Jump to content

Moto Zajednica

Honda cbr500f1

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Zdravo, hteo bih da pitam o ovoj hondi proizvodila se valjda od 1987 do 93 nisam baš siguran i to samo za Austriju i Meksiko kao neka manja verzija 600f, sad nzm ni koliko je sve to tačno, nema baš nešto informacija o njoj pa me zanima da li je to uopšte moguće održavati zbog delova i tih sitnica jer toga mislim da uopšte više nema za taj motor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos

Jedina razlika na 500 u odnosu na 600f1 je samo radilica..koja je zbog hoda smanjena kubikaza i snaga sa 62 kw na 35kw..

Neces se pokajati ako je uzmes sve je isto kao na 600f, trajace ti vecno samo ulje uvek kvalitetno.. mali potrosac vrti se dobro ali preko 6500 za postizanje brzina ..limit joj je 180. Nema snage izvuces na 190 u 5 na 12500 i bacis u 6 svlaci je na 170.. probao licno po auto putu ..sto se tice ostalih delova sve je isto sa 600f do srafica..mislim da nosi oznaku pc19 ili 20

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos
On 19. 10. 2024. at 20:23, NinjaVVM je napisao:

http://www.polovniautomobili.com/motori/25061958/Honda-cbr-500f1 Sad nzm da li deli neke delove i sa 600f 

Ako mislis na ovaj oglas bezi od njega pogedaj kako je zapusten izduvne grane kao da su u moru bile...a cena da ne pricam uzas

• U prolazu, 5 postova

Pa to je problem što taj model je dosta redak i ti koji imaju su svi zapušteni, a ja bih voleo nekog četvorocilindraša da je ispod 600 em zbog snage em zbog održavanja i vožnje. Međutim većina takvih motora je proizvođena 90-ih i maltene da ih nema kod nas

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Nemam
On 19. 10. 2024. at 13:59, NinjaVVM je napisao:

Zdravo, hteo bih da pitam o ovoj hondi proizvodila se valjda od 1987 do 93 nisam baš siguran i to samo za Austriju i Meksiko kao neka manja verzija 600f, sad nzm ni koliko je sve to tačno, nema baš nešto informacija o njoj pa me zanima da li je to uopšte moguće održavati zbog delova i tih sitnica jer toga mislim da uopšte više nema za taj motor

Pogledaj i ZXR 400, Bandit 400, ZZR 500, Diversion 600 i Bandit 600 koji se vode na a2 kategoriju. 

Honda CBR 500F bez blokade ima oko 72 ks i ide oko 210 km/h

• U prolazu, 32 postova
Pre 3 sati, NinjaVVM je napisao:

Nmg ni njega da nađem, najdraži mi je ona Honda cbr 250rr, obrtaji do 20k ali njih samo u Australiji ima koliko sam čuo

Prošle godine su bile dve 250-ice sa 4 cilinda na oglasima. Kawasaki Balius 250 koji vrti do 20.000 obrtaja i Yamaha ali sam joj zaboravio model. 

• U prolazu, 32 postova
Pre 16 sati, NinjaVVM je napisao:

Videću ako naletim, za sada baš ništa nema. 

Potraži malo bolje, zato što ima. Osim ovih 250-ica. 

• U prolazu, 32 postova
Upravo sada, NinjaVVM je napisao:

Ako mogu da znam gde, pošto pratim polovnjake, kupujem prodajem i fejs ali ništa meni privlačno ne nalazim

Na PA ima. Diversion, Bandit 600 i ZZR 50 puno modela, CBR 500F1 par komada. Bandit 400 2 komada jedan mi deluje da je dobro stanje a cena nije loša sobzirom na današnje nerealno visoke cene. 

Stavi u podešavanja na PA do 35kW i trebalo bi da našeš nešto što ti odgovara.  

• Ne silazi, 2269 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Hvala na preporuci, ali moj motor je 37 KW, prelazi A 2 kategoriju...

• U prolazu, 32 postova
pre 27 minuta, drazenye je napisao:

Ako nije bas obavezno 4 cilindra imas @Blaza er 5, jesu dva cilindra al je masina odlicna, kao i ostatak motora.

Probao sam pre nekih mesec dana ER 5 od drugara. Motor mi se mnogo svideo i vratio me u dane kada sam jedno vreme vozio Bandita 650 od oca. 

Ali mi je jedna stvar mnogo smetala. 

U prvu brzinu (u koju god brzinu sam isto je) dam pun gas. Motor do 4.000 rpm ubrzava sporije od 125 ice. Bukvalno kao apenac ubrzava do 4.000 rpm i čekam poprilično dok digne obrtaje. Kad prebaci 4.000 rpm toliko naglo ubrza da sam prvi put mislio da me auto udario od iza i zatresao mi se governar jer je podigao malo na zadnji točak. 

Probao sam i KLE 500 koji koristi isti agregat. Krajna snaga mu je manja ali u niske obrtaje mnogo bolje ide, kako sam i očekivao od 500 kubika. 

Zanima me da li je za ER 5 to normalno? 

Pitam jer nemam nekog velikog iskustva niti puno prešenih km uošteno na motorima. 

Inače njegov motor mi deluje u perfektnom stanju. 

Promenio član Dušan PN

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Ja sam 9 godina vozio en 500 ( isti agregat i mjenjac) definitivno je iznad 6000 rpm "njegov teren" ali daleko od toga da je tolika razlika. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
pre 26 minuta, drazenye je napisao:

Ja sam 9 godina vozio en 500 ( isti agregat i mjenjac) definitivno je iznad 6000 rpm "njegov teren" ali daleko od toga da je tolika razlika. 

Vrv onda onaj motor ima neki problem. Vlasnik ne zna jer mu je to prvi motor. Meni je ono totalno ne vozljivo do 4.000 rpm. Posle zelenog svetla na semaforu većina bi mi legla na sirenu zato što se vučem po putu. 

Bandit je takođe slabiji u niske za razliku od visokih. Ali razlika je nekih 20-30%

Na ER 500 je razlika kao da motor o 50 kubika odjednom postane 500 posle 4.000rpm. 

Pre 6 sati, Dušan PN je napisao:

Posle zelenog svetla na semaforu većina bi mi legla na sirenu zato što se vučem po putu.

Ne znam kako taj er5 ide, i kako treba uopšte da idu, ali ja sam sa mojim prezadovoljan. Taj start sa semafora, tu samo jači motori su brži od mene, što je i normalno. Sve je fabrički, osim auspuha, koji mu ne dodaje 20 ks :), već se samo dere (Leo Vince).

Za godinu ipo dana, ne znam da li sam ga jednom poterao preko 6.000 rpm, i to na kratko, i tada je stvarno drugi motor...ali se odlično vozi i u nižim obrtajima.

Ne mislim lično na tebe Dušane, već uopšteno, kome je er5 slab, ima busu i more drugih motora ...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
pre 37 minuta, Blaza je napisao:

Ne znam kako taj er5 ide, i kako treba uopšte da idu, ali ja sam sa mojim prezadovoljan. Taj start sa semafora, tu samo jači motori su brži od mene, što je i normalno. Sve je fabrički, osim auspuha, koji mu ne dodaje 20 ks :), već se samo dere (Leo Vince).

Za godinu ipo dana, ne znam da li sam ga jednom poterao preko 6.000 rpm, i to na kratko, i tada je stvarno drugi motor...ali se odlično vozi i u nižim obrtajima.

Ne mislim lično na tebe Dušane, već uopšteno, kome je er5 slab, ima busu i more drugih motora ...

Čisto da ne bude da sam neki napaljenko. Moj cilj nije bio da pljujem po ER 5. Ja sa mojim iskustvom nisam spreman ni za ER 5. I zato sam se odlučio da kupim neki motor do najviše 250 kubika i do 25 ks . 

Meni se ER 5 mnogo svideo. Zbog izgleda, upravljivosti a i snaga me je  oduševila (posle 4.000 rpm). Pogotovo što pre toga nisam vozio 2 godine nijedan motor. 

Kada sam rekao da bi mi posle semafora legli na sirenu. Nisam mislio na trkanje. 

Da ću vam primer. 

Prvi sam na semaforu. Krećem sa punim gasom i menjam brzine na 4.000 rpm. Onaj iza mene sa autom koji bi menjao brzine na 2.500 rpm i laganim gasom bi bio brži od mene. Toliko je ovaj ER 5 slab u niske. 

Ako se tvoj motor odlično vozi i u niske. Onda ovaj motor od drugara ima neki problem. Jer njegov motor u niske ne može da se vozi. 

Da volim sportske i jake motore volim ali nisam tip osobe "samo litra bajo moj" 

Znam koje su moje trenutne granice i iskustvo. Znam šta bi mi zadovoljilo potrebe što se snage tiče (25 ks) , znam koju snagu ni Valentino Rossi nebi mogao da iskoristi na ulici jer po meni je na ulici sve preko 100 konja jedva iskoristivo. 

KLE 500 kog sam imao prilike da probam. Smatrao sam da ima dovoljno snage i za preticanja i za putovanja. Sasvim dovoljno snage van staze. 

Hvala na odgovorima. Taman ću preneti drugaru kako bi sredio problem koji nije ni znao da ima. 

• Sviđa mi se 1

pre 29 minuta, Dušan PN je napisao:

Čisto da ne bude da sam neki napaljenko.

Nisam ni pomislio to, već sam uopšteno pričao / pisao.

pre 30 minuta, Dušan PN je napisao:

KLE 500 kog sam imao prilike da probam.

Ja ga nisam probao, ali me oduševio izgledom. Koliko je veći od er5, kažu i udobniji.

En500 sam kratko vozio, isto udoban motor, ima snagu, samo mi nije legao za grad.

Sorry za off...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja