Bobni 231 Napisano Maj 13 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio bih sve ljude da podele lokacije nasih svetinja u svojim krajevima,bilo bi lepo Takodje I opis samih manastira zainteresovan Sam za obilazak istih prvenstveno zbog nase istorije. P.s. izvinjavam se Ako postoji slicna tema na forumu,ja nisam uspeo da nadjem I zamolio bih admine Ako postoji da spoje. Hvala,ziveli. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 907 Napisano Maj 14 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan i obavezna lektira 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa 67 Napisano Maj 23 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DUCATI 1200S Prijavi odgovor kao problematičan ja sam to sebi pozelo, kupio sma knjigu manastiri Srbije, i polako, godina ima mislio sam samo ja da imam takve fix ideje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2735 Napisano Maj 23 Drug član, 1235 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ima sedamnaest manastira duz fruske gore, a mala razdaljina izmedju istih, pa i vi sa juga malo da se divite nasom lepotom. Dosta smo mi potrosili guma i benzina na vasem prelepom jugu, sad je red da uzvratite. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 231 Napisano Maj 23 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako @Dane Dedazasto da ne? @sasafix ideje su uvek najbolje ili najgore ko zna Planiram da sve koje obidjem slikam I napisem nesto o njima,Takodje bih voleo drugi koje obilaze slikaju I napisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 871 Napisano Maj 25 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan [/url] i obavezna lektira Да ли неко може да ми пошаље PDF фајл манастира, и остало шта има на мејл- miloshp11@gmail.com Из неко разлога неће да ми скине и отвори, а нека док. су и истекла Хвала. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 367 Napisano Maj 25 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan @lordMilos Мораш на линк од теме па онда спусти мало ниже и следећи линк ради, тако је барем код мене сад сам пробао 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 502 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Interaktivna mapa Fruške gore (manastiri i još mnogo toga) Mapa | Fruška gora, Srbija | Fruškać FRUSKAC.NET Interaktivna mapa sadrži turističke lokacije, kulturno-istorijske znamenitosti, mesta za odmor, rekreaciju i uživanje u prirodi. Ili ovako: Manastiri | Lokacije | Fruška gora, Srbija FRUSKAC.NET Na Fruškoj gori je izgrađeno 35 pravoslavnih manastira, od kojih je sačuvano 17, dok su dva manastira nastala u skorije vreme. Po istorijskim podacima većina manastira je nastala u... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1852 Napisano Utorak u 13:07 Drug član, 520 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan U Beogradu i neposrednoj okolini bih izdvojio tri manastira koji se mogu obići za jedno pre podne. Manastir Slanci koji je podignut u 13. veku, po jednom predanju osnovao ga je Sv. Sava, a po drugom krajem tog veka Sveti kralj Dragutin. Prvobitno je manastir bio posvećen Vavedenju Presvete Bogorodice, a za vreme vladavine despota Đurađa Brankovića je manastir promenio slavu i poneo ime Svetog arhiđakona Stefana. Zanimljivo je da je manastir metoh manastira Hilandar. Manastir Tresije je podignut početkom 14. veka, osnovao ga je Sveti kralj Dragutin i manastir je posvećen Svetim arhangelima Mihailu i Gavrilu. Manastir Rakovica koji prvobitno osnovan u okolini Avale, a za čiji period osnivanja ne postoji pisani trag, ali po narodnom predanju osnovao ga je Sveti kralj Milutin ili Sveti kralj Dragutin, što navodi zaključak da potiče negde sa kraja 13. ili početka 14. veka. Prvi pisani trag koji postoji je iz sredine 16. veka i tada je manastir premešten na lokaciju gde se i danas nalazi, u opštini Rakovica ispod brda Straževica. Centralna crkva je posvećena Svetom arhangelu Mihailu. Dosta znamenitih ličnosti iz naše istorije je na neki način povezano sa manastirom, izdvojio bih blaženopočivšeg patrijarha Pavla, čije je telo sahranjeno u porti manastira. Reke vernog naroda svakodnevno obilaze manastir kako bi se poklonili blaženopočivšem patrijarhu, a ja verujem da ćemo za života svedočiti trenutku kada bude kanonizovan za svetitelja. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 871 Napisano Subota u 04:40 (promenjeno) Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Манастир св. Матроне Московске у Ритешићу код Добоја https://www.vjeronauka.net/pravoslavne-novosti/sv-blazena-matrona-moskovska Google Maps MAPS.APP.GOO.GL У манастиру се налази и храм посвећен СВЕТОМ Серафи́м Саро́вский Када сам ишао у Москву да радим, тада је мени мој игуман отац Михаило Биковић(манастир Јовања) рекао; ‘То је светитељка која испуњава молитву у року од одма!’ Слава Богу и мајци Матрони за све до сада. 02. Мај - се празнује. Додатак-‘едит’: Није Србија али је Република Српска. а важно је да имамо што више материјала и овај тип информација, ради нашег духовног богаћења и да можемо посетити а и знати ког све имамо за чуваре и представнике пред Господом. Слава Богу, мир на земљи, путовања-вожње нам сигурне. Sent from my iPhone using Tapatalk Promenio Subota u 04:47 član lordMilos 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 871 Napisano pre 16 sati Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Када смо код мајке Матроне, још један манастир који вам је на овом путу и где сама мајка Матрона обитава, честице светих моштију, а то је равно светим моштима су у манастиру св. Илије у Крупи на Врбасу.Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...