Jump to content

Moto Zajednica

Mali savet za potpunu početnicu

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450

@markommarko

Awwwwwww nisam jedina budala koja radi u excelu nepotrebne stvari 💚

Da odgovorim na jednu od retko korisnih poruka na moje prethodno postavljeno pitanje:

- Znači da sa starterom mogu i da sačekam, kao i sa nekim osnovnim alatom. Got it, thanks.

- Uzeću ovaj sa KP-a, kontaktirala sam čika prodavca.

- Pa zapravo ako sam ja daleko i na gradilištu, pre ću čuti alarm nego nasilno skidanje jer sam se na takvu vestu zvukova "navikla" i verovatno ne bih reagovala.

- Navlaka je za ceo motor, mislila sam da je možda uzmem zbog kiše kad je napolju i da ga čuva od prašine ako budem išla na posao njime.

- U komunikatore se ne razumem dovoljno da bih znala šta valja. Za početak i predlog neke marke bi mi značio.

- Ja sam mislila prvu sezonu da vozim bez čepića da bih naučila da osluškujem motor.

- Gledala sam te nesreće. Mislim da ću ovu temu za štitnike bataliti za sada.

- Tank torbu na onakvu lepotu da stavim? Nema šanse 🙃 To sam od starta znala da neću, planiram da uzmem onu nožnu bočnu torbicu za osnovne stvari.

- Potkapa kupljena kad i kaciga :)

- Set za krpljenje guma - korisno, toga se nisam setila.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
pre 10 minuta, Natasa92 je napisao:

- Navlaka je za ceo motor, mislila sam da je možda uzmem zbog kiše kad je napolju i da ga čuva od prašine ako budem išla na posao njime.

Onda uzmi obavezno

- U komunikatore se ne razumem dovoljno da bih znala šta valja. Za početak i predlog neke marke bi mi značio.

Imaš ovde temu "Komunikacije sa Aliexpresa", pa pogledaj tu za jeftiniju varijantu ili skuplja varijanta ti je Sena (imaš u Barelu) ili Cardo (nisam video ko to kod nas ima, ali je veoma dobra)

- Ja sam mislila prvu sezonu da vozim bez čepića da bih naučila da osluškujem motor.

Veruj mi, čućeš i kroz čepove. Zaštiti sluh. U svakom slučaju, kupi obične, pa probaj, nisu skupi

planiram da uzmem onu nožnu bočnu torbicu za osnovne stvari.

Tu imam i ja, na to sam mislio kada sam rekao pederuša

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 419 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Sto se komunikacije i kamerice tice, imas i nesto ovako npr:

image.thumb.png.5aad5931391d04e2e220f7372e0c300e.png

Moze da posluzi ako nisi previse zahtevna. Snimak je otprilike 720p kvalitet, zvuka sa mikrofona dok snima je los, ne cuje se nista osim vetra. Ali zvucnici koji idu u kacigu su skroz ok. Eo i kako izgleda snimak sa te kamere:

https://www.youtube.com/watch?v=KycuuS-xaZs

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Guerrilla 450

@Miroslav91 hvala na odgovoru. Kamera mi više treba za "ne daj Bože" ako mi se nešto desi. Nemam neku nameru da snimam putovanja i to distribuiram. Ali bi mi zvuk trebao za slučaj da se sa nekim verbalno obračunam :D

Što se komunikatora tiče, čitam sada ovu neku temu Komunikacije sa Alija što je neko predložio pa ćemo videti šta će mi odgovarati.

• Zainteresovan, 419 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Snimice verbalno obracunavanje dok stojis u mestu 🥳. U voznji je samo zvuk vetra preglasan, ni motor se ne cuje. Nisam bio prezican bas. Osim toga je ok

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Ja sam omastio asvalt drugi cas voznje tokom obuke. Burgman idiotski se propeo u mestu i odleteo unapred, a ja sa uklizao na stomak, sa obe ruke unapred i nogama skroz ispruzenim unazad. Znaci, brzinom svetlosti sam se nasao na zemlji. Pogadjaj sta bi bilo da nisam bio u full opremi (rukavice, jakna, pantalone).

• Drug član, 2036 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Kad sam ja polagao nisi imao ništa sa auto školom. Odeš u SUP i platiš da ti daju L tablicu. Tu tablicu staviš na svoj ( ili pozajmljen) motor i teras 15 dana kad i koliko hoćeš. Mogao si i na R1 da staviš L tablicu i da vozis do polaganja.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300
5 hours ago, markommarko said:

Ti si u školi imao full opremu? Ja samo žuti prsluk i džet kacigu. Čak sam vozio i u bermudama i majici po auto-putu 😊

Dok sam isao za A, imao sam mali crveni elektro skuter na AM, pa sam imao jet kacigu, jaknu, pantalone i rukavice. Tad je bila zima, pa sam nosio zimske obicne cipele.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja