Jump to content

Moto Zajednica

Medjuljudski odnosi nakon saobracajnog udesa

Recommended Posts

• Ne silazi, 1799 postova
  • Motocikl: mali strom

Emocije,posledice,kazne....... 

@hansol i  @severian su me potakli da ovo napisem,mozda su oni u pogresnoj temi zapoceli,ali je prica prava. 
16.juna je drugarov sin imao udes,hvala Bogu "dobro" je prosao i isao sam preksinoc da ga obidjem i da se ispricamo u vezi svega sta je i kako bilo.Zena mu je izasla sa sporednog puta i udarila ga u prednji tocak i viljusku.Nije bila ni pijana ni drogirana ni bezobrazna,ono sto bi rekli cista vozacka greska,nije ga videla  i desilo se. 
Odvozi ga hitna u valjevski urgentni,zatim u tirsovu u BG,gde dolazi i drugar i cekaju pregled.Na pregledu,polomljena desna podlaktica,jedan prst i dva hematoma na mozgu.U tirsovoj ne mogu da mu rade operaciju ruke,kazu nemaju srafove za plocice jer ima 17 godina i njegove kosti su malo vece (tako su objasnili roditeljima) i prebacuju ga u urgentni,da bi ga tek posle osam dana (kad je neurohirurg dao odobrenje zbog glave) radili operaciju ruke. 

Kakav je tamo tretman medicinskog osoblja prema pacijentima ali i jednih prema drugima,i kako su prosli,bolje ne pisati,najblaze receno katastrofa. 

E sad,odmah nakon udesa,zena je zvala da se raspita za stanje decaka,i njen muz je cak i dosao da ga obidje dok su jos bili u tirsovoj,ali naravno nije mogao da udje.Bilo je poziva od njihove strane cesto dok je bio u bolnici,pa i kad je izasao,sa zeljom da dodju da ga obidju.Na poslednji poziv drugar je rekao da ne zeli da dolaze,da nemaju sta da razgovaraju i da nema potrebe "da se sad mi nesto druzimo i sprijateljujemo".
Decak je sin jedinac,dete sa sela,povredjena ruka koja ko zna kako ce da zaraste i da li ce biti 100% fukcionalna,o vadjenju plococe sa jedne koske ce tek za godinu dana da razgovaraju,a voznju motora,fudbal ( godinama igra u Mionici ) da zaboravi naredne tri godine da ne bi slucajno povredio glavu,ne sme na sunce....  

Svi smo culi,videli,citali o tome da je posle udesa bilo iskrenog kajanja ili smisljenog "uvlacenja" ili kurcobolje za povredjenim.Kako se postaviti?Sta povredjeni ima od toga?Da li su kazne adekvatne?Trauma kroz koju prolazi cela ta porodica,da li zaboraviti i gledati napred? Da li je kazna adekvatna traumi kroz koju prolazi cela porodica?  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 569 postova
  • Motocikl: -

Možda je moj stav i pogrešan, ali učestvovanjem u saobraćaju ti dobrovoljno prihvataš i određene rizike. Tako da taj stav da treba oko-za-oko za stvarno iskrenu grešku (koja može da se desi čak i najboljima među nama) je neopravdan.

Naravno, za one bahate treba 2 oka-za-oko.

• Sviđa mi se 12

• Drug član, 953 postova
  • Motocikl: Lep

Ima normalnih ljudi, uvek i bilo. A ima i onih drugih. Pa ovde je svojevremeno bila tema od clana koji je izgubio nogu krivicom nekog lika i pisao je i kako je teklo sudjenje kasnije itd. Tako da ima i tih "drugih" koje jedino brine da ih ne zatvore, nebitno sta su uradili i koliko su krivi bili.

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Drugara na S 1000 RR isekla žena u punoj drugoj ili trećoj brzini. Ceo se izlomio, mesecima su ga krpili.

Sada su u vezi 

• Sviđa mi se 8
  • Hvala 1
  • Haha 5
  • Podržavam 1

pre 35 minuta, Mr_Wolf je napisao:

Drugara na S 1000 RR isekla žena u punoj drugoj ili trećoj brzini. Ceo se izlomio, mesecima su ga krpili.

Sada su u vezi 

Veruj mi da mi je malopre pao na pamet film sa cini mi se hju grantom i suzan arket

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: XT1200Z

Nažalost, iz ličnog iskustva, jedino što mogu da kažem je da se treba fokusirati na stvari koje su pozitivne i korisne. Udari mi dete čovek u NS na pešačkom i izlomi je dobro. Operisana je u roku od 24 sata. Nismo uspeli da dobijemo njenu medicinsku dokumentaciju (ni preko advokata) da bi tražili mišljenje na drugom mestu (ostala joj noga duža dva santimetra). Klinja koji ju je udario, naravno da ga boli uvo... Čak su potplatili i našeg advokata (to sam kasno ukapirao). I šta raditi? Ništa. Polako dan za danom pa dokle doguramo. Evo je danas, taman kako je zaslužila. Jednostavno, shvati čovek da je u određenoj situaciji nemoćan i da se ne vredi rasplinjavati na stvari koje ne mogu da se promene.

• Tužan 3
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7319 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema tu pravila, sve je to od čoveka do čoveka. Meni je posao takav da sam morao dosta toga da čitam u vezi međuljudskih odnosa, organizacije, itd. Ima sjajnih stvari i metoda ali bez obzira na sve, iz iskustva tvrdim da svi imamo neko šesto čulo za energiju koja teče između ljudi. Što bi rekli osećaj u stomaku.

Žena koja je udarila moj auto, parkiran, sa trudnicom unutra nije potresla ni malo. Ko te jebe šta hoćeš stav. Dam ti 2000 dinara za branik i duvaj ga. Moj predlog je bio da pozove čoveka koji bi ofarbao branik. Koliko joj kaže, toliko da mi da i to je to. Na kraju smo čekali policiju... Ma ič je nije interesovalo šta je sa suprugom u kolima.

Ne daj Bože da se desi nešto sa telesnim povredama. Zato mi je prva stvar kad izađem iz svog doma da se ponašam tako da ne ugrožavam niti sebe niti druge. Dakle to je primarna stvar.

• Podržavam 1

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Prošle nedelje na Gazeli čovek sustigne moju devojku kada je kolona usporila, olupa svoj auto dobro (razbijeni farovi), slučajno naiđe patrola i pošto nema povređenih kaže im da se pomere kod Sava centra na stanicu i sačekaju uviđajnu ekipu i patrola produži dalje svojim poslom. Ona ode na stajalište kada ovaj magarac odlučio da prosto zapali, nije ni došao na stanicu, a pr toga bio sav fin... Naravno da nije zapamtila tablice i sl... Sada oni treba da traže ko je.

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: none

Sada su u vezi 
Xaxa, da li si realan?

• Drug član, 2982 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, QmBGD said:

Prošle nedelje na Gazeli čovek sustigne moju devojku kada je kolona usporila, olupa svoj auto dobro (razbijeni farovi), slučajno naiđe patrola i pošto nema povređenih kaže im da se pomere kod Sava centra na stanicu i sačekaju uviđajnu ekipu i patrola produži dalje svojim poslom. Ona ode na stajalište kada ovaj magarac odlučio da prosto zapali, nije ni došao na stanicu, a pr toga bio sav fin... Naravno da nije zapamtila tablice i sl... Sada oni treba da traže ko je.

Sudeći po ovom, od sad odma slikam..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1290 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
Pre 2 sati, QmBGD je napisao:

Naravno da nije zapamtila tablice i sl... Sada oni treba da traže ko je.

Posle prve situacije u novembru (pisao sam negde, mislim u temi o osiguranju), imao sam još jednu situaciju marta. Još dok sam izlazio iz auta sam uhvatio telefon, upalio kameru i sve slikao. Tek posle toga sam ušao u razgovor…

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 9 sati, hansol je napisao:

Xaxa, da li si realan? emoji23.png

Imao ženu, dvoje dece... Šta se tu sve izdešavalo ne znam, ali je sada sa njom.

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Izvesna gospodjica imala radnju za pravljenje svadbarskih torti.

Jednom prilikom žurila da isporuči jednu u Mladenovac i na uključenju na autoput, sve gledajući u tortu u strahu da se ne prevrne, počisti mučenika i smesti ga na nekoliko meseci u bolnicu. Tu mu konačno dodje glave..

Kasnije pred sudom bilo nezgodno, već su bili u vezi. I dalje redom, postala gospodja, složili se, množili se..

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova

Moja supruga i ja smo se sudarili biciklima. 

Ona sa jedne strane zgrade, ja sa druge... Tras!

''Pa gde si ti pošla?'' :rolleyes:

Već bila počela neka kišica, lep kafić  bio u blizini, caffe ''Bajka'', znaju ovi stariji valjevci...

I tako, 24 godine braka i 28 godina zajedništva...

Imamo sinove, Marka (23) i Mihajla (21)

Promenio član Libero
  • Sviđa mi se 26
  • Podržavam 1

pre 7 minuta, Libero je napisao:

Moja supruga i ja smo se sudarili biciklima. 

Ona sa jedne strane zgrade, ja sa druge... Tras!

''Pa gde si ti pošla?'' :rolleyes:

Već bila počela neka kišica, lep kafić  bio u blizini, caffe ''Bajka'', znaju ovi stariji valjevci...

I tako, 24 godine braka i 28 godina zajedništva...

Imamo sinove, Marka (23) i Mihajla (21)

Priznaj da si cekao kad ce da naidje 😜

• Sviđa mi se 3
  • Haha 8

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: BMW F650GS
On 9. 8. 2024. at 18:53, ivica744 je napisao:

Sta povredjeni ima od toga?Da li su kazne adekvatne?Trauma kroz koju prolazi cela ta porodica,da li zaboraviti i gledati napred? Da li je kazna adekvatna traumi kroz koju prolazi cela porodica?  

Pre par godina je u selu kod mene bila saobracajka, klinac od 17 godina bez dozvole uzeo porodicni auto, njih petorica unutra, vozio brzo, ispravili krivinu, jedan decko poginuo, ostali tesko povredjeni (vozac je povredjen). I naravno prva reakcija na to mi je bila dozivotni zatvor za ovo, nasilnicka voznja bez dozvole, smrtni ishod,..

Ali posle par nedelja kad se sve malo sleglo i kad sam malo razmisljao, da li je dozivotni zatvor ili neka drakonska kazna za decka od 17 godina pravi izbor. On je dobar decko, nije pokvaren ili tako nesto, nije nikad pravio nikakve probleme, samo je hteo da se dokaze pred drugarima i to je dovelo do smrtnog ishoda. Israumiran je on, ima fizicke posledice koje ce ga pratiti ceo zivot, drugari su svi isto  tesko povredjeni. Da li je to dovoljna kazna ili je potrebno jos?

Postoji drugi tip ljudi koji svesno idu da rade lose stvari tipa pljacke, prevare i slicno, to su losi ljudi koji namerno to rade koji po meni treba vise da se kazne nego ovima sto se slucajno nesto dogodi. Nemam pojma, nisam pametan, tesko je biti objektivan u ovakvim situacijama.

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: BMW F650GS
pre 32 minuta, cezarpa je napisao:

Sta bi rekla porodica poginulog?

Pa u ovom konkretnom slucaju porodice su bile ljute na decu sto su uopste sela u kola sa likom bez vozacke i naravno na vozaca sto je uzeo kola i sleteo sa puta.

• Svrati ponekad, 239 postova
  • Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka

Tako sam i ja udario u prednje levo krilo i vozaceva vrata jednu stariju Nemicu, 60ak godina stara, u jednom selu u Donjoj Saksoniji u Nemackoj, 2018. godine. Izletela mi iz sporedne ulice, nije ni gledala levo, tj. ka meni. Ona u Kia Sportage, ja u nekom BMW serije 1, rental. Srecom, oboje neozledjeni. Air bag-ovi nam se nisu otvorili, ni njoj, a ni meni. Doduse, imao sam kasnije modricu na levom ramenu od pojasa i na celu, jer sam zveknuo glavom u sajbnu. I bolela me desna saka, jer sam jeo jabuku u to vreme, ruka mi bila blizu menjaca, pa sam mlatnuo njom o centralnu konzolu.
Sve u svemu, uvidjaj je trajao pola sata, dosla dva kamiona slep - sluzbe, pokupila oba automobila, a gospodja i ja se izgrlismo kao najrodjeniji i rukovah se sa njenim sinom koji je dosao da je pokupi. Izvinjavala mi se, a i ja njoj, da budem iskren. Oboje smo bili u soku, pa nam je zagrljaj dobro dosao na kraju :) 

• Sviđa mi se 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 5 sati, saxomofon je napisao:

Tako sam i ja udario u prednje levo krilo i vozaceva vrata jednu stariju Nemicu, 60ak godina stara, u jednom selu u Donjoj Saksoniji u Nemackoj, 2018. godine. Izletela mi iz sporedne ulice, nije ni gledala levo, tj. ka meni. Ona u Kia Sportage, ja u nekom BMW serije 1, rental. Srecom, oboje neozledjeni. Air bag-ovi nam se nisu otvorili, ni njoj, a ni meni. Doduse, imao sam kasnije modricu na levom ramenu od pojasa i na celu, jer sam zveknuo glavom u sajbnu. I bolela me desna saka, jer sam jeo jabuku u to vreme, ruka mi bila blizu menjaca, pa sam mlatnuo njom o centralnu konzolu.
Sve u svemu, uvidjaj je trajao pola sata, dosla dva kamiona slep - sluzbe, pokupila oba automobila, a gospodja i ja se izgrlismo kao najrodjeniji i rukovah se sa njenim sinom koji je dosao da je pokupi. Izvinjavala mi se, a i ja njoj, da budem iskren. Oboje smo bili u soku, pa nam je zagrljaj dobro dosao na kraju :) 

I sad imaš nemačke papire :)

• Sviđa mi se 4
  • Haha 10

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja