Jump to content

Moto Zajednica

Službeni put

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1807 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Šefica je moj tip čoveka, kad sam na tim bildingu, gledam da se opustim maksimalno i uživam, pa i ako se malo pretera, neka ide život (naravno ne mislim na posrtanje, povraćanje i slično, više na druženje i zajebanciju).  

Šteta za loše vreme, bukvalno više nema pravila, klima se promenila.

Inače Sella Nevea je jako dobar i gužvom neopterećen ski centar, koji za tu cenu daje dosta "muzike".

Ko voli da skija, a mrzi ga da cigulja do Francuske (koja je po meni br. 1 ski centar u Evropi), može da poseti isti, relativno nam je blizu.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 7/30/2025 at 7:36 AM, milomir22 said:

Inače Sella Nevea je jako dobar i gužvom neopterećen ski centar, koji za tu cenu daje dosta "muzike".

Ko voli da skija, a mrzi ga da cigulja do Francuske (koja je po meni br. 1 ski centar u Evropi), može da poseti isti, relativno nam je blizu.

Izvinjavam se, iskačem iz moto teme, ali pogledah Sella Nevea ski mapu, te sam prepoznao Bovec sa strane Slovenije, koliko vidim to je sada spojeno skijalište, ili nije, u smislu može i iz Boveca (Slovenija) da se uđe na skijalište (bila je gondola nekada, "jajčiki" za 4 osobe, penjala se ka vrku Kanin do restorana na 2222m). Da li je jedan skipass, ako znaš? U Bovecu sam 5 puta bio na zimovanju tamo osamdesetih, naravno u Italiju se nije smelo, niti je bilo povezano 😃.

• Malinar u pokusaju, 1807 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
Ski pass pokriva tri ski centra: Sella Nevea i Tarvisio u Italiji i Kanin u Sloveniji.

Sve je na oko pola sata udaljeno i ako skijate u Sella Nevea-i, za nekoliko minuta preskijate u Sloveniju i obrnuto. Skija se na oko 60 km staza bez gužve i u odličnim uslovima, pet puta bolje od npr. Kopaonika.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 314 postova
  • Motocikl: Stelvio.
Pre 5 sati, milomir22 je napisao:
Ski pass pokriva tri ski centra: Sella Nevea i Tarvisio u Italiji i Kanin u Sloveniji.

Sve je na oko pola sata udaljeno i ako skijate u Sella Nevea-i, za nekoliko minuta preskijate u Sloveniju i obrnuto. Skija se na oko 60 km staza bez gužve i u odličnim uslovima, pet puta bolje od npr. Kopaonika.

Kanin je zatvoren od 2024. Otvoren če biti....kad se nađe investitor sa 35 do 40 Milijona €.

Neke od sprava ( gondola) nisu prošle tehnički...gotova priča.

• Tužan 1

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450

Ja pre svega imam da ti kažem jedno veliko HVALA, jer sam samo čitajući o svemu što si pisao (ruku na srce nisam baš svaku rečenicu pročitala, ali 90% napisanog jesam) naučila i shvatila koliko ne znam i koliko sam daleko od bilo kakvog ozbiljnog putovanja motorom.

Drugo, svaka ti čast za vožnju po svim vremenskim uslovima, izdržljivosti i veštinama da ti ceo put prođe, pa, skoro pa glatko (uvek postoje te neke sitnice koje nas malo izbace iz takta, plana, čega god).  Snimci su isto odlični, barem za nas laike koji se ne razumemo u kvalitete kamera i samih snimaka. Meni su bili odlični.

Mnogi od vas ovde verovatno često putuju ovako, ali evo, meni je ovo prvi putopis koji sam pročitala na ovu temu i oduševljena sam.  Prvo treba biti psihički spreman i istreniran za ovako nešto, pa onda oprema i sva ostala planiranja koja dolaze uz to. Stvarno svaka čast!

Ja se nadam da će biti prilike i da se sretnemo ili upoznamo pa malo više da čujem o svemu ovome. Ovaj putpois probudio neke nove ideje i želje u (za mene novootkrivenom) moto svetu. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja