j1ggy 12 Napisano pre 14 sati U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ljudi. Treba mi pomoc prijatelja, jer cu izludeti. Ovako, trenutno vozim Tricity 300 i presao sam sa njim 20k km za 3 godine (krecem u 4. sezonu). Sa obzirom na to da za par dana polazem za 'veliko A' (teorijski deo), racunam da cu i prakticni resiti u narednih mesec dana, treba mi pomoc - sta dalje? Odmah cu izneti i neke stvari, koje su bitne: - Vozim skoro svaki dan od mog prebivalista do NS (oko 30 km u jednom smeru) - Vozim u radno vreme i koristim motor 'kao alat' - Ne ludujem i ne uzivam u brzoj voznji (imam 40 godina, troje male dece i firmu) - Provlacim se na semaforima uvek - Ne silazim sa asfalta i nisam neki vikend vozac - Jednom u mesec ili dva dana odem na turu od mooozda 200 km sa suprugom - Na dnevnoj ruti imam oko 25 km otvorenog i sirokog puta, gde se vozi oko 120 km/h bez rizika i problema Treba mi nesto sto ce zadovoljiti kriterijum provlacenja na semaforima, da bude drumski orijentisan, da ima dobru zastitu od vetra (ali dobru, jer sam dosta na telefonu dok vozim i hocu da mogu da razgovaram na 100 km/h) i da mu nije problem da navuce od 100 do 150 km/h u roku od npr 5-10 sekundi (samo zbog preticanja). Opremu koristim uvek, osim po gradu, gde leti idem u majici, ali uvek imam barem moto patike i rukavice (kaciga se valjda podrazumeva). Ono sto sam ja gledao su: Forza 750, NC750 2025, BMW F 750 GS, BMW F 900 R, Tracer 7 GT. Ali necu da se pravim pametan, kada ovde ima ljudi koju znaju i mogu mnogo vise od mene. Budzet je od 7 do 10k evra (nije fixni), motor bih polovan ali sa ne mnogo km. Eventualno nov, ako neko ima nesto pametno. Ono sto je bitno, moram montirati kofer nazad, jer cesto nosim ponesto i stavio bih neki od bar 45 l, pa navise... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5968 Napisano pre 14 sati BJB Maxi Scooter Club, 6114 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Od ovog što si naveo Forza bi bila pravi izbor za tebe. Zaštita od vetra najbolja od pobrojanih, ima nešto mesta pod sedištem, može pristojan kofer da se montira a da ne izgleda kao regal na njoj, imaš jak servis u NS a Dare Satelis je primarijus za te agregate. Cenom su podcenjene u odnosu na X-ADV a motor sa kojim se slatko možeš navozati u svim režimima koje si pobrojao... Slatke muke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 460 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Na tvom mestu bih uzeo Kawasaki Versys 650. Pogledaj i Moto Morini XCAPE 650, ima dobra cena za nov sa koferima na sajmu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3990 Napisano pre 7 sati Drug član, 2605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Od polovnog po tvom opisu…saaamo Integra 750 i ništa više. Od novog bih @Djeronimo ispravio…XCape 700 vredi da se pogleda. Obzirom da od japanaca i evropljana za do 10k nemaš bukvalno ništa sto si naveo kao potrebno jedino ds900x i cf800mt mogu da uđu u tu kategoriju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3156 Napisano pre 6 sati Drug član, 1199 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, j1ggy said: ... Ono sto sam ja gledao su: Forza 750, NC750 2025, BMW F 750 GS, BMW F 900 R, Tracer 7 GT. Ali necu da se pravim pametan, kada ovde ima ljudi koju znaju i mogu mnogo vise od mene... Pravi se pametan! Kupi ono što se tebi najviše sviđa. Nećeš pogrešiti ni sa jednim. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
j1ggy 12 Napisano pre 6 sati U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da napisem da sam bio u salonu da vidim i novu Forzu 750 (Stojanov je nema na stanju), tako da nisam daleko ni od te opcije, ali kad vidim sta sve mogu da uzmem za taj novac, nekako mi se ne da. @mick koliko vidim po oglasima, ima i F 750 GS i F 900 R i Tracer 7 GT za taj novac (polovno sve, naravno). No, cujte, ako treba da dam par hiljada vise, a da dobijem nesto svrsishodnije, naravno da cu to uraditi. Samo pisem sta je ono sto se meni svidja, ali sam tanak sa iskustvom i ne znam sta i koliko mogu da ocekujem od razlicitih vrsta motora. Vozio sam par desetina km i 600 RR i znam da mi R odmah otpada iz bilo koje kombinacije... Kod Forze me nervira sto nema tempomat, jer ga stalno koristim na otvorenom putu (stavio sam ovaj mehanicki): (koga interesuje, radi odlicno) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3045 Napisano pre 5 sati Drug član, 1558 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je NC750 odgovor na tvoje pitanje, možda čak i DCT verzija s obzirom na tvoje potrebe. Mislim da sem kod kineza nećeš naći fabrički tempomat u toj kategoriji. Vrlo moguće da grešim.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3990 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 2605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, j1ggy je napisao: Zaboravih da napisem da sam bio u salonu da vidim i novu Forzu 750 (Stojanov je nema na stanju), tako da nisam daleko ni od te opcije, ali kad vidim sta sve mogu da uzmem za taj novac, nekako mi se ne da. @mick koliko vidim po oglasima, ima i F 750 GS i F 900 R i Tracer 7 GT za taj novac (polovno sve, naravno). No, cujte, ako treba da dam par hiljada vise, a da dobijem nesto svrsishodnije, naravno da cu to uraditi. Samo pisem sta je ono sto se meni svidja, ali sam tanak sa iskustvom i ne znam sta i koliko mogu da ocekujem od razlicitih vrsta motora. Vozio sam par desetina km i 600 RR i znam da mi R odmah otpada iz bilo koje kombinacije... Kod Forze me nervira sto nema tempomat, jer ga stalno koristim na otvorenom putu (stavio sam ovaj mehanicki): (koga interesuje, radi odlicno) Heheh vidi se želja po nabrojanim modelima...imaš od skutera preko nejkeda do adv segmenta Mislim da bi trebalo kad položiš za A da odvojiš par dana pre kupovine i odeš da probaš nešto od tih kategorija (adv, skuter, naked) pa da proceniš šta ti paše. Rekao si da ti tribe tempomat...eto prve stvari, ako te više smara korišćenje tog ```````` manuelnog` rešenja onda imaš delova za razmatranje. Forca je fin motor...kao i NC750 ali su im cene jače zato pomenuh Integru 750 ima ih sa dobrim km a do 5000e. Sa gruge strane BMW mi nije jača strana pogotovo naked varijante pa tu ne mogu da kažem. Ono gde mogu da pomenem jesu novi kinezi koji su u ovom trenutku najisplativiji sa opremom do 10k. Recimo Voge ds900x ima tonu opreme(pogledaj spec na netu) ispod 10k, to je bukvalno GS900 sa drugim logom . Morini X Cape 700 oko 7k sad je izašao...fina opcija sa 70ks Zontes 701...tri cilindra i 95ks Zontes adv 368 skuter...6k prilično dobra stvar QJ 900SX...oko 9k 95ks ok variante ali pored Voge I CF meni nezanimljiv jer ima manje opreme. Svakako isplaniraj idi probaj pa odluči...imaš dosta opcija. Promenio pre 5 sati član mick Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koras 7 Napisano pre 4 sati U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, mick said: Heheh vidi se želja po nabrojanim modelima...imaš od skutera preko nejkeda do adv segmenta Mislim da bi trebalo kad položiš za A da odvojiš par dana pre kupovine i odeš da probaš nešto od tih kategorija (adv, skuter, naked) pa da proceniš šta ti paše. Rekao si da ti tribe tempomat...eto prve stvari, ako te više smara korišćenje tog ```````` manuelnog` rešenja onda imaš delova za razmatranje. Forca je fin motor...kao i NC750 ali su im cene jače zato pomenuh Integru 750 ima ih sa dobrim km a do 5000e. Sa gruge strane BMW mi nije jača strana pogotovo naked varijante pa tu ne mogu da kažem. Ono gde mogu da pomenem jesu novi kinezi koji su u ovom trenutku najisplativiji sa opremom do 10k. Recimo Voge ds900x ima tonu opreme(pogledaj spec na netu) ispod 10k, to je bukvalno GS900 sa drugim logom . Morini X Cape 700 oko 7k sad je izašao...fina opcija sa 70ks Zontes 701...tri cilindra i 95ks Zontes adv 368 skuter...6k prilično dobra stvar QJ 900SX...oko 9k 95ks ok variante ali pored Voge I CF meni nezanimljiv jer ima manje opreme. Svakako isplaniraj idi probaj pa odluči...imaš dosta opcija. Ja bih se nadovezao jer mi baš zaparalo oči da je taj Zontes 350 na sajmu sa cenom 6200e otprilike na sajmu, a štand pored Honda Adv 350 2024 nova ista cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5968 Napisano pre 4 sati BJB Maxi Scooter Club, 6114 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jednu stvar ovde većina prenebegava a to je da mu je motor potreban i za obavljanje posla, često i po gradu... Malo je i Igor "široko" postavio listu kandidata a pošto je ovo jel ipak moto forum, kreću predlozi šta se kome svidja Zašto pomenuh Forza 750? Ne mora da se oblači kao da ide na Long Way Down, ako ga uhvati kišica, neće biti prljav kao prase, pogotovo kad predje preko par ozbiljnijih barica, može veliki kofer da stavi na nju zbog alata/opreme za posao koja mu treba (Hondin smart kofer od 50 lit recimo) što na ove ADV modele ipak nije baš okougodno. Uz NC jedina ima dodatni prostor za odlaganje ali mnogo iskoristiviji. Zaštita od vetra i mogućnost da komunicira telefonom (preko komunikacije) pri 100 kmh je na njoj znatno izraženija zbog velikog podesivog vizira, ima dct sa par modova vožnje da se po gradskim vrevama ne njacka sa menjačem. Dakle sva praktičnost skutera ali upakovana u ozbiljan motocikl sa kojim može potegnuti bez problema na bilo koji dalji put sa svojom dragom bez da trepne oko pakovanja potrebnih stvari za put. Uvek je lagana opcija par bočnih torbi a Forza nije gadljiva ni na bočne kofere. E sad, sve ovo što ja nažvrljah treba baciti u vodu i rukovoditi se onim što je @PremieRacing napisao: Kupi ono što se tebi najviše svidja! Ne možeš pogrešiti. Ako se čovek rukovodi racionalnim, motor mu ni ne treba jel? 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...