Jump to content

Moto Zajednica

Dihtovanje karburatorskih gumenih manifolda (nosaca)?

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: KLE 500

Pozdrav. Uzeh pre neki dan starter sprej da prsnem oko karbova na KLE 500, jer je nesto poceo losije da radi, pa primetih da se RPM menja (raste) kad prskam oko onih guma/nosaca koje spajaju karbove sa cilindirma - znaci curi vazduh (mada sam siguran da nije samo to problem, prilicno sam siguran i da iglice plovka ne drze najbolje, probacu da proverim nivo goriva u karbovima dok motor radi).

Ima li neka fora, makar privremeno resenje, da se zadihtuju ove gume / manifoldi, da znam da eliminisem bar taj deo jednacine...?

Da li je neko narucivao mozda sa aliexpressa ili negde EU, ima li tamo kompatibilnih sa prihvatljivm cenom, i vredi li nesto?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2341 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Ne postoji idealno sredstvo da bi se to saniralo.Imaš dve gume,to nije veliki izdatak,a rešava problem....ako želiš da motor radi dobro.Na takvim stvarima ne treba štedeti...bar ja tako razmišljam.Inače,na stranim sajtovima može da se nađe.

• Podržavam 3

• U prolazu, 11 postova
29 minutes ago, Žaksi said:

Ne postoji idealno sredstvo da bi se to saniralo.Imaš dve gume,to nije veliki izdatak,a rešava problem....ako želiš da motor radi dobro.Na takvim stvarima ne treba štedeti...bar ja tako razmišljam.Inače,na stranim sajtovima može da se nađe.

Slažem se da najbolje da se nadje zamenski deo... Nego sam se pitao dal ima neki brzi fiks, čisto da potvrdim da je to zapravo problem lošeg rada, tj da eliminišem taj faktor.

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 32 minuta, Žaksi je napisao:

A sta mislte @Žaksi sa ali expresa? Deluje mi da je to bas od gume, a originali su neka mesavina gume i polietilena, ili su se prosto stvrdli

• U prolazu, 11 postova
43 minutes ago, Zarkela said:

A sta mislte @Žaksi sa ali expresa? Deluje mi da je to bas od gume, a originali su neka mesavina gume i polietilena, ili su se prosto stvrdli

Jel imate neki link za aliexpress, koje pasuju na KLE, GPZ, EX?
Ja nadjoh ova dva:

https://www.aliexpress.com/item/1005008978301211.html

https://www.aliexpress.com/item/1005006947614203.html

ali nisam siguran da li pasuje bio koji, od njih, moram da ih skinem i izmerim...

• Ne silazi, 2341 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@strahinjaz lično mišljenje,ako može da se nađu gume od krštenih proizvođača,Ali Express je poslednja solucija. @Zarkela guma je u pitanju,vremenom i od temperature otvrdne,i kreċe da puca.

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Silikon za lepljenje sofersajbne je dosta otporan,premazi tanko sa spoljnje strane,drzace neko vreme...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2796 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Privremeno resenje:

Dobro pranje i odmascivanje (brake cleaner npr) i napuniti sve pukotine dobrim slilkonom (bas za zaptivanje). Onako da se masira guma da udje silikon. 

Ostavi se bar 12h.

Provereno radi posao dok ne stignu nove.

Takodje, kada se spajaju na glavu srafovima, dihtovanje je gumeni O-ring ili neka slicna vrsta zaptivke.

Zna i tu da popusti i uvlaci fals vazduh.

Tu ne preporucujem silikon, ali ako bas nema resenja u datom momentu i ovde uradi posao.

Nove gume za skoro sve motocikle mogu da se poruce kod nas, isporuka je 2-4 nedelje uglavnom.

Mogu nekad da se nadju i polovne u dobrom stanju.

U svakom slucaju, za mladje i manje upoznate:

Ukoliko agregat usisava "fals" vazduh na nekim elementima izmedju karburatora (usisnih tela) i glave, stelovanje je nemoguca misija.

Posledice su los rad, koji cak neko i prihvati kao OK, ali da znate da mogu da budu poprilicno ozbiljne i pogubne po sam agregat.

Ako zatreba kakva pomoc/savet, tu sam.

Pozdrav!

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja