Jump to content

Moto Zajednica

Dobar dan drugari!

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav svima, bolje vas nasao!

Naravno, kao i vecina, dugo sam ovde, ali kao ono u prodavnici "Ne treba pomoc, samo razgledamo". 

Medjutim toliko razgledam da znam za dosta vas gde ste proveli leto, kojim putevima ste isli, gde odrzavate motore, ko ne voli kineze ali i ko pije vodu sa morave :D

No, svakako, zivot tece, a ja resih u 28. godini da polozim za puno A, sto sam i uradio ovog leta.

Nisam imao ni jednu kategoriju, osim B, auto vozim vec 10 godina, mogu da kazem savesno, bez prekrsaja, hladne glave i pregurao preko 100k km u autu bez i jednog problema. 

Bukvalno sam prvi put seo na motockil na prvom casu za A kategoriju, a jedino predznanje nosim sa svog skuterceta 50cc, kojeg sam dobio kao klinac i na kome sam proveo detinjstvo vozeci ga po kraju, uskim ulicicama i nekim brdima gde nema policije.

I naravno, sta se radi nakon polaganja ? - kupuje motooor.

Da je neko dosao i rekao evo ti motor, vozi - ja bih bio najsrecniji. Vozio bih i ne bih razmisljao. Meni je sada najbitnije samo da sednem na motor, kakav god i gde god.

Medjutim, nas uvek muci neki izbor, ako ga uopste i ima. Ja ni sam ne znam sta zelim, prenatrpan sam informacijama sa interneta. Te ovo valja, ovo ne valja, te slanina goji, te ne goji... ma mars u...

Sad realno: Nakon polaganja (80 000din) + odvajanja za opremu, ostalo mi je oko 3000e budzeta za motor - za sada, medjutim dodajem na tu gomilu pa kad bude bilo, bilo.

Prva nedoumica mi je maxi skuter ili motor (citaj touring/adventure ili neki sv650), a druga nedoumica nov ili polovan. 

Sa jedne strane lepo je imati pouzdan, nov motor i to bih mogao da izvedem tako sto bih do proleca skupio neko ucesce 60 70%, a ostalo na kredit. Na primer, trenutna ponuda Honde NC750XA mi se dopada, 8000e beskamatni kredit.

Sa druge strane, znam da bih bio dosta stegnut i ne bih naucio da vozim kako treba (npr. low speed zaokreti po parkingu) jer bi mi naravno bilo strah da mi ne ispadne itd. itd.

Nebitno sad to, ima i tema oko toga...Polako pa cemo videti, redovno pratim "Prodajem sekciju", pa mozda to bude neki bas odavde.

No svakako, mogao bih da pisem ovde do ujutru. Za sada mi je vazno da sam se predstavio i stvarno mi je drago sto vi i ovaj forum postojite. 

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1870 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Vrlo lepo predstavljanje. Fali samo odakle si :)

Dobro nam došao, i samo nastavi da pišeš , ako treba - i do ujutru :)
Srećno u potrazi!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer

Dobro došao!
Ja bih samo preporučio da kupiš motor sa ABS-om ako možeš, i da bude u korektnom stanju. Sve ostalo je relevantno, i realno je da ćeš pronaći ono što ti odgovara kad kreneš da voziš

Srećno u potrazi i srećno sa početkom vožnje motora!

I kad kreneš da voziš nemoj da nas usktratiš nekog putopisa

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Dobro došao! Jesi razmišljao o NC 750 XD? Dobiješ motor koji ne mora da šaltaš i frunk(prostor za prtljag umjesto rezervara),znači motor sa nekim benefitima maxi skutera. Ja ga imam u planu ali trenutno mi finansije ne dozvoljavaju.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova
Pre 4 sati, živke je napisao:

Vrlo lepo predstavljanje. Fali samo odakle si :)

Dobro nam došao, i samo nastavi da pišeš , ako treba - i do ujutru :)
Srećno u potrazi!

Hvala @živke, Iz Kruševca sam, ali sam ove godine živeo u Nišu 6 mesec ove godine, odličan grad. Inace CF 450MT mi deluje prezanimljivo, a nova Tenere san koji ću ispuniti jednog dana :D

@igogitar Verujem da je iskusnima dobrodošao DCT, medjutim želeo bih da savladam šaltanje. Kao i kod automobila, sad bi mi dobrodošao automatik, ali sam zahvalan sto sam naucio manuelni, a covek se na bolje lako navikne :D

@marcos Da, hvala na savetu. Bitno mi je da nadjem u iole solidnom stanju motor, nisam dobar oko mehanike jer jelte, nisam jos ni seo na motor pa ne zelim da mi dodje glave prve godine. Sa druge strane, znam da ne mogu da kupim "nov" motor 10-15 godina star, ali bih voleo da me posluzi godinu - dve i da ga se celog života sećam. Valjda te prve stvari najviše zadovoljstva pružaju i još ništa ne znaš pa ti ni ne smeta (da li su tvrdi amortizeri, dal je visok, dal ima vibracije.... ma koga briga, samo da se vozim)..

Sto se tice putopisa, stvarno se nadam da ce biti i stvarno se radujem kad neko objavi ovde, stvarno podeli srecu i sa nama. 
Kad sam vec kod toga, tako sam i video jedan motor @Predator016 je sa svojim drugarom koji vozi x10 isao na put u CG. Sad je taj x10 na prodaju i moram da priznam da ga merkam, ali opet kazem, ni sam nisam siguran sta zelim :D 

Hvala svima na dobrodoslici !!!

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1870 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
30 minutes ago, Misa97 said:

Inace CF 450MT mi deluje prezanimljivo, a nova Tenere san koji ću ispuniti jednog dana :D

Pa onda si sebi već dao odgovor :) To su vrlo slični motori. Ima smisla krenuti sa 450 pa preći na Tenere.

Drug je baš pre neki dan uzeo polovan 450 za 5 soma. Registrovan, odrađen servis. Čisto da znaš i kako se kreću.

• U prolazu, 0 postova
Pre 1 sat, živke je napisao:

Pa onda si sebi već dao odgovor :) To su vrlo slični motori. Ima smisla krenuti sa 450 pa preći na Tenere.

Drug je baš pre neki dan uzeo polovan 450 za 5 soma. Registrovan, odrađen servis. Čisto da znaš i kako se kreću.

Da, da. U vidu su mi 450mt, himalayan i crf 300 rally - ako se uopste odlucim za taj put. 

Skoknuću do Niša uskoro da vidim uživo 450MT u MG commercu.

I tu nisam pametan da li cekati sajam i eventualnu ponudu ili čim pre...

Što se tiče kupovine novog od distributera, da li postoji neki raspon za cenkanje ili pregovaranje opreme po datoj ceni ili je cena fiksna. Nikako ne mogu da pronadjem temu i iskustva na forumu?

• Drug član, 1623 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nemoj da se zaletis na prvi koji ti se svidja, lepo sedi ako mislis da smes da vozis motor uzmes na test, 450Mt je ok motor, visok sam 178 cm i nisam imao dobar oslonac stopalima, mislim da je bilo poviseno sediste kad sam sedeo. 

300 reli nema nesto mesta za noge. 

Ni jedan ne voli otvoreno ali za sve ostalo je super. 

Nc je nesto drugo. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
On 11/5/2024 at 12:45 PM, Misa97 said:

neki sv650 - low speed zaokreti po parkingu

Ja imam prvu generaciju Sv-a, naked verziju, pa sam prešao na Horneta 900. Moram reći da su mi zaokreti na parkingu ipak mnogo lakši sa Hornetom. Pravim manji krug sa Hornetom nego sa Sv-om.

Dakle, ne bih baš izdvojio Sv-u kao prednost low speed zaokrete, barem ne kod prve generacije, dok je u svemu ostalom sasvim korektan za početnike. Vozi se kao bicikla, jako se lepo obara, nema veliku krajnju brzinu, leko koči, ubrzanje je baš dobro, v2 mašina posebnu draž pruža. Pravi jedan onako street hooligan koji će ti po brdskim krivinama izmamiti mnogo osmeha.

Eto, možda sam ti pomogao.

Dobro nam došao!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Dobro došao!

Prvi motor mi je bio sv650(ne naked verzija već ona sa plastikama) i sa njim sam za par meseci prešao skoro 10k km. Iako je bio super, uvek mi je položaj bio problem, previše sam bio savijen za moj ukus, kada sam prešao na adv motore, procvetao sam. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja