Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, aca-pn je napisao: Sto ne uzmes transalpa 750, dobro ide, udoban na putu, a moze i blagi offroad i na sve to pouzdan. Tražim nesto što je sposobno da bar 50% vremena ide van asfalta , ne znam koliko je transalp pogodan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Motorcyclist je napisao: Dobra opcija Ne znam kako se pokazao, jedino znam da je imao neku fabricku gresku na prednjem vesanju, nesto unutra u amortizerima ali da se resiti. Kolega sa foruma koji ga je imao je pisao o tome. Istražiću malo, nešto sam ga proučavao pa sam bio odustao. Uglavnom relativno hitno moram uzeti nešto.. krajem jula krećem na put.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1930 Napisano Jun 22 Drug član, 1302 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan V Strom 800 DE su pohvalili sto na putu sto van puta. Meni se licno ne dopada ali u tom nekom cenovnom rangu je. Kvalitetan je bez sumnje i ima nesto vise snage od Tenere. Kazu da kad ne bi citao brosuru nikad ne bi rekao da je tezi od Tenere jer mu je teziste nize dosta. Ja bih razmotrio i Tuarega , mozda i najbolji od svih. Plus tubeless tockovi. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6250 Napisano Jun 22 Drug član, 4221 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Tenerista, no ovaj Kovalski me toliko fascinira da bih ga rado volija provat, samo osamstotku-Rallye verziju.Razlika u težini i prije svega u visini točke težišta je enormna.A na offu je svaki kg jedan previše.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7318 Napisano Jun 22 Drug član, 2482 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh, Tuareg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, el classico je napisao: Ja sam Tenerista, no ovaj Kovalski me toliko fascinira da bih ga rado volija provat, samo osamstotku-Rallye verziju. Razlika u težini i prije svega u visini točke težišta je enormna. A na offu je svaki kg jedan previše. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Mene je oduševio Kinez sa voznim karakteristikama.. samo pouzdanost mi je dosta bitna.. a i naravno sam izgled motora.. ova yamaha mi je bas onako opaka kao pojava.. vožnja onako.. Yamaha hvata kvacilo jako visoko? Normalno za yamahu ili? Nije ga valjda spalio za 1200km.. Promenio Jun 22 član Gajo Sevojno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3527 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1666 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Gajo,ako krenes da gledas po yt mane za neki model nacices svasta ,to su verovatno sporadicni slucajevi. Pa i ta tenera je imala skoro opoziv za kvacilo koje zabode,zalepi u toku voznje umalo ljudi ne izgubiše glavu zbog toga .. Tuarega sam hteo odmah da ti ubacim u opcije ali si ti odredio ova dva...tako da idi probaj onda sve pa odluči. Promenio Jun 22 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Uhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3527 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1666 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Tom tuaregu curi ulje iz vila i negde oko dekli ,tako izlaze iz fabrike navodno ,to kod dekle i sl.je glupost ,valjda nije dovoljno stegnut šraf... Za viljuske ne znam,ali uglavnom spominju da je deficit majstora za aprliju ovde u Srbiji.Kod tebe u Belgiji ili okolo..proveri ..? Ali i to verujem nije slucaj na svakom motoru. Promenio Jun 22 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 886 Napisano Jun 22 Zainteresovan, 314 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan I teneri je jubtjuberu pukao ram... Svaki motor će se polomiti ako ga daš profesionalcu koga boli uvo da li će ga polomiti ili ne. Ali Tenere vs 800x, defintivno 800x. To je skoro KTM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovde je deficit majstora za sve.. i ako bi uzeo apriliu vozio bih je na servis kod ovoga u yamahu, on mi je na 2km od kuće i imamo lepu istoriju saradnje..posto je i suzuki diler, kod njega sam kupio gsxs i tu ga i odrzavam. Odnesem mu gume za stazu on na licu mesta stavi nove slikove itd, kod drugih bi morao da zakažem i da čekam po 7 dana samo za to.. A kove mslim da ne bi ni hteo da održava Promenio Jun 22 član Gajo Sevojno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3527 Napisano Jun 22 Drug član, 1666 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Generalno mislim da bi kove trebao biti nekih 700 800 eur jeftiniji....To mi jedino bode oči. Imam li tu kakve garancije na kove,za taj konkretno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Veći su porezi. 11.000€ stock, 600€ trazi da skine katalizator i mapu da promeni. Garancija 2 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3527 Napisano Jun 22 Drug član, 1666 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan A ti si vozio tako sređen kad si probao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 22 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Vozio prvo standardnu verziju i primetio sam da kad pustim gas da naglo zakoči motorno kočenje. To sam rekao dileru i onda mi je dao mapiran.. toga vise nije bilo i išao je mnogo bolje, baš je bio agresivan. Na gas je u drugoj išao na zadnji ali nisam umeo da isključim tc pa ga je odmah spuštao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1468 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 664 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Vidi koji je servisni interval za Kove, mozda pomogne u odluci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1228 Napisano Jun 23 Drug član, 1174 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan I jeste i nije dilema... Ako ćeš da ga ganjaš kao da si ga ukrao onda treba razmišljati i o delovima jer će se svaki kvariti, lomiti i sl. a tu je Yamaha sigurno bolja. Ja sam lično uzeo KTM 790 adventure jer kad probaš taj 790 agregat vs Yamaha 700, prosto ti Yamaha izgleda kao dečiji model fun factor je neuporediv. Kove sam samo probao i to običnu verziju, i dosta je lagana i pogodnija za off od t700. Naravno ostaje uvek upitna pouzdanost, ne agregata , već drugih delova, da ne pucaju i sl. Ako ti je vožnja uživanje, hoćeš fun factor mislim da Yamaha ne može da priđe Kove ni 790, ali ćeš cenu platiti negde drugde, tako je u životu. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VRC 8x 45 Napisano Jun 23 U prolazu, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: /- Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Kove, pa nam piši ovde utiske sa "dugoročnog testa" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 23 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Neka, pustiću druge da ga testiraju .. pazi da je ovde u Belgiji cena kao kod nas € 9500 uzeo bih ga bez razmišljanja, ovako za €11600 ipak treba malo razmisliti.. Imam apriliu tuareg u ponudi za € 11.500, yamaha tenere extreme 2025 novi model za € 12 300... sutra cu najzad saznati cenu i od ove yamahe iz 2024. Svi su tu u rangu sa cenama.. Jeste kove na papiru najbolji ali.. sutra ujutru imam zakazan test tuarega.. videćemo.. zanimljivo daju 7 godina garancije, yamaha 5, kove 2.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5052 Napisano Jun 23 Ne silazi, 5610 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo mogu da te posavetujem da probaš Touareg-a. Nedavno sam ga probao i mnooogo je ozbiljan bike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 638 Napisano Jun 23 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Posto gonis ko tudje tenera bi ti verovatno bila sledece sezone u oglasima. Probaj sta mozes u toj klasi pa prenoci, probaj i nordena expedition ako nisi, verujem da ce ti se svideti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8348 Napisano Jun 23 (promenjeno) Drug član, 3398 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 6/22/2025 at 3:59 PM, Gajo Sevojno said: Jos joj uvek ne znam cenu. Treba da proračuna sta je uložio, to je licni motor od dilera, za sebe ga sredio ali promenio planove pa ga prodaje. Računam da je nova Yamaha tenere u Belgiji gde živim €11.500, kad oduzme sto je godinu stara i ima 1200km i kad doda opremu, očekujem oko 13.000€ da će da traži, što mi je neka gornja granica. Kove je nov u Belgiji € 11.600 uključeno remapiranje i skidanje katalizatora kao i drugi vazdušni filter, reče da ne stavlja k&n već meki drugi koji je po njemu bolji.. Vidi vidi.. Prepošteni zapad skida catalizatore a nama prodaju 00 za bubrege... Zanimljivo... Nego... Kove pravi legacy. Mislite o tome. Promenio Jun 23 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 23 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Vidi vidi.. Prepošteni zapad skida catalizatore a nama prodaju 00 za bubrege... Zanimljivo... Ma i ovde su normalni ljudi kojima sistem ide na k.. do prošle godine u Belgiji nije ni postojao tehnički za motore, sad su uveli ali samo prilikom promene vlasnika..a katalizator I ne gledaju na tehničkom, samo svetla, zmigavce, kočnice i gume i dal cure viljuške.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VRC 8x 45 Napisano Jun 23 U prolazu, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: /- Prijavi odgovor kao problematičan Neka, pustiću druge da ga testiraju .. pazi da je ovde u Belgiji cena kao kod nas € 9500 uzeo bih ga bez razmišljanja, ovako za €11600 ipak . Baš velika razlika. Uzmi ga ovde za 9500... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 2086 Napisano Jun 24 Drug član, 1463 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu, kupujem na firmu. Moram u Belgiji ili nekoj drugoj eu članici ali u EU ako kupujem ima dosta papirologije I zajebancija oko pdv..Mislim da je u Sloveniji tu negde oko €9500 isto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...