Dušan PN 51 Napisano pre 16 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se ako postoji negde već tema. Listao sam ali nisam mogao da nađem. Razmišljam o kupovini novog skutera za dostave. Prvo sam gledao nov SH350 koji ni zadovoljio sve moje potrebe ali je preskup, kao i SH 125. Zatim sam gledao PCX 125 ali bi mi više odgovarao ravan pod za ovaj posao. Pa sam našao ova 2 modela sa cenom koja mi je okej. Sym ima prednost zbog perfomansi koje su mi potrebne zbog uzbrdica. 1 konj jači i 44 kubika više. Nije neka razlika ali verujem da se oseti na slabije motore/skutere. Manja prednost što ima usb za punjenje ali nije nešto što nebi mogao da dodam. I još jedna prednost što mi opet nije previše bitna. Mogao bi da se uzme na rate bez učešća. Piaggio ima meni prednost što dugo godina proizvode Liberty i imao sam jednog pre 4-5 godina pa znam kakav je. Takođe ima prednost što ima garanciju 2 godine bez obzira na kilometražu (Sym ima 2 godine ili 30.000km). Što znači pogotovo što bi za 2 godine prešao minimum 80.000km. Dostavljači vidim da najviše voze Hondu SH 125/300/350 Sym ST 200 Piaggio Liberty 125 (sve generacije) Najbitnija mi je da se ne kvari. Što se tiče potrošnje verujem da oba motora slično troše. Sym mi deluje primamljivije ali me brine poudanost. Pitao sam kolege dostavljače. Jedan sa Liberty-a iz 2005 je prešao 40.000km bez kvara za godinu dana. Samo redovno održavanje. Hondu SH takođe hvale. Za Sym nisam još pitao jer ga uglavnom voze stranci iz Glova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4874 Napisano pre 15 sati (promenjeno) Drug član, 3689 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam šta bih ti preporučio, ali samo da znaš Liberty iz 2005-te i ovaj nov model nije isto. Nekad se pravio u IT, sad je made in PRC. Nekad su kod nas uvoženi polovni tzv. poštarci, koji su ojačani, sa boljim hlađenjem itd, magarići tako reći, pa su zbog pouzdanosti stekli slavu. I dalje povremeno uvoze te ojačane delivery modele, sa već ugrađenim koferima, ali su i osetno skuplji od regularnog. Promenio pre 15 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 51 Napisano pre 15 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, boza_kg je napisao: Ne znam šta bih ti preporučio, ali samo da znaš Liberty iz 2005-te i ovaj nov model nije isto. Nekad se pravio u IT, sad je made in PRC. Nekad su kod nas uvoženi polovni tzv. poštarci, koji su ojačani, sa boljim hlađenjem itd, magarići tako reći, pa su zbog pouzdanosti stekli slavu. I dalje povremeno uvoze te ojačane delivery modele, sa već ugrađenim koferima, ali su i osetno skuplji od regularnog. Nisam znao za to. Mislio sam da Liberty može samo bolji da bude od predhodnika sobzirom da se toliko dugo prave. A za poštarske znam. Preskupi su. Za 4500e bi već gledao nešto od 300/400 kubika. Za 125 bi mi bilo baš previše da dam. I onako mi je 125 na granici što se tiče snage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4874 Napisano pre 15 sati Drug član, 3689 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To što nosi slavno ime, ne znači da ga poboljšavaju. Nekad je bio karburator, sad je EFI, pa Euro norme, sasvim druga priča. I Eurokrem postoji dugo, al nije ni blizu kakav je bio nekad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2238 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Drug član, 982 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Sad već ima preko 150 SYM-ova na dostavi. Velika većina su ST125. Deo vodeno a deo vazdušno hlađenje. Manji broj ima ST200 (razlog je što dosta stranaca ima A1 pa ne mogu ST200). Ima nekoliko i JET X ova 125. Uglavnom su svi prezadovoljni a fizička lica koja rade na dostavi sa ST-ovima se vraćaju u salon i ostaju u brendu. Sad smo dovezli i kontigent SYM SR-125 koji je sličan ST-u samo sa manje ipreme i malo manji skuter ali isto tako sa manjom cenom, što znači ko gleda svaki dinar. Evo ih spremni za ulicu Promenio pre 13 sati član slobasuper9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7237 Napisano pre 13 sati Drug član, 3018 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Odavno pričam da je ST200 optimum i zlatni presek svega. Točkovi, ergonomija, taman tolko jači od 125cc kolko mu fali za uzbrdo nizbrdo a održavanje i potrošnja ista. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4874 Napisano pre 12 sati Drug član, 3689 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikad radio dostavu, niti ću, ali po meni, čisto teoretski mislim - sasvim je dovoljna vazdušara 125-ica. Ne treba makina ni da te vuče da brzaš, pa da izgineš negde po gradu zbog prokletog dinara. Valja dočekati i sutrašnji radni dan, a nekoliko momenata pre ili kasnije, pa ne menja ništa bitno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 51 Napisano pre 12 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, boza_kg je napisao: Nisam nikad radio dostavu, niti ću, ali po meni, čisto teoretski mislim - sasvim je dovoljna vazdušara 125-ica. Ne treba makina ni da te vuče da brzaš, pa da izgineš negde po gradu zbog prokletog dinara. Valja dočekati i sutrašnji radni dan, a nekoliko momenata pre ili kasnije, pa ne menja ništa bitno. Brzanje i ne štedi vreme kod ovog posla. Sve što si nadoknadio brzinom, semafori i gužve će ti oduzeti. Niti sam planirao jer situacije imam svakodnevno a sa 50kmh sam za sad sve izbegao. Sa više od toga teško, pogotovo u sam centar grada. Drugo puno kamera ima a ja probnu dozvolu imam i svega 8 kaznenih poena koje smem da dobijem pre oduzimanja dozvole. A nikako nebi voleo da mi je oduzmu jer sam je čekao veoma dugo. Mene zanima dal 125 ica ima snage uzbrdo. Imao sam Liberty-a i Outlook od 150 cm3 ali u PN nema uzbrdica toliko strmih kao ovde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 51 Napisano pre 12 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, slobasuper9 je napisao: Sad već ima preko 150 SYM-ova na dostavi. Velika većina su ST125. Deo vodeno a deo vazdušno hlađenje. Manji broj ima ST200 (razlog je što dosta stranaca ima A1 pa ne mogu ST200). Ima nekoliko i JET X ova 125. Uglavnom su svi prezadovoljni a fizička lica koja rade na dostavi sa ST-ovima se vraćaju u salon i ostaju u brendu. Sad smo dovezli i kontigent SYM SR-125 koji je sličan ST-u samo sa manje ipreme i malo manji skuter ali isto tako sa manjom cenom, što znači ko gleda svaki dinar. Evo ih spremni za ulicu Imaš li neki sajt da pogledam malo detaljnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4874 Napisano pre 11 sati Drug član, 3689 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.polovniautomobili.com/motori/25303205/sym-sr125-cbs-ac? https://www.polovniautomobili.com/motori/22322128/sym-symphony-st-125? https://www.polovniautomobili.com/motori/22586470/sym-symphony-st-200? https://www.sym-global.com/scooter-9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2238 Napisano pre 11 sati Drug član, 982 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Evo, preteče me Boža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 51 Napisano pre 11 sati U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, slobasuper9 je napisao: Evo, preteče me Boža Servis bi morao da se radi u Novi Sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4874 Napisano pre 11 sati Drug član, 3689 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Aj opet ja. Eurosumar Bg je zastupnik za SYM, a Autopromet za region Vojvodine. Sve imaš u Beogradu, nego sam ja naleteo na AP oglase kad sam kopirao linkove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2238 Napisano pre 11 sati Drug član, 982 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ne, servis se radi u Beogradu. Nisam pregledao linkove koje je Boža okačio, okačio je oglas dilera iz NS-a. Euro Sumar je generalni zastupnik za SYM brend i prodajni salon kao i servis su u Beogradu. https://www.polovniautomobili.com/euro-sumar-doo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...