Jump to content

Moto Zajednica

Krađa motocikla nakon nesreće kod Aleksinca- Blic

Recommended Posts

• Ne silazi, 2918 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Lepo tata naučio decu, usta ga bolela ... :tras2:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Lep
3 hours ago, icecool said:

Ukoliko je hitna pomoć izašla na intervenciju po pozivu (obavezni su obavestiti odmah policiju), trebala je i policija automatski izaći na uviđaj i obezbeđenje saobraćaja na tom delu puta.Shodno tome policija bi trebala slikati zatečeno stanje, napraviti zapisnik, i skloniti vozilo sa puta ako je vozač teže povređen i zbrinut od strane hitne pomoći.Postoji služba koja je predviđena za sklanjanje vozila.Nemogu se vozila ostavjati na putu ili pored puta nakon saobraćajke.Nešto tu smrdi...

Da dodam, u mom slucaju (posto je komsija ostao da cuva motor, mene su odvezli) dosao je jedan policajac, odradio uvidjaj i otisao... niko nijie dosao po motor niti ostao, niti bilo sta. Tako da ovaj komsija nije cucao sa sve zenom i decom (jer su porodicno isli negde), ja bih sada verovatno bio bez motora, pogotovu sto mi motor jos nije ni pretrepeo neku stetu.

• Sviđa mi se 1

• Nemanja Stojanović, 1680 postova
  • Motocikl: CRF1000L Africa Twin

Ja sam 2017. lepo pao sa bajsa - i dalje imam rupu u pamćenju od par meseci jer mi je glava ublažila pad (bez kacige naravno).

Moralo hitnom, bio onesvešćen i razbijen na ulici.

Bili kum i žena sa mnom u VMA kada je došao policajac, samo me pogledao i rekao isto nešto u stilu dovoljno ti već imaš problema (možda je bilo i sam si se kaznio) i nije pisao ništa, ili je sam izmislio nešto.

Ima i njih razumnih.

A ja sam razmišljanja ako mi nekad bude nešto sa motora, pa nek bude hitna, nek bude da sam pao sa motora, pa i nek pišu kaznu, najmanji je to problem tada.

• Zainteresovan, 481 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero
On 6/6/2025 at 11:44 PM, Abi said:

Da dodam, u mom slucaju (posto je komsija ostao da cuva motor, mene su odvezli) dosao je jedan policajac, odradio uvidjaj i otisao... niko nijie dosao po motor niti ostao, niti bilo sta. Tako da ovaj komsija nije cucao sa sve zenom i decom (jer su porodicno isli negde), ja bih sada verovatno bio bez motora, pogotovu sto mi motor jos nije ni pretrepeo neku stetu.

Verovatno je komšija preuzeo odgovornost za motor, jer je oštećenje bilo minimalno i tehnočki ispravno za vožnju, i policajac je mogao dozvoliti takvu opciju (recimo pitao je za tvoje zdravstveno stanje i dobio odgovor da nećeš biti dugo zadržan).

Ukoliko komšija nije tako nešto predložio ili prihvatio, a policajac samo ostavio vozilo pored puta (u šta mi je teško poverovati) onda bi policajac bio odgovoran za nemar, i snosio sve posledice koji bi nastale od eventualne krađe ili bilo čega ostalog vezano za to vozilo.Tvoj komšija je verovatno i očevidac zaveden u zapisniku. 

• Haha 1

3 hours ago, icecool said:

Verovatno je komšija preuzeo odgovornost za motor, jer je oštećenje bilo minimalno i tehnočki ispravno za vožnju, i policajac je mogao dozvoliti takvu opciju (recimo pitao je za tvoje zdravstveno stanje i dobio odgovor da nećeš biti dugo zadržan).

Ukoliko komšija nije tako nešto predložio ili prihvatio, a policajac samo ostavio vozilo pored puta (u šta mi je teško poverovati) onda bi policajac bio odgovoran za nemar, i snosio sve posledice koji bi nastale od eventualne krađe ili bilo čega ostalog vezano za to vozilo.Tvoj komšija je verovatno i očevidac zaveden u zapisniku. 

Ne, dosao je nakon nesrece, a koliko znam i policajac kada su me ubacivali u hitnu. I poprilicno sam ubedjen da policajac ne bi ostao niti snosio bilo kakvu odgovornost, batem kod nas, nazalost, ali hajde, nadam se da gresim :)

Promenio član Abi
  • Podržavam 1

5 hours ago, Abi said:

Ne, dosao je nakon nesrece, a koliko znam i policajac kada su me ubacivali u hitnu. I poprilicno sam ubedjen da policajac ne bi ostao niti snosio bilo kakvu odgovornost, batem kod nas, nazalost, ali hajde, nadam se da gresim :)

Koliko je vremena komšija sa familijom trebao da Te čeka, i dali si mogao da voziš svoj motor nakon povratka sa medicinske intervencije? 

12 hours ago, icecool said:

Koliko je vremena komšija sa familijom trebao da Te čeka, i dali si mogao da voziš svoj motor nakon povratka sa medicinske intervencije? 

Ne znam koliko je bio, ja sam ostao u bolnici.

Promenio član Abi

4 hours ago, Abi said:

Ne znam koliko je bio, ja sam ostao u bolnici.

Baš nezaboravna avantura.Ne mogu da shvatim neke stvari.Po meni, to službeno lice ne bi trebalo ni ovce čuvati o državnom trošku.Nadam se da si dobro i da se ovako nešto neće ponoviti. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 292 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercut
On 6. 6. 2025. at 10:28, Motorcyclist je napisao:

Jedno pitanje: ako padnete sa motociklom, otvoren put, nema nikoga, cak se i ne povredite vi mozete dobiti prekrsajnu prijavu zbog krsenja Zakona o bezbednosti saobracaja?

Apsolutno da,ako vas uhvate.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja