPS na gopro. Video montiran u iMovie i eksportovan na najveći kvalitet (4K ). I onda YT upload.
@Skittles šta je kolor korekcija  ?

Ja svakako ne bih snimao u pravih 4K, mnogo jede bateriju i memoriju, 2K mi je sasvim dovoljno i u YT se onda koristi onaj bolji kodek. 
A dakle ispada da sa tim podešavanjima nemam razloga da menjam kameru, nije neka razlika u kvalitetu rezultata.

Promenio član živke

• Svrati ponekad, 255 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS
1 hour ago, Zille-nbg said:

Evo cim nadjem ovaj Osmo. Moj hero 11 ide sa karticom 128gb, punjacem za dve baterije i ukupno 3 baterije. Ima neki sraf i cini mi se jedna baza u pakovanju. Cena ce biti drugarska 🤣

Kako sad ovde čitam recenzije pohvale i kritike sve manje mi deluje da ću da obradujem klinca 😅🤣, ali @Zille-nbg javi se.

Promenio član kingdrom
  • Haha 1

Da ti kazem, ovo su sve sviraci…

zamisli da slusas savete lika koji zeli da kupi Discovery??? Nidje veze 🤣🤣🤣

meni se gopro ugasi od vrucine posle 25min u 4k 60f na direktnom suncu bez ikakvog kretanja, znaci stojim i pecam npr. Ni za sta drugo nemam zamerke 🤣

• Haha 1

Ma znam bre briga me, ima on 6Black i cepa nego nako, ako je cena OK, gov*o ko gov*o bitno para da se vrti 😂

• Haha 1

Nešto sad vrtim ovu temu i tačno ovaj @Darko Mihajlovic gde god napiše nešto posvadja ljude na gomilu, PUG vs ostali, Mazda vs Ostali, GS vs …. DJI vs Go, tačno stičem utisak da me je @ProMaster namerno ispalio za upoznavanje za moje dobro 😂😂😂

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja