Jump to content

Moto Zajednica

Dolomiti - jul 2025 , mala pomoc , saveti

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 414 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
11 hours ago, Gajo Sevojno said:

Ne mora da znaci, ja sam vozio po nekad i sredinom maja i bude suvo i lepo vreme a nekad u Septembru bude kiša i hladno. Sve zavisi kako te pogodi.. Zato bi ja kolegi sugerisao da nastavi sa autom do Djenove ili Livorna, ukrca se na trajekt za Sardiniju i tamo se vozi kao čovek, najbolji putevi u Evropi za motor a i žena će biti srecnija.. Plaže kao sa razglednice i zagarantovano lepo vreme .. 😊, ja lično nisam godinama vozio Dolomite jer je prevelika guzva postala ima i radara dosta a i asfalt je po prilicno propao.. Necu da ti kvarim raspolozenje ali eto samo jedna ideja da razmisliš o jos nekoj alternativi ...

p.s Znam jedno jako sigurno i besplatno mesto na Sardiniji gde možeš ostaviti auto I prikolicu ;))

Sardinija odlicna ali putopis koji je ovde Doktor postavio trebace mu nove gume jer ih asfalt na Sardiniji fino trosi. Na Dolomitima je dobar asfalt i stalno ga menjaju na deonicama gde nije dobar.

Promenio član Bratislav 1973
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1339 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Da, asfalt na Sardiniji je kao na stazi..oštar.. tamo sam oborio lični rekord u potrošnji zadnje gume, 1500km od nove gume do žice.. ali bio mlad i lud.. sad mogu lagano 3.000km mozda i vise da izvučem.. 😅.  Ma ok su i Dolmiti svakako. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 279 postova
  • Motocikl: Stelvio.
Pre 17 sati, Mr_Wolf je napisao:

Po pitanju pumpi u Italiji, na nekima postoji radnik na nekima ne. Uveče uglavnom nema nikoga van velikih pumpi. Na nekim se gorivo koje sipa radnik plaća više (plaća se usluga), na nekima ne.

Na većini pumpi automati primaju i kartice i keš.

Kada se plaća karticama, uglavnom ih zaduže na vrlo kratko - 5 minuta, pa oslobode preostala sredstva. Zadržavanje para od nekoliko dana nisam video 10ak godina sigurno, mada ne garantujem da se ne dešava i dalje.

I na nekim automatima je moguće unapred izabrati koliko se sipa - čak i kada se plaća karticama. Npr. izabereš 50€, toliko ti skine i toliko ti istoči.

Sve te dvojbe oko pumpi bez radnika  rešavaju novčanice od  5 i 10 €.  Bar kod mene.

• Podržavam 1

• Drug član, 1688 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

e ovako..

javilo mi se dosta ljudi , sto na pp, sto na viber , sto na mail ..poslali su stvarno vrhunske putopise , ideje i pass-ove... imam materijala sada da skockam neku svoju ruticu i da stvarno vidim lepe stvari...

ono sto je sada plan . ako vec idemo kolima s prikolicom , voleo bih da sto dalje spicim kolima. mislim da imamo kombinaciju za ljubljanu , ili za ovaj hotel sto neko od kolega rece u kranjskoj gori.

medjutim , voleo bih da se potrudimo i nadjemo neki kontakt u nekim malo dalje mestima , a kao dobra pocetna tacka za napad na dolomite mi deluje grad Tolmeco ...to je na nekih 720 km od BG i to kad bih resio , mislim da imam pravu stvar..

ako neko poznaje nekog ko poznaje nekog a da taj zna nekog... bas bi bio zahvalan do jaja

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1768 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Dobri bata Dare jesi to ti sa Mikijem Milivojevićem nesto u svadji?

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

pre 3 minuta, Nole Bg je napisao:

Dobri bata Dare jesi to ti sa Mikijem Milivojevićem nesto u svadji? emoji848.png

Nikada. To je moj brat ! Otkud takva pomisao ?!

• BJB Maxi Scooter Club, 1768 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Pa šalim se naravno, nego te zezam zato sto ako neko zna Dolomite to je on, i kapiram da sve sto ti treba može on pomoći a mi raspredamo ovde Markove konake

pre 16 minuta, Nole Bg je napisao:

Pa šalim se naravno, nego te zezam zato sto ako neko zna Dolomite to je on, i kapiram da sve sto ti treba može on pomoći a mi raspredamo ovde Markove konakeemoji23.png

Ma lud covek . Poslao mi on 30ak oznaka na mapi ..

Vrlo je moguce da cemo mozda i zajedno, jos se necka..ko mlada

Haha , jebucka me sto su sad svi ti putevi zatvoreni , i google maps ne daje opciju da napravim rutu ( da vidim zbog kilometara ) , nego me salje okolo ..

Zanimljivo je da ni u off mapama nece .. ni vaze , ni tom tom app od navigacije ...

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8
On 2/25/2025 at 4:29 PM, Darko Mihajlovic said:

ako neko poznaje nekog ko poznaje nekog a da taj zna nekog... bas bi bio zahvalan do jaja

Ti voliš da plaćaš skupo stvari koje nisu skupe ili šta je u pitanju? 🤣

Najjeftinija opcija je www.booking.com, odabereš šta ti treba, gde ti treba, u cenovnom rangu koju hoćeš, i mirno spavaš.

pre 1 minut, Danko je napisao:

Ti voliš da plaćaš skupo stvari koje nisu skupe ili šta je u pitanju? 🤣

Najjeftinija opcija je www.booking.com, odabereš šta ti treba, gde ti treba, u cenovnom rangu koju hoćeš, i mirno spavaš.

Nista te nisam razumeo...

Na sta tacno mislis ?

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8
7 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Nista te nisam razumeo...

Na sta tacno mislis ?

Pa na to da tražiš smeštaj preko preporuke ili još gore poznanstva. Čak je i sama preporuka problematična, jer nekome može biti dobar smeštaj od 60 evra, nekome od 6 evra, nekome od 600 evra. Ja sam naučio da je u životu najjeftinije ono što regularno platim (i da nikome ne dugujem nikakvu uslugu) 😊

Dakle uzmeš booking.com (nikako AirBnB, to zaobiđi u širokom luku) i odabereš šta ti se sviđa i gde ti se sviđa a da ti se uklapa u budžet.

pre 15 minuta, Danko je napisao:

Pa na to da tražiš smeštaj preko preporuke ili još gore poznanstva. Čak je i sama preporuka problematična, jer nekome može biti dobar smeštaj od 60 evra, nekome od 6 evra, nekome od 600 evra. Ja sam naučio da je u životu najjeftinije ono što regularno platim (i da nikome ne dugujem nikakvu uslugu) 😊

Dakle uzmeš booking.com (nikako AirBnB, to zaobiđi u širokom luku) i odabereš šta ti se sviđa i gde ti se sviđa a da ti se uklapa u budžet.

Nisi procitao moj post ocigledno.

Ne trazim smestaj , nego poznantstvo gde bih mogao da ostavim auto sa prikolicom na par dana...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 665 postova
  • Motocikl: SV650A

Ne znam dali bi ti Aldino odgovarao kao bazu za nekoliko dana. Imaju zaista veliko dvoriste, tako da parkirati auto i prikolicu nije nikakav problem. Apartmani sa mini kuhinjom, toalet, bracni lezaj, pomocni lezaj u prostoru za dnevni boravak i terasa. Adresa ti je na pocetnoj poziciji rute, ali provericu za svaki slucaj, ako ti odgovara.   

Promenio član Petre
  • Hvala 1

hvala . jos se dvoumim , ali 99% ne bih se stacionirao u jednom mestu... 

eventualno mozda bolcano , kao grad gde bih drugog dana izasao iz dolomita , pa treci dan zapalio iz bolcana , odvezao stelvio pass , i  vratio se u bolcano... ali to je samo dva prenocista...

e da , mozda sam se ja lose izrazio , ne bih isao kolima svuda p avozio passove motorom... 

zelja bi bila da dodjem do negde , otavim auto tu , i onda palim 4,5 dana voznju , tipa 5i dan se vratim , sedam u auto i paljba nazad

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Evo nekog plana , za sada okvirnog...ima vremena ali ja to volim unapred , bar okvirno..

Dan 1 : Beograd - Tolmezzo ( oko 700 km )

Dan 2 :

WWW.MYROUTEAPP.COM

Route by Darko Mihajlovic. Motorcycle, changed 27-02-2025.

Tolmezzo - Laverdo - Falzarego pass - Grdena pass - Val Gardena - Bolcano 

( oko 240 km )

• Sviđa mi se 3

Dan 3

WWW.MYROUTEAPP.COM

Route by Darko Mihajlovic. Car, changed 27-02-2025.

Bolcano - Stelvio - Bormio - Gavia pass - Precasaglio - Mendola pass - Bolcano 

( oko 280 km )

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 2

Dan 4

WWW.MYROUTEAPP.COM

Route by Darko Mihajlovic. Motorcycle, changed 27-02-2025.

Bolcano - Passo Pardoi - Santa Lucio - Giau pass - Cortina d Ampeco - Tolmezo

i dan 5 

Tolmezo - kuća

@m.milivojevic  @ProMaster @ZEMZEM

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1339 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Mendel vozis u pogrešnom pravcu, nizbrdo.. sa ove strane sa koje ga ti napadaš je uspon nista specijalno. Mada uvek možeš da kad se spustis jos jednom okreneš pa uzbrdo na pravu stranu.. svega 15 minuta treba za uspon.. vredi za sve pare.. vozio sam dosta dobrih puteva, ovaj Mendel je definitivno u top 5. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja