Jump to content

Moto Zajednica

Gušter

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3

Dobar dan, bajkeri. Ja, Srećko iz Beograda, u svojoj 48. godini kupio svoj prvi motocikl. Nemam iskustva vožnje motocikla pre auto škole u koju idem sada.

Pazario sam Suzuki SV650S pre mesec dana, najviše zbog odnosa cene i pouzdanosti prema mojoj proceni, jer nisam hteo previše para da dam, a i na dosta mesta je prikazan kao dobar početnički motocikl. Zajebo sam se za S, jer nisam kapirao da je korman drugačije postavljen nego na N modelu.

Dosta sam istraživao i u tom procesu shvatio da je vožnja motocikla izrazito netrivijalna, iako nisam bio tog mišljenja ranije. Jasno mi je da ću morati više meseci vežbati upravljanje a naročito kočenje pre nego što budem spreman za Beogradske ulice. U tom smislu svaka preporuka za kurs ili okupljanje za vežbu je dobrodošla. Youtube klipovi imaju dosta ograničen doprinos tome, naročito ako neke stvari vežbam pogrešno.

Takođe, danas sam pokrenuo Youtube kanal na kome želim da podelim svoje iskustvo učenja, jer nisam naišao na bilo šta slično u mojim istraživanjima.

Prvi klip

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

Pa iz nužde sam se pokrenuo, ali nakon sat vremena vožnje shvatio da je to, to.

Da, kapiram to za snagu, naročito u krivini, ali ako može 200 ne znači da mora...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 70 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Dobro nam došao! Možeš heble da zameniš sa povišenim kormanom na tom modelu, ja sam imao SV1000S isto sa povišenim kormanom. Nije velika investicija a lepše se sedi u vožnji.  SV 650 je kvalitetan agregat i mislim da će ti biti ok za prvi motor, samo polako i “hladne glave” što ti na osnovu godina neće biti teško. Srećno!

• Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova
Pre sat vremena, markommarko je napisao:

Zapratio sam te (da te krene) i evo ti jedan dobar jutjuber da pratiš - https://www.youtube.com/@MotoControlEn/videos

Хвала.

Да, њега већ пратим. По мени најквалитетнији извор информација за почетнике.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 0 postova
Pre 1 sat, živke je napisao:

Dobro došao. Kreni odavde:

То! Хвала!
Тражио сам, али нисам успео наћи.

• Drug član, 996 postova
  • Motocikl: Lep

Dobrodosao i evo jos jedan subscribe za srecu :) I prijatelju, idi bre na parking, mani oko ovih stubova ako si tek krenuo, tvrdi su koliko god da je mala brzina :D

P.S. Ovu Suzu si pazario u Tehnodromu? Gledao sam je u oglasima, jako lepo izgleda sa tom ralicom dole.

• Ne silazi, 2146 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Dobrodošao.Nisam ljubitelj dva cilindra,ali mi se tvoj motor sviđa.Nisi pogrešio,samo je možda kubikaža za početnika malo veća.Lagano,dok ne stekneš rutinu,kasnije sve dođe na svoje.I nikako se ne opuštaj u vožnji,jer se svakog dana nauči nešto novo.

• U prolazu, 0 postova
Pre 9 sati, Abi je napisao:

Dobrodosao i evo jos jedan subscribe za srecu :) I prijatelju, idi bre na parking, mani oko ovih stubova ako si tek krenuo, tvrdi su koliko god da je mala brzina :D

P.S. Ovu Suzu si pazario u Tehnodromu? Gledao sam je u oglasima, jako lepo izgleda sa tom ralicom dole.

Hvala za sub.

Jes, iz Tehnodroma, a neki dan naišao na plastike na AliExpressu 🤣

Screenshot_20241231_104854_AliExpress.thumb.jpg.cc989931fa92e282f5233cdfff97f158.jpg

Izlazim iz garaže čim bude lepše vreme i teram ga na tehnički pregled. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja