Rider000 2194 Napisano Ponedeljak u 19:29 Drug član, 1532 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Očito problem mape goriva. Iz full lean ide na rich, euro 5 motori koje sam vozio znali su da imaju backfire na usis kad se zaturira iz lera ali se nikad nijedan nije ugasio. Na Africi kad se prvi put desilo mislio sam da mi je pukla prednja guma koliko je glasno bilo, jer joj je usis visoko blizu vozaca. Desavalo se retko. Svakako ima recall pa ce ispraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 32 Napisano Utorak u 15:10 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, lemy je napisao: To gašenje je prijavljeno u Americi koliko sam ispratio. Kod mene se to ne dešava, tj desilo se dva puta u toku razrade. Zna da se ugasi kad se napravi specifičan brz pokret na gasu ali u toku vožnje taj pokret je skoro nemoguće napraviti. Standardno turiranje može bez problema. Jeste mrtav na malom broju obrtaja, ali opet sa druge strane u 1 brzini se diže na zadnji bez kvačila, nije baš da se svaki motor u toj klasi tako ponaša. Mislim da su i očekivanja malo previsoko kreirana, ipak KTM adventure motor za 8k je jeftin motor koliko god to nama skupo bilo u Srbiji. Za te pare ne vidim ništa pametnije u ovom segmentu a probao sam skoro sve što kod nas ima, ali nek ostane prostor da je to stvar ukusa i potreba. Prijavljuju ljudi u americi, britaniji i australiji samo sto su amerikanci normalno najbrojniji i najglasniji. Sigurno je da postoje specificne mape za odredjene regione pa taj flejmaut moze biti mnogo izrazeniji u tim regionima dok ga u drugim uopsete nemora ni biti. Nije smelo da se dogodi da se pusti u opticaj nepotpuno ispitana mapa ubrizgavanja ali ursula i ekipa iz evrope kazu da zdrava sredina nema alternativu ili kako vec. Mislim da nova mapa nece moci da resi problem u potpunosti jer mora da ispostuje drakonske brojke za emisiju stetnih gasova. Aftermarket tuning i decat je najbolja varijanta i tada ce masina u potpunosti da se otvori i pokaze zube. Nadam se samo da ovo nije sudbina svih novih motocikala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 97 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan @lemy jesi razmisljao o nekom jacem skid plate-u? ovaj mi je jedan od zanimljivih motora i gledam svasta oko njega i primetim da nema uopste ram ispod motora i auspuha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1411 Napisano pre 5 sati Drug član, 1236 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno nema baš puno opcija za dodatnu opremu, nov je model. Skid plate jeste opcija za menjanje, ali nije prioritet . Ovakav kakav je i nije loš što se tiče kamenja i sl, ali ne bih smeo preko debljeg stabla sa njim (a i ne umem ). Problem je promena prednje gume, jer se nesretnik uvija (nosači) pa je sve klimavo ali može, probano. Od dodatne opreme prvo pakujem ono najbitnije da motor bude funkcionalan i siguran na putovanju vam asfalta. Montirani alu štitnici za ručice i nosač telefona za navigacuju, bez toga nema vožnje u terenu. Čakam isporuku bočnih torbi, Enduristan Blizard 2x14l. Do proleća moram uzeti i neki nosač prtljaga na repu, za sada ima nekih Indisjkih opcija, ali čekam nešto bolje, Givi, Shad, Perun... To mi treba zbog alata, kamp opreme i alu kofera za po gradu, tako da moram nabaviti do marta negde. Skid je na poslednjem mestu, vidim da AXP testira neki svoj model o plastike. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 6404 Napisano pre 4 sati Advanced Member, 2318 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Perun radi na ploči za prtljag, moguće da će biti do proleća. Kako stvari trenutno stoje neće biti kompatibilna sa koferima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1411 Napisano pre 2 sati Drug član, 1236 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da, upoznat sam da će raditi, pisao sam im pre par meseci, a vidio sam da ste uzeli i model. Prilogođavanje za kofer to ne očekujem, to ću sam da nabdzim, šta ću kad sam ciganin :). Bitni su mi dobri nosači sa strane i neka ploča, pa ćemo nadograđivati. Muka je što je nov model, kada sam kupovao za DRZ biraš šta hoćeš. ZA 390 Ima za sada nešto Amerika, Kanada ...ali to je kompleksno za nabavku. Na ebay ima Indijskih opcija za oko 150eur, original KTM power parts nešto preko 200 (sa popustom za kupce motocikla). Ne žurim, do marta bi trebalo da rešim pre nekih ozbiljnih vožnji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...