Yanco 2501 Napisano Septembar 7 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 godine drugar i ja se spustili do Grčke, Leptokarija. Ja sam Hondom NC750X, a on sa BMW r nine t. Žurili smo da stignemo, pa smo sve autoputem išli. Pauze pravljene samo za tankanje motora i istankavanje bešike. I na kraju njemu nikakve razlike, isto mu bilo kao i meni, isti mu umor kao i meni... nema razlike što je bio na naked motoru 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midža43 14 Napisano Septembar 7 U prolazu, 7 postova Lokacija: Bosna i Hercegovina, Bihać Motocikl: Suzuki GSX 250S (1983), ex. Keeway Matrix 100 (2012) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci na podijeljenim iskustvima Većinski se slažem i dijelim isto viđenje i mišljenje. Nedavno sam vidio ekipu iz Slovenije, došli su Tomosima u BiH, lijepo ih baš bilo za vidjeti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Septembar 7 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se vratio, kroz kisu jutros u Beogradu I prekjuce oko Venice. Preziveo. PS Zaboravio da dodam. Tank torba je 8 litara, a rol torba 36l. Promenio Septembar 8 član Petre 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1412 Napisano Septembar 7 Zainteresovan, 272 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Yanco je napisao: nema razlike što je bio na naked motoru ...osim sta mu je jaketa bila puna g**ana od musica 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Septembar 7 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od razloga za koznu jaknu . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 913 Napisano Septembar 7 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se vratio, kroz kisu jutros u Beogradu I prekjuce oko Venice. Preziveo. Pa sto se nisi javio, ja sam u BGDu, bila danas neka žurka, neki divni ljudi u plavom i neki šareni ne znam kako da ih nazovem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Septembar 7 Drug član, 995 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Djeneral je napisao: Da A te - ne greje te dovoljno, budeš mokar, boli te vrat, bole te uši zamerke bih samo kratko prokomentarisao sa : opremi se sa kvalitetnom opremom (čizme, pantalone, jakna, rukavice, kaciga, čepovi za uši...) i nikada nećeš imati nijedan od tih problema. Ili što bi rekao drugar : ne postoji loše vreme, postoji samo loša oprema. Sve to stoji. Ali vec ako se bira, onda je bolje da ima oklope. Bolja zastita od vetra, hladnoce. Tipa bmw rt stiti kolena. Na golacu toga nema. Nema toplog vetra od agregata, sa oklopima ima. Sve sto doprinosi komforu po meni nije razmazenost. I te kako postoji lose vreme. I nije poenta da se obucem kao za severni pol, bar meni to nije uzivanje, vec mucenje. Vozim naked te mislim da sa pravom mogu da iznesem ovo iskustvo. Lep je za voznju, lagan. Al da oklopi imaju prednost tu nema dileme. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Septembar 8 Zainteresovan, 778 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je lako kad si mlad... Dođe čovjek u neke godine kada mu višegodišnje iskustvo u vožnji motora izdefiniše prioritete. Snaga motora, zaštita od vjetra, težina motora, visina sjedišta, prostor za prtljag itd. su po meni važne stvari u odabiru motora. Zato u početku treba birati srcem a kasnije... Kaoo i sa ženama, uostalom. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1432 Napisano Septembar 8 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Zarkela je napisao: Sve to stoji. Ali vec ako se bira, onda je bolje da ima oklope. Bolja zastita od vetra, hladnoce. Tipa bmw rt stiti kolena. Na golacu toga nema. Nema toplog vetra od agregata, sa oklopima ima. Sve sto doprinosi komforu po meni nije razmazenost. I te kako postoji lose vreme. I nije poenta da se obucem kao za severni pol, bar meni to nije uzivanje, vec mucenje. Vozim naked te mislim da sa pravom mogu da iznesem ovo iskustvo. Lep je za voznju, lagan. Al da oklopi imaju prednost tu nema dileme. Nikakav severni pol, nisi ti to dobro pročitao.... Prvi mrzim kada se obučem toliko da ne mogu da se pomeram (vozio sam "Moto Deda Mrazove" više puta pa znam šta znači napakovati se za vožnju po minusu). Ovde govorim o kvalitetnoj opremi koja ima dobru ventilaciju za toplo vreme, ili dobru izolaciju i dobre uloške za hladnije vreme. Konkretno ja imam IXS jaknu, pantalone i čizme i nosim ih i leti i zimi kada se vozim. Tj zimi kada sam se vozio jer poslednjih godina retko prilazim motoru kada je temperatura ispod 10 celzijusa. Leti otvorim luftere i bude mi skroz fino dok se vozim, jedini "problem" je dok se stoji onda na onom letnjem suncu i da sam u samo majici bi mi bilo pretoplo. Ovde naked motor još pomogne jer te vetar i strujanje vazduha bolje "hladi". Zimi zatvorim luftere, zakačim uloške i bude sasvim fino i prijatno čak i kad je napolju "hladnije". Oprema je vetro i vodonepropusna i otkad je imam nijednom mi nigde nije probila voda, a uput uvek uz sebe imam i kišno odelo za slučaj pljuskova. Kvalitetna oprema košta nešto više, ali vredi svake pare. Moja oprema je neka srednja klasa, a radi posao u svakom smislu. Dakle - kvalitetnija oprema -----> to ne znači oblačenje za severni pol. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1432 Napisano Septembar 8 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan I da.... pitanje... taj agregat što ti zimi lepo greje kolena. Šta ti radi leti kada je napolju preko 30 C ? I jel se više vozaš zimi pa je cilj dobro grejanje, ili se više vozaš leti pa je cilj "hlađenje" ? Samo pitam, ništa zlonamerno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Septembar 8 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Guliver said: Kaoo i sa ženama, uostalom. ...ovo me podseti na mudrost mog komšije penzionera, mi bili derani, tek počeli da izlazimo.. Kaže on nama: "kad budete birali žene, samo gledajte da je lepa, sve drugo je nebitno. Svaka će da ti drobi, ali da barem možeš da je gledaš, najgore je kad drobi a nemoš je očima videti" 1 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Septembar 8 Drug član, 995 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Djeneral je napisao: I da.... pitanje... taj agregat što ti zimi lepo greje kolena. Šta ti radi leti kada je napolju preko 30 C ? I jel se više vozaš zimi pa je cilj dobro grejanje, ili se više vozaš leti pa je cilj "hlađenje" ? Samo pitam, ništa zlonamerno. Sve si upravu. Ja imam drugi problem kad je hladnije vreme, imam i kozno odelo sa uloskom. Pantalone sa zimskim i lstnjim, cizme, zimske rukavice. Al dzabe sve to kad kuburim sa guzicom posle jedne takve voznje. Vise puta sam se smrzao na Banditu kad je bilo malo svezije dok su moji saputnici sa oklopom uzivali, a imamo slicnu opremu. O tom delu pricam. Nije mi sad nesto vrhunski oprema al nije ni za baciti. Tako da moze se naci uvek hiljadu razloga sta i kako. Moj stav je takav da oklopi pomazu, a ne odmazu. Iako imam nejked. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16650 Napisano Septembar 8 Integrisan, 4963 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dzabe mi oklopi kad mi se prsti smrznu i kroz rukavice. To mi je najkriticnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Septembar 8 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Sve ima i dobre i lose strane. Kad vozite/"vozite" ono sta vam se dopada, lakse prihvatate lose strane. Inace, ja overio motor nakon 7 godina. Krenuo od Senja i uputio se dolinom Soce. 37 stepeni. Prokuvao (ja), zabagovala navigacija, unervozio se i stanem. Ustvari legnem sa motorom. Spustim nogu i ne uspem da zadrzim motor. Jednostavno popustila noga. Epilog, ogreban teg i rucica kocnice. Manjak plastika ponekad znaci i manja steta. Promenio Septembar 8 član Petre 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16650 Napisano Septembar 9 Integrisan, 4963 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam godinama putovao na motoru koji je u jednoj vili imao ulje a u jednoj ne. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Septembar 15 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Dvije ture u Italiju, prva Dolomiti, druga do juga cizme. Grcka do samog juga Peloponeza, Turska do Bodruma godinu posle. Sve na ZRX1100. Pored kawe vlasnik sam i Afrike Twin ATAS, i nemojte da se zajebavamo... Razlika je nebo i zemlja. Afrika ce se i prodati nekada, kawa je moj dok nogu mogu podici da se popenjem na njega toliko mi je drag, al glupo je porediti udobnost putovanja i prakticnost cak i ovih maksi nejkeda sa krstenim ADV motorem ili nekom krstaricom... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6612 Napisano Septembar 15 Ne silazi, 6530 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da se ovde ne dovodi u pitanje da je udobnije i lakše putovati na daleko motociklom koji je za to pravljen. Oklopi, ogibljenje, veličina rezervoara...to je sve svakako plus, ali isto tako nije nemoguće lepo se provesti u putovanju "golaćem". Svako ko ima imalo pameti, neće njime u Mongoliju..mada i to bi moglo. Ili biti po ceo dan na autoputu u punom gasu. Verujem da bi i to moglo, uz adekvatnu cenu (ne samo u lovi) Što se mene lično tiče, da ne generalizujem..za mene je "golać" motocikl, drugo su namenska vozila. Nikako manje vredna ili šta god drugo u negativnom smislu. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Septembar 15 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, 0trov said: Dvije ture u Italiju, prva Dolomiti, druga do juga cizme. Grcka do samog juga Peloponeza, Turska do Bodruma godinu posle. Sve na ZRX1100. Pored kawe vlasnik sam i Afrike Twin ATAS, i nemojte da se zajebavamo... Razlika je nebo i zemlja. Afrika ce se i prodati nekada, kawa je moj dok nogu mogu podici da se popenjem na njega toliko mi je drag, al glupo je porediti udobnost putovanja i prakticnost cak i ovih maksi nejkeda sa krstenim ADV motorem ili nekom krstaricom... Koliko je meni zrx mocan motor. Definitivno na spisku za kupovinu i cuvanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zheX92 47 Napisano Septembar 20 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Street Triple RS '24 Prijavi odgovor kao problematičan A jack of all trades is a master of none, but oftentimes is better than a master of one! - Описани наши голаћи. Нити смо најбољи за пут, нити за стазу, за offroad тек 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...