Jump to content

Moto Zajednica

Nova kaciga

Recommended Posts

• Zainteresovan, 236 postova
  • Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha
WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Na prodaju nova kaciga Caberg drift evo , veličina xl. Kaciga ima pin lock. Kod nas je cena nove 36000 , ja je...

Колеге шта мислите о овој кациги, да ли је можда неко има?

Свака сугестија добродошла

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S
Pre 20 sati, dule2812 je napisao:
WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Na prodaju nova kaciga Caberg drift evo , veličina xl. Kaciga ima pin lock. Kod nas je cena nove 36000 , ja je...

Колеге шта мислите о овој кациги, да ли је можда неко има?

Свака сугестија добродошла

Imam ja.

Kaciga je odlična.

Možeš kod mene da dođeš da probas tu veličinu (takođe nova).

Супер, хвала ти. Можда навратим сутра, прекосутра, најавићу ти се раније свакако. А реци ми, јел теби пише позади хомологација, јер на овој што сам ја окачио не видим то?

То би требало да пише на свакој, или грешим?

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S

Na mojima nema takođe te oznake pozadi na kacigi.

Iskren da ti budem nisam se zagledao da li negde u unutrašnjosti ima... pretpostavljam da ima upisano negde na onim etiketicama sa oznakom veličine ...

20241206_163734.jpg.f6ca3061f58b5277be70ba17ac781616.jpg

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3157 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Da ne otvaram novu temu, nadam se da je kolega već kupio kacigu pa da se ja "izjadam", hehe !

Svratio prekjuče u Deltu da uzmem kacigu što je uzeo @Ivanhoe, onu crvenu BMW Homo Carbon, ali nema, prodato sve. Imam već onu Lidlovu flip up (koju više ne nosim) i fluo zelenu/žutu MT full face. 

Dok sam vozio skuter, to je završavalo posao. Sa ER-5 su počele da duvaju, sa ovom Hondom još više. E sad, posle par motora i kaciga, mislim da znam šta mi treba...😅

Integralna najmanje duva, znači nju.

Da što manje duva do 180 km/h, kad se vozim na nemačkom autobanu (čisto da se zna 😂).

Turing kaciga, ništa staza, off road, ležanje preko rezervoara itd, samo za asfalt i auto put.

Sunčane naočare i pinlock.

Komunikacija me ne interesuje, ne javljam se nikom dok vozim motor. Ako je nekad i nabavim, pravićemo rupe za zvučnike/slušalice.

Model/marka/izašla pre 10 godina/ nebitno, hoću novu.

E sad, cifra. Do sada sam nosio kacige ispod 10.000 din, ova u Delti na popustu je bila 29.000 din, znači do maxxx 250 evra bih se mogao pružiti... Znam, najmanje duvaju one od preko 1000 evra. Pa dobro, ne vozim ni ja Hajabusu od preko 300 km/h, nit me interesuju te brzine. Prioritet mi je da što manje duva...

Već sam pričao sa par drugara juče, dali su mi neke smernice, LS2 ima dobrih i za 20.000 din, možda Caberg. Shark otpada, koleginica je platila 35 hiljada, duva kao moja od 50 evra... A sve je do dihtovanja vizira.

E da, ne želim da stavljam veliki vizir na motoru kojim bih eliminisao vetar, ipak je gušt "vetar u kosi" 🤣  🤣  🤣

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1051 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

LS2 Vector II

Shark D Skwal 3 (ne znam koju je imala koleginica, ovaj model se lepo pokazao)

Caberg Drift Evo 2 (moj prvi favorit da sam hteo redovnu FF kacigu)

HJC i71

Sad jbg, strpljenje i redom po radnjama.. ja sam na kraju uzeo Acerbis za koji nisam ni znao da pravi kacige a da nisu MX, najbolje mi legao, a ono što sam mislio da sigurno uzimam (Airoh Commander 2) me ubijalo u glavu posle 2 minuta.

I veličine su nezgodne, ja npr. ne mogu HJC kacige, M ne može na glavu a L mi ogromna.

Drugar uzeo HJC bez problema, a ista situacija mu sa Scorpionom kao meni sa HJC 

Promenio član andrej.

• Drug član, 1197 postova
  • Motocikl: NEMAM
Da ne otvaram novu temu, nadam se da je kolega već kupio kacigu pa da se ja "izjadam", hehe !
Svratio prekjuče u Deltu da uzmem kacigu što je uzeo @Ivanhoe, onu crvenu BMW Homo Carbon, ali nema, prodato sve. Imam već onu Lidlovu flip up (koju više ne nosim) i fluo zelenu/žutu MT full face. 
Dok sam vozio skuter, to je završavalo posao. Sa ER-5 su počele da duvaju, sa ovom Hondom još više. E sad, posle par motora i kaciga, mislim da znam šta mi treba...
Integralna najmanje duva, znači nju.
Da što manje duva do 180 km/h, kad se vozim na nemačkom autobanu (čisto da se zna ).
Turing kaciga, ništa staza, off road, ležanje preko rezervoara itd, samo za asfalt i auto put.
Sunčane naočare i pinlock.
Komunikacija me ne interesuje, ne javljam se nikom dok vozim motor. Ako je nekad i nabavim, pravićemo rupe za zvučnike/slušalice.
Model/marka/izašla pre 10 godina/ nebitno, hoću novu.
E sad, cifra. Do sada sam nosio kacige ispod 10.000 din, ova u Delti na popustu je bila 29.000 din, znači do maxxx 250 evra bih se mogao pružiti... Znam, najmanje duvaju one od preko 1000 evra. Pa dobro, ne vozim ni ja Hajabusu od preko 300 km/h, nit me interesuju te brzine. Prioritet mi je da što manje duva...
Već sam pričao sa par drugara juče, dali su mi neke smernice, LS2 ima dobrih i za 20.000 din, možda Caberg. Shark otpada, koleginica je platila 35 hiljada, duva kao moja od 50 evra... A sve je do dihtovanja vizira.
E da, ne želim da stavljam veliki vizir na motoru kojim bih eliminisao vetar, ipak je gušt "vetar u kosi"     
Ja sam uzeo LS2 mislim da je ADVANT model, flip back oko 30k je cena ja sam platio malko ispod. Ja sam zadovoljan. Mada nemam sa čim da uporedim ali iskreno na nejkedu na 160 baš zvoni, bole uši. Na motoru koji ima neki vizir je dosta bolje. Svakako meni super odg zato što je leti skoro stalno vozim na flip back režimu, za svaki dan kuća - poso, idealno.

Kolega moj ima neku skupu karbon, AGV, kaciga preko 1000€ i nije zadovoljan, kaže baš je bučna.
  • Podržavam 1

Hvala @andrej. i @slobasuper9 nemam lakjova... :grr:

Ovo mi već znači, neke smernice šta da gledam. Trenutno nosim MT Blade u L veličini, savršeno mi leži. Flip up/back su odlične za grad, meni treba kad krenem na dalji put, pa moram malo i autoputa da zakačim, da mi tu bude prijatno.

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC

Supruga i ja se odavno ne vozimo na motociklu bez kvalitetnih čepova za uši, osim po gradu naravno, uvek ih koristimo i oni su po meni još bitnija stavka od ultra high tech kacige od 1.000€. Fora je u tome da dobri čepovi prigušuju određene frekvence ali niste gluvi u saobraćaju i čujete sve što treba uključujući i navigaciju kao i telefoniranje (muziku ne slušam dok vozim iritira me - znam naopak sam...)

P.S. Ako vam kažem da smo preksinoć na jednoj zabavi bili jedini za stolom koji nisu "ogluveli" od preglasne žive muzike koja je bila na metar i po od nas zahvaljujući čepovima za uši mislim da je to dovoljan razlog da se proba vožnja s njima, nećete ništa izgubiti ako probate ...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Hvala @andrej. i @slobasuper9 nemam lakjova... :grr:
Ovo mi već znači, neke smernice šta da gledam. Trenutno nosim MT Blade u L veličini, savršeno mi leži. Flip up/back su odlične za grad, meni treba kad krenem na dalji put, pa moram malo i autoputa da zakačim, da mi tu bude prijatno.
Ja obrnem par stotina km na motorima koji su sa fabričkim vizirima.To su ove sezone bili GSX 8S, V Strom 650/1050, GSX S 1000GX, SYM skuteri....Na Stromu 1050 na 150kmh je skroz ok što se tiče buke i svega...preko te brzine je onako...na 180 mora malo zalegnem, leti mi glava levo desno i zvoni ne čujem sebe :)

Za skutere da ne pričamo.... kaciga je idealna al tebe to ne zanima ne uzimaš za skuter.

• Drug član, 2895 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

E da, sa cepovima druga dimenzija, onog sustanja nema, sve se cuje što treba a onog sto smeta nema. 

Zavisi ko sta moze da istrpi, koristim Alpin cepove, drugar na Gs-u, koristi sundjeraste iz Lilia ili DM, meni nisu legli. 

• BJB Maxi Scooter Club, 1051 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
pre 3 minuta, RankoBg87 je napisao:

E da, sa cepovima druga dimenzija

Bolje 10e za čepove nego 25k za GS-a, jeftiniji ulazak u drugu dimenziju :D

Ja ne mrdam bez njih, najbolja stvar koju sam uzeo za motor

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

E da, što se tiče čepova,to mi je isto jednom rekao Joca Ristić kad smo baš na ovu temu ćaskali u salonu. Nego nikako da kupim, nije ni da su mi za moranje pošto ja ne putujem motorom. Uglavnom sam tu po gradu i tako neke relacije brzopotezne tipa 200km u pravcu max.

• Drug član, 2895 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ma dobri su i do prodavnice, znace dosta, kod Alpin se oseti bas razlika, turing i race, ima u temi Cepovi za usi, kazu ljudi da su radili cepove i da su dosta bolji posto lepo legnu i ne prave smetnje. 

• Podržavam 1

Srušili ste mi sneška...:)

Taman rešio da se počastim novom kacigom, vi mi nudite čepove... Probao sam, one sunđeraste, ne leže mi. Probaću opet, imam neke druge, izgledaju kao slušalice / bubice. Ako uspem da se priviknem, onda može i flip back kaciga...

• Integrisan, 6832 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Blaza said:

Srušili ste mi sneška...:)

Taman rešio da se počastim novom kacigom, vi mi nudite čepove... Probao sam, one sunđeraste, ne leže mi. Probaću opet, imam neke druge, izgledaju kao slušalice / bubice. Ako uspem da se priviknem, onda može i flip back kaciga...

Ja sam nasao neke na aliju gumene i ti mi odgovaraju. Ali 90% ih ne nosim iako vozim naked motor. 
Jedino ako planiram duzu turu onda stavim ovako jok. Ubije mi uzivanje, ne cujem muziku sa interkoma, kao da sam pod vodom... sranje.

• Drug član, 2945 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Motorcyclist said:

Ubije mi uzivanje, ne cujem muziku sa interkoma, kao da sam pod vodom... sranje.

Loši su, zato imaš taj utisak. Probaj Alpine MotoSafe Race ili Tour recimo, ali Race su skroz ok. Najnormalnije pričaš slušaš muziku i nema tog osećaja da si pod vodom, znam o čemu pišeš. 
Jedina mana im je, barem meni se tako čini, da nekako brzo gube svojstva. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 376 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@Blazad skwal 3 se cuje zvizdanje preko 100 km/h se na nakedu,na fazeru 1000 na 150 je manje nego na nakedu.zavisi od tipa motora.sad zavisi I od vozaca,recimo kada je moj brat probao moju kacigu(poseduie ls2 flip up)kaze da je mnogo tiha.posedujem cepove za usi(pravljeni Po Meri)Ali ih nikada ne nosim,dosta skuplja varijanta.dosta hvale ove alpin cepove,nisam ih nikada probao.u bugarskoj ih I'ma 10-15 evra,Ako budem isao u neko skorije vreme uzecu ti jedne.najjeftinija varijanta su ovi gumeni(sundjerasti)Ali oni prigusuju sve zvukove,ne bih ti preporucio jer moje misljenje je da nisu bezbedni za saobracaj.

• Hvala 1

• Integrisan, 6832 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
9 hours ago, živke said:

Loši su, zato imaš taj utisak. Probaj Alpine MotoSafe Race ili Tour recimo, ali Race su skroz ok. Najnormalnije pričaš slušaš muziku i nema tog osećaja da si pod vodom, znam o čemu pišeš. 
Jedina mana im je, barem meni se tako čini, da nekako brzo gube svojstva. 

Mozda nekada i kupim ako se nesto promeni pa krenem na duze ture ali tesko. Pre cu preci na offroad a tu mi nece uopste trebati.

19 hours ago, Blaza said:

Блажо, ја сам на крajу ову, и мени је добра у суштини. Мада искрено и немам неког искуства, ово ми је тек друга кацига а прва ми је била џет, тако да не знам шта бих ти рекао, плус што ја сада возим скутер па имам и већи ветробран 😀

Мене је у почетку убијала глава, али не знам дал због ње или овако, јер имао сам и пре те неке главобоље (што се каже и зуб боли 😀)

Једино што могу је да ти је дам па је пробај, чисто да видиш да ли ти одговара. Ја ионако сад је не носим, јер ни не возим, па ето ако хоћеш наврати неки дан 

KOMPP.CO.RS

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja