Jump to content

Moto Zajednica

Sam u šumi u šatoru

Recommended Posts

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 439 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Ovo je profi.

Btw, ja se u prirodi najlepse i najbrze iskenjam. Vise me zabole noge dok drndam telefon na solji.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000
.....dadb8142613a922cffa2ebce3d6d6f3f.jpg

Ovo je vrh.
Imam manjak samopouzdanja i na čučavcu, večiti mi je problem gde se olakšati, i po manifestacijama na otvorenom.

Žena me non stop zeza što se tripujem da ću da ispolivam po nogama na čučavcu...
Znam da sam malo sisica po tom pitanju, ali ovako nešto rešava 90% mojih životnih problema.

Hvala kolega.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Solo Rider, 3280 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Copy-Paste moj slučaj. Što da se mučim. Sve stane u torbu...komplet oprema...jest da izgleda kao da se selim ali libo me tuki...meni je lepo

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3014 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Taj deo čučanja mi i jeste blokada. A vidjao sam neka pomagala na Aliju, jel radi to, ili je samo klik za Kineza da dobije donaciju od 15-20 dolara?

Kod mene je ćerka jako zainteresovana, a puni 5 godina, i možda bi joj bilo i najbolje vreme da proba tako nešto.

Zato mede i postoje u sumi da otklone tu blokadu

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4

• Andragog, 5138 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ovo mogu smo oni sa GS- da ponesu 🤣

Promenio član srbac
  • Hvala 1

• Drug član, 917 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre 21 sati, srbac je napisao:

Ovo mogu smo oni sa GS- da ponesu 🤣

Oni mogu i Toi-Toi umesto jednog kofera....:)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Mene sad interesuje, jel ova skalamerija ima dno, pa nosiš negde da prazniš ili je samo stolica, pa ostavljaš ostatke iza sebe?

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition
On 3/29/2025 at 10:49 AM, aca-pn said:

Ima dve varijante ili poneses wc šolju ili čučneš i uhvatiš se za drvo, pa sta ti je lakše od ta dva :)

Ja obožavam kampovanje i kampovao sam mnogo puta, na zalost nikad porodično jer se supruga i ćerka plaše buba, ne bi verovali, to je panican strah.

Moja supruga doživljava bube i guštere, prašinu od putovanja, vrzinu,  kao lanjski sneg.
Ali na zmije nije posebno ravnodušna :D

• Zainteresovan, 741 postova
  • Motocikl: Lucifer

U vezi nedavne diskusije o medvedima, o njihovom broju i ponašanju, pre par dana naiđem na tekst u blicu o tome.

WWW.BLIC.RS

U okolini Bajine Bašte pre nekoliko dana došlo je do incidenta kada je medved napao čoveka koji je išao na...

Nije loše pročitati obzirom da dolazi vreme češćeg zalaženja u šumu i prirodu.

Nevezano za izvor, činjenica je da se sve češće čuju priče o susretima sa medama, sad više ne samo u šumi i izolovanim mestima u prirodi, već i po selima.

U Cg pre desetak dana medved u selu u okolini Nikšića zaklao vola, kažu od 700 kg.

Izgleda da se jesu razmnožili i da se ne boje čoveka, dolaze do sela, pa nije na odmet imati to na umu pri kretanju kroz prirodu 🙂

Sad, da li bi mene to odvratilo i u kojoj meri od izbora kretanja po planini ne znam, ali mi ipak ove informacije pale alarm za oprez.

Bar u smislu da čovek ne ide sam ako ne mora.

A ako ide, da bira gde će da spava 🙂

• Drug član, 855 postova
  • Motocikl: -

Rizik uvijek postoji, al taj članak kao da je pisao neko ko je pao s kruške. Ili taj lovac na kog se pozivaju ima u planu da pokrene biznis odstrele medvjeda.

• Podržavam 2

• Drug član, 1468 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Taj kraj je tu specifičan, kuće su na obroncima Tare u brdima. To nije Bajna Bašta u smislu gradskog jezgra.

Dođe meda razvali košnice za med a i beže sa Tare jer ljudi drndaju kvadove i svuda se gradi.

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: SMC 300
10 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Taj kraj je tu specifičan, kuće su na obroncima Tare u brdima. To nije Bajna Bašta u smislu gradskog jezgra.

Dođe meda razvali košnice za med a i beže sa Tare jer ljudi drndaju kvadove i svuda se gradi.

Za razliku ovih sto drndaju motore.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 741 postova
  • Motocikl: Lucifer
26 minutes ago, miki said:

Rizik uvijek postoji, al taj članak kao da je pisao neko ko je pao s kruške. Ili taj lovac na kog se pozivaju ima u planu da pokrene biznis odstrele medvjeda.

Za članak se slažem sasvim, nego ne nađoh bolji.

A baš sam se razmišljala dal taj link uopšte da kačim 🙂

Da me ne shvatite pogrešno, prirodu i životinje obožavam.

Ja živim u planini. Preselila sam se iz Beograda u selo da bih bila u prirodi i planini.

Ovde sam na dva točka pregazila uzduž i popreko sve moguće zabiti do kojih sam mogla doći.

Nisam nikada do sada imala neki bliži susret sa divljim životinjama, posebno ne neprijatan.

I sve mi se čini da bih i da sretnem medu, ovako blesava pre posegla za telefonom da ga slikam nego što bih požurila da se udaljim 🙂

Ali, ono jeste da i nisam razmišljala o mogućim lošim posledicama takvog susreta.

E sad, u poslednje vreme češće dolaze do mene razne priče o takvim susretima pa sam kao malo počela o tome i da razmišljam.

A i vas da smaram 🙂

A možda je i zbog toga što po planini ne mogu da idem zbog povrede, mogu samo da je gledam.

Pa mi ove razne priče što ih čujem ovde u selu ( biće da mi ih pričaju da me odvrate od lutanja po planini, jer znaju kuda sve bazam sama), i te što pročitam, iz ove perspektive deluju ozbiljnije nego kad sam gore među njima 🙂

• Sviđa mi se 5

Za članak se slažem sasvim, nego ne nađoh bolji.
A baš sam se razmišljala dal taj link uopšte da kačim 
Da me ne shvatite pogrešno, prirodu i životinje obožavam.
Ja živim u planini. Preselila sam se iz Beograda u selo da bih bila u prirodi i planini.
Ovde sam na dva točka pregazila uzduž i popreko sve moguće zabiti do kojih sam mogla doći.
Nisam nikada do sada imala neki bliži susret sa divljim životinjama, posebno ne neprijatan.
I sve mi se čini da bih i da sretnem medu, ovako blesava pre posegla za telefonom da ga slikam nego što bih požurila da se udaljim 
Ali, ono jeste da i nisam razmišljala o mogućim lošim posledicama takvog susreta.
E sad, u poslednje vreme češće dolaze do mene razne priče o takvim susretima pa sam kao malo počela o tome i da razmišljam.
A i vas da smaram 
A možda je i zbog toga što po planini ne mogu da idem zbog povrede, mogu samo da je gledam.
Pa mi ove razne priče što ih čujem ovde u selu ( biće da mi ih pričaju da me odvrate od lutanja po planini, jer znaju kuda sve bazam sama), i te što pročitam, iz ove perspektive deluju ozbiljnije nego kad sam gore među njima 

Zeznute su te divlje životinje.

Ja lično nisam imao iskustvo sa medom, ali sam imao sa Losom na Aljasci. Jeste to krava sa rogovima, ali nekako nije sve jedno.

Nego, nekako mi taj medved dođe kao neka egzotika. Nije baš da su naslovi u novinama puni napada medveda. Ali ono što sam primetio prošle godine, dok sam pecao, jeste pojačana aktivnost šakala, i to u prilično naseljenim delovima. (Vikend naselja). Da li ke neko sa njima imao bliski susret?

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: SMC 300

Sakali su vrlo oprezne i plasljive zivotinje. Ja ne znam u selu nikoga da ih je video, a cuju se nocu. Par lovaca ih je videlo i odstrelilo.

Komsija lovac je odstrelio vuka u sred sela, a recimo nikad nije sakala. Iako je vuk samo u prolazu u tom kraju.

Od sakala ne preti opasnost coveku.

Jedino ukoliko je besan, a za slucaj, takav, nisam cuo nikad.

Mecka je po pitanju susreta sa covekom ponekad bas opasna. Od nje ni na drvo nema smisla bezati.

To je uglavnom iz slucajnih susreta, gde se zivotinja uplasi pa odreaguje. Mecka s mecicima je jos opasnija.

Sve su zveri po prirodi radoznale i svuda traze hranu. Pogotovo su nocu aktivne, a ljudi uglavnom pasivni i uplaseni.

S toga bi trebalo imati, u kampovanju satorima, biber sprejeve veceg dometa.

• Podržavam 1

Pre 2 sati, slave74 je napisao:

Za razliku ovih sto drndaju motore.

I to je tačno,samo kvadove rentaju,pa ih ima više.

@slave74Valja imati i poneku petardu pride.

@Bojan_87Ja sam nekad čitao statistiku.Baš je mali broj smrtnih sl. od napada divljih životinja više ljudi strada od nekih banalnih bolesti i situacija..

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

@slave74Valja imati i poneku petardu pride.
@Bojan_87Ja sam baš čitao statistiku,baš je malo napada divljih životinja više ljudi strada od nekih banalnih bolesti i situacija..

Sad je samo pitanje koliko je verovati statistici.

Može da se gleda i sa strane da je jako malo ljudi koji kampuju sami u šumi ...

• Sviđa mi se 2

Može naravno,ali hajde opet da se vratimo na to što sigurno znamo,da je u vestima/mrežama to redak slučaj.

@Bojan_87

Hoću reći,više sam puta čuo.da neko ide u divljinu a skoro nikad da ga je napalo nešto.

A da ti se čula izoštre,oprez poraste,kad si sam u divljini,to je realno a i prirodno.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

Može naravno,ali hajde opet da se vratimo na to što sigurno znamo,da je u vestima/mrežama to redak slučaj.
@Bojan_87
Hoću reći,više sam puta čuo.da neko ide u divljinu a skoro nikad da ga je napalo nešto.

A da ti se čula izoštre,oprez poraste,kad si sam u divljini,to je realno a i prirodno.

Slažem se.

Svakako je svaki napad divlje zveri zvučna vest, kako kod nas, tako i u svetu. Tako da to definitivno ide u prilog tome da su susreti retki.

Što ne znači da u nedostatku nekog omanjeg topa, ne treba imati barem biber sprej

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300

Ја сам носио увек петарде кад смо ишли у шуму, и бибер спреј, али сам дошао до закључка да је бакља можда још боља, јер може тренутно да се упали за разлику од петарди. Осећам кад би наишао теди да би и петарде и упаљачи поиспадали из руку,а које сам среће вероватно бих узео пувањак 😀

Znači najbolje Fjodor Tokarev za pas🙂

Bila bi frka prvi put sigurno...

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja