Jump to content

Moto Zajednica

Novosadski autoput 26.11.

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Znam par takvih likova, kao ljudi su skroz ok, ali na putu... kad ga vidis muka te hvata, jbg ima takvih ljudi koji kad sednu na motor/u auto, neki prekidac u glavi im se ukljuci i gassss...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1782 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Divno dete i divni roditelji a vozi neregistrovan motor bez kategorije.

Ceo Zemun zna vec mesecima da ih “siluje” i ugrozava im bezbednost neki klinac na motoru samo roditelji, familija i prijatelji tog klinca ne znaju.

Smrt nije trebala da bude kazna, velika novcana kazna ili zatvor bi ga mozda spasili ali policija je zakasnila.

Isti takav klinac “siluje” od letos mene i ceo komsiluk, vozi neki sym skuter sa cevkom umesto auspuha, zena je uspela da ga zaustavi i da mu kaze ali se ne obazire i smeje se, meni nece da stane, prijavljivali smo policiji i dobili smo odgovor da mu ne mogu nista.

Molim samo boga da ne kupi neki jaci motor

Promenio član Sharky - Alex

• Drug član, 993 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Kod nas je neki klinac/klinka vozio bahato 125 cu. Par puta je mogao da ozbiljno ugrozi bezbednost motora, na svu srecu proslo sve bez posledica. Ove godine vidim vozi normalnije. Ovako bi mozda i taj decko da nije ovako prosao. Nikom ne sme da bude tako strasna kazna, pogotovo ne za jedan mlad zivot usijanih vijuga. Nazalost desilo se sta se desilo, najteze je roditeljima, prijateljima... Da li je bio zlatno dete ili dete poroka nije bitno, niti je vazno.. Platio je glavom a tek zakoracio u zivot. Najezim se svaki put kad procitam crnu hroniku, trudim se da je i izbegavam. Ali komentarisati i kritikovati sada ne vredi. Apelovati i uticati na omladinu to svakako, ali ne na ovaj nacin. Nek mu je laka zemlja. 

Promenio član Zarkela

• Integrisan, 4959 postova
24 minutes ago, Sharky - Alex said:

Divno dete i divni roditelji a vozi neregistrovan motor bez kategorije.

Ceo Zemun zna vec mesecima da ih “siluje” i ugrozava im bezbednost neki klinac na motoru samo roditelji, familija i prijatelji tog klinca ne znaju.

Smrt nije trebala da bude kazna, velika novcana kazna ili zatvor bi ga mozda spasili ali policija je zakasnila.

Isti takav klinac “siluje” od letos mene i ceo komsiluk, vozi neki sym skuter sa cevkom umesto auspuha, zena je uspela da ga zaustavi i da mu kaze ali se ne obazire i smeje se, meni nece da stane, prijavljivali smo policiji i dobili smo odgovor da mu ne mogu nista.

Molim samo boga da ne kupi neki jaci motor

A kako mu to ne mogu nista? 

Mogu da ga posalju na vanredni tehnicki, remecenje javnog reda i mira itd... Lakse im ne raditi nista, klasicni kokosari.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8303 postova

Deca su deca, a i mladi su mladi. 

Zato u normalnom društvu postoji sistem, koji one mlade koje ništa drugo ne upristoji reguliše kroz taj sistem. Da isti postoji, mnogo života ne bi bilo ugašeno. Ovaj sigurno ne bi, jer jasno je da je puno najava bilo. 

Dečko nije zaslužio da pogine i jako mi je žao zbog toga. Zato što smrt nije odgovarajuca kazna za lakomislenost, pa ni bahatost. Nešto drugo da, smrt ne. 

Ko piše da je to zaslužio, zaista ga ne razumem. Život je malo širi od 0/1,oko za oko... 

Iskreno saučešće svima koji su ga znali, a ovo možda čitaju. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Drug član, 580 postova
  • Motocikl: -

Niko ovde ni ne tvrdi da je zaslužio smrt, ali ja prvi tvrdim da je bolje da se ovako završilo, nego da je povukao još nekog sa sobom.

A po onome što kolege pišu o njegovom ponašanju, nije bilo pitanje da li će, nego kad će i koliko ljudi unesrećiti.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 779 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Nema nikakve veze kakav je neko privatno, i kakav je na motociklu ili drugom prevoznom sredstvu. Cesto ni godine nisu vazne.Nas pokojni David je cist primer za to...

• Podržavam 1

• Drug član, 1359 postova
On 27. 11. 2024. at 19:06, tijana79 je napisao:

Matija poznajem oko desetak godina, najbolji drug iz detinjstva mog sina. Matija potiče iz divne porodice gde nije manjkalo ljubavi, posvećenosti i brige. Bio je vrlo vaspitano i drago dete, uvek nasmejan... vedar...srce mi se slama dok pišem "bio" jer još uvek ne mogu prihvatiti da ga nema...Da Matija je stalno negde jurcao, od malena...valjda takav duh. Matija je bio pun života, i ne postoji osoba koja ga je poznavala da može reći nešto loše o njemu. Čitam ove komentare...ima tu nekih koji osuđuju... Vi niste poznavali našeg Matiju da bi mogli da sudite i tražite krivca! Vi ne poznajete porodicu Kecman da bi držali čas o roditeljstvu! Vi niste poznavali Matiju da bi ste ga osuđivati. Voleo je život, druženje, generalno bio je dobar za svakoga i svakome se našao.... voleo je i brzu vožnju, ali ko nije u 21 godini? Ovo je tragedija, ugasio se jedan mladi život...premladi. Molim Vas pomislite da Vaše komentare čitamo i mi koji smo ga imali čast poznavati, koji smo gledali kako raste i ima snove...nas boli, mi tugujemo.  

U pravu ste najveci deo ljudi koji ovde komentarisu nisu poznavali niti poznaju porodicu Kecman ali ni porodicu Kecmanovic i neradi se ovde o pojedincu i nekoj porodici direktno nego indirektno . Sta je trebalo uciniti da se to spreci to je svrha komentara ovde , sta mi mozemo da ucinimo ako sutra vidimo kod nas u kraju neko dete koje se ponasa slicno . Nama je to svrha komentara ovde da sutra nesto uradimo da se neponovi ovo od juce . Svima je zao kad se neki zivot ugasi prerano ovde nazalost skoro da nije ni poceo . Pitanje je sta cemo mi sutra uraditi kad vidimo nesto slicno . Mozda neka ideja da se organizuje neka akcija motociklista protest sto policija dozvoljava ovakve sitvacije da ljudi prijave a nema reakcije policije . Evo je obecavam svaki sledeci put kad vidim da malotetno dete stave za volan slikam i prijavljujem policiji , voznju dece bez opreme na motociklu ili divljanje motociklom ili autom . Bolje spreciti nego leciti slozicete se .

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Neko napisa u prethodnim komentarima da ima i osoba koje su inače fine, kulturne i mirne, a kad sednu za volan (ili na motor) postaju agresivne.

U tu soluciju ne verujem, te su osobe uvek iste, ali pravo lice pokažu kada im se ukaže prilika.

A kakav će neko da bude zavisi od genetike (uglavnom), a vaspitanjem (ili nevaspitanjem) može da se utiče da se urođene osobine donekle pomere u pozitivnom ili u negativnom smeru.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 11 sati, KTM+A je napisao:

...............

Pitanje je sta cemo mi sutra uraditi kad vidimo nesto slicno . Mozda neka ideja........

Ja recimo ne dozvoljavam da se divlja u ulici kojoj živim.

Divljanje ono koje je ucestalo, obično dolazi od lika iz kraja, manijacki je vozio automobil.

Do sada, jednog sam zaustavio ispred svoje kuće.

Malo je falilo batinjanje da padne i ako sam kulturan max bio.

Gore, dole, gore, dole, danas, juče, prekosutra....dosta više!

Jbg mangupu nije prijalo što sam rekao šta sam imao (misleći da dosta ima sitne dece, ubiće neko ako izleti na ulicu)

.... još mi kaže "sreća tvoja što se znamo iz osnovne"....

Rekoh .... izadji iz kola i momentalno nećemo se poznavati, eno dole ti je autoban na 2,3min pa cepaj pun gas.....

Razišli smo se u miru, posle toga nije bilo problema.

To se desavalo na staroj lokaciji. 

Sada na novoj skrenuo sam pažnju komsiji kuća do mene prva.

Sinu pubertetliji kupili nasviranu cvaju.

Jbt zvrk se navije 60,70 za čas.

Rekoh mu da proda moped, izginuce ti dete, videh kako vozi više puta.

Hoću reći da ne treba okretati glavu i praviti se gluv, slep kad je očigledan (učestali) problem ispred nosa.

Mene to bode ka prs u oko, na dupe ima da progovorim.

I tu je rešena situacija, klinca im nisam više vidjao na moped.

Možda da je neko porazgovarao sa ovim momkom na ovakav ili sličan način......

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 8

• Drug član, 2997 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...ko što rekoh, nek baci kamen ko je bez greha... 

Svi smo bili mladi i budale. Svi. 

I sad pod ozbiljne dane uhvatim sebe da preterujem, a nemoj neko da mi kaže da vozi motor i da ga ne povuče... 

Posle drugog žutog koji sam imao, klinac mi je tad imao 7 meseci, motor sam ostavio u garaži i nisam više seo na njega, prodao sam ga za upola para samo da ode. Nisam smeo. 

Kupio skuter 125cc jer NE MOŽE da juri i 4 godine kasnije idem opet iz početka 125, 300, pa sad 650. 

Ne dam sebi. 

. Najžalije mi je što je ovo dete napravilo grešku... Ko i svi mi.. Samo ultimativnom cenom... 

😔

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: MT 07

Pišem pa brišem.

Dugogodišnji prijatelj 56 godina.

Tih, miran, vlasnik firme, dobrostojeći, sportaš godinama, ne pije alkohol, ne puši, zabavan, kulturan, nikada se potukao, nikada nikakvih problema, dvoje djece, žena direktorica državne firme, sve ideala, med i mlijeko. Novi skupi auto. Kaznu za neki prekršaj nikad dobio.

Ali, kada na motor sjedne izbezumi se, izobliči, podivlja, totalno drugi čovjek.

Vozili smo se skupa godinama i sve nas je ugrožavao i to životno.

Svi smo mu dobronamjerno govorili. Smanji malo, ne uleći, ne divljaj, stradat će netko.

Izbacili smo ga iz ekipe i počeo se voziti sam. Znalo nas je u grupi biti i po 17.

Prošle godine u nepreglednom zavoju obilazio je auto i napravio direktan sudar sa dečkom 21 godina koji mu je dolazio u susret također na motoru. Obojica na mjestu mrtvi. Strava.

Tuga, žalost, ali bilo je samo pitanje vremena dal će stradati sam ili nekoga ili nekoliko povući sa sobom.

Htio sam napisati da i nakon 1000 upozorenja i molbi, pa nekada i grubih riječi ništa nije vrijedilo i sranje se desilo.

Ima još 2 takva kod nas.

Jednoga su pretukli više puta, ali bez pomaka i rezultata. 

Drugi je više puta odležao zbog neplaćanja kazni. Bez pomaka na bolje i rezultata.

Rješenje ne vidim.

Žao mi je i ovog mladog dečka, ali nitko tu ništa nije mogao učiniti

Žao mi je i osobe koja je bila učesnik. Drama i traume za cijeli život, a ni kriv ni dužan

Promenio član sale600
dodatak
  • Tužan 3

• Drug član, 779 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.
pre 45 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

...ko što rekoh, nek baci kamen ko je bez greha... 

Svi smo bili mladi i budale. Svi. 

I sad pod ozbiljne dane uhvatim sebe da preterujem, a nemoj neko da mi kaže da vozi motor i da ga ne povuče... 

Posle drugog žutog koji sam imao, klinac mi je tad imao 7 meseci, motor sam ostavio u garaži i nisam više seo na njega, prodao sam ga za upola para samo da ode. Nisam smeo. 

Kupio skuter 125cc jer NE MOŽE da juri i 4 godine kasnije idem opet iz početka 125, 300, pa sad 650. 

Ne dam sebi. 

. Najžalije mi je što je ovo dete napravilo grešku... Ko i svi mi.. Samo ultimativnom cenom... 

😔

Totalno si promasio poentu. Ovo dete prvo nije dete, sem sto je necije, jer je davno ostavio punoletstvo. Drugo, to dete su svi znali u kraju po divljanju, veliki broj puta. Trece, dete je vozilo motocikl bez dozvole i neregistrovan... I ti kazes dete je napravilo gresku?Od komsije sin, usijana glava, kupio prvi motor gsxr 600. Ja ga pitam, dobro Mihajlo(inace rodjeni brat od najboljeg ortaka mog sina)pa sto uze trkalicu za prvi motor. Kaze on ma necu brzo... Pa kad neces brzo sto uze gsxr? Posle 7 dana na instagramu kako vozi preko 200 na novom mostu, budaleisanje ono klasicno. Jedan dan kaze on meni, Sale imas neki savet oko voznje, on bi da nauci da tockari.Reko idi u upravu Orlovace, i uzmi sebi jedno grobno mesto...On me gleda...Tri puta se vec izlomio, zadnji put pukom srecom preziveo...Sad je kupio hiljadarku. A dobar ko lebac, vredan, radi kao mehanicar kod mog ortaka...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Integrisan, 8303 postova

Ja ne delim mišljenje kako se ništa ne može učiniti. Ni jedan sistem nije idealan, verovatno ni u raju, a ne među nama ovakvima na zemlji, ali opet u uređenom društvu sistem treba da odstrani iz saobraćaja one koji ne mogu da savladaju lekciju. Pogotovo višestruko. Da sto više teži tom cilju! Bez selekcije i seme, pa se može približiti i uspehu, tj. ustvari raditi za najveći broj slučajeva. 

Što je mnogo bolje nego divlji zapad, svako za sebe. 

Kada nema sistema, onda ili ne reagujemo ili sami pokusavamo da ga provodimo. Mislim da ne valja ni jedno, ni drugo. Ipak, drugo je manje pogrešno.

Ne možemo ćutati i gledati, a onda posle, bio dobar ovo, joj nesrećo huda ono... Nije udarilo iz vedra neba! Eto, kolega gore je opisao kako je reagovao u komšiluku.  

Ipak, i za lekcije postoji i vreme i mesto. Ovo ovde zamišljeno je da bude mesto, ali dok očigledno čita neko u bolu, svakako nije vreme. Nije ljudski. 

Sa moje strane možda predlog za sve nas koji oko sebe imamo ljude brze i nekriticke prema riziku na motoru: usmerimo ih na stazu. Tu ustvari jeste mesto višku adrenalina u voznji, isti je često čak sportski koristan. Šuma ili staza, bar na motorima postoji i izbor i mesto. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Braveheart, 700 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Znam po sebi kad sam bio u tim godinama, jednostavno te neke lude godine... svi smo ih imali ali se za sve zna granica.

Po meni tu je otac trebao odmah da nastupi kad čuje da mali divlja, odmah šljaga daj ključeve, nisi za motor kad malo sazriš...

Ali sad je sve kasno ... mnogo mladih je poginulo i ove sezone, zna se de se moze izdivljati a gde treba voziti normalno.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 6 sati, severian je napisao:

ali dok očigledno čita neko u bolu, svakako nije vreme.

Tacno zakasnili smo........

Pre 6 sati, Biker Boy je napisao:

tu je otac trebao

Da li mu je mozda otac dao(kupio) motor? 
Dok sam pisao komentar nije bilo vreme da pitam ovo gospodju.

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9

Ove stvari mora da resava sistem. Edukacijom i sankcijama. Ne moze pojedinac. 

Eto, kaze Satelis, zaustavio lika i objasnio mu da ne treba tako da vozi... A sta ako je lik fizicki jaci i ludji, uz to i gluplji pa ne mozes da mu objasnis, nego objasni on tebi?! Ili napomenes komsiji za sina, a komsija ne razume tvoju dobru nameru, pa samo pokvaris komsijske odnose... Kazes klincu od 20ak god da zakupi parcelu na groblju, roditelji mogu to vrlo lako pogresno da shvate, jer tako i zvuci...

To mora sistem da resi.

Ovde na forumu pise i cita uglavnom starija ekipa, koja je nesto i prosla i neko iskustvo ima, al ovi mladji slabo citaju forume... 

Kazete da je mesto ovim momcima sa R-ovima na stazi, jeste, al ti momci vrv nemaju para ni za nove gume, gorivo, registraciju, kategoriju... a o stazi mogu da sanjaju, ne bi ih ni pustili tamo sobzirom kakve krseve od motora voze... video sam ih na sahrani...

Nadam se da je ovaj nesrecni momak sada na nekim sirokim, bezbednim putevima i hvala Bogu sto nikog  sa sobom nije poveo 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 965 postova
  • Motocikl: Lep
36 minutes ago, ske said:

Kazete da je mesto ovim momcima sa R-ovima na stazi, jeste, al ti momci vrv nemaju para ni za nove gume, gorivo, registraciju, kategoriju... a o stazi mogu da sanjaju, ne bi ih ni pustili tamo sobzirom kakve krseve od motora voze... video sam ih na sahrani...

Ovo je realnost koju mnogi cini mi se ni ne zele da vide. Isto kao kada neko ko kod nas ima platu 4000e, ne shvata da mnogi rade za 400e.

Ne znam kako, da li  to mozda ide iz kuce ili jednostavno iz glave ili bi mozda ipak pomogla neka edukacija, ali to divljanje se ne moze zaustaviti u potpunosti, ali se moze kanalisati u to sam siguran. Pri tome mislim, jel naseljeno mesto? Vozis 50kmh. Van toga, ne provlacis se po beloj izmedju dva kamiona na magistrali, izbegavanje konstantnog obilazenja sa desne strane itd. Vise puta u nekim temama sam pisao da kada hocu da odvrnem do kraja da sam izlazio na autoput, jer staza nije otvorena 24/7, mnogi nemaju pare za kompletnu opremu da bi izasli na stazu itd. Prekrsen zakon, sve to stoji, ali nije isto ici 250kmh na autoputu i na nekoj magistrali, a da ne pricamo o gradu. Isto tako i ta provlacenja ili kamoli prolazenje kroz crveno.

I ovo pisem kao neko ko se glupirao i ranije kao mladji, pa i sada kao mator konj, ne izigravam sveca. Ali to su neka pravila kojih sam makar trudio da se drzim (osim provlacenja po beloj na autoputu i moglo je letos glave da me kosta). I na to mislim na to neko nazovimo "kanalisanje", da makar se neke stvari izbegavaju, da se smanji rizik koliko je to moguce, jer zaustaviti nekoga da odvrne gas na motoru je nemoguce i na kraju, 99% nas je to uradilo/radi, ali isto tako 90% nece proci na crveno.

Sve u svemu decko je platio najvecu cenu i nije dobio priliku za popravni, nazalost :( . Koliko god lose zvucalo, dobro je da nije jos nekoga povukao. Nadam se da ce neki klinac procicati ovu i slicne teme i malo opustiti zglob ili otici da se glupira van grada.

Promenio član Abi

• Zainteresovan, 423 postova
  • Motocikl: k9

Sistem mora da nadje resenje. 

Postoji ekipa koja voli brza kola, motore, da ih pravi, budzi, da se trka, da se kurci...

Nekad je to bio Knauf, pa Kovilovo, Inter, sad vidim da se skupljaju i probaju kod Ikee... I onda dodje murija i kao tu nesto ih cima. Ranije su se klinci i plasili pa bezali, sad su videli da im ovi ustvari ne mogu nista pa onda bleje tu sa njima i podjebavaju ih i provociraju, samo zatezu situaciju. Smaraju se i jedni i drugi.

Ali to nije resenje, ti klinci odu sa takvog skupa i trkaju se po gradu. 

Nije  mi jasno zasto  grad ne napravi neki projekat, objekat, stazu, ma ustvari samo nek naprave 500m pravca, obezbede prilaz i parking, odvoje gledaoce od staze i zaposli par ljudi kao redare i eto, vec je resen problem, ili bar veliki deo problema. Momci ce da se trkaju i izive tu na stazi i posle lagano kuci. Naravno, ulaz i koriscenje mora da bude besplatno. 

• Drug član, 1136 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Rešenje je već pronadjeno… voziti i postovati ogranicenja, to je sto možeš ti sam da uradiš za sebe… očekivati da država nešto uradi po tom pitanju je u domenu naučne fantastike

• Sviđa mi se 8

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja