Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 625 DSX 2025. Da ili Ne?

Recommended Posts

• Drug član, 2677 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
Pre 11 sati, pedjazz je napisao:

Sada se postavlja pitanje,zasto se prodaju za tako kratko vreme od izlaska iz salona. Ocigledno da vlasnici ih brzo izgustiraju.

Večno pitanje na forumu :D žvaćemo godinama o tome...

Dok ne započneš začarani krug kupovine i posedovanja novog motocikla nećeš razumeti...realno ima tu svega ali najviše znatiželje koja se pretače u ostvarenje kroz minimalna ulaganja. 

Kupiš recimo nov motor...nebitan je brend i količina novca (tu je priča ko ima više a ko manje novca i ko kako rezonuje potrošnju novza nevezano za količinu) ali eto da se zadržimo na kinezima priče radi.

Kupiš nov motor...doživiš taj rush od izbora, procene, probe, silnih sati uloženih na informisanje, gledanje...na kraju odluka i kupovina...pa isporuka, pa upoznavanje, gledanje...obilaženje oko novog, pa prvo paljenje i td. Onda prvi kilometri, vođenje računa o razradi agregata, kupovina dodatne opreme i td... Onda vožnje...koje sve te kockice upotpune...prosto to je kompletno drugačiji doživljaj u odnosu na recimo kupovinu polovnog gde 90% ljudi juri servise i potrošni materijal ne bi li zadovoljili minimum i td.

Nakon određenog vremena javlja se taj deo razmišljanja u odnosu na prethodno iskustvo na dva točka i kreće se u pravcu...''treba mi nešto jače'' ili ''zanima me nešto drugo, želim da probam'' ili ''prosto sam probao...nije mi se svidelo, idem dalje''.

U odnosu na to se ide dalje ali gotovo većina ljudi nakon kupovine novog se ne vraća na polovne (mislim na baš baš polovne) prosto jer su tako u mogućnosti...ili se potrude da dođu do te tačke da mogu uzeti nešto drugo ali novo. 

E tu dolazimo do cene i paketa...kinezi su odradili priču da je svima dostupniji nov motor nego polovan ako gledamo neku ''normalu''. Ti malo korišćeni motori nisu ništa drugo do čiste mogućnosti vlasnika da ih promeni i proba nešto drugo. Takođe kupci tih ''polovnih'' motora bez šale dobijaju sasvim dobre motocikle za pristojnu cenu jer je veeelika većina tih motora baš dobro održavana i servisirana. Tako da na tržištu polako dobijamo za ok cenu veći broj pouzdanih i pristojnih motora sa normalnim kilometražama i eksploatacijom u odnosu na ove ''prave'' koji u velikoj većini kod nas dolaze sa kilometražom na ''majke mi'' a ispod točkova milionče...

Prosto dolazi neko novo doba koje potire period korone i nenormalno visokih cena...

• Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

pre 3 minuta, Zarkela je napisao:

Bilo je već opširnih tema na kineske motore. Pored Voge, pogledaj i CFMoto 700. Meni se više dopao od Voge, nekako je delovao kvalitetnije što se tiče plastika. Za agregat, ne znam. Ako se gleda agregat onda mi nekako SVT 650 preovladava.

Ako misliš na ds900x i SVT...moram ti reći da nemaju puno zajedničkog. Voge prevagu čini sa celim paketom i snagom a SVT ima dušu nekako...nema silnu elektroniku ali ima taj agregat koji jaaako lepo priča priču. Mislim da će tek da se otvori SVT u narednim godinama. Voge je onako...military priča...brdo opreme, fina snaga, fin paketić ali nije za svakog.

• Drug član, 1082 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

I druga stvar, nekom služi kupovina novog kineza da bi dobio svotu para u kešu kako bi dao za učešće novog skupljeg motora. Mnogo je isplativije kupiti novi motor iz salona na kredit, nego podići keš kredit i kupiti isti taj motor za 500 evra manje od privatnog lica.

• Ne silazi, 4104 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 3 minuta, mick je napisao:

Kupiš nov motor...doživiš taj rush od izbora, procene, probe, silnih sati uloženih na informisanje, gledanje...na kraju odluka i kupovina...pa isporuka, pa upoznavanje, gledanje...obilaženje oko novog, pa prvo paljenje i td.

Sve ovo opisano može da izazove zavisnost. Trebalo bi da lepe upozorenja, kao za duvanske proizvode i kockarnice :) Određenom broju ljudu sve to bude zabavnije nego sama vožnja.

• Haha 1

• Drug član, 1455 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Treba imati dva motora minimum,jedan skuter i jedan adv!tTo je realno🙂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Andragog, 5124 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Prekjuce sam bio u salonu gde se prodaju motori. Covek kaze da je 5000km maksimum da taj lanac predje.. konkretno je rekao za QJ moto.

Da se razumemo, nemam nista protiv kineskih motora. verovatno cu u buducnosti kupiti 450 MT.

Pre 1 sat, boza_kg je napisao:

Sve ovo opisano može da izazove zavisnost. Trebalo bi da lepe upozorenja, kao za duvanske proizvode i kockarnice :) Određenom broju ljudu sve to bude zabavnije nego sama vožnja.

heheh vidiš kako se ekonomija pospešuje...kupi nov motor, plati psihoterapiju i rokaj u krug!!! 

pre 8 minuta, srbac je napisao:

Prekjuce sam bio u salonu gde se prodaju motori. Covek kaze da je 5000km maksimum da taj lanac predje.. konkretno je rekao za QJ moto.

Da se razumemo, nemam nista protiv kineskih motora. verovatno cu u buducnosti kupiti 450 MT.

Sa 650NK prešao sam oko 14000km, TRK nešto malo više od 20000km, SVT 12000km sve u najboljem redu. Da se rastežu, rastežu se ali ništa specijalno, Uvek je bio lanac dotezan u servisnonm roku, nisam mimo toga imao potrebe da čačkam. Inače svi su osim CF-a bili RK lanci.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1136 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

a za sada mi je to jedina zamerka na komplet nov motor,

Meni za sada jedina zamerka neudobno sedište,ne za kratke vožnje ali ako se vozi sat vremena i duže onda baš se oseti. Naravno sve će se to srediti.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercut
Pre 1 sat, Džim Džarmuš je napisao:

Treba imati dva motora minimum,jedan skuter i jedan adv!tTo je realno🙂

I ja tako mislim...jedino sto bi skuter zamenio nakedom...nesto skutere ne obozavam😳

• Svrati ponekad, 288 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX
2 hours ago, Interceptor BP said:

Meni za sada jedina zamerka neudobno sedište,ne za kratke vožnje ali ako se vozi sat vremena i duže onda baš se oseti. Naravno sve će se srediti.

Poslano sa mog M2006C3MII koristeći Tapatalk

Pokusaj malo nagib volana da pomeris crticu, dve ka vozacu, meni je to pomoglo da odgovarajuci deo gluteusa parkiram udobnije na siri deo sedista - mozda pomogne, meni je neverovatno pomoglo

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1136 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Videću da probam ali planiram da mi neko sunđer zameni nečim udobnijim pa da to rešim iz korena.

pre 46 minuta, Interceptor BP je napisao:

Videću da probam ali planiram da mi neko sunđer zameni nečim udobnijim pa da to rešim iz korena.

Stvari je najbolje resavati iz korena😳🙄

Danas sam razgovarao sa drugarom,koji vozi motore,i od kog sam kupio sadasnji motor...kada sam mu rekao da sam gledao Voge 625...molecivo me zamolio..."nemoj ispod 100 konja molim te🤣" al kaze ajd da ga probamo pa cemo doneti sud...ni jedan nismo vozili nikada nekog od tig kineza...ja cak ne poznajem nikog da ima takav motor...Tako da sam odlucio,prvo cu da probam da vidim zadovoljava li moje skromne zahteve...pa ce onda pasti odluka

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

On 9. 4. 2025. at 21:49, Don_Kihot je napisao:

Imas temu o 525 gde ima dosta da se vidi. Gledajuci recenzije o 625 moj utisak je sledeci. Da kupujem sad motor mozda bih isao na 625. Ali obzirom da vozim 525 ne vidim puno poentu za prelazak na 625. Voleo bih da probam pa da donesem sud. Ovo ostalo o cemu se raspisalo prezvakano sto puta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Jesi li zadovoljan sa 525?

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Za solo vozača 70ak konja više nego dovoljno za sve, ljudi su malo zaluđeni. Sad više 200 konja u autu kao nije dovoljno. Mislim, ako si trkač, to je drugo. Ako voziš "opušteno", tih 100+ konja se 99% vremena dosađuje. 525 dsx sa svojih 48ks očas posla stigne preko 150km/h na autoputu.

Ako ćeš da se voziš 200km/h, onda poštujem, treba ti 100+ ks.

Ovo je realistično, ali nemamo svi iste poglede na vožnju. I to je OK.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja