the_doctor 10337 Napisano Jun 12 (promenjeno) Drug član, 1020 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš Najjači Promenio Jun 12 član the_doctor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Jun 15 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam podesio hod ručice kvačila("clutch play" ),ne znam što do sad nisam to uradio.Štelovanjem ova dva navoja reguliše se nivo zategnutosti sajle i hod ručice,prethodno sam odredio udaljenost ručice na 3 od 5 (preko točkića na ručici). Sada je milina,ranije hvata,odvaja kvačilo,brže šaltam,neutral lakše nalazim ,manje je labava ,dozvoljeni hod je 5 mm (strelice na slici). Sitnica koja baš pravi razliku. Promenio Jun 15 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 289 Napisano Jun 15 Svrati ponekad, 134 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš Izgleda kao da ti je saraf za fino podesavanje skoro na kraju hoda - bilo bi ga dobro zavidat do kraja (otpustit sajlu) pa zategnit mrvicu na strani agregata, pa fino podesit na strani rucice, da ti se ne opterecuje navoj bespotrebno. Otprilike ovako : 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Jun 15 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Tu sam druže na granici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Jun 15 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ali moguće da si u pravu da treba malo dotegnuti na drugom kraju ,s'obzirom da meni odgovara kad odšrafim max do granice..Bas cu da vidim.. @balinjera Promenio Jun 15 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraNS 89 Napisano Jun 22 (promenjeno) U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je neko od vlasnika F900GS imao ovaj "problem" sa sedistem, ja sam reklamirao kod Radulovica i novo sediste je stiglo, idem sutra da preuzmem. Citao sam po forumima da se svima odlepi ova "traka" ... sto je najsmesnije kazu da se odlepi i na novom/zamenskom Promenio Jun 22 član PeraNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Jun 29 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Provera zategnutosti lanca nakon nekih 4000km ("chain sag"). Fabrika propisuje raspon hoda lanca, u vertikalnoj osi,ukupno 40-50 mm , na štenderu bez tereta. Provera ,natezanje gore ,dole u odnosu na ćoravi metar,tačno smo na fabričkim normama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Avgust 17 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ko je zapravo veći,od dva brata? 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 515 Napisano Avgust 17 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Manji je veći, veći je manji..Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 468 Napisano Avgust 18 Zainteresovan, 483 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom pogledu ovaj sa upaljenim farom i upside down vilom je 5 x lepši. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 2090 Napisano Avgust 18 Drug član, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan @Džim Džarmuš neće niko lajk da baci zbog golemog gej es-a u čiju estetsku stranu ne bih zalazio, ali svakako je fora da u moru jednoličnih motora imaš neki svoj fazon kao što je F900. Samo još da mečuješ zlatan zub ko Grga Pitić sa zlatnom felgom i unikat 1/1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Avgust 18 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan De da lupi lajk na Gej esa , pa da postane gey .. Pre 2 sati, vucko23 je napisao: Samo još da mečuješ zlatan zub ko Grga Pitić sa zlatnom felgom i unikat 1/ Da budem "Zgodan ko vampir" Pre 2 sati, vucko23 je napisao: neki svoj fazon kao što je F900. Sto bi rekao onaj Grgi.. "Naša tehnologija je bolja" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraNS 89 Napisano Avgust 18 U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Kofer je bas "King-Size"... sto bi rekli "dominira". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Avgust 18 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Uzivo je vrlo skladno,laze slika dosta ,inace ne bi stavio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Septembar 7 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Od Decembra do sad nisam usao u PA da gledam motore,u mom slučaju to znači da me ovaj model i dalje "drzi"i dalje ga otkrivam na različitim terenima i situacijama.Na ovom trailu se vozi kao neki dual sport.Prosto je greota sto nisam bolji vozač za off road jer ovaj bajk i amorti toliko mogu.. . Promenio Septembar 7 član Džim Džarmuš 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Septembar 13 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Preuzeto sa foruma. I ako objektivno, po meni ,ovo je suvišno ,ali ko voli ima opciju za apgrejd sedišta .Viđao sam kod nas polovne kao nove za 250 eur po oglasima. Promenio Septembar 13 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Octobar 13 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Maljen Promenio Octobar 13 član Džim Džarmuš 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 95 Napisano Octobar 22 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan nije los popust Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Novembar 8 (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nove, stare ekipe na ecima 2025 @Vandrokaš tvoj at je predstavljen u novoj kolor šemi od 7.45 min kreću F900 modeli u videu.. Promenio Novembar 8 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1542 Napisano Novembar 8 Svrati ponekad, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ono što se vidi u pozadini, ona siva boja? Nisam baš neki ljubitelj sive ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1542 Napisano Novembar 8 Svrati ponekad, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka ... nije siva nego zelena. Bar se tako zove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3870 Napisano Novembar 9 Drug član, 1839 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaškad vidim kako se pakuješ za put,pitao bih te kad si zadni put video boju motora Pozz iz BG od "fit" rodbine 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1542 Napisano Novembar 9 Svrati ponekad, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Video sam boju kad sam ga kupovao. Dosta. Od tad pamtim. Spakuj se ti za ovo na motor bolje 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1542 Napisano Novembar 9 Svrati ponekad, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan P.S. slabašan ti nešto motor ... koferski ... i torbaški 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1542 Napisano Novembar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 359 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Imam malo lufta pa reko', ajde da malo uzdrmamo temu. Elem, F900 GSA ... prošla puna godina, uradio servis, prešao nekih 16k km, izgazio drumove na nekoliko putešestvija od 1.000 do 2.000 km. Savladao selidbu motorom u jednoj turi (ahmm @Džim Džarmuš) kako su me neki napadali ... Stiže i ladnoća (iako sam sad za vikend napravio 400 km) pa je pravo vreme za sumiranje utisaka o motoru. Možda nekom bude zanimljivo, možda nekom i pomogne u izboru ili ga odbije. Kako god, ovo je dobronamerno, i na raspolaganju sam i za svako pitanje. E sad da li ću znati da odgovorim, to je već drugi par čarapa. Šta sam sve dodatno stavio na motor? Svašta ... Neke stvari sam već spomenuo ali sad ću sve nabrojati. * kofere aluminijumske, BMW, ne bih trošio reči * najviši vizir koji postoji za ovaj motor. PUIG. Odličan. Sve baca preko glave i bez problema se vozi sa podignutim vizirom na kacigi. Vizir spuštam samo tamo gde ima punoooo buba i na autoputu kad idem preko 120 km/h * Cradle Connect Ride, BMW - držač za telefon. Istovremeno i punjač. Kompatibilan sa komandama na ručki volana. Ja ga koristim uz BMW navigaciju (aplikacija na tlf). Apsolutno nemam zamerki. * zaštitu za far. PUIG. Plastika. Odlično izgleda i deluje vrlo kvalitetno. P.S. nov far je oko 2k EUR !!!! * silikonsku zaštita (navlaka) za kontakt prekidač. I to mi deluje vrlo korisno. * zaštitna folija/staklo za display. Meni je ovo prosto obavezno. Kvalitetna je pa mi se čini da je čak i kontrast bolji * zaštitna nalepnica na rezervoar. Potpuno crna pa se i ne vidi skoro. Vidim da je izderana (od cipzara jakni mislim) pa je samim tim i dokazano valjda, da li treba ili ne * gornji (dodatni) crash bar koji pokriva rezervoar. Motor mi se drugi put preturio sad pre neki dan. U mestu. Po meni je to i najveći minus motora jer je pretežak, ali o tome ću posle. Elem, na motoru nema apsolutno nikakvog traga od ta 2 pada. N i č e g a ! Pa čak ni na crash barovima. I prvi i drugi put smo se čudili svi oko motora * široka stopa na nogari (ćopava). Obavezno * ja sam stavio i gornji i zadnji blatobran na zadnjem točku. PUIG. Drastično sam smanjio bacanje vode i prljavštine sa puta * mala gabaritna svetla (crvena) na bočne kofere, sa zadnje strane, na krajnjim ivicama. Poveća uočljivost motora dosta. Stižu mi još podizači kormana (gore i nazad 25/16mm), dodatne zaštite ručki (zaštita od kiše, buba, ...), i slidere za crash bar, pošto mi je krenulo sa rušenjem motora Ono što mi je bilo već na motoru kad sam ga kupovao (takav je bio konfigurisan): * grejači ručki (nezamenljivi po ladnoći) - nemam grejače sedišta * dodatna svetla, isto, po meni obavezno * quick shifter, ja ga koristim samo u brzim obilaženjima ili ako mi je leva ruka zauzeta * modovi vožnje, korisni * centralna nogara, obavezno * tempomat, naravno koristan na autoputu * dnevna svetla, automatska svetla - korisno * keyless - iskreno, ne znam ni da li više može bez toga * BMW connect ride display - naravno da je dobar * Akrapović auspuh, pa još sportski, - skoro siguran sam da ga ne bih sam uzeo, ali to je već stvar ukusa i stila * originalni nosači kofera, ja lično, ne bih druge uzimao * senzori pritiska u gumama, obavezno, meni oni stalno stoje na displayu * alarm, po volji * M endurance lanac - navodno, lanac na kom se ne radi ništa 30.000 km. Onda se menja. Ne znam šta bih rekao :-))) Ja ga kao isprskam cleanerom, i malo isprskam podmazivačem (IPONE). Na svakih 3.000 km otprilike. Mislim da sve što isprskam na njega (a to je stvarno baš malo) izbaci posle 10-ak km po nogarama. Zasad sve fercera ... I to su stvari na motoru, sa kratkim komentarima. Sam motor, iliti agregat ... snage ima sasvim dovoljno i nije mi se desilo da mi je falilo snage ni u kojoj situaciji. 105 KS Uz napomenu, da sam ja vrlo blag vozač. Shodno godinama stanja samog sebe i godinama provedenim na 2 točka. Uz izbore modova vožnje (ja koristim 3: road, dynamic i rain; enduro modove nisam koristio) se i snaga motora raspoređuje po želji. Ono što sam primetio je da motor ne voli niske obrtaje i čim je ispod 2.-2,5 hiljade obrtaja pokazuje znake nervoze i treba biti spreman intervenisati kvačilom ili šaltanjem niže. Vožnju u koloni ne voli nikako (kreni - stani), uostalom kao ni jedan drugi motor. KVačilo posle izvesnog vremena pokazuje znake pregrejalosti. Da li motor greje? Greje. To je odlika motora sa unutrašnjim sagorevanjem da proizvode toplotu :-))) Motor je postavljen nešto više i naravno da mora da greje. Meni to još ni jednom nije zasmetalo. Pa prema tome, po meni, ništa strašno. Ima neki motor koji hladi? Ovog leta sam imao priliku da vozim motor po temp 43 C. I toliko je pokazivao u vožnji. Ne u stojanju ili na parkiranom mestu. Ali izeš ga ... pa ne voziš motor na putu u kratkim pantalonama. Oprema to potpuno odradi (mash pantalone). Motor je izuzetno upravljiv. I čim se pokrene iz mesta, već posle 20 km/h postaje stabilan i siguran. Čini ti se da možeš sve sa njim. I tad njegova veličina i težina (mater joj) dolazi do izražaja i pruža osećaj sigurnosti. Ne oseća kamione ni u svom pravcu ni iz suprotnog. Ni vetar ne utiče nešto posebno na njega. GS-ovi su stvarno vozljivi i očigledno je da što se tiče neke geometrije motora i ponašanja na putu, ovi Švabovi znaju posao. Kao da ti neko ulije dodatnih 20% umeća u ruke i noge. Daje i mogućnost ispravke u određenim situacijama. Što sam i iskusio. Sa ženom sam bio na motoru, silazio iz Nikšića na Morinj (Bokakotorski zaliv) ... lepo vreme, lep asfalt, malo više sam vozio krivine od mog uobičajenog ... izlazim iz desne krivine, činilo mi se, dosta nagnut 70-80 km/h ... u susret 2 auta, jedan u suprotnoj traci, jedan u mojoj. Obilazi šmeker po punoj. Sva trojica, u putanjama kojima smo bili, teško da možemo da prođemo. Nikako. Ovaj što je obilazio, u mojoj traci, je počeo da ulazi u svoju traku, onaj ispravni jadnik je legao na kočnicu, a ja sam pipnuo i zadnju i prednju kočnicu. Bukvalno pipnuo i nagao se još, misleći da je to nemoguće. Opisujem ja sad ovo kao da je počelo juče pre podne a ustvari sekunda. Ali ja sam se, čini mi se, pomerio nekih 10 - 15 cm još unutra. Taman toliko da mislim da su mi koferi prošli na par cm od njega. Elem, ... pišem ovo bez posledica, prošli mi ... Ćuti žena, ćutim ja. Ni-je mi ni-šta!! Oduzeo sam se tek posle nekih 10 sekundi ali sad ne smem da pokažem ženi da je bilo gusto. Čim sam bio siguran da će mi glas biti ok, počeo sam da joj recitujem stihove Lorke (čitaj da serendam nešto bezveze). Otkomentarisali smo ovo tek uveče kad smo stigli na Pelješac. Elem, hoću da kažem, da je motor odradio svoje ili omogućio da se izvučemo. Stvarno, sve hvale na vozljivost i upravljivost. Pa gledali ste sigurno negde one manijake koji redovno bruse kofere ... I oko toga se manje više slažu svi. Sa obzirom da ja stvarno ne jurcam, nisam ulazio u neka ozbiljna kočenja, tako da verovatno nisam relevantan da opisujem kočnice. Ja im nisam našao manu. Položaj sedenja je meni dobar. Sic je udoban. Svi mi govore da je blago podizanje volana prijatno po položaj pa sam odlučio da probam. Stižu mi podizači brzo. Bez problema se provodi ceo dan na motoru. Farovi vrhunski. BMW-ovski. Stvarno odlično sijaju i uz kombinaciju dodatnih farova (koji su meni došli sa motorom), vožnja noću je uživanje. Potrošnja. Ja bih rekao prosečna 4,7 - 4,8l. Sa ovog poslednjeg puta, prešao sam oko 1.500 km, autoputa ukupno oko 400 km, propisno natovaren, odnosno pretovaren, vratio sam se sa 4,7l. Sva 3 kofera puna, na svakom koferu puna torba, 2 torbe na crash barovima. Na autoputu, na 130 km/h troši oko 6-7l. Ali sa koferima i dobro natovaren. Meni su koferi uvek na motoru, i uvek su puni. Uvek sam težak. Moram da prekinem ... nastaviću Promenio Novembar 18 član Vandrokaš 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...