Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 300NK 2024 iz ugla novajlije

Recommended Posts

• Ne silazi, 4808 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 19. 11. 2024. at 13:01, thewitchermr je napisao:

Imam problem već neko vreme na motoru, kad ga upalim posle nekoliko sekundi pali ventilator i vrti nonstop i za to vreme ne diže tj ne pokazuje temperaturu. Imao li je neko nešto slično da mu se dešavalo.

300NK ima senzor temperature rashladne tečnosti i ventilatora koji je izložen vremenskim nepogodama. Zadesilo mi se na testu 300NK da sam jako pokisao, temperatura na instrument tabli je počela da luduje i da pali i gasi ventilator. Taj džek ti se nalazi tik izand hladnjaka, videćeš ga. 99% sam ubeđen da je to problem. Kad se osušio motor, bilo je okej. Verovatno ti je ušlo vode ili nešto. KTM 390 prethodne generacije je znao da ima sličan problem. 

Skini džek, izduvaj, našpricaj sa sprej za konektore, vrati i vidi da li će se isto ponašati.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7331 postova
  • Motocikl: TDM 900

Slikaj konektor da vidim mogu li da napravim neku zaštitu za njega. Radio sam takve stvari na instalacijama za mašine koje čiste ski staze.

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 1 minut, Alekre je napisao:

Slikaj konektor da vidim mogu li da napravim neku zaštitu za njega. Radio sam takve stvari na instalacijama za mašine koje čiste ski staze.

Taj konektor ako me sećanje služi nema ni onu "kesicu" od tvrđe plastike preko. Kada se vozi po kiši ili pljusku, sa prednjeg točka zna da digne vodu tačno na hladnjak i taj konektor. 

• Sviđa mi se 1

56 minutes ago, Jovan Ristic said:

Taj konektor ako me sećanje služi nema ni onu "kesicu" od tvrđe plastike preko. Kada se vozi po kiši ili pljusku, sa prednjeg točka zna da digne vodu tačno na hladnjak i taj konektor. 

Baci neku sliku gde se vidi detaljno pa da vidim šta bi moglo da paše.

pre 8 minuta, Alekre je napisao:

Baci neku sliku gde se vidi detaljno pa da vidim šta bi moglo da paše.

Ako iskopam na netu negde, nisam uspeo da fotkam lepo kad je bio test, jer je malo zavučeno za fotkanje :( 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Cfmoto 300nk

Poskidao sam a i pokidao neke plastike😭 dok sam pokušavao da dodjem do tih raznih dzekova, da ima iznad hladnjaka nekoliko ih ali meni bas nezgodno da ih cupam, da je lepše vreme oterao bih ga u BG da oni probaju da reše. To se prvi put pojavilo kad sam vozio po kiši a sutradan sam primetio da nema rashladne tečnosti, ona kad se dospe jel potrebno da se sistem ozraci ili sta vec da ne brljavi zbog toga što pali odma ventilator

• Drug član, 1927 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ne bi bilo loše da se ova diskusija o ventilatoru 300NK prebaci u odgovarajuću temu, da ne zbunjuje ljude ovde.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Cfmoto 300nk
On 20. 11. 2024. at 17:21, Jovan Ristic je napisao:

300NK ima senzor temperature rashladne tečnosti i ventilatora koji je izložen vremenskim nepogodama. Zadesilo mi se na testu 300NK da sam jako pokisao, temperatura na instrument tabli je počela da luduje i da pali i gasi ventilator. Taj džek ti se nalazi tik izand hladnjaka, videćeš ga. 99% sam ubeđen da je to problem. Kad se osušio motor, bilo je okej. Verovatno ti je ušlo vode ili nešto. KTM 390 prethodne generacije je znao da ima sličan problem. 

Skini džek, izduvaj, našpricaj sa sprej za konektore, vrati i vidi da li će se isto ponašati.

Za sada problem resen (verovatno do prvog kvasenja) 

IMG-a2ccc05675003a6734060499f66039c0-V.jpg

• Podržavam 1

Prva ideja mi pada na pamet da preko senzora nabaciš termoskupljajuće crevo. Postoje creva koja ne ispuštaju lepak. Ako zatreba lako se i skidaju. Praksa je i kod novih vozila da takva creva idu preko konektora. Radio sam takve mnogo puta.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja