Jump to content

Moto Zajednica

Moto pantalone – njihov veliki značaj, prednosti i mane

Recommended Posts

• Ne silazi, 5058 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Zagovornici smo nošenja kompletne opreme i tu se često susrećemo sa raznim izgovorima i negodovanjima. Ovaj tekst o moto pantalonama je nešto drugačiji. Nešto iz isksutva, a neki podaci iz istraživanja uticaja nošenja moto pantalona na bezbednost i smanjivanje povreda.

U tekstu sam se dotakao i standrda koji su propisani za pantalone, jer često viđam da kolege nose "moto pantalone" koje se samo tako zovu, a zapravo ne podležu nijednom standardu koji je propisan.

BJBIKERS.COM

Moto pantalone su deo opreme koji motociklisti najčešće zanemaruju i izbegavaju da nose, a benefiti koje moto pantalone pružaju daleko su veći od mana koje imaju

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cool tip, 3155 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Носим само мото фармерке, али са кевларом и протекторима.:cirka1:

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Prvi ne nosim moto pantalone vec DIG koje se zovu tako ali nisu. Ima i črotektore za kolena ali ih ne ubacujem. Posedujem moto pantalone, ali su mi krute i nosim ih iskljucivo tokom hladnijih dana. Upotpunosti sam svestan da to nije dobro.

• Cool tip, 3155 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Duska i ja smo u dva navrata pomagali povredjenima u nesreci koji su nosili dig pantalone.Verujte mi ono je strasno...Bukvalno su nestale u dodiru sa asfaltom...Izbegavajte ih u sirokom luku za voznju motorom.

• Drug član, 1658 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Imam samo "zimske" moto pantalone, a leti imam neke stitnike za laktove i kolena. 

Prosle nedelje sam pomagao motoristi koga oborili na autoputu, koji je imao ful kozni komplet, i video kako ga spaslo odelo.

Moram da nabavim i meš pantalone. Da motociklista nije imao opremu, ostao bi bez udova...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1655 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ozbiljne šima moto farmerke nosim sa protektorima. 

Imam tri para

-neke jeftine (nisu šima)od 7-8 k rsd  koje su za grad,ali se oseti kad je vrućina da je materijal sintetika i ako nisu debele.Ne dišu.

-Dva para šiminih giro, deblje i tanje koje jesu višeslojne ali kad krenes tacno osetis kako luftiraju.

Jedina mana je kiša ostalo sve mogu da isprate kao turing pantalone .

Prednost ,pored bezbednosti je estetika vuku više na normalan izgled od turing pantalona.

Voleo bih i turing da imam ,ali te Heldove koje želim ne postoje u Srbiji a i bile bi sigurno 30% skuplje.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Jedan par Shima Giro, kao Dzim, jos cekaju moped da bi i njih nosio. AA klasa ako se ne varam. Teske su, ali licno nadam se da na to necu obracati paznju. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 262 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Imam Alpinestars farmerke i uopšte nisu krute. Štaviše izgledaju kao obične, udobne su i, kada je normalno vreme, može da se provede dan u njima na poslu.

Međutim, kada su ovakve vrućine onda je pakao. Dok vozim ništa mi ne smeta, ali čim stanem ili siđem sa motora, noge mi se ulepe.

E zato sam juče kupio onaj aktivni veš, donji deo, da ne kažem helanke 😄 Osećaj poootpuno drugačiji. Vrućina uopšte ne smeta jer se više ne lepe za noge. Samim tim se i lakše skinu posle vožnje.

Tako da, uz moto farmerke, leti obavezno i moto helanke 😊

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Imam letnje mesh, imam zimske sa postavom.

Uvek kad idem negde van grada nosim pantalone, bez obzira koliko je stepeni napolju. Primetio sam da mnogo opreznije vozim kad nemam opremu nego kad je imam i ne volim tu blokadu u glavi.

Nisam još našao pravu kombinaciju za mesh pantalone u smislu šta nosim ispod. Nosio sam pre aktivni veš i dobra je to priča bila, ali taj dodatni sloj umanjuje učinak luftera. Po gradu ih nikad ne nosim iako znam koliko to nije pametno. Jednostavno, u predelu struka se mnogo znojim da ne mogu da izdržim u pantalonama. Zbog toga sam po gradu do ove godine uvek išao kolima i pored gužvi. Sad sa svim sranjima koje nam je priredila gradska i republička vlast, ne pomišljam da kolima krenem u špicu preko mosta. 

Ono što mi je interesantno da si primetio u tekstu je zaštita od vrućine. Neverovatno mi je koliko F800 isijava vrelinu sa strane, toliko da ako sednem u šortsu da odem negde (a dešava se i to na 35 stepeni), ne smem ni da pomislim da pipnem kolenima ram (da, znam koliko to opasno). Za to motopantalone jesu antibiotik. 

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5058 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 13 sati, Forsberg je napisao:

Ono što mi je interesantno da si primetio u tekstu je zaštita od vrućine. 

Dešavalo mi se da se za neke motore neko žali da isijavaju toplotu i sasvim slučajno sednem na jedan motor, a da nisam bio u moto pantalonama i skontam u čemu je caka. 

Meni su moto pantalone jedino ubistvo po gradu sad na 35+ stepeni. Dok sam po sastancima i dok ne izađem iz grada, dođe mi da se skinem u gaće, ali se onda setim da to nije baš prikladno pa istrpim. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: F 800 GS 2024
Pre 23 sati, Forsberg je napisao:

Ono što mi je interesantno da si primetio u tekstu je zaštita od vrućine. Neverovatno mi je koliko F800 isijava vrelinu sa strane, toliko da ako sednem u šortsu da odem negde (a dešava se i to na 35 stepeni), ne smem ni da pomislim da pipnem kolenima ram (da, znam koliko to opasno). Za to motopantalone jesu antibiotik. 

Da, F800 toliko isijava da su mi iskocili crveni pecati kad sam seo u sorcu. Od tad mesh pantalone, sorc u kofer pa presvlacenje. Meni na granici netrpeljivosti na 30+ u gradu. Dok je ovako na turama, skroz okej cak i na 35 ako nema guzve.

• Podržavam 1

• Drug član, 2495 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kupite Hondu ona se ne greje :lol2:
Nemam tih problema, ok je sa grejanjem,
Leti sad ima mesh pantalone koje su mi ok tako da prezivim ove vrucine bez problema.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1655 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 8 minuta, RankoBg87 je napisao:

Leti sad ima mesh pantalone koje su mi ok tako da prezivim ove vrucine bez problema.

Žale se da ove nove euro5+ greju (u temi za nove )

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: F 800 GS 2024
Pre 22 sati, RankoBg87 je napisao:

Da su momci u salonu upola profesionalni kao momci u Delti i ja bih bio na NC-u. Subjektivni osecaj kao da sam dosao u salon da uterujem dugove a ne njima pare da ostavim....

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: MT-07 , super soco ts1200r

Imam letnje, zimske i prelazne pantalone i nikad bez njih..Znojim se leti jbg ali mi je subjektivno bolje u njima  jer ne osecam kombinovano 'pecenje koze' od direktnog sunca i agregata, samo toplotu. Neko vreme sam leti nosila protektore i uzela neki cross armor sa 'majicom' za leto ali sam skontala da ako padnem da ce to samo da svuce/pomeri i iscepa po asfaltu... Vrednujem svoju kozu vise nego neprijatnost kuvanja ☺️

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja