Jump to content

Moto Zajednica

Hrana!

Recommended Posts

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion
Pre 23 sati, bdada je napisao:

@lomitelj kazu da kuvanjem u otklopljenoj serpi ne nadima. :neznam:

@Šumadinac daj recepAt za sutlijas, cena inbox... dugo kuvanje Stop! :lol3:

Strogo po receptu i spreman za 20-tak minuta. Probaj, nećeš se pokajati. Jedino stavljam manje šećera (oko 120-130gr).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
Strogo po receptu i spreman za 20-tak minuta. Probaj, nećeš se pokajati. Jedino stavljam manje šećera (oko 120-130gr).

Sutlijaš?

Daj i meni da probam, obožavam sutlijaš :D

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Drug član, 1538 postova

@Šumadinac E da ga 'beš, ni ja ne volim sutlijaš al' kad je tol'ko dobar, ostavi taj recept ovde svima na videlo. Posle može da se povede i priča ko voli klasiku a ko tursku egzotiku.

Ja uvek prokuvam pirinač u vodi, vodu prospem i dolijem mleko. Dodam šećer po sopstvenom izboru koliko ko voli slatko, malo vanilin šećer i to sve malo krcka da se dobije gustinu po želji majstora.

Ne znam tačno mere iz glave ali još se nije bacilo ništa do sada :D

Čitam komentare i čudim se, šta je sa ovim ljudima pa traže recept, kad sam ga već postavio - i onda vidim da sam samo postavio komentar bez recepta :klovn:

Ja uvek prokuvam pirinač u vodi, vodu prospem i dolijem mleko. Dodam šećer po sopstvenom izboru koliko ko voli slatko, malo vanilin šećer i to sve malo krcka da se dobije gustinu po želji majstora.

Ne znam tačno mere iz glave ali još se nije bacilo ništa do sada default_1oda.gif

Odlična ideja sa pudingom. Jedino ja volim da ostane malo redje jer drugi dan inače ga mozes jesti viljuskom i nožem.

Pre 21 sati, Savan je napisao:

Odlična ideja sa pudingom. Jedino ja volim da ostane malo redje jer drugi dan inače ga mozes jesti viljuskom i nožem.

Kakav, bre, drugi dan?:jee:

Ja volim kad je mlak, tad je fenomenalan. Probaj, mnogo brzo se sprema i fantastičnog je ukusa.

Sqvo ranije samo pirinač kuvala po sat ipo, a sa ovim receptom, spremiš dve ture. 

Mozda veceras obradujem decu. Cerkica voli da pomaže tati.

• Podržavam 1

Opet je došlo do izvesnog i nedozvoljenog opuštanja.

IMG_20201107_141954.thumb.jpg.dd2657d3b7c3b8b05b073d42d2ebc06d.jpgIMG_20201107_144041.thumb.jpg.a498e10f8e83c89648aaab45f07a3937.jpgIMG_20201107_144941.thumb.jpg.bfa162d6199c606455627a88e9b55b77.jpgIMG_20201007_143256.thumb.jpg.06ccd39fb314b0ac37444399637055c0.jpg 

Slaninica je tu, da ne bude mnogo suva guska :jee:

Moram da priznam da sam prvi put spremao gusku, interesantan ukus, različit, jedino što mislim da ima malo mesa. Nemam iskustva sa ovom vrstom guski :lol:

Bez šale, zaista interesantan ukus, različit od piletine, meni se sviđa, ali od 5 kg guske, očekivao sam mnogo više mesa. Ovako je mnogo manje nego kod ćurke ili piletine. Ali nije sve u kvantitetu. 

Ćale, izvini ako si sada gladan.  

• Sviđa mi se 2
  • Tužan 1

• Drug član, 1538 postova

Guska pre nego što ode u rernu mora jedno desetak dana da se "nakljuka" (ručno prejedanje kukuruzom) jer mora da stvori debeo i masan pokrivač ispod kože. Ili neku baš utovljenu. Ako to nije urađeno, bude baš suva.

• Drug član, 2949 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Pacetinu sam spremao i jeste da nema masnoce ali je meso fino mekano, pa nisam nikada dodavao nesto masno. Gisku opet nisam nikada spremao i nameracim se da je kupim od lika koji ih drzi i ispecem na raznjicu. Veli on da to niposto ne radim jer su guske pune masti i samo je u rerni treba peci, na raznju se zapali, te sam odustao.

Sad me zanima sta je istina, a i ako je ko spremao gusku, da kaze na koji nacin?

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

pre 7 minuta, lomitelj je napisao:

Guska pre nego što ode u rernu mora jedno desetak dana da se "nakljuka" (ručno prejedanje kukuruzom) jer mora da stvori debeo i masan pokrivač ispod kože. Ili neku baš utovljenu. Ako to nije urađeno, bude baš suva.

To kad odem u penziju, pa kupim vikendicu :rostilj:. Ovako sam ograničen kupovinom u marketima. :neznam:

pre 3 minuta, Bigor je napisao:

Pacetinu sam spremao i jeste da nema masnoce ali je meso fino mekano, pa nosam nikada dodavao nesto masno. Gisku opet nisam nikada spremao i nameracim se da je kupim od lika koji ih drzi i ispecem na raznjicu. Veli on da to niposto ne radim jer su guske pune masti i samo je u rerni treba peci, na raznju se zapali, te sam odustao.
Sad me zanima sta je istina, a i ako je ko spremao gusku, da kaze na koji nacin?

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

Hteo sam da probam, interesovao me ukus, lepo je, ali ništa posebno. Mora da se stavi maslac, ili slanina, malo crnog vina, ja sam premazao i malo senfom. Veruj mi, bolje uzmi ćurku, pa je ušpikuj biće mnogo ukusnija i bogatija od guske. Ništa nećeš da izgubiš. Pretpostavljam da je na raćnju katastrofa (bar ova kupljena u marketima). 

• Sviđa mi se 1

• Samo nek je neki cirkus, 791 postova
  • Motocikl: BMW R1250RS Triple Black

11. novembra ovde se slavi Sv. Martin. To je dan kad se "mošt"promeni u vino. (Iskreno, ne znam kako se srpski/hrvatski kaže mošt, a kontate. "Sok" od grožđa.) I za taj dan se tradicionalno sprema guska, može i punjena hlebom. Zbog veličine guske, često se na stolu nađu i patke.

Podeliću sa vama jedan od mnogo recepata, kako je spremiti. Google Translate vam je u pomoć za lakše razumevanje. A za kilo i po lepo slane i vruće prasetine uz dekoraciju od kile janjetine, mogu i ja štošta da vam prevedem.

Pa, eto vam ga na: 

_f70654ec35f08bb217b1ff33a8ed1db2_154107
WWW.GURMAN.EU

Tradicionalna praznična pečenka. Gos – najboljše so stare kake 3 mesece -, očistimo in jo na hitro blanširamo. Kožo prešpikamo, da med pečenjem izteka mast. Martinova gos je...

Prijatno!

• Hvala 1

Jedna za gladnice koje su sada došle sa posla.

IMG_20201120_154148.thumb.jpg.96eaca872400510c76475d519ae76bdb.jpg

Nisu mi ukućani dozvolili da stavim i krompiriće, ali zato sutra praseći but sa krompirićima. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja