Jump to content

Moto Zajednica

BMW F900GS i F900GSA

Recommended Posts

• Integrisan, 8489 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nemoj da misliš da postoji neko omnipotentno biće u kontroli kvaliteta koje sedi na kraju proizvodne trake u Berlinu a da u Kini sedi neki mučenik koji pola vidi i pola čuje.

Pisao sam više puta, kvalitet proizvoda dolazi mnogo pre kontrole kvaliteta. Kroz kvalitet ugrađenih delova, razrađenih procedura, metode rada i slobode svih zaposlenih da budu saslušani i ne manje bitno kroz internu standardizaciju rada i delova. Utvrditi neispravnost na kraju proizvodnog procesa je isto što i obdukcija leša. To nije kvalitet i ne osigurava ga. 

Japan je tu gde jeste, zbog gore navedenih stvari jer su oni takvim pristupom omogućili da imaš kvalitet po priuštivoj ceni. Uzmite primer Poršea 90ih koji je zamalo propao. Elita motosporta sa jakom reputacijom, pred bankrotom. Jel ne znaju da naprave brz auto? Znaju, ali... Morali su da pitaju Toyotu da im optimizuje proizvodnju i za to verovatno debelo platili. Toyotu koja pravi Korole pa uporedite to sa 911 993 itd. 

To znači da npr. u Toyoti, imaju svoj interni standard za ležaj. Koji se ugrađuje uvek na isti način, uvek u istim uslovima koji osiguravaju da će tri miliona ležaja isto trajati, da će svih tri miliona biti ugrađeno bez greške. To se ne postiže postavljenjem najboljeg majstora nego najboljom procedurom.

E sad, ako menadžment kaže, taj motor mora da košta u proizvodnji XXXX para i mora da se prodaje za XYYYY to je druga priča. Štednja i maksimalni profit uz maksimalni pritisak na proizvodnju.

Da li je nešto dobro nije, ne znam šta bih vam rekao... Vaše pare, vaš novčanik, vaši prohtevi i očekivanja. Pa birajte za svoje pare. Za svakoga ima po nešto. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1934 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
On 24. 2. 2026. at 21:55, nuk je napisao:

Muško- muško?

I ovo je bilo suvišna insinuacija ,ne zato što sam ja homofobičan ili bez smisla za humor ,nego što mu nije mesto tu,a posledica je očiglednog animoziteta.

Ni u kakvim  temama o kinezima ja ne pišem  ,ovo što sam gore naveo, je ono što znam i to sam pisao negde,nekad  ,zajedno sa poredjenjem c400 vs sr 4 max  jer i njega sam imao istrazivao.

Pozdrav i svako dobro

Promenio član Džim Džarmuš

• Zainteresovan, 703 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Zaboravio sam na to ali me nije mrzelo još jednom da odem da pogledam tu sliku i evo da ga jebem ako ja shvatam šta je tebe lično pogodilo tu, slika je glupa i za promotivnu, najjadniji AI i stvarno ne znam šta se tebi učinilo tu zanimljivo da je okačiš uopšte.

Ako su dva muškarca, moja šala je bila na mestu osim ako ti nisi jedan od njih, onda nije AI i šala nije na mestu :)

Kako god, živ bio i uzdravlje što se kaže

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: F900GS
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

Pa bolje da mi teramo u Voge ,jeftinije nam?🤣

Koliko sam video na drugim temama da neki uvoznici naplacuju redovne servise za Voge i sl. nisam bas siguran 😬

• Haha 1

• Drug član, 1934 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 2 minuta, nuk je napisao:

slika je glupa i za promotivnu, najjadniji AI i stvarno ne znam šta se tebi učinilo tu zanimljivo da je okačiš uopšte.

Druze hajde molim te nemoj da me cenzurises .. ako ti je glupo razumem ,ali u temi o f900 pitas sta ce slika f900 koja nije AI.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja