Vandrokaš 636 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, ivica744 je napisao: Osim toga,braco,Srbi,vi niste debili da vam treba uputstvo da ne pijete akumulatorsku kiselinu,ne trebaju vam nikakve oznake na gumama,dovoljno ste pametni i razumni da kad vidite saru na gumi znate koja je guma za zimu. A ako neko nije Srbin a ipak je na ovom forumu? On nije brat ili je debil? Logika kako se zna koja je guma za zimu je odlična. Mada pretpostavljam kad te tokom zimskih meseci (meseci određeni zakonom) ne bi pustili da uđeš, recimo, u Nemačku, sa gumama koje nemaju oznaku zimske gume (onaj vrh sa pahuljicom), da bi im ti objasnio da mi Srbi bolje znamo koja je guma za zimu. Siguran sam da bi prokleti Nemci bili krivi na kraju što te ne bi pustili. Nisam siguran da bi i tada promenio mišljenje ali to je ok. Tvoja stvar šta ćeš ti (ili ja, ili bilo ko drugi) da radi sam za sebe (naravno, ako ne ugrožava druge). Na kraju uvek postoji i odgovor "Pa šta?" Ali nije dobro ubeđivatii druge da je neispravno postupanje cool i šmekerski. Možda smo zato i tu gde jesmo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1849 Napisano pre 5 sati Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je vremena kada nije bilo zimsko letnjih guma , nije bilo DOT ooznaka. Ali smo svi znali da li su nam gume odgovarajuće znali da zamenimo točak popravimo po nešto na autu. Došlo vreme da sve mora da nam kaže neki propis koji će čak ponekad da nam brani nešto što je bolje za nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3989 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 909 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jel beše i u Nemačkoj mogu letnje gume zimi ukoliko nema snega? Da ne bude zabune, na auto sam stavio zimske u prvoj polovini oktobra već, da ne upadam u gužvu kod majstora. Motorom idem na posao skoro svaki dan, jutros bilo 0° kada sam kretao. Promenio pre 5 sati član QmBGD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1849 Napisano pre 4 sati Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan U nemačkoj mogu i sa ekserima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1392 Napisano pre 4 sati Drug član, 1933 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan M+S znaci da na gaznoj površini kanali čine najmanje recimo 15% ( ne znam te procente ovako napamet) od ukupne površine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 455 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 461 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ivica744 je napisao: Tacno je da nije crno-belo i to mnogo zavisi od proizvodjaca.Na primer,sad na ovim niskim temperaturama tigrova letnja je dosta meksa od bridzstona. Prilikom montaze-demontaze se to poprilicno vidi i oseti pod rukom.Naravno,svako ima neka svoja iskustva,razliciti auti i razlicit nacin voznje,tako je dozivljaj ponasanja vozila-guma razlicit.Samo ne stoji tvrdnja da (u prici ) m+s nije zimska guma. Radim u razvoju jedne svetske korporacije koja se bavi proizvodnjom pneumatika i obozavam ovakve teme Ne zelite da znate koliko razlicitih oznaka sluze samo marketingu i koliko ima istih guma, sa razlicitim oznakama. Zakon je jasan, zimska guma je guma koja ima oznaku tri vrha, ali ako izuzmemo top brendove, gomila je guma sa razlicitim oznakama, a guma je identicna. Oznaka M+S ili ta tri vrha su samo sitna promena na uglavnom istoj gumi kod proizvodjaca kao sto su tigar itd. Smese su iste. A ona prica o 7 stepeni, letnja guma se vozi zimi itd, to je besmisleno raspravljati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12531 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Piši više o tome. Zanimljivo i korisno čuti nešto iz prve ruke. Ja takođe radim u autoindustriji i poznate su mi stvari o kojima pišeš. Mene npr. interesuje u vezi guma, kolika je razlika između matičnog brenda i pod brenda? Npr. Continental i Matador, Hankook i Lauffen, Mišelin i Kleber, itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14124 Napisano pre 3 sati moto merkat °°, 4890 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Nightrider Z ako treba napravi drugi profil pa pisi Juce stavim Winter1 iz 2021 danas proklize preko nosa, javlja mi se da sutra vracam letnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 62 Napisano pre 10 minuta U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Nightrider Z je napisao: Radim u razvoju jedne svetske korporacije koja se bavi proizvodnjom pneumatika i obozavam ovakve teme Ne zelite da znate koliko razlicitih oznaka sluze samo marketingu i koliko ima istih guma, sa razlicitim oznakama. Zakon je jasan, zimska guma je guma koja ima oznaku tri vrha, ali ako izuzmemo top brendove, gomila je guma sa razlicitim oznakama, a guma je identicna. Oznaka M+S ili ta tri vrha su samo sitna promena na uglavnom istoj gumi kod proizvodjaca kao sto su tigar itd. Smese su iste. A ona prica o 7 stepeni, letnja guma se vozi zimi itd, to je besmisleno raspravljati... Želimo i te kako!!! Možda da napraviš odvojenu temu o tome? U opštim temama npr.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...