Jump to content

Moto Zajednica

Idemo Niiiiš 01.03.2025.

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: BMW 650cs

Drugari sa mnom stiže i Crni iz Šapca to je onaj lik što je izudarao onog sa bagerom kada je krenuo na narod na šabačkom mostu

Red je da ga stavimo na čelo kolone

• Sviđa mi se 17
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 852 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Ako uspem da odem uopšte, vraćaću se posle defilea. Oko 4 najkasnije bih krenuo nazad.

Promenio član Mr_Wolf

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: plavi

jp putevi srbije odbili su da nasu kolonu pod pratnjom propuste bez naplate, da dignu jednu do dve rampe, "ne zadovoljavamo uslove" pa spremite sitno...

nadam se da ce kada dodju promene svi odgovorni za ovo ispuniti nase uslove da ih "propustimo" :)

Promenio član bobi_krofna
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: F800 GS ADV

Da ne bi bilo zabune......

Član 5. Pravilnika o plaćanju posebne naknade (putarine) za upotrebu magistralnih puteva )autoputeva i poluautoputeva) u Republici Srbiji - (Sl. Glasnik RS br.50/99)

Plaćanje posebne naknade za korišćenje autoputa oslobođena su vozila pete kategorije i to:

- vozila policije sa plavom M registarskom tablicom;

- vozila vojske Jugoslavije sa registarskom tablicom VJ;

- vozila hitne pomoći;

- vozila pod pratnjom (pod vozilima pod pratnjom, podrazumevaju se vozila kojima je dodeljena pratnja pripadnika milicije ili vojnih lica, na posebnim motornim vozilima, vozilima snabdevenim uređaja za davanje posebnih i zvučnih znakova i to za vreme dok ti znakovi traju);

- vatrogasna motorna vozila profesionalnih vatrogasnih jedinica, dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih jedinica, preduzeća koja imaju vatrogasnu službu organizovanu po propisima o zaštiti od požara.

Član 106. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - (Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US, 55/2014, 96/2015 - dr. zakon, 9/2016 - odluka US, 24/2018, 41/2018, 41/2018 - dr. zakon, 87/2018, 23/2019, 128/2020 - dr. zakon i 76/2023)

Vozilo pod pratnjom je vozilo kome je dodeljena pratnja vozila policije, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, odnosno Vojno-bezbednosne agencije, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake. Kao vozilo pod pratnjom smatra se i samo vozilo policije, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-bezbednosne agencije, kada daje posebne zvučne i svetlosne znake.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Suzuki V-STROM
4 minutes ago, newnavy said:

Da ne bi bilo zabune......

Član 5. Pravilnika o plaćanju posebne naknade (putarine) za upotrebu magistralnih puteva )autoputeva i poluautoputeva) u Republici Srbiji - (Sl. Glasnik RS br.50/99)

Plaćanje posebne naknade za korišćenje autoputa oslobođena su vozila pete kategorije i to:

- vozila policije sa plavom M registarskom tablicom;

- vozila vojske Jugoslavije sa registarskom tablicom VJ;

- vozila hitne pomoći;

- vozila pod pratnjom (pod vozilima pod pratnjom, podrazumevaju se vozila kojima je dodeljena pratnja pripadnika milicije ili vojnih lica, na posebnim motornim vozilima, vozilima snabdevenim uređaja za davanje posebnih i zvučnih znakova i to za vreme dok ti znakovi traju);

- vatrogasna motorna vozila profesionalnih vatrogasnih jedinica, dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih jedinica, preduzeća koja imaju vatrogasnu službu organizovanu po propisima o zaštiti od požara.

Član 106. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - (Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US, 55/2014, 96/2015 - dr. zakon, 9/2016 - odluka US, 24/2018, 41/2018, 41/2018 - dr. zakon, 87/2018, 23/2019, 128/2020 - dr. zakon i 76/2023)

Vozilo pod pratnjom je vozilo kome je dodeljena pratnja vozila policije, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, odnosno Vojno-bezbednosne agencije, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake. Kao vozilo pod pratnjom smatra se i samo vozilo policije, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-bezbednosne agencije, kada daje posebne zvučne i svetlosne znake.

Tu sada postoje odstupanja vozila pod pratnjom i vozila koja obezbedjuju kolonu vozila. Vozila pod pratnjom su kolona vozila koja se obezbedjuju na poseban nacin i kojima je prolaz bez zadrzavanja obavezan. Obezbedjena kolona moze biti svadba i bilo koji javni skup u pokretu. Generalno, svako obezbedjenje u pokretu prolazi uz najavu i blokadu rampe od strane saobracajne policije jer je prolaz u proseku 50km/h. Ne znam ni za jedan slucaj da se rampa nije otvarala za manje i veće grupe koje su obezbedjivane. Mozda sada bude prvi put, svakako ko bude imao zivce da ceka, opet ce mnogi proci bez placanja jer je apsurd cekati u tolikoj grupi.

To bi znacilo da se grupa rasipa jer 50 motocikala nije isto sto i 500 ili vise, i tesko da ce se cekati u koloni radi prolaska. 

• Drug član, 1069 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Jel se borimo bre da institucije prorade, da se pištuju pravila, zakoni...? 

Jel se plaća putarina? Plaća. 

Pa koliko god trajalo, ako ne dignu rampu... Platimo i nastavimo dalje, a posle neka se stide , ako obraza imaju. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT

Momciiii i devojke... Naprednjačka bagra jedva čeka da nas snimi kako kršimo propise... PLATIĆEMO kako treba, sve fino i kulturno... Nema potrebe da pravimo probleme i da zato usporavamo naš odlazak za Niš...
Najbolje da svako spremi sitno 560 din i da to sve ide što može brže.
Mislim da je tako najpametnije.

• Sviđa mi se 5

• Misbehave Responsibly, 1662 postova
  • Motocikl: FZ6S

Kako smo u generalnoj percepciji opšte populacije avanzovali od "donor organa" u nešto sa pozitivnim predznakom što bi se dalo opisati pridevima poput: pravdoljubiv, zaštitnik, hrabar ..... možemo da ustanovimo plaketu "Počasni bajker".  Ta bi se plaketa dodeljivala osobama koja ne voze motocikl ali su se kroz neki svoj postupak iskazale na način koji promoviše te osobine.

Znam, znam ideja je pomalo detinjasta, pomalo pretenciozna, pomalo svašta nešto; ali .... što bi rekli ... ponelo me :)

Žena je mega-carica. Ja ću gledati da svratim, jednu ružu da joj odnesem, ako ne ovog vikenda onda prvom mogućom prilikom. A fora bi bila da se organizujemo jedan vikend kada otopli, osmislimo, odštampamo i uramimo neku plaketicu da okači na zid te svoje radnjice ili pumpe - nisam sguran šta je taj objekat. Pojavimo se onako čoporativno da malko isturiramo ispred objekta. Da i drugi vide u malom mestu da je lepše biti na pravoj strani. 

Edit: to je jedan od ovih autobusa:
https://www.instagram.com/gavriloandric/reel/DGnp3yiM-6y/?hl=en

Promenio član drs
  • Sviđa mi se 15

• Integrisan, 5411 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Momci sutra jedva cekam klipove defilea ❤️ 

I pamet u glavu, samo sve po PS-u. Jedva cekaju da salju kazne. Sve dok se ne pocisti jedno 90% korumpiranog sudstva nema nista od napretka u ovoj drzavi. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1416 postova
  • Motocikl: SMC 300
2 hours ago, Atorn said:

Jel se borimo bre da institucije prorade, da se pištuju pravila, zakoni...? 

Jel se plaća putarina? Plaća. 

Pa koliko god trajalo, ako ne dignu rampu... Platimo i nastavimo dalje, a posle neka se stide , ako obraza imaju. 

Svega toga ne bi bilo da smo se izborili za vinjete umesto naplatnih rampi. Ovako se energija rasipala da li ce da omoguce enp za motocikle.

Svako danas ima zahteve, samo je motociklistima izgleda potaman, sto se tice finansijskih obaveza u vezi s motociklom.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3075 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
4 hours ago, bobi_krofna said:

jp putevi srbije odbili su da nasu kolonu pod pratnjom propuste bez naplate, da dignu jednu do dve rampe, "ne zadovoljavamo uslove" pa spremite sitno...

nadam se da ce kada dodju promene svi odgovorni za ovo ispuniti nase uslove da ih "propustimo" :)

Ovo znači dva rasipanja kolone (uzimanje kartice pa posle plaćanje). Taktika za dodvoravanje šefovima, da kasnimo u putu bar jedan sat. Jajare najobičnije.

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: FJR1300A
1 minute ago, misa-pei said:

Ovo znači dva rasipanja kolone (uzimanje kartice pa posle plaćanje). Taktika za dodvoravanje šefovima, da kasnimo u putu bar jedan sat. Jajare najobičnije.

Puta dva iz NS 🙂

• Tužan 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 400

Konjić NjIŠti da ide ......ako uspem da se skrpim idemo,

ako ne onda idem autom sa prijateljima iza Vas.

Promenio član SaLeS

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: ̶T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶ ̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ ̶R̶1̶2̶0̶0̶G̶S̶ ̶0̶3̶0̶7̶;̶ R1250GS 0J91

Pa ja se nisam upisao! 🫣

1. Peconibc

2. Ibivan

3. Jovan46

4. BokyBoy

5. Lukaimasa

6. Milos81

7. Mare94

8. Veljko

9. Саша

10. MrD

11. ZEMZEM

12. DraganNS

13. wasa

14. There is no spoon

15. Deda54

16. panigale.rs

17. bajatg + 1

18. Пеђа1971 

19. Salem +1

20. BlesimiR

21. Swim

22. yogibear

23. Sinclair

24. Robi

25. BoxX +1

• U prolazu, 77 postova

Evo i mene u zadnjem trenutku :)

1. Peconibc

2. Ibivan

3. Jovan46

4. BokyBoy

5. Lukaimasa

6. Milos81

7. Mare94

8. Veljko

9. Саша

10. MrD

11. ZEMZEM

12. DraganNS

13. wasa

14. There is no spoon

15. Deda54

16. panigale.rs

17. bajatg + 1

18. Пеђа1971 

19. Salem +1

20. BlesimiR

21. Swim

22. yogibear

23. Sinclair

24. Robi

25. BoxX +1

26. azlatic 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 77 postova

Evo da dodam malo na temu, motor spreman, nalepnice zalepljene,  još samo koferi da legnu na njega...

Iščekivanje...

image.thumb.jpeg.1f79a64685943e01e5555336fe620149.jpegimage.thumb.jpeg.c173afefd49ed004928838233193aa91.jpegimage.thumb.jpeg.ac9f0d61f1346234a4b2e3815983d7e7.jpeg

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja