AleksaSimovic99 3 Napisano Jul 21 U prolazu, 16 postova Lokacija: Kosovska Mitorvica Motocikl: Yamaha YZF R125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari Skoro sam kupio motor Kawasaki 636 2005 godiste. Generalno motor je u dobrom stanju za svoje godine ima 31.000 KM na satu. Motor me u suštini služi skor dobro, ima dobar rad motora, pali lepo, ide lepo itd… medjutim desava mi se u ponekim situacijama (NE STALNO) kada se motor potpuno zagreje i dostigne radnu temperaturu prilikom vožnje na primer: kada stajem na semaforu i dok ga šaltam u manju brzinu, dok je stisnuto kvacilo (na leru) smanji broj obrtaja kao da hoce da se ugasi. Onda mu ja malo dodam gasa da se ne bi ugasio i onda krece da radi normalno. Dok stojim u mestu i motor je u neutralnu kada ubacim u prvu kao da ima neku knedlu i na trenutak smanji broj obrtaja, nekad se ugasi a nekad ne. Kada sam uzeo motor odmah sam to primetio, u leru je radio na nekih 800-900 obrtaja i tada se momentalno gasio kada ga ubacim u prvu ili stitnem kvacilo u toku voznje ili šaltam u nižu. Ja sam mu malo pojačao ler gas sada je na nekih 1000-1100 obrtaja i sada se ne gasi se već zatrokira po nekad kao da hoce da se ugasi ukoliko mu ne dodam malo gasa. Nisam neki strucnjak i majstor pokusao sam da objasnim koliko sam mogao. Dakle ovo se desava samo kada se motor ugreje i dostigne radnu temperaturu. Zna li neko o čemu bi moglo da se radi? Unapred HVALA! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano Jul 22 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno podigni još ler gas. Kratkim guglanjem vidim da se 1300 pominje kao neka standardna brojka. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 402 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Vozim isti motor i kada sam ga kupovao primetio sam da ukoliko dodam malo gasa dok nije postigao optimalnu temperaturu (40 stepeni) na ivici je da se ugasi ili se ponekad i ugasi. Dakle ne ubacujem u prvu dok se ne zagreje dovoljno da pokaže temperaturu.Tada sam mu podigao ler gas i od tada je na oko 1400/1500 obrtaja u leru kada se zagreje. Preporučio bih ti da ga upališ i da kad se zagreje na radnu oko 100 stepeni podigneš ler. Takodje pitanje je kakve su svećice, bilo bi ih dobro preventivno zameniti.Ovo sve pišem ako se dešava da trokira i trza samo na kretanju. Ako se ugasi u vožnji(što je veoma često za ovaj model i ovo godište) to je onda drugi problem.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AleksaSimovic99 3 Napisano Jul 22 U prolazu, 16 postova Lokacija: Kosovska Mitorvica Motocikl: Yamaha YZF R125 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, marcos said: Ako se ugasi u vožnji(što je veoma često za ovaj model i ovo godište) to je onda drugi problem. Sent from my iPhone using Tapatalk U toku voznje se ne gasi, već pri stajanju kada treba da stanem na semafor ili skrenem negde kada stisnem kvacilo i smanji obrtake tada zatrokira smanji obrtaje. Dodacu mu jos malo ler gasa pa cu videti kako ce se ponasati hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9580 Napisano Jul 28 Ne silazi, 2262 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Čisto pogledaj filter vazduha. Ako je prašnjav, očisti, menjaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...