Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 6 sati Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima ovde hrabrih koji smeju da sami prespavaju u šumi na planini ? Prošle godine sam počeo da kampujem na moto turama i mnogo mi je se svidelo, svaki put sam bio u društvu i u kampovima, jednom samo na divlje u blizini plaže na Sardiniji.. Ove godine nemam "žrtvu " koja bi išla samnom, a mnogo me privlači da idem negde sa endurom u planinu i da tamo kampujem.. znam nije pametno sam voziti enduro ali to sam već istudirao, kad vozim sam ne pravim puno rizične poteze i ne idem na terene gde nisam siguran da ne mogu proći sam.. jedino mi je kampovanje jos problem, mislim da bi se us...o živ ako bi čuo noću neko pucketanje grana u šumi.. a verujem da se čuje... ima li saveta kako pobediti strah? Jedino sto mi pada na pamet je par piva i bromazepam 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8286 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Solo Rider, 3181 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam na nekim vukojebinama da sam se posle pitao ...koji mi je qrac to trebalo. Npr. pekao sam neki roštilj i pojaviše se kerovi...3-4....pa nikako da odu, u drugom slučaju ...spustih se do jednog vodopada na putu za Rajac...jedva se ispentrah uzbrdo...Ostrvica je bila boza. Pričao sam sa jednim Amerom koji na YT izbacije klipove i pitah ga vezano za zveri i ljudske i animalne. E pošto je to Amerika ...kaže da je naoružan. Taj uslov ispunjavam ali primena je malo zajebana. Na kraju sam odustao od divljih varijanti , pa ako moram biti sam ...onda ipak regularni kamp i to je to. Možda je to razlog što mnogo avanturistički ne zalazim van asfalta.......ovim mladjima je to smešno , ali doći će i njihovo vreme Promenio pre 6 sati član BaneVuk58 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4283 Napisano pre 6 sati motoras, 2471 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa oružje je uvek opcija. Mislim, u nekoj vukojebini gde nema nigde nikog možeš da roknes i vuka i medveda i da to niko ne zna. I nekog bandita ako te napadne. Fik i gotovo. Zajebavam bre. Mi kampovali na Tari. Kaze drugar, pa na Tari živi medved!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 303 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8286 Napisano pre 6 sati Solo Rider, 3181 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Predlažu petarde kao opcija za odvračanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6218 Napisano pre 5 sati Drug član, 3032 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj @lord_oblivion On se nakampovao i sigurno je jedan od najiskusnijih kampera po šumama i gorama kojeg poznajem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 197 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za medvede i ostale živuljke postoje one velike boce biber spreja koje izbacuju mlaz i preko 7-8 m ali nisu jeftine ... Promenio pre 5 sati član Ivanhoe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 5 sati Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pričao sam skoro sa drugarom koji je odrastao u kolibi u Bosanskim planinama..kaze neće medo , a sto se tice pomagala, kaze dokse ti probudis, izvadis suzavac, pistolj, petardu ili sta vec, medo pojede glavu već. Jedini savet sto mi je mogao dati je da ne jedem u kampu i da ne nosim hranu.. mislim se, jebes onda kampovanje ako ne zapalim vatricu i nešto ne okrenem.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Ivanhoe je napisao: Za medvede i ostale živuljke postoje one velike boce biber spreja koje izbacuju mlaz i preko 7-8 m ali nisu jeftine ... Imam, nabavio sam 3 , bila promocija na Amazonu 2+1 Promenio pre 5 sati član Gajo Sevojno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 22 Napisano pre 3 sati U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Син је, пре пар година, са два другара ишао на хајкинг на Тару. Изнад манастира Рача су камповали у шуми, у чистој дивљини. Прве вечери су пекли неке кобаје, па им је после пола сата дошао медо на вечеру. Срећом, имали су неку бакљу и петарде па су га лако отерали. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7697 Napisano pre 1 sat Drug član, 2948 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi imao jedino strah od medvjeda, a gledam da ne idem ramo gdje ih nema. Nocu se i najmanje suska je cini kao da dolazi pola voda vojske, a tapeavo jezic se sunja. Sto se ljudi tice, probaj se nekom privuci nocu pa ces i sam vidjeti koliki je strah to uraditi, tako ste strane se ne plasi.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 1 sat Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Na Tari se svakako ne bih usudio da kampujem ni u društvu a kamoli sam. Pre 2 godine stao malo da odmorim u šumi oko Mitrovca, u sred dana naravno... kad počeše grane da lome desno od mene, imam šta da vidim, mečka... stala i gleda u mene. Ja polako na motor, da upalim ono neće.. dodju beti povremeno bubice.. srećom iz drugog pokušaja sastavila.. pun gas do prvog asfalta, nailazim na kafanu pored puta, seo da popijem nešto da se smirim, kad tamo rendzeri sede, ispricam im za mecku, oni se nasmejaṣ̌e, kažu pa to je domaća životinja ovde i da nema potrebe za strahom sve dok nije sa mečićima, kažu čak i onda se samo polako treba udaljiti i ne gledati je.. obično se propenje na šape zadnje i arlauče ali ne napada sve dok se udaljavaš.. rekoh bem ti i Taru i mečke i Italijansku šklopociju od motora 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 47 minuta Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem na priču, jesenas opet na Tari sa betom.. tražim prolaz da se prebacim sa jednog brega na drugi udjem u borovu šumicu kad tamo razbacane i dobro oglodjane kosti neke zivuljke... u prvi mah sam pomislio seljak doneo mrtvu kravu, ovcu itd... posle opet razmislim logično, ne bi je doneo sigurno ovde gde sam se i ja satima probijao sa krosericom.. nema sile da prodje.. a i nema razloga da ide toliko daleko od naselja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivanz 1 Napisano pre 45 minuta (promenjeno) U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Kolega svake godine ide na aljasku, ekipa 4 osobe, na musicarenje. Kampuju i spustaju se camcem kroz divljinu. Posto nose hranu sa sobom uvek imaju problem sa medvedima. To resavaju tako sto hranu drze u metalnom boxu van kampa, a satori su ogradjeni zicom sa slabom strujom protiv zveri. Kaze da cesto medvedi udaraju po metalnim kutijama u zelji da ih otvore. Sa druge strane te zivotinje nusu navikle na prisustvo ljudi cak ni na 100km, pa ih i zvuk drona kad snimaju otera. Tako da taj sistem mozda iskoristi. Hrana malo dalje i neka ograda. Promenio pre 44 minuta član ivanz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8286 Napisano pre 42 minuta Solo Rider, 3181 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Kako kenjate.....razmisliću dva puta i u dvorište da prespavam....lock temu. .....ne spominjete veštice i ostale babske priče 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 39 minuta Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ja postavio temu da se malo ohrabrim da kampujem, tek sad sam usr... gaće.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8286 Napisano pre 38 minuta Solo Rider, 3181 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Neko će da pomisli da smo pčke.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8286 Napisano pre 37 minuta Solo Rider, 3181 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Gajo Sevojno je napisao: Ja postavio temu da se malo ohrabrim da kampujem, tek sad sam usr... gaće.. Onda idemo zajedno ....inače nosim kenjaru i gusku za šoranje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano pre 37 minuta Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Kampovao više puta, svaki put mi bila frka. Duva vetar oko šatora, pravi se zvuk kao da medved njuška. Grančica ako pukne kao slon da ide Jedino što sam se trudio da hranu nikad ne držim kod sebe. Samo par piva da lakše zaspim Planirao sam da kupim taj biber sprej za medvede ali nisam još uvek. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1388 Napisano pre 26 minuta Zainteresovan, 540 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Lakše mi kad pročitam da većina ljudi oseća tu nesigurnost stvarno svaki zvuk, kao na razglasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1575 Napisano pre 18 minuta Drug član, 1315 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Proletos kad sam kampovao u kampu na Sardiniji, par šatora od mene bila grupa debelih Nemaca sa gs- ovima.. auu kakvi su to tek zvuci bili.. hrču braća, sve se mislim oduvaše šatore.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6733 Napisano pre 5 minuta čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Evo, opet se udara po GS-u! Pa dokle više? Eto, ja nemam niti sam ikada vozio tu ''ikonu'' a hrčem sve u 16. I šta ćemo sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...