bobi_krofna 977 Napisano Četvrtak u 11:15 (promenjeno) Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, mick said: I ja ti odgovorio..ok poštujem. I ti se nastavljaš...da li treba onda da elaboriram deo koji ima uključenu neku skromnu psihološku procenu? Nema potrebe da se nastavljamo...ne znamo se (tj. ne znaš mene a za tebe sam čuo kroz pitanja iz kafane sasvim slučajno, no to je verovatno bio neko ko ima nick na BJB forumu bobi krofna isti sa istom mržnjom prema drugom članu foruma ali nisi ti) prema tome nema svrhe ulaziti u dalje diskusije. Sve je ok... i ja tebi odgovorio da se prvo odlucis gde sam i sa kim sam bio pa da vidimo sta hoces i zato mislim da ipak tebi treba psiholoska procena, mozda i ne bas skromna nema mesta mrznji, ali ima mesta da se stvari nazovu pravim imenom, ovde si se razgalamio zatrpao porukama i to je argument? nema potrebe da ga blatim, on je sebe sam oblatio, a i ti braneci nebranjivo... Promenio Četvrtak u 11:27 član bobi_krofna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 1182 Napisano Četvrtak u 11:18 Zainteresovan, 792 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju ako se "druga strana" ne javi da kaze sta ima, dovoljno jasno ce biti i mnogo vise ce reci ignorisanjem ovolike rasprave nego bilo kakvim objasnjenjem. Sve je jasno.... osim motiva a to nikada necemo saznati i zato treba zakljucati temu dok se svadja ne prosiri na sve... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1274 Napisano Četvrtak u 11:20 Drug član, 1072 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bi neki utisak i razmišljanje da stavim ovde, ako bi možda pomoglo oko boljeg razumevanja situacije. Prošle nedelje sam stalno očekivao informaciju gde će biti održan veliki skup u organizaciji studenata. Inače sin mi je student i učestvuje na plenumu svog fakulteta. Tačnu odluku ne donose do poslednjeg momenta iz bezbednosnih razloga, a pogotovo od formiranja ćacilenda i traktorskog prstena. Bi le su varijante i kod bivšeg SIV-a. U petak uveče smo nas pedesetak bajkera bili ispred skupštine, gde je počela montaža bine i trga Nikle pašića i držali blokadu jer je na Terazijama bio doček studenata pešaka. Imali smo i jednu akciju zaustavljanja Jeepa (naravno crne boje) iz BIE (predstavili se ljudi u kolima) koji su prošli policijsku blokadu u takovskoj kod RTS i skrenuli kod skupštine ka terazijama i vraćeni su nazad. Prosto smo stali ispred njih i tražili da se okrenu i vrate. Sve je prošlo OK. Na parkingu kod IKEE nas 2000. Prema prethodnim informacijama koje imamo treba da se vozimo auto putem i parkiramo na parkingu Veterinarskog fakulteta i okolo. Da li je to moguće? U nekom trenutku pre polaska čujem da se ide do donjeg Kalemegdana, tu ostavljamo motore i idemo peške do skupa ,a gde to, ne zna se i dalje. A možda ipak bude SIV? Kolona kreće, policija zaustavlja saobraćaj na auto putu i mi dolazimo do Dušanvca i isključujemo se za autokomandu i stajemo ispod Veterinarskog fakulteta oko15min. Koliko je bajkera uspelo da se isključi sa auto puta i šta sa ostalima? Iza te kolone stoji pratnja policije i ostali saobraćaj. Mora da se vozi dalje jer ne može se dugo blokirati auto put. Neko je morao da odluči i da sprovede te bajkere i gde na koju drugu lokaciju? Verovatno je znao da kod skupštine ima dovoljno slobodnog prostora jer grupa bajkera koja je sa Emezzete došla tu drži taj prostor prazan. Pretpostavljam da se tada (oko 13,00) znalo da skup neće biti kod skupštine već na Slaviji. a ujedno bi svi bajkeri bili na jednom mestu. Nas redari kod Veterinarskog puštaji i stižemo ulicom Kralja Milana do Terazija gde se parkiramo. Posle oko 1 sata skoro svi bajkeri se pomeraju iz Kralja Milana ka trgu Nikole Pašića i dalje, kako bi ulica bila ispražnjena za prolaz naroda koji ide iz pravca Novog Beograda preko Brankovog mosta, Terazija ka Slaviji. Nas desetak ostadosmo u ulici i ispratismo turiranjem reku ljudi koja je išla ka Slaviji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3980 Napisano Četvrtak u 11:26 Drug član, 2601 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, salem je napisao: U svakom slucaju ako se "druga strana" ne javi da kaze sta ima, dovoljno jasno ce biti i mnogo vise ce reci ignorisanjem ovolike rasprave nego bilo kakvim objasnjenjem. Sve je jasno.... osim motiva a to nikada necemo saznati i zato treba zakljucati temu dok se svadja ne prosiri na sve... Pa vidiš da se sporadično javlja PR služba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9745 Napisano Četvrtak u 11:35 4_tocka_i_karoserija, 2052 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu (i neću) da se uključujem u glavni tok ove teme, ali imam jednu primedbu/molbu svima. Prestanite da oslovljavate studente sa "deca". Molim vas. 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4721 Napisano Četvrtak u 11:38 Drug član, 1129 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, araS je napisao: i najjačem stolu Petice Ili što bi mi matori rekli najveselijem stolu petice 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2376 Napisano Četvrtak u 11:40 Drug član, 775 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem da to iko radi sa nekim ponižavajućim aspektom. Prvo, većini nas oni po razlici u godinama mogu da budu djeca, drugo, svi oni su sad "naša" djeca. 3 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4721 Napisano Četvrtak u 11:41 Drug član, 1129 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, zaludan je napisao: Ne mogu (i neću) da se uključujem u glavni tok ove teme, ali imam jednu primedbu/molbu svima. Prestanite da oslovljavate studente sa "deca". Molim vas. Među tim studentima ima mnogo srednjoškolaca kao i starijih koji ne idu na fakultet sve su to deca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
azlatic 353 Napisano Četvrtak u 11:43 (promenjeno) Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja ih od milošte zovem deca ali za mene su to sve veliki ljudi već sada... A istorija će pokazati.... Promenio Četvrtak u 11:43 član azlatic 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9745 Napisano Četvrtak u 11:50 4_tocka_i_karoserija, 2052 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Atorn je napisao: Među tim studentima ima mnogo srednjoškolaca kao i starijih koji ne idu na fakultet sve su to deca Ne druže. Među onima koji su sve ovo pokrenuli i koji sve ovo organizuju su isključivo studenti. Svi punoletni, sad već svi minimum 19 ili više godina (osim ako su preskakali razrede u osnovnoj/srednjoj). U kom uzrastu tačno prestaju da budu deca ako su još uvek deca? Ili je prosto ono - dok ima starijih, dete si? Ja moju decu (ove starije dve) odavno ne smatram decom, i, da budem iskren, nije mi jasan stav po kojem su one deca. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5923 Napisano Četvrtak u 12:06 BJB Maxi Scooter Club, 6108 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan E pa drugari, vreme je da spuštamo zavesu na ovaj after party. Ko je šta imao rekao je, ko je odlučio da se ne oglašava - nije se oglasio... Ako neko od onih koji se nisu oglasili, oseti potrebu da to ipak učini neka mi se obrati na PP pa će mu poruka biti preneta u temu ako je u duhu teme i pravilima foruma. Hvala svima koji su uzeli učešća u ovoj nimalo prijatnoj temi posle završetka vožnje. Vidimo se na drumu! 17 6 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2127 Napisano pre 6 sati Vlasnik sajta, 5386 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Saxi je zatražio da mu omogućimo da objasni dešavanja iz svoje perspetive, te iz tog razloga temu otključavam. Dozvolićemo da se razjasni situacija, nakon čega će ova tema biti konačno zaključana i zatvorena za dalju diskusiju. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 739 Napisano pre 6 sati Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi ljudi, pošto sam već nedeljama meta pojedinaca i pošto je izrečeno brdo laži i izmišljotina na koje sam ćutao iz dva razloga, angažman aktivistički plus pomoć studentima iziskuu jako puno truda, vremena i ulaganja sebe, a drugo, ne želim da se valjam u blatu i odgovaram na izmišljotine, ali pošto je seme mržnje, laži i razdora uzelo maha, red je da svima ispričam detaljno, pa vi donesite svoj sud o tome. Imam fino godina i dva deteta, na BJB forumu sam odavno, moj nadimak je Aljoša a na Viberu sam igrom slučaja Pepa Prase. Nekada sam rame uz rame sa osnivačima BJB foruma organizovao i vodio mnoge uspešne akcije koje su za cilj imale povećanje bezbednosti bajkera, kreiranja lepše slike u društvu, akcijama na benefitu bajkera, a sve to najčešće prožeto humanitarnim radom svih nas zajedno. Onog trenutka kad sam otkrio da se iza foruma krije i neka asocijacija motociklista, i da forum dobija donacije od države, razočarao sam se i napustio sve svoje funkcije. Ubrzo je nas nekoliko napravilo RIDE OR HIDE forum, lija je poenta bila da se družimo, vozimo i putujemo, nismo imali vođu i glavnog i svi smo bili jednaki uživajući iste privilegije. Oko mog napuštanja foruma i otkrivanja asocjacije se digla velika frka, stariji se sigurno sećaju screenshot-ova koji su se našli na forumu MAS-a gde su sve stvari iz administratorskog dela foruma ugledale svetlost dana. Iako vođa i organizator raznih akcija, nikada nisam bio deo admin tima, pa samim tim, sve te informacije koje su se našle u etrtu i silnim ljudima sa foruma napravile probleme zbog sadržaja koji su pisali iza leđa drugima. Politikom se nisam nikad bavio, u smislu političarenja, vlast i opoziciju vidim kao propast koja nas je dovela u ovu tešku, tužnu i gadnu situaciju. Član sam udruženja građana Blokovi 61,2,3,4 na Instagramu poznatijji kao Blok je Naš, sa NBG. Uduruženi smo sa ostalim udruženjima građanja iz Blokova sa kojima imamo odličnu saradnju već dugi niz godina, kao i sa pokretima Eko Straža, Kreni Promeni... U kraju gde živim osnivač sam podrške u više OŠ prosvetarima u blokadi, kao i drugih organizacija i tela koje se bave podrškom studentima i prosvetarima. Zbog aktivizma i dobrih rezultata studenti su na početku protesta izabrali mene i moje saborce sa NBG, kao pouzdane i sigurne igrače u pomoći ostvarenja ciljeva njihove borbe, i pre nego su i krenule vožnje bajkera moji saborci i ja smo bili deo zajedničkog korpusa koji je pomagao studentima na razne načine. Ciljj i ideja između ostalog je bila da mobilišemo što više komšija, i da omasovimo i damo podršku kroz razna udruženja i ljude koji su prepoznali iskrenost i snagu studenata. Spontano se došlo i do vožnji za studente koje smo pre toga obezebđivali i čuvali u svojim šetnjama. Jedan od velikih dobrotvora i čoveka koji je aktivno učestvovao u pomoći studentima na razne načine, bio je i član foruma Bobi Krofna. U dogovoru sa njim otvorili smo temu pod nazivom PODRŠKA ZA SONJU . Pre toga je Bobi proverio sa Saletom Brdarom, ovde poznatijim kao SashaC da li bi on otvorio i nastavio niz trećom vožnjom, što je on posle konsultacija sa Severianom odbio uz poruku da nije još sazreo trenutak i da nije vreme za tako nešto i da su mišljenja obojica, da će biti relativno slab odziv kao i na dosadašnjim akcijama. Bobiju i meni je to bilo zeleno svetlo i krenuli smo u realizaciju prihvatajući svu pomoć i sugestije ostalih članova foruma. Ja sam sa svojim prijateljima organizovao skupljanje i odnošenje pomoći, tehničke detalje, a Bobi me je zamolio i dodao u Viber ekipu redara, nas 10-ak koju je Severian napravio i prisustvovao sam i sastancima pre vožnje. Izneo sam svoja bogata iskustva i saslušao njihove ideje i želje, većina nije imala nikakva iskustva, ali smo i to uzeli u obzir jer su ti ljudi jako želeli da budu redari i uzmu učešća. Sticajem okolnosti, ovo je prva vožnja od početka protesta na kojoj smo imali i podršku Saobraćajne Policije, zahvaljujući meni jer su mi i otac i brat tužioci koji su platili zajedno sa mnom visoku cenu svoje profesionalnosti, jer nisu pristajali da rade po diktatu vlasti, već po Krivičnom Zakoniku R.Srbije. U dalje detalje neću ulaziti iz bezbednosnih razloga. Kad sam izneo svoj pedigre, oni su me samo upitali da li mogu da se oslone na mene i da li mogu da im dam reč da neće biti nikakvog nasilja i provokacija, što sam i uradio naglasivši da nam je cilj da upravo sve prođe mirno i dostojanstveno i da u što većem broju ukažemo na studentske zahteve, kao i da nećemo dozvoliti da nam gaze decu! Od tada pa na dalje, sve akcijesu išle glat i u fantastičnoj saradnji, što se videlo pri svakoj vožnji. Iz tih razloga sam silno hvalio pripadnike Saobraćajne Policije na sva usta, jer smatram da su pohvale na njihov rad apsolutno zaslužene. toj vožnji nas se skupilo oko 670 bajkera i skupljeno je oko 142 000 dinara. Interni dogovor u redarskoj Viber grupi je bio da njih nekoliko ode na više mesta i kupi stvari za studente. Rečeno, učinjeno, međutim iznenada i bez objašnjenja, nas nekoliko je izbačen iz Viber grupe. U čudu sam pozvao Severiana kao administratora i od njega čuo priču da smo izbačeni jer je Bobi Krofna lopov jer je pare za studente potrošio na sebe, da ja nisam bolji jer se pravim da ne znam i podržavam svog druga lopova u krađi... Zamolio sam ga istog trenutka da nas vrati sve u istu grupu i da napravimo dogovor i nađemo se zajedno i oči u oči raspravimo sve pojedinosti kako to odrasli dečaci rade i zamolio sam ga da ne iznosi teške reči i neosnovane optužbe kvalifikacijama da smo to što tvrdi. Rekao sam mu da mogu da razumem da je došlo do nesporazuma, ali da sam siguran da ćemo sve uspeti razgovor da isteramo do kraja kao odrasli ljudi, međutim Sev nije odustajao da nas neće vratiti jer smo lažovi i lopovi. Izneo je podatak da sam ja lažov jer je pratnju policije on sredio, kao i da je on pokrenuo Vožnju za Sonju, a ne Bobi ?! Posle kraće rasprave on je pristao da mene ubaci, ali ne i Bobija jer je lopov, pa sam mu iskreno zapretio. Ostavio sam mu rok da razmisli i da nas vrati u grupu, što je nešto kasnije i učinio. Kad smo se svi našli u grupi, Bobi ga je fino i gospodski pitao o čemu se radi, on je izneo priču da na forumu postoji slika gde se vidi pun topcase i bočne torbe, ali da na to sigurno nije moglo biti utrošeno 142 000 dinara, kao i da se Bobi svima zahvaljuje na Akrapoviču (što je evidentno bila šala za forumaše). Bobi je pitao Saleta Brdara jel njegovo bilo da uslika račune i postavi gde treba, što je ovaj potvrdio i izbacio je sve račune, gde se videlo jasno da su pare potrošene u više radnji, da je iznos u zbiru premašio 142 000 dinara, na šta je Severian odgovorio ok, prešao se, dešava se. Bobi ga je kulturno pitao otkud toliko nepoverenja i zašto ga već duže vreme napada i provocira, na šta mu je Sev zamerio da nije hteo ni izjave za TV da daje, da nije hteo da povede kolonu... Bobi je insistirao da se svi nađemo uživo, ali je Sev to odbio, u trenutku je rekao da pošto nema poverenje pojedinaca, oseća se neprijatno i da ne želi da bude u toj Viber grupi koju je napustio. Onda su ga Tumbe i Maza napali da je oterao Seva a na pitanje Bobjevo, a što njega niste pitali što je oterao nas, odgovor je bio da je to nebitno sada i da treba da se bavimo važnijjim stvarima, da bi ubrzo i Tumbe i Maza... napustili grupu. U međuvremenu, pošto su NS imali svoju Viber grupu, na forumu je bila tarapana sa mnogo komentara, otvorio sam Viber grupu koja je psolužila da se tu nađu samo potrebne informacije, ništa više. U toj grupi se Sev oglasio osporavajući nam cilj i namere, kredibilitet, pa sam mu rekao, ti iz velike Viber grupe nećeš biti izbačen iako vređaš i iznosiš neistine, uprkos tome što si nas nekoliko izbacio iz male Viber grupe, ali to više govori o tebi i tvojim namerama. Pošto se raspad Viber grupe desio par dana pred Vožnju za/u Novi Sad, Sev je gurao ideju da nam se usput priključuju građani na traktorima, frezama, biicklima, kombajnima, kamionima, da će u svakom mestu stati da se drži govor... Na opaske drugih vozila je reagovala SP koja je zamolila da takvih vozila nema, što sam mu i preneo, ali se on na to nije obazirao. Na moju molbu da se dogovorimo da bi išli u jednu kolonu, on je rekao, nema potrebe, ako treba ići ćemo i u pet kolona. Dan pred put, predata je nova ruta za put bajkera do NS i dogovorene izmene, ali me zamenik načelnika lično pozvao da proveri otkud sad ove izmene, gde smo skapirali da neko pokušava da sabotira zajedničku vožnju. Takođe su pred polazak otvoreni razni IG nalozi sa kojih je pozivano da se sva ostala vozila priključuju bajkerima na putu do NS. Uprkos svemu, Sevu sam rekao da je zaslužio dobre batine za sve učinjeno, ali da je ovo vožnja za studente i da ga pozivam da zajedno sa svima nama bude deo kolone uz naglasak da mu lično garantujem da mu neće faliti dlaka sglave niti da će mu neko jednu ružnu reč uputiti. U njegovim kilometarskim porukama napao me je kako sam ovakav i onakav, i kako se Milan Mazinjanin, poznatiji na forumu kao Mazak1 iscimao da nam obezbedi topli doček u Staroj Pazovi a ja sam ga izignorisao. Uzgred o tome ni reči nigde, niti me Maza zvao, ali zbog viših interesa i ciljeva, pozvao sam Mazu, saslušao, rekao pokušaću da izvedem da svi stanemo i napravimo pauzu, okrenuo SP, zamolio ih i posle kraće razrade plana odmah nazad pozvao Mazu i dogovorio detalje da će biti pauze u Pazovi. Okrenuo sam i Seva nekoliko puta ali sam skapirao da me je blokirao i odustao sam od zvanja. Vožnja u NS je prošla veličanstveno, bilo je po proceni SP oko 2800 motora, ja sam tom prilikom, kao i na svim ostalim vožnjama, vozio na relaciji od kraja kolone najčešće do sredine, gde sam pomagao bajkerima u kvaru ili problemu, bilo je dosta situacija gde je barjak pukao ili da je bilo da su zastave pred ulazak u točak, pa sam zaustvaljao ljude pre nego li se desi neki pad i sve je prošlo fenomenalno. Dalje je usledio KG, tu sam saznao da je Nemanja na forumu Skitles organizator. Preko studenata mi se javio Đole, čovek kome su me studenti preporučili za plan i dogovore, kome sam ja preporčio Nemanju, ali me je Đole informisao da je njega Mazak1 zvao i da čovek više vremena posvećuje pljuvanju i ružnim pričama o meni, nego o organizaciji. Nemanja je posle 2 min razgovora dobio admin povlastice i rekao je da je u pozitivnom šoku kako smo se dogovorili u trenu, pa reko nema zatezanja, svetla pozornice su na studentima, a ne na nama matorima, mi ne moramo da se volimo ali je bitno da se ide u jednoj koloni. Ekipa SP me je zvala da mi skrene pažnju da se opet planiraju pored motora i kombi vozila, auti... što sam sugerisao Nemanji, ali nije uvaženo. Ponudio sam i redare, starije i iskusne ljude, ali je predlog odbačen. Na vožnji u kojoj nisam učestvovao jer sam u stratu rekao da idem kombijem sa zvučnicima za studente i da sam im obećao tehničku pomoć u KG, nisam bio, ali je bilo oko 60 motora, redar je izleteo sa puta, kolega je jedan takođe izleteo sa puta, deo bajkera je dao gas i produžio sam... Nemanja je sem poziva po dogovoru, na svoj ruku ubacio i link ka forumu i link ka novoj Viber grupi, ali smo oćutali i pustili da to prođe tako, iako nije u redu. Po završetku vožnje niko se nije ljudima koji su učestvovali na grupi odakle su ih pozivali i zahvalio na učešću. Tu je deo admina bio jako ljut, ali smo glasali i dogovorili da ćemo se mi potruditi da za Niš to bude bolje. Niš je prošao u velikom broju, jedan učesnik je izgubio svest, više neće voziti motore jer ima izvesnih neuroloških problema. Uprkos svim izazovima, povratak smo pomerili za kasnije, jer smo uvažili i dali prednost NS ekipi jer su neki od njih u 5 sati ujutru prethodnog dana krenuli na put. Povratak je bio siguran i veličanstven, uz kvarove i probleme, kao i susret dela kolone sa obezbeđenjem i konvojem predsednika koji je nebitan, a želeo bi da se pita o svemu, a koje smo i ovaj put rešili uspešno. U međuvremenu se kroz inicijativu BAJKERI UZ STUDENTE okupio solidan broj stručnjaka raznih profila radih da pomognu studentima. Došli smo do ideje da se urade majice, sa motivima studenata i njiihovog protesta, zahteva... i došli smo do sjajne ponude jednog našeg člana kome inspiracije nije falilo, štaviše vrcao ga je vajb do nebesa i pravio je odlične slike, a drugi bajker je izbacio sjajnu ponudu da kvalitetno štampa sve to, cena sa štampom bez ostalih troškova je bila 350 din, a prodajnu smo odredili 700 i na taj način u prvoj turi došli do iznosa od nepunih 100 000 dinara ( u toj sumi je bilo još donacija od bajkera koji je štampao pa nadalje) koji smo u ime moto zajednice donirali studentima Medicine, dobili zahvalnicu i priču javno pustili u etar. Na forumu nismo imali podršku u širenju ove ideje, šta više, gurali su optužbe da smo prevaranti i lažovi i da zaradu uzimamo sebi, i da studenti nemaju koristi. Ubrzo je usledila i inicijativa da se iz fore i zabave prave PUMPAJ tablice u grupnim vožnjama, kako bi svi u vožnjama iskazivali građansku neposlušnost i otpor vlastima, a izražavali podršku studentima. Uprkos tome što su na vožnji mnogi bajkeri sklanjali/skidali tablice, smatrali smo da je ova ideja uniformnosti pristojnija i ubrzo smo je realizovali, gde su za sitne pare ljudi dobili PUMPAJ tablice sa početnim slovima svojih gradova. Javno je skrenuta pažnja moto zajednici da se ovakve tablice koriste isključivo u organizovanim moto vožnjama, i da svaka dalje upotreba za sobom povlači prekršajne sankcije i ovu smo priču u više navrata ponavljali svuda. Za ovu ideju na forumu smo dočekani na nož kao otpadnici društva koji kvare sliku pristojnih bajkera koji poštuju zakone. Ubrzo je na red došla i organizacija moto zajednice za 15. mart, i imalo smo želju da i ovaj put svi budemo u jednoj koloni, svi kao jedan. Međutim, na forumu su se pojavili planovi sa detaljnim smernicama i podacima vožnje I parkiranja, koje nisu odobrene a ni dogovorene sa studentima. Napisano je da će biti defile, rutu, i mesto parkiranja na donjem Kalemegdanu. Proverio sam iz predostrožnosti sa studentima da neko ne vodi uporedo pregovore i dobio eksplicitan odgovor da što se tiče bajkera I padobranaca sve ide preko dve osobe. Neposredo pre toga su me spojili sa padobrancima, veteranima 63. padobrasnke brigade, koji su nakon svojh bezbednosnih provera napravili dogovor sa studentima i sa mnom, ko će i kako da razmenjuje informacije i dogovorili smo bezbednosne protokole dalje saradnje. U vihoru organizacije 15-og, uz sjajnu pomoć medijatora iz Vojvodine došlo je i do sastanka Stanimira Miljkovića/Severiana i mene preko Vibera jer on nije mogao fizički da prisustvuje. On je u startu tražio da ga upoznam i spojim sa ljudima iz Saobraćajne Policije sa kojima imam uspešnu saradnju, kao i da ga uvedem na sastanke sa koordinatorima bezbednosti studentskih plenuma. Tu sam mu rekao da to nije izvodljivo. Onda mi je rekao i to u više navrata, da je u Nedeljicama lično od njega u ime velikog broja moto klubova traženo da on bude taj koji će predvoditi moto zajednicu, a o čemu može i Yogibear da posvedoči?! Na takve konstatacije Yogi je bio zatečen, jer on sa Severinom nije bio zajedno u društvu i kaže da prvi put čuje za takve priče kojima nije prisustvovao. Na sastancima koji su usledili sa decom, u kasnijoj fazi razrade plana za 15. mart uspeo sam da izdejstvujem da još dve osobe sa foruma prisustvuju sastancima i da je to maksimum koji studenti dozvoljavaju. To su bili Yogibear i Anja, ali sam mu ponudio da se dogovaramo zajedno oko drugih stvari, smeštaja gostiju iz unutršanjosti, radio veze ( za naš dosadašnji rad je rekao da je loš, i izneo niz stručnih zamerki, uz konstataciju da je to oblast delovanja u kojoj je jako stručan, pa je dobio odmah predlog da on preuzme na sebe sve što je potrebno da veza i komunikacija budu bolji, ali je odbio uz opasku da neće on da radi šta mu se kaže, već moramo da se dogovaramo, onda sam ga upitao da li je spreman da se uključi u traženje smeštaja, ali nije bio zainteresovan). Izneo sam tom prilikom podatak da rutu i vreme određuju studenti i da je defile pod znakom pitanja. Takođe sam naglasio da je meni lično defile nebitan, bitna je brojnost i rame uz rame jedni sa drugima ispred Skupštine jer je velika i jedina želja studenata da protesti budu mirni, da se izbegnu sve provokacije, ugase svi požari, da se vlasti pumpaju do pucanja, ali ne i da pucaju glave naroda. Takođe sam podelio sa njim i informaciju da je studentima objašnjeno da bi neki ljudi voleli defile, pa ako nije moguća ruta ispred Skupštine, postoji opcija Kralja Milana pa na Brankov most, ili opcija preko autokomande na Slaviju... čak je i opcija bila auto putem kroz Beograd. Ostao je dogovor da se čujemo u četvrtak uveče, kad on i njegova ekipa razmisle, a ja budem imao konkretne informacije nakon sastanka sa studentima. U toku tog razgovora on je potencirao da ima veze sa studentima, da zna i on detalje i da zna da su određene zone za parkiranje prostor oko Zelenog Venca i Tašmajdanskog parka. Tu sam mu ukazao da je to podatak koji smo mi posle razgovora sa studentima izbacili na Viber grupu kao mamac, ali da su Yogi i Anja svedoci da su lokacije Kalemegdan gornji deo (betonski deo oko paviljona Cvijete Zuzorić), Studentski park, Studentski Trg, ali isključivo betonske površine, nikako zelene, zatim Trg Republike, Dorćol plac, Tašmajsdanski park, Vukov spomenik, i deo od Vuka na gore (šine su trebale da ostanu čiste u oba smera), Bulevar pun motora... Do četvrtka su studenti izašli sa još želja i potreba kako im pomoći u regulisanju saobraćaja, održivosti mira i reda... pa sam u proširenom izdanju bio na sastancima koji su trajali od 16:30-23:30. Za to vreme ja sam obaveštavao moj deo ekipe u kom pravcu idu predlozi, a Sev je zasipao Yogija porukama šta se dešava, koji mu je detaljno davao informacije. Po završetku sastanka, javili smo se u nadi da se pokuša dalji dogovor ali je bilo kasno i Seva nisu našli, tako da je dalji sastanak izostao. A sad evo informacija sa sastanka. Razrađivali su nekoliko opcija održavanja protesta, i tek pred kraj sastanka smo došli do detalja koje smo smeli da podelimo sa svima. Mesta za parking su bila maltene kao pre, sem ulice Bulevar Kralja Aleksandra od Vuka na gore, taj deo više nije bio u opticaju. Brze trake gde smo trebali da učestvujemo u transportu između punktova su ukinuti. Jednom rečju, sve što je bio dogovor i što je važilo do tada, se u trenu promenilo iz bezbednosnih razloga. Ostalo je da ujutru pohrlimo do Skupštine I pomognemo u podizanju bine, brifing je trebao da bude ispred Skupštine i to održan od strane padobranaca pa smo policiji prijavili dodatno I rutu od Emmezzete. Tada se znalo da defilea neće biti ( ali je to bio podatak za ne deliti dalje), a nova ruta je bila od IKEA-e autoputem preko Mostara, Kneza Miloša, pa zaokret u Nemanjinu, Savski Trg, Karađorđeva, Francuska I parkiranje na Kališu I Studentski park I Trg, Trg Republike i nastavak Cara Dušana pa 27, marta do Tašmajdana I parkiranja na betonskim površinama, Dorćol plac I park kod Vuka ako ustreba. Međutim, saznajemo da se preko mreža masovno pozivaju bajker na Moto Skup u kome se najavljuje defile i dobra zabava. Ekipa sa foruma je najavila parkiranje motora na parkingu kod Veterinarskog I isključivanje kod autokomande, a satnica dešavanja nam je identična. Studenti (zbog potrebe da ruta ne ode na autokomandu) kao i ekipe SPolicije me mole da lično odem do IKEA-e i dovezem drage goste. Studenti su se uplašili da će defile da krene preko autokomande i da će zapušiti dolazak drugih fakulteta kao i Slaviju. Saopštavaju nam student da im treba podrška bajkera iz pravca Banovog Brda i Zemuna sa Poljoprivrednog i to im završavamo u trenu, a student FDU smo dovozili/odvozili sve vreme, kako bi mogli nesmetano da snimaju sve detalje i da imaju zlata vredan material, pogotovo ako dođe do provokacija i problema. Dolaskom kod IKEA-e, u toku dogovora sa SP, ekipa sa foruma svira polazak, saobraćajci zaustavljaju kolonu pre izlaska na autoput I tu dolazi do rasprave između Severiana i mene. Utom, dobijam poziv, da se ruta dolaska u grad menja i da se ide od Mostara pravac Kneza Miloša i da svi parkiramo motore do verovatno 15h ispred Skupštine, jer je taj prostor zatvoren i prazan i može da primi brdo vozila. Pošto ne uspevam da ubedim Seva, pozivam koordinatora bezbednosti ( ime javno izostavljam zbog njegove bezbednosti) i stavljam ga na spikerfon i momak se predstavio i objasnio ko je, zamolio da bajkeri idu pred Skupštinu i ponovio je da nema dogovora da se dolazi na Veterinarski i da moli sve da se u najboljem interesu autokomanda i ceo taj prostor ostave praznim. Sev i ekipa sa foruma to ne prihvata, kolona kreće, studenti zovu da zamole Saobraćajnu Policiju da uspori kolonu da bi zatvorili izlaz sa autoputa, i lično objasnili bajkerima da se nastavlja pravo do Mostara i do Skupštine. SP usporava kolonu, ali studenti nisu stigli da zatvore izlaz sa autoputa i nastao je karambol jer su se domaćini sa Vetrerine na kraju sukobili sa bajkerima koji su pošto poto hteli da se tu uparkiraju a studentima je bilo bitno da taj prostor ostane čist I prohodan. Nakon toga ljudi su se razišli kud koji na žalost, oni iz unutrašnjosti nisu znali kuda će, a nisu bolje prošli ni lokalci koji su se vrteli u krug. Njih par je kolonu preusmerilo na autokomandu i veterinarski. Deo ekipe iz Beograda kao i ekipa sa juga, istoka i centralne Srbije je pomogla da ostatak kolone nastavi pravo i stigne do Skupštine. Tu sam saznao od vodja ekipa iz unutrasnjosti da im je kod IKEA-e sa foruma rečeno da idu na autokomandu, a na pitanje zar ne idemo do Skupštine, odgovor je bio ne, ništa ne brinite samo nas pratite mi smo sve utanacili sa vašim glavnim bajkerima na šta su im ljudi rekli da su oni ti glavni i da jedini dogovor imaju sa Aljosom i ekipom BAJKERI UZ STUDENTE. Po dolasku ispred Skupštine, već je bio haos, ćaciji su pokušavali prodor u Kneza Miloša, narod da udje na prostor ispred Skupštine, paori da uparkiraju svoje traktore... Usked haosa, i buke izostao je brifing sa padobrancina koji su izvadili trake kojima su obeležavali bajkere, deleci zajedno sa mnom sredstvo za ispiranje očiju ako bude suzavca. Zbog gužve, meteza i gungule kad je došlo 15h i vreme za izbacivanje motora a ubacivanje ljudi nastao je kolaps. Većina je motore izbacila izvan prostora oko Skupštine a opet bilo ih je i dalje dosta uparkiranih po Trgu Nikole Pašića. Povratak bajkera nazad ispred Skupštine pešaka je bio otezan, zbog gustine ljudi, a deo kad je čuo da nema defilea ni kasnije i dodatne podele nalepnica pakovao se i napuštao je protest i Beograd u momentu. U sumrak nam stiže obaveštenje da se provokatori penju na traktore i aktiviraju dimne bombe i da se tokom bakljade Zandarmerija zasipa kamenjem koje je bilo sakriveno u traktorima, kao i metalnim delovima i alatom koji je padao na glave policije. Posto deca ne uspevaju sa bine i razglasa da obaveste narod da se upute ka Slaviji gde ce biti protest, ubacuju mene na binu, organizujemo studenta koji je obaveštenje vrteo u krug a bajkeri i padobranci pod ruku sa studentima kreću u rasciscavanje platoa ispred Skupštine. Zvone telefoni sa molbama da se ubrzamo u čišćenju prostora, u tom momentu se deo provokatora usunjao iza Skupštine, gde je uhapšen 21 izgrednik od strane policije, sa kojima se usled eksplozivnog I neplaniranog razvoja događaja našao I deo bajkera koji je blokirao provokatore i pomagao policiji u neutralisanju, I tom prilikom neki od njih su bili svedoci das u neki od njih hvatani sa torbama punim bodeza. Tu su veliku ulogu odigrali bajkeri koji su pomogli policiji da spakuje izgrednike. Ubrzo slede topovski udari, komada dva i hipersonicni napad na ljude, bajkeri pod ruku uskaču u prostor preko puta Starbucks kafica sa policijom u civilu i kreće pesnicenje sa kapuljasima koji su zaglavljeni izmedju traktora odakle su zasipali i narod i policiju. Za to vreme i pre toga je drama sa ulazom u Ćacilend gde nesmetano prolaze i prave probleme, a tu je bio Sinclair sa IT-evcima, bajkerima i padobrancima koji je vodio rat sa Ćacijima davajući svoj maksimum. Ubrzo nakon uspostavljanja reda, dobili smo info da je na snazi šifra Milion, znak studenata da je protest gotov i da se evakuišemo kući. Iako desetkovani i uglavnom svojim brojnim prisustvom izazivali smo strah i divljenje kod huligana koji su želeli da prave gluposti i probleme što je u sadejstvu bila dobitna kombinacija da ne dođe do krvoprolića i proglašenja vanrednog stanja koje su studenti gledali da zaobiđu na sve načine. Evo i jednog od nekoliko uključenja uživo sa lica mesta... https://youtu.be/RO__glHSCZ4?si=yoNcvIgzmEGreJqs Padobranci I bajkeri su ispali heroji ulice, dosta policijaca u civilu nam je na licu mesta čestitala I zahvalila, takođe sam tom prilikom sa grupom bajkera prišao Ćacilendu I zahvalio Žandarmeriji što je stoički trpela kanonade kamenja i metalnih delova I što nisu poslušali diktatora i pustili naoružane I nabrijane Orke da naprave pokolj. Hvala svim bajkerima koji su svojim prisustvom, empatijom, hrabrošću i odlučnošću da idu do kraja zajedno sa padobrancima 63. padobranske brigade ispali veliki heroji ulice i protesta I svaka vam čast dobri ljudi na tome, bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija biti sa vama u tim teškim I delikatnim trenucima ispisivanja istorije u najvećem protest koga je Srbija videla. PS Izvinjavam se svima što tek sad pišem, ali od vožnje za Sonju nisam pratio teme ne želeći da rasipam energiju na niske udarce i izmišljotine, a i bilo je/ i dalje ima na dnevnom nivou jako puno stvari u kojima studenti računaju na našu podršku i nesebičnu pomoć. PPSS Posle nekoliko dana pokušaja hapšenja, od strane policije, danas sam u prisustvu advokata proveo dobrih skoro 4 sata na saslušanju. Jedna od tema razgovora je bilo i navodno osnivanje paramilitantnih bajkerskih bandi, koje sam predvodio a koje su za cilj imale kažnjavanje, hapšenje i vezivanje huligana po ulicama?! Ta spin neistinita priča je potekla sa foruma, i odgovorio sam da ti koji su to pisali nisu bajkeri, već maskirane SNS bitange kojima je cilj suprotan svemu onome za šta se ja kao čovek zalažem, a to je istina, pravda, jednakost i širenje ljubavi na sve načine. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1090 Napisano pre 6 sati BJB Maxi Scooter Club, 487 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: AA500 Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, saxi said: Hvala svim bajkerima koji su svojim prisustvom, empatijom, hrabrošću i odlučnošću da idu do kraja zajedno sa padobrancima 63. padobranske brigade ispali veliki heroji ulice i protesta I svaka vam čast dobri ljudi na tome, bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija biti sa vama u tim teškim I delikatnim trenucima ispisivanja istorije u najvećem protest koga je Srbija videla. Dovoljno. Lepo je što su velikosrpske herojske oslobodilačke ambicije nekolicine napumpane na račun hiljada ljudi koji nisu imali pojma šta se dešava - nemojte više. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20848 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Integrisan, 8699 postova Prijavi odgovor kao problematičan @saxiIskreno, bukvalno nisam ni uspeo da pročitam ovo do kraja, ti si takva lažovčina i spletkaroš, da mi se gadi da pišem na istoj stranici sa tobom. Isti si bukvalno kao jedan drugi lažov. Pokušavaš da svedeš sve na lični sukob, sad mi je tek i jasno šta si pričao okolo oko tih para. Zbog drugih ću da ponovim, a ne tebi da odgovorim: U tom razgovoru rekao sam da APSOLTUNO mora da se za sav novac uzme račun, isti slika, objavi na forumu i objavi i podela pomoći. Kako se i radilo uvek na ovom forumu, za 20 godina raznih akcija. Ja znam zašto sam to tako tražio i tražio bih i od brata rođenog, sebe samog i pokojnog Patrijarha Pavla. Jer, tako mora i jedino tako je časno! A to što ti onda gasiraš okolo ljude... ma, ne mogu ni da počinjem. Na sreću ima toliko mnogo svedoka i uglavnom su sve već napisali, za svaku tvoju laž gore! A količina detalja u tim lažima koje si ovde ispisao, i to u prvoj 1/3 teksta do koje sam mogao pre povraćanja da stignem, bukvalno su dostojne onog protiv koga se borimo! Sram te bilo! I da, te batine što mi pretiš junačino... Znaš gde živim, nisam daleko, naiđi. Samo nemoj posle da plačeš i da zoveš tatu i batu. Ne junači se javno na forumu i za tastaturom. Samo, imaš ti mnogo veći problem od mene, jer si toliko ljudi nazvao lažovima da na ulicu nećeš smeti da izađeš. Za ostale, OVO NEMA VEZE SA LIČNIM SUKOBOM, to smo mislim pokazali dogovorom na koji sam i sam dugo pozivao, kome je ovde do čega stalo. A vidim li te da si prekršio dogovor, jednim slovom u medijima ili kod studenata, drugačije ćemo da razgovaramo. I naročito se svima izvinjavam na tonu, ovo je jedina moja ovakva poruka za možda 20 godina ovde. edit, suštinski rezime mog stava u mirnijem ključu: Salata od reči, koja sve svodi na lični sukob... Objasni ti junače suštinska pitanja koja su ljudi ovde postavili, to odgovori! Pusti nas dvojicu, mi smo istorija, na to si se obavezao. Promenio pre 6 sati član severian 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 707 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Za nekoga iz porodice sa visokom bezbednosnom kulturom neprihvatljivo je za sebe koristiti nadimak a druge prozivati punim imenom i prezimenom. Niko se ovde ne krije ni od zajednice ni od zakona ali jednostavno nije profesionalno i kolegijalno. U opširnom odgovoru šta se dogodilo nisam pronašla objašnjenje ko je odlučio, u ime ljudi koji nisu obučeni da budu heroji ulice u teškim i delikatnim trenucima, da bez saglasnosti budu uvučeni u sve dogadjaje. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1884 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Nakon ove duge prepiske, biću slobodan da ostavim kratak komentar, iako sam kratko u moto i (još kraće) u BJB forumskim vodama. Kao neko ko ne poznaje ni jednog ni drugog uživo, ali ko je poslednjih 20 godina na pozicijama top management-a i svakodnevno radi sa ljudima iz onoga što se smatra najrazvijenijim delom Evrope, a možda i sveta (Švedska, Danska, Norveška, Belgija, Holandija), delim svoj zaključak o našoj opštoj kulturi: vrline: imamo veliku životnu energiju, kreativni smo, sposobni za brzu improvizaciju i prilagođavanje mane: ne umemo da sarađujemo i komuniciramo, ne znamo da pojednostavimo cilj i fokusiramo se na njega (zato i tražimo „velikog vođu“ u piramidalnoj organizaciji, koja bi te mane nadoknadila… a što ne odgovara potrebama modernog društva) Kad bismo uspeli da prevaziđemo te mane, gde bi nam bio kraj? Hvala svim moto drugarima na trudu i aktivizmu, ovo je jedna sjajna zajednica! Nadam se da ova napomena nije nikog uvredila... a ako jeste, nek se briše. 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 2396 Napisano pre 5 sati Drug član, 913 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pomno sam ispratio sve postove u ovoj temi, od pocetka do kraja...nije bilo lako... Zakljucak je jednostavan, sa jedne strane, informacije koje pratimo od pocetka, potpuno transparente, proverljive, bez ijednog momenta i naznake manipulacije...sa druge strane, mnogo informacija ''pouzdanih'' koje nije moguce proveriti, samoinicijativno odlucivanje, iznosenje dezinformacija, dokazanih, makar u broju motora koji ucestvuju u kolini i za NS i za BG, pristup ''na frku i galamu'' pod okriljem parole ''studenti su trazili'' koji na kraju dovede do toga da se realizuje ideja da parkiras 2 hiljade motora ispred skupstine i u jednom trenutku premesti na drugu lokacju, svakom ko malo razmisli je jasno da to nije moguce izvesti jer, kako je napisano u par postova iznad, nisu ljudi mogli ni peske da se probiju... Svako ko je procitao veci deo, moze vrlo lako da odluci i razume sta je ovde ispravno, a sta ne, a shodno svemu napisanom na prethodnih nekoliko desetina stranica, ja sam svoj zakljucak doneo i vrlo dobro znam na koju stranu ide moje poverenje! 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18903 Napisano pre 5 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2535 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ali dobar mu je Copy-paste tekst, nije se potrudio cak ni da ga sam napise... ...rekoh vam ja jos odavno... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4237 Napisano pre 5 sati Drug član, 401 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Čisto kao potvrda gore napisanog gde se pisalo i diskutovalo, kao i šta...Sent from my SM-S901B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 4237 Napisano pre 5 sati Drug član, 401 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se Forumašima jer sam rekao da se više neću oglaašavati u ovoj temi. Prozvan sam i kultura nalaže da odgovorim. Svaka moja objava je na ovom Forumu bila jasna, razumljiva... Tako će biti u ubuduće. Komentar koji je dozvoljen "samoproglašenom kralju bajkera" je dokaz da na Forumu svi imaju pravo da kažu. Dok je u pojedinim viber grupama to uskraćeno, barem meni. Izbacivanjem bez obrazloženja. Za komentar gore nemam specijalno nešto dodavati, što već nije rečeno i potkrepljeno dokazima. LAŽOV OSTAJE LAŽOV. Samo što je zbog njega i manipulacija 15.03. moglo biti ugroženo mnogo ljudi. I ovde lično svi pišemo, kako znamo i umemo. Lažovčino svi znamo tvoj prljavi i prosti vokabular a može se čuti i na izjavama koje daješ na TV-u. I da završim NEBITAN SI ISTO KAO I ONAJ PROTIV KOGA JE USTALA SRBIJA. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18903 Napisano pre 5 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2535 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan ...ja bih da mi to bijemo, ionako ce da prica da smo ga tukli... ...izaći ću sam... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1980 Napisano pre 5 sati Drug član, 1102 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, pa jel si morao da nas je*es ovim fontom, necitljivo je 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18903 Napisano pre 5 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2535 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Admini, kako da otpratim tj ne pratim vise temu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2127 Napisano pre 5 sati Vlasnik sajta, 5386 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan @saxi Nisam učestvovao u organizaciji vožnji podrške osim kao redar, ali nakon što si u prvom pasusu odmah slagao (da je forum dobijao donacije od države, što je lako dokazivo da nije tačno, tj. da nikad ni jedan dinar nije dobio od države), prestao sam dalje da čitam. Ostaće tvoj post zanavek, što bi rekli. Tebi na čast. 8 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...