VLAD81 1579 Napisano Maj 29 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Lisičarka nije, to je sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Maj 30 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lisičarka raste na zemlji, pod opalim lišćem niče. Ovo liči na šumsko pile sa slike ali ako tebi liči na lisičarku, bolje batali gljivarenje ili idi s nekim ko zna (dobro i provereno) pa nek te nauči. Ja sam ceo život okružen gljivarima ali berem samo vrganje, lisičarke, šampinjone (livadske) i ponekad kozarke/sunčanice, mada sam s njima oprezan poprilično, manje su mi poznate. Vrte koje ne poznajem odlično ostavljam drugima. Nisam toliko gladan :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Maj 30 (promenjeno) -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Vrbovaca je ovo (sumsko pile). Isti ukus ko pilece meso i nije mi nista, dzabe sam skidao Alisu u zemlji cuda Setio sam se lisicarke jer sam kao klinac isao sa dedom u Mkd da ih trazimo po sumi. A isto ovako zute. Promenio Maj 30 član ser 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 30 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pričekaj ti malo,nekad su simptomi odloženi i par dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 262 Napisano Avgust 16 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan SRBIJA 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6034 Napisano Avgust 16 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan U svoje vreme, karađorđeva je bila punjena kajmakom, a ne nekim kiselim belim sirom. Sad je nemoguća misija naći tako nešto. A za šniclu ne sme da se uzme suva, posna šnicla. Ne sme da bude ni premasna, da se vide žile, ali mora da bude sočna. Sad, k'o da jedem belo ćureće meso namesto leba sa kiselim sirom. Poh se odvaja sa svakog komada. Ništa nije zalepljeno za meso, a moralo bi da bude, više je sad neka futrola za meso. Pride, moram da odvojeno tražim tartar sos, a nekad se to podrazumevalo.Ne da cvrcnu malo odozgo nekog kupovnog majoneza, nego čantra sa tartar sosom sa strane. Drugo, bečka šnicla je bila isključivo teleća/juneća. Najbolja, teleća. Ne svinjska. Već 30 godina, ako ne i više, kad to pomenem, gledaju me kao da sam poludeo. A što je najgore, kad im ukažeš da je klopa pogrešno spremljena, naljute se. 8 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7169 Napisano Avgust 16 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei ništa im više nije sveto. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 941 Napisano Avgust 18 Ol' dirty bastard, 607 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei U pravu si.Pocelo je tako sto je neki Pera resio da ga zavuce komsiskoj kafani tako sto ce kod njega pljeska da bude 200gr, pa je sledeci rekao "e kod mene je 300gr", al kvaka je sto su i cenu dizali... Tako smo dosli do nekih porcija bez pravila - a ima pravila, zna se koliko grama treba da bude pljeska za jednu osobu, od kakvog mesa se pravi karadjordjeva i koliko treba da bude teska... Tu su zakuvali i vlasnici koji veze nemaju sa ugostiteljstvom - osim sto su vlasnici pa kuvar mora da radi kako je gazda zamisleo. Odlepim kad konobar krene da mi objasnjava kako je za mene jednog jedna porcija cevapa previse ali posto smo dvoje bice taman ili da naprave porcju-ipo pa ce to da bude ok... i onda dok cekam razmisljam sta li ce da donese, koliko... Nekad je bilo normalno, narucis porciju pa ako posle nje mozes i oces jos a ti narucis jos jednu, a sad je fora da ne mozes sam da pojedes porciju. E sad drugi deo mog izlaganja, ima na tiktoku gomila nekih novopecenih kuvara ili sta li su vec, pa kao dele nam recepte kako se pravi neko jelo ali cesto ubace neki sastojak koji bas ne ide ni po knjizi a ni u normalnom zivotu(bar ja nisam cuo), al eto oni kazu tako to ide. Onu spanjolku sa pretopom necu da komentarisem, kad krene da naliva onu masnocu u lepinju tuga me vata. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Avgust 18 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/16/2024 at 10:38 PM, misa-pei said: U svoje vreme, karađorđeva je bila punjena kajmakom, a ne nekim kiselim belim sirom. Sad je nemoguća misija naći tako nešto. A za šniclu ne sme da se uzme suva, posna šnicla. Ne sme da bude ni premasna, da se vide žile, ali mora da bude sočna. Sad, k'o da jedem belo ćureće meso namesto leba sa kiselim sirom. Poh se odvaja sa svakog komada. Ništa nije zalepljeno za meso, a moralo bi da bude, više je sad neka futrola za meso. Pride, moram da odvojeno tražim tartar sos, a nekad se to podrazumevalo.Ne da cvrcnu malo odozgo nekog kupovnog majoneza, nego čantra sa tartar sosom sa strane. Drugo, bečka šnicla je bila isključivo teleća/juneća. Najbolja, teleća. Ne svinjska. Već 30 godina, ako ne i više, kad to pomenem, gledaju me kao da sam poludeo. A što je najgore, kad im ukažeš da je klopa pogrešno spremljena, naljute se. Majonez u 90% slucajeva bude posni, pa je jos gora opcija. U poslednje vreme vrlo cesto nailazim da ubacuju neku sunku unutra, a i sunka bude loseg kvaliteta. Sta koji kurac sunka trazi tu?! I kajmak mora da bude stari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1470 Napisano Septembar 16 (promenjeno) Drug član, 836 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 8. 2024. at 22:38, misa-pei je napisao: U svoje vreme, karađorđeva je bila punjena kajmakom, a ne nekim kiselim belim sirom. Sad je nemoguća misija naći tako nešto. A za šniclu ne sme da se uzme suva, posna šnicla. Ne sme da bude ni premasna, da se vide žile, ali mora da bude sočna. Sad, k'o da jedem belo ćureće meso namesto leba sa kiselim sirom. Poh se odvaja sa svakog komada. Ništa nije zalepljeno za meso, a moralo bi da bude, više je sad neka futrola za meso. Pride, moram da odvojeno tražim tartar sos, a nekad se to podrazumevalo.Ne da cvrcnu malo odozgo nekog kupovnog majoneza, nego čantra sa tartar sosom sa strane. Drugo, bečka šnicla je bila isključivo teleća/juneća. Najbolja, teleća. Ne svinjska. Već 30 godina, ako ne i više, kad to pomenem, gledaju me kao da sam poludeo. A što je najgore, kad im ukažeš da je klopa pogrešno spremljena, naljute se. Moj naslednik samo jede Karadjordjevu kad izadjemo negde, nista drugo, ako je nema ne priznaje da smo bili u kafani. Cini mi se da je u Norveskoj kuci na magistralnom putu pored Milanovca najvise zadovoljan. Uvek je obrsti celu bez ostataka, a drugi je razred. Tako da moja preporuka da svratite i okusate srecu. Ko voli da proba nesto drugo onda domaca kobasica, nista dalje ne trazite u jelovniku. Promenio Septembar 16 član Gile 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1470 Napisano Septembar 16 (promenjeno) Drug član, 836 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 5. 2024. at 18:48, ser je napisao: Kad nema tema za SiS... Jel ovo lisicarka ili ono sumsko pile il kako vec? Tj jel moze da se jede? Sumsko pile. Pojedi je slobodno, odlicnog je kvaliteta. Prvo je obaris malo, onda iseces na snicle i ispohujes. Sad je kasno, ali da znas za sledeci put. Promenio Septembar 16 član Gile 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...