Gordak985 2937 Napisano Ponedeljak u 18:10 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gde reče da držiš novčanik i slične stvari neinteresantne za krađu? U gaćamaSent from my 2107113SG using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1694 Napisano Ponedeljak u 18:41 Drug član, 1053 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan A ako si gace busne Procitah negde za tank torbu na prsten. Gde se kupuje zasebno prsten? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1395 Napisano Ponedeljak u 19:08 Zainteresovan, 350 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cenim da ima u Barelu i Motolendu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2937 Napisano Ponedeljak u 19:26 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A ako si gace busne Procitah negde za tank torbu na prsten. Gde se kupuje zasebno prsten? Prstenje kupuješ gde i torbe, prstenje je tipsko po motorima, a torbe su po prstenju. Mada muslim da se sve npr. Givi torbe montiraju na svo prstenje.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 316 Napisano Ponedeljak u 19:39 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Givi i kappa torbe bi trebalo na isti prsten da idu, svaki prsten je isti, samo onaj metal kojim se prsten srafi za cep rezervoara je tipski. Mislim da je on oko 1500 dinara + torba od 8000 pa na vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2937 Napisano Ponedeljak u 20:45 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Givi i kappa torbe bi trebalo na isti prsten da idu, svaki prsten je isti, samo onaj metal kojim se prsten srafi za cep rezervoara je tipski. Mislim da je on oko 1500 dinara + torba od 8000 pa na vise. Givi i Kappa su dve strane istog novčića ako se ne varam, ali ne verujem da će na Shadow ili SW-ov prsten da ide Givi torba. Isto kao sa pločama i koferima.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 247 Napisano juče u 01:16 (promenjeno) Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo cestitke na novom ljubimcu i puno bezbednih kilometara Blazo. Odlicna i nepoderiva masina. Planirao sam posle CBF500 da predjem na bas takvu CBF600 ali me je ideja o offroad voznji odvukla na mracnu Triumph stranu Sto se tank torbe tice, bio sam u fazonu da ne pucam neku lovu za nju pa za malo da porucim onu kopiju GIVI-a sa Temu-a za 2-3k din. U medjuvremenu od komsije probao neku Motodetail sa magnetima u garazi (znaci nisam ni provozao motor sa njom) i uspeo da izgrebem rezervoar na 3 mesta. Istog momenta sam odustao od tih sa magnetima i odlucim se za tank torbu sa prstenom. Tu su ti opcije Givi/Kappa, SHAD ili SW Motech. Meni je licno preruzan taj prsten za Kappa/Givi pa sam se odlucio za SW Motech. Videh da ih hvale ljudi pa rekoh aj da vidim na sta to lici uzivo. Ni u snovima nisam mogao da zamislim da dam tolike pare na tank torbu ali prodavci u Burnout-u su bacili magiju i izasao sam iz radnje sa SW Motech Daypack Pro tank torbom, prstenom i minusom od 21k Torbica je jako mala 5/8l ali ja planiram tu da drzim foto aparat i kartice za putarinu (2x prosle godine sam ih bacio pored dzepa i to je glavni razlog zasto sam i krenuo da gledam tank torbe). Mozda se jos nisam navikao ali meni licno po malo smeta i pored toga sto je minimalnih gabarita. Takodje mi otezava prilaz bravi posebno sa zimskim rukavicama. Dobra strana je to sto se jako lako skida i vraca nazad pa sipati gorivo nije problem. Suma sumarum. Odlicna torbica i prakticna stvar ali cena je suluda i za tu lovu mozes da kupis polovan kofer i nosac za njega. Ako ti estetika nije preterano bitna mislim da Kappa/Givi daju isto za dosta manje love. Promenio juče u 01:24 član DeusExMachina 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18444 Napisano juče u 07:58 Integrisan, 5504 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Gordak985 said: Givi i Kappa su dve strane istog novčića ako se ne varam, ali ne verujem da će na Shadow ili SW-ov prsten da ide Givi torba. Isto kao sa pločama i koferima. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Koliko sam ja skontao Kappa je Giviev brend tako da pase 1/1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11151 Napisano juče u 08:32 (promenjeno) Drug član, 1588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ploča sa Givi Monokey kačenjem pasuje i Kappa kofer sa tim kopčanjem ili ako je Monolock odgovara i Kappa adekvatna. Promenio juče u 09:49 član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SleazyRider 4 Napisano juče u 09:44 U prolazu, 2 postova Lokacija: Zrendza Motocikl: Triumph Scrambler 400x Prijavi odgovor kao problematičan Igrom slucaja, kupujem na kredit (nov) motor i reci cu ti zasto pa ti mozda pomogne u odluci. Nov kupujem jer volim novo jbg. :-) Cena mu je 7000 EUR. Placam 30% ucesce, a ostatak na kredit. Kamata je kod Rajfa (moja banka) pala na 5.49%, sto je po poslednjim podacima tik iznad godisnje inflacije merene u januaru ove godine, a ona iznosi 4.6%. U sustini, grubom i prostom matematikom, vidis da ti je kamata < 1%. Nisam hteo da dam 7000 EUR iz dzepa, jer onih 70% cene motora (4900 EUR) mogu pametnije da ulozim--npr. u opremanje stana koje me ceka (kreiranje neke vrednosti dok je kupovina motora "ulaganje" u gubitak vrednosti), a svakako dok ja isplatim banci 4900 EUR, za 24 meseca npr, inflacija ce da pojede 9.2% od onih 11% ukupne kamate. Opet gruba matematika. Mesecna rata ce biti oko 200 EUR. Meni je cena kostanja kredita (9.2% za dve godine, nominalno), ~500 EUR, ok kompromis u odnosu na skoro 5000 EUR koje imam odmah, koje nisam dao za motor i finansirao gubitak vrednosti nego "apgrejdovao" stan. Ovim putem, od "istih" 7000 EUR imam i motor i opremanje stana (dobar deo stana, ajde), a kostace me realno 1% u kamati. Jos ako podignem vrednost nekretnine zbog opremanja/renovacije (hocu sigurno, pitanje je u kom %), jos i budem dobar. To je moj rezon zasto kredit kad mogu iz dzepa da dam pare. Pozzz 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1054 Napisano juče u 09:48 Drug član, 1106 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @SleazyRider Nije problem praviti kombinacije kada imaš tih 7.000. Nego kada nemaš. Uglavnom, kupio je motor čovek. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 434 Napisano juče u 10:02 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, SleazyRider said: Igrom slucaja, kupujem na kredit (nov) motor i reci cu ti zasto pa ti mozda pomogne u odluci. Nov kupujem jer volim novo jbg. Cena mu je 7000 EUR. Placam 30% ucesce, a ostatak na kredit. Kamata je kod Rajfa (moja banka) pala na 5.49%, sto je po poslednjim podacima tik iznad godisnje inflacije merene u januaru ove godine, a ona iznosi 4.6%. U sustini, grubom i prostom matematikom, vidis da ti je kamata < 1%. Nisam hteo da dam 7000 EUR iz dzepa, jer onih 70% cene motora (4900 EUR) mogu pametnije da ulozim--npr. u opremanje stana koje me ceka (kreiranje neke vrednosti dok je kupovina motora "ulaganje" u gubitak vrednosti), a svakako dok ja isplatim banci 4900 EUR, za 24 meseca npr, inflacija ce da pojede 9.2% od onih 11% ukupne kamate. Opet gruba matematika. Mesecna rata ce biti oko 200 EUR. Meni je cena kostanja kredita (9.2% za dve godine, nominalno), ~500 EUR, ok kompromis u odnosu na skoro 5000 EUR koje imam odmah, koje nisam dao za motor i finansirao gubitak vrednosti nego "apgrejdovao" stan. Ovim putem, od "istih" 7000 EUR imam i motor i opremanje stana (dobar deo stana, ajde), a kostace me realno 1% u kamati. Jos ako podignem vrednost nekretnine zbog opremanja/renovacije (hocu sigurno, pitanje je u kom %), jos i budem dobar. To je moj rezon zasto kredit kad mogu iz dzepa da dam pare. Pozzz Ova racunica ima smisla ako taj ostatak novca odmah potrosis ili negde investiras. Inace ako ti stoji ta ista inflacija koja je pojela kamatu pojesce i taj novac. Istorijski, prosecna EUR inflacija je oko 2.5-3% godisnje, tako da bih racunao sa tim a ne sa "optimisticnih" 4.6%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SleazyRider 4 Napisano pre 23 sati U prolazu, 2 postova Lokacija: Zrendza Motocikl: Triumph Scrambler 400x Prijavi odgovor kao problematičan @Djeronimo Citirana inflacija od 4.6% je vezana za potrosacki indeks cena u Srbiji. U pravu si za devalvaciju evra. 18% od 2020. godine--po meni, to je jos jedan razlog zasto treba odloziti placanje, odnosno uzeti kredit. U oba slucaja ima smisla--imao pare na gomili ili nemao. U prvom primeru matematika, u drugom--ako hoces motor, moras da uzmes kredit. A svi znamo da hocemo motor Drago mi je da sam i ja presao na 'tamnu stranu', da cu od ove godine uzivati na dva tocka i, na kraju, sto sam pronasao ovaj forum! Pozdrav! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11273 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Makina je stigla ! Požurio pre kiše... Šta da kažem, druga dimenzija ! Sve je drugačije, u odnosu na Kawu. Lepo ide, trenutno prima gas, udoban, a ja zadovoljan. Treba napraviti par krugova obilaznicom da se upoznamo, ali pre toga, detaljan pregled. 29 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18444 Napisano pre 22 sati Integrisan, 5504 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je To je to prelaz sa tehnologije 80tih u 21. vek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scofield 122 Napisano pre 21 sati Svrati ponekad, 29 postova Lokacija: Apatin Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju ga vozio, čestitam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11273 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od pozitivnih stvari. Motor je bio parkiran blago uzbrdo, pa je prikazivao malo goriva. Već u vožnji, ima 3/4 , tako da ne verujem da ima korozije unutra. Ide uskoro zamena ulja i filtera ulja i vazduha, "pumpanje" guma, pa spoljno čišćenje auspuha i grana, briskanje i lickanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 4443 Napisano pre 21 sati Drug član, 1100 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Daj još slika baš mi se dopada. Motor na njega mislim. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2199 Napisano pre 21 sati Drug član, 738 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam. Pošto si sad u emocijama, ne znam da l' si primijetio, ali ne radi ti jedna sijalica. Sam ću se ispratim! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11273 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Nema više fotki, u garaži je, a ja čekam u sup-u da predam za zamenu saobraćajne. Ja to volim odmah. A red... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2937 Napisano pre 20 sati Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A Jug se čuje, IDEMO BLAŽO! Čestitke!Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18440 Napisano pre 19 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2490 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao: Drago mi je To je to prelaz sa tehnologije 80tih u 21. vek A jeeeeste, prelaz sa tehnologije 70-tih na vanzemaljsku tehnologiju buducnosti... Kako peva redni 4, a Blazo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3407 Napisano pre 19 sati Drug član, 1978 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Litara na litar, casa na casu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11273 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, BokyBoy je napisao: Kako peva redni 4, a Blazo? Pa šta znam, lep zvuk, kao motor od japanskog auta . Samo sam na kratko ga probao, kako poteže, ali baš na kratko. Treba prvo sve pregledati. Ali Kawin zvuk...šalim se, to je bio zvuk Leo Vince. Ovde je fabrika sve. I o.k. je. Predao papire, plastika za 7 dana. Inače, u razgovoru sa vlasnicom, ona ga je lično izabrala u švici... Promenio pre 19 sati član Blaza 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11273 Napisano pre 19 sati Ne silazi, 2602 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, miki je napisao: Čestitam. Pošto si sad u emocijama, ne znam da l' si primijetio, ali ne radi ti jedna sijalica. Sam ću se ispratim! Jesi li siguran ? Pitam jer ne znam. Mislio sam da je drugi far za dugo svetlo. Ja ništa nisam gledao kada sam kupovao. Ni probao...samo ga upalio, radio 5 minuta, i dosta. U vezi sedišta, @N.F.S. ona je visine 170 cm, ja 173. Navodno, njoj su spustili sedište, a meni deluje (po rezervoaru) kao da je podignuto. U principu, mogu i ovako da vozim, ali bih voleo još koji cm niže, bar dok se ne priviknem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...