Jump to content

Moto Zajednica

Daruj!

Recommended Posts

• Drug član, 2031 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Dragi SVI,

par puta se poteže priča o nekom organizovanom poklanjanju najpre igračaka, a i drugih stvari onima koji nisu u stanju da ih priušte. 
Obzirom da je pred nama najveći hrišćanski praznik, možda je baš sad pravi trenutak (a kad nije?) da se organizujemo i probamo da nešto što nama ne treba, nađe put do onih kojima znači puno.

Sa @Hacky sam pričao nedavno o izazovima koji mogu da budu pred ovakvom akcijom:

- Kako doći do onih kojima je ovakva pomoć potrebna.
- Kako znati šta je i kome potrebno ( ovde prvenstveno mislim na to da se ne nose igračke, a oni imaju problem da nemaju hranu ili slično)
- Ukoliko bi išlo preko neke druge organizacije, koja bi to bila, a da neko od vas zna da je izuzetno pouzdana (Mada i sam nisam fan ovoga, ali vredi probati).
- Ono što se poklanja mora biti kompletno i funkcionalno, da ne pretvorimo ovo u čišćenje podruma i ormara.

Za početak voleo bih da čujem predloge za one kojima je pomoć potrebna, a kasnije da probamo da obezbedimo i adekvatne darove.

Hvala unapred svima koji žele da uzmu učešće!

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 23
  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

pre 58 minuta, partlov je napisao:

Prva na pamet mi pada Zvečanska kao opcija

To je prva i naša misao bila. 

Pustio sam im mail sa objašnjenjem šta pokušavamo, pa da vidim da li žele i ukoliko žele da makar kažu za čim najviše imaju potrebu, da probamo da to obezbedimo.

Zamisao je da kada dođemo do pojedinca ili ustanove i čujemo šta im treba, da probamo ovde da nabavimo to kroz donacije.

Ili ako neko ima pametan neki predlog... :)

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8695 postova

Centar za decu sa autizmom iz Zrenjanina. Treba im oko 15k eur za kupovinu neke ruševne kuće, koju bi posle renoviranjem sa roditeljima pretvorili u mesto za dnevne radionice i boravak dece.

Da li tu možemo da pomognemo nešto? Pojma nemam. Možda. 

Ima nas. 

A onda i oko tog renoviranja moglo bi radom da se pomogne. 

Tako nešto čini pravu razliku. Voleo bih da svako može da vidi jedan klip koji sam skoro video, šta postigne dete sa autizmom pravim radom i empatijom defektologa. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 5

@nuk @severian

E to su informacije.. 👍

Verujem da ima mnogo više onih kojima pomoć treba od onoga što realno možemo, ali verovatno da možemo mnogo i na razne načine.

Da ne zvucim grubo, ali ustanove u Beogradu su u mnogo boljem položaju od onih po ostatku Srbije, zbog toga ne smeju da ostanu zaboravljena.

• Sviđa mi se 7

• Nemanja Stojanović, 1539 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Pre par godina sam snimao prilog o jednom caru iz Novog Pazara, zove se Hido Muratović.

Svi ga znaju kao nekoga ko pomaže onima kojima to najviše treba, pa svako ko ima nešto da donira zna ako da njemu da će završiti na pravom mestu.

Jedan dan smo proveli sa njim, svako malo mu prilaze ljudi i daju.

Za taj dan, kakve sam ja priče video svojim očima, i dan danas me boli duša kako ljudi žive.

Poenta priče je da verujem da postoji još takvih ljudi, lokalnih heroja, filantropa.

Mala mesta, male zajednice, velike razlike u životima.

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition

Драги сви,

Подржавам ову иницијативу и мислим да је баш сада савршен тренутак да се организујемо и помогнемо онима којима је најпотребније. Заиста, идеја да размењујемо ствари које нам не требају, а могу некому значити пуно, има велики потенцијал.

Слажем се да је важно пажљиво приступити томе како бисмо осигурали да помоћ стигне до оних којима је заиста потребна. Предлози за организацију и селекцију су корисни, а такође мислим да би било добро када бисмо на крају имали неколико опција или циљева које можемо понудити. На пример, неки од нас могу донирати новац, други одећу или играчке, а неко трећи можда може обезбедити основне животне потребштине. На тај начин би свако могао да се укључи на начин који му највише одговара, и сви бисмо могли да се пронађемо у овој акцији.

Радујем се даљој организацији и свим предлозима који ће сигурно допринети успеху ове акције. Хвала свима који желе да учествују!

Поздрав свима!

• Sviđa mi se 6

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS

Bila je skoro negde Tamara Misirlić 

devojka tipa 22-23 godine,

neka je i pola neistina ona druga polovina je neverovatna šta je sve i gde sve radila i uradila. Ja sam bio potpuno iznenadjen.

• Sviđa mi se 2

Da izvestim o prvim kontaktima..

Поштовани Стефане,

Захваљујемо Вам се на израженој доброј вољи да донирате.

Сходно Инструкцији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Инструкцији Градске управе града Београда- Секретаријата за социјалну заштиту и на основу њих донетој интерној Одлуци Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, од априла месеца 2020. године, можемо искључиво примати следеће донације:

- нове, некоришћене ствари адекватно упаковане (одећа, обућа, играчке);

- нов или очувани намештај за децу и беби опрема (колица, хранилице, оградице,...) и нове или очуване апарате и књиге;

- фабрички произведене намирнице у фабричком паковању (грицкалице, слаткиши,

конзервирана храна...);

- новчане донације на рачун Центра или директном предајом, уз издавање

благајничке потврде о пријему.

Коришћене ствари, свеже намирнице и намирнице домаће радиности могли смо да примамо до априла месеца 2020. године, докле год буду на снази наведене Инструкције не можемо вршити пријем истих.

Истичемо да нам је забрањено да држимо плишане играчке у просторијама у којима бораве деца и омладина, по налогу Санитарне инспекције, тако да већ око три године не можемо исте из наведеног разлога примати.

Увек смо ту да дамо идеју потенцијалним донаторима, те можемо рећи да кад су у питању ствари постоје свакодневне потребе за средствима за личну хигијену (купке, шампони, сапуни, влажне марамице, улошци,...), пеленама за бебе- бројеви 3, 4, 5 и 6, тетра пеленама, флашицама 250мл за бебе са цуцлом, новим постељинама за децу и храном за бебе свих врста.

Од претходно наведеног, тренутно је највећа потреба за тетра пеленама.

Сходно наведеном, ствари као што су одећа, обућа, играчке, пешкири, постељине, тетра пелене, тигањи и шерпе, потребно је да буду нове и некоришћене.

Dobio sam spisak šta kojoj ustanovi treba, međutim, obzirom da je ovaj forum javan, moram da ga editujem i sklonim imena ustanova i adrese, kao i kontakte.

Procedura je mnogo komplikovanija nego što sam ja (a verujem i mnogi ostali) mislio, tako da, ime ustanove ne smemo da dovodimo u vezu sa donacijom sve dok ne bude sve spremno od stvari koje planiramo da doniramo, a za iste se napravi i ugovor o donaciji koji će ministarstvo da odobri.

Čovek koji mi je odgovorio na mail, dao mi je svoj broj, tako da smo se ispričali, vrlo ljubazan (kako i ne bi, Stefan se zove :) ) , pojasnio mi sve te zakonske začkoljice o kojima nisam iskreno imao pojma, pa ćemo nakon što pripremim spisak probati da vidimo da li je izvodljivo da spremimo ono što njima treba.

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 47 postova

Obaveštenje za sve bajkere 🏍️

Poslao sam mejl organizaciji 'Radna akcija sa Tamarom' u vezi sa mogućnostima pomoći onima kojima je najpotrebnija, i to u nekoliko pravaca:

1. Kako doći do onih kojima je pomoć zaista potrebna?

2. Šta je konkretno potrebno – da ne šaljemo stvari koje nisu prioritet (npr. igračke, umesto hrane ili higijene).

3. Da li postoji mogućnost za saradnju sa pouzdanim organizacijama koje već rade sa potrebnima.

4. Naša ponuda – želimo da se uključimo u akcije, bilo kroz donacije, volontiranje ili organizaciju prikupljanja sredstava.

Molim vas, ako se neko od vas želi aktivirati, volontirati ili na bilo koji način učestvovati, neka komentariše ispod. Ko se ne pronalazi u ovoj priči, neka ne troši vreme na nepotrebna objašnjenja. Pitanja, predlozi, ideje – sve je dobrodošlo!

@ProMaster ja sam ovo uradio ohrabren tvojim gore postom da dodatno dobijemo bogatije informacije, usmerenja i da bude jasnije, a moje lično mišljenje da ne treba mnogo ni da razmišljemo, organizuj, zovi od nas koga želiš ko će imati kakvo zaduženje, nađimo se na nekom lepom mestu, prikupimo šta ko ima da donira i važno ----) krenimo - 'step by step'  a za tebe,  *get the ball rolling* u poslovnom smislu, počnimo projekat. 

Daruj.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova
MAPS.APP.GOO.GL

★★★★★ · Park

44.248111, 19.884082

Допуна;  

овде ћу ја лично да се потрудим, организујем, анимирам и привучем све нас овде сјајне људе, да направимо дружење у скорије време, што се мене тиче можда и кроз две недеље, само време да послужи ??? упознамо се, размотримо разне акције што се овде помињу, поједемо, спремимо нешто..  Ко год дошао, добро дошао, све ћемо на време овде објавити, отворити нову тему.

Преузећу посао око посне хране, пастрмка, пасуљ или неки посни гулаш, да буде и на кашику.

Наравно и око самих алата и прибора да нам дружење буде на нивоу. 

са две стране приступ на ПЛОЧЕ - ГРАДАЦ ... паркинг 1 и 2 , круг место збивања... 

Да мислите на лепо, природа, друштво, клопа, река... 

ГРАДАЦ Ваљево.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S

Mozda ce ruzno zvucati, srecom i hvala dragom Bogu da svi mi koji znamo nekoga, svi darujemo u Zvecanskoj.

Ovde bi bilo lepo mozda i najoriginalnije kada bi tako neko znao da je neko najblaze da kazem slabog imovisnkog stanja a ima decu, da se dodje do te porodice a posebno ako zivi u nekom daljem delu Srbije.

Bilo bi lepo tako onda se i provozati do tave porodice, nase malo mozda nekom znaci puno.

Najzalosnije je to sto taj koji doista nema  nikad nece da se pozali i nikad nece reci da nema i mnogo je tesko doci do takvih 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 666 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Za porodice koje nisu deo ustanova, možda se najbolje raspitati u lokalnim centrima za socijalni rad? Mada ne znam dal oni mogu da daju te informacije...

• Sviđa mi se 1

@maza1 

I to sam se danas raspitao. Oni takođe ne dozvoljavaju davanje otpakovanih ili korišćenih stvari i funkcionišu po sistemu da oni dovedu ugrožene i onda se njima podele paketići..

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 47 postova

@maza1 мисли да идемо директно на опцију контакт, даривање, помоћ са угроженима и људима којима је потребно, које ћемо лично да стартујемо и посетимо, а не преко посредника, ако добро тумачим?
Ја се слажем да поред ових званичних контактираних и што су у том систему донација/помоћ, потражимо неког на локалу где ће им и наше половно, сувишно, оно мало ма шта год, много значити.
Потражите, распитајте се по вашим градовима па да њих посетимо.
А ускоро ћу видети да избацим неки план-предлог за дружење у Ва. Па да се провозате. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@lordMilos

Shvatio sam, jasno mi je, nego ključnu rečenicu sam izostavio da napišem, jer sam bio u hodu, a to je da oni dovedu konkretno decu kod sebe, pa se podele pokloni, a ne ustupaju informacije kome treba i šta, naročito ne, gde taj neko živi.

Za predlog delovanja u lokalu se slažem, to iako može da bude malo škakljivo, bilo bi sjajno na kraju, siguran sam.

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja