Jump to content

Moto Zajednica

Voge 625DSX

Recommended Posts

• Ne silazi, 5058 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Novi Voge 625DSX došao je da nadomesti neke nedostatke koje je 525DSX imao, to jest da pruži više snage jer je 525DSX zaista dobar motocikl u svojoj klasi i cenovnom rangu.

625DSX jeste napredovao. Raduje što nisu samo "razbušili" cilindre, već su se dobro pozabavili agregatom, povećali zapreminu ulja, ali i zapreminu rashladne tečnosti, kao i snagu.

Ono gde 625DSX nije napredovao jeste udobnost i 525DSX tu odnosi pobedu, ali je sedište svakako stvar koja se da srediti. Da bih bio siguran da nije samo do mene, potvrdio sam sa još nekim vlasnikom 625DSX da sedište zaista nije udobno.

BJBIKERS.COM

Voge 525DSX smo prošle godine proglasili za najbolji motocikl u svojoj klasi, a sada smo imali priliku da testiramo snažniji 625DSX.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Baš ovakav, u ovoj boji videh pre koji dan u NSu u prolazu, impozantno izgleda!!! 

Nisam mogao da skontam koji je motor, svi ti novi kinezi su mi isti, ali ovaj deluje ogromno. Sad odo da čitam članak. 👍

• Hvala 1

• Ne silazi, 1252 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE
Pre 1 sat, Jovan Ristic je napisao:

Ono gde 625DSX nije napredovao jeste udobnost i 525DSX tu odnosi pobedu, ali je sedište svakako stvar koja se da srediti. Da bih bio siguran da nije samo do mene, potvrdio sam sa još nekim vlasnikom 625DSX da sedište zaista nije udobno.

Pa koliko je onda 625DSX neudoban kad ni 525DSX se ne može pohvaliti da je sedište udobno čak naprotiv.

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 2 minuta, Interceptor BP je napisao:

Pa koliko je onda 625DSX neudoban kad ni 525DSX se ne može pohvaliti da je sedište udobno čak naprotiv.

525DSX pamtim kao solidno udoban. 625DSX je neudoban u rangu sa V-Strom 1050. U poslednje vreme mi nešto zapadaju motori sa neudobnim sedištem.

• Drug član, 3392 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
5 minutes ago, Jovan Ristic said:

525DSX pamtim kao solidno udoban. 625DSX je neudoban u rangu sa V-Strom 1050. U poslednje vreme mi nešto zapadaju motori sa neudobnim sedištem.

I dalje bolje od CRF300L...

Kad sam kupio CRF među prvim vikendima sam odradio skoro 600km u danu. 

Da me nije bilo sramota pred ženom ja bi tu noć plakao. Legao u krevet a suze mi naviru. Ako sam ikada imao osećaj da sam se postovetio sa žrtvama silovanja - to je tad. 🤣

• Haha 4

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 56 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Baš ovakav, u ovoj boji videh pre koji dan u NSu u prolazu, impozantno izgleda!!! 

Nisam mogao da skontam koji je motor, svi ti novi kinezi su mi isti, ali ovaj deluje ogromno. Sad odo da čitam članak. 👍

Ako je sa koferima, ja sam 🙂 Mislim da i nema drugog takvog u NS još uvek, bar ja nisam video

Što se sedišta tiče, svi rivjuovi govore u prilog tome da je sedište na 625 malo mekše i udobnije od 525, ja nisam imao prilike da vozim 525 a ovo sedište je daleko od udobnog istina. Ergonomski je jako dobro konstruisano, dosta je veliko da može da se menja položaj sedenja kontura je takva da drži donji deo leđa rasterećen u svakom položaju a po meni najbitnije u celoj priči i čime sam prilično impresioniran je ta šmirglasta navlaka na kojoj nema klizanja niti malo. 

Jeste, u Subotičkoj opušteno, ceo dan špartam po gradu, ima nas svuda 🙂

• Sviđa mi se 1

Pre 17 sati, nuk je napisao:

Ako je sa koferima, ja sam 🙂 Mislim da i nema drugog takvog u NS još uvek, bar ja nisam video

Što se sedišta tiče, svi rivjuovi govore u prilog tome da je sedište na 625 malo mekše i udobnije od 525, ja nisam imao prilike da vozim 525 a ovo sedište je daleko od udobnog istina. Ergonomski je jako dobro konstruisano, dosta je veliko da može da se menja položaj sedenja kontura je takva da drži donji deo leđa rasterećen u svakom položaju a po meni najbitnije u celoj priči i čime sam prilično impresioniran je ta šmirglasta navlaka na kojoj nema klizanja niti malo. 

Jeste, ergonomski je dobro napravljeno. Samo da je malo udobnije. Srećom sedište i zaštita od vetra su na svakom motoru stvari koje nije veliki problem rešiti. Tako da ako je ostatak motocikla dobar, sedište nije toliki problem.

Što se zaštite od vetra tiče nema je, vizir bukvalno ničemu ne služi bar nama visokima. U gornjem položaju vetar udara u grudi, deflektor nisam montirao al bojim se da neće da pomogne mnogo, srećom ima na AE jeftinih povišenih vizira

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 2 postova

Zdravo,

po vasim komentarima ovaj motor voge 625 je samo neudoban i zastite od vijetra nema.

Kakva mu je upravljivost? Da li ga preporucujete kao prvi motor? Da li ga je neko probao na offroad?

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)

Најбоље је да га сам пробаш можда теби неће бити неудобан(седиште ће свако и овако прерадити по себи)

Што се тиче Offroad-а

То мораш ти дефинисати шта подразумеваш под тим, па на основу тога видети да ли ће теби одговарати.

Ако је то неки макадам, земљани/летњи пут или уређени атарски пут сигурно нећеш имати проблема да возиш по таквој подлози.

Nije neudoban već je sedište nešto tvrđe za moj ukus. Izuzetno je upravljiv i lepo se vozi, snaga lepo raspoređena kroz obrtaje, lakši od konkurencije uglavnom. Sbog svega navedenog jeste dobar izbor za prvi motocikl

• Hvala 1

• Integrisan, 7951 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mnogo grešite sa sedištima. Pogotovo sa ovim trendom mekih i pufnastih sedišta.

Tvrđe sedište je bolje od mekog. Inicijalno ne deluje tako ali na dužim vožnjama je bolje.

Promenio član Alekre
  • Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 779 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja na ovom prelazim 500-700km u danu. Na prvi pogled daska, na drugi i treći isto. Opet jako subjektivna kategorija, nema sreće na forumu u potrazi :) 

voge-seat.png

pre 12 minuta, Alekre je napisao:

Mnogo grešite sa sedištima. Pogotovo sa ovim trendom mekih i pufnastih sedišta.

Tvrđe sedište je bolje od mekog. Inicijalno ne deluje tako ali na dužim vožnjama je bolje.

Može biti da je stvar subjektivnog osećaja i kome šta prija, malo je i do težine pa i gabarita. 

Ja pravi utisak steknem nakon prve 500+ Km ture "u cugu", ako moram da odmaram guzicu na svakih sat i po- dva, biće da nešto tu ne odgovara baš najbolje. Na prošlom motociklu mi je Srđan preradio samo sedalni deo sunđera nakon čega u gradskoj vožnji ama nikakvu razliku nisam primetio dok nisam odvozao prvu turu i tek onda video jasnu razliku 

• Podržavam 1

• Integrisan, 6289 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, andrej. said:

Ja na ovom prelazim 500-700km u danu. Na prvi pogled daska, na drugi i treći isto. Opet jako subjektivna kategorija, nema sreće na forumu u potrazi :) 

voge-seat.png

Ja toliko ne mogu ni u automobilu :D

• Svrati ponekad, 116 postova

Ko je vozio biciklu malo ozbiljnije, zna da je sedište jako osetljiva i individualna kategorija. 

Ja sam recimo na bicikli znao za sezonu i po 3 sedišta da promenim. Odgovara, pa ne odgovara, pa u krug.

Na TRK sam recimo odmah spustio malo sedište jer mi je ceo motor bio malo veći. Posle sam na Temu kupio onu mrežicu za sedište i u toj kombinaciji mi je udobno za ture od oko 500 km dnevno. 

Sve u svemu, sedište ne treba uzimati za neki reper, jer kao što rekoše, svako nešto prilagodi sebi.

Mene više u celoj računici kod ovih brendova brine kad prodje par godina i krenu normalni kvarovi i održavanje koje izlazi iz okvira ulje i filter.

Promenio član vladags

• U prolazu, 2 postova
Pre 8 sati, OgiBG je napisao:

Најбоље је да га сам пробаш можда теби неће бити неудобан(седиште ће свако и овако прерадити по себи)

Што се тиче Offroad-а

То мораш ти дефинисати шта подразумеваш под тим, па на основу тога видети да ли ће теби одговарати.

Ако је то неки макадам, земљани/летњи пут или уређени атарски пут сигурно нећеш имати проблема да возиш по таквој подлози.

Realno ja kao pocetnik bih isao na makadamski put, neka laksa varijanta dok ne steknem iskustva. 

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)

Онда немаш бриге, само бих му ја гуме заменио за неке са мало већим крампонима и то је то.

У сваком случају обавезно да га пробаш пре куповине, то ти је мој савет.

Види који ти је буџет, погледај још неки модел порбај па донеси одлуку.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja