Jump to content

Moto Zajednica

Podloga u garaži Voždovih kapija u Beogradu - preturila sam se [emoji849]

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 71 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Pretpostavljam da moje pitanje u stvari ima veze sa podlogom u podzemnoj garaži Voždovih kapija. Pošto vidjam puno motocikala parkiranih po svim delovima garaže nadam se da će post pročitati neko ko je silazio u tu garažu. Danas sam se preturila na stranu tokom skretanja, vozila sam jako polako jer sam realno još početnik u povratku na dva točka, ne mogu čak ni da objasnim šta se dogodilo a bila sam na zemlji. Odmah u startu su me upozorili da je podloga u garaži jako klizava (što realno i jeste čak i kad ideš peške), da se to zove štampani beton i da kad vozila nanesu samo malo vlage spolja postaje gore od leda. Zato jako pazim, mesto mi je u novom delu garaže i imam tri skoro spojene krivine (levo - levo - desno) na kojima se vozim sporije od pešaka. Početkom maja sam zamenila i gume jer su prethodne bile, pa recimo, suviše ćelave za početnika. Nisam se povredila, nisam čak ni ogrebala Pepa, iskreno nisam se ni uplašila. Uspela sam da uspravim skuter sama iako ima 150kg a bila sam ubedjena da to ne umem. Iskreno, voziću se ja i dalje ali mi treba savet nekoga ko zna o kakvoj podlozi je reč da mi kaže šta ne smem da uradim tj šta sam uopšte uradila. U krivine stvarno ulazim kao puž, brzinu više kontrolišem oduzimanjem gasa nego kočnicom, često i spustim unutrašnju nogu iako znam da od toga treba da se odviknem. Da znam šta sam pogrešila to bih izbegavala i sve bi bilo ok. Ovako ne znam ni šta se dogodilo.

Ako nisam izabrala pravo mesto za pitanje molim administratora da ga prebaci, meni još nije dozvoljeno da pišem u opštim temama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Što manji gas, kao kada voziš auto na snegu/ledu, jakooo mali pokret ručice jer svako naglo ubrzanje lako dovodi do proklizavanja. Što manje naginjanje kako bi što veća površina gume bila u kontaktu sa podlogom i to je sve što možeš da uradiš.

Nove gume ne znači i da su dobre gume, barem sa takvom podlogom, pogotovo kada se zameša površinska vlaga od kiše i prašine što ne prija nijednoj gumi.

Možeš da propratiš da li je klizavost svuda ista, obično delovi budu manje klizavi od drugih(razlika između površine kojom najčešće prelazi autumobilska guma i one gde retko gazi) pa vidi da li možeš da nađeš "sigurniju" putanju.

U krajnju ruku za baš kritičnu deonicu možda i sići sa motora ako je ravno.

PS i kočenje već primenjuješ koliko vidim, motorom a ne kočnicama, u garaži bi brzina trebala biti takva da ti kočnica ne treba, a ako mora onda pretežno zadnja, prednja na klizavom bude nezgodna.

Promenio član astmario
  • Sviđa mi se 1

• motoras, 2462 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pusti nogu dole slobodno. Pusti obe. Nije sramota, nije zabranjeno, nije odlika neiskustva. Mnogi od nas su se prevrnuli za čak i gluplje razloge od podloge. Zaboravi se nožica da se spusti ili se krene sa podignutom. Šljunak na ćupriji, klizava trava, beton, umor...

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 71 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Posle sam se vratila da proverim da nije bilo slučajno ulja ali nije bilo ni mokro. Moguće da sam blago dodala gas u tom trenutku jer se sve dogodilo izmedju dva skretanja. Da se bar sećam šta sam uradila . Podloga je takva da tu škripe i automobilske gume koliko god polako neko vozio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Svakom po zasluzi, 12424 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Dodala si malo gas, zadnji tocak je proklizao, bacio te u desno i hop! 

Taj beton se presvlaci spec premazom koji je kao staklo a zbog zastite od vlage. 

Savet: Sedi na motor, obe noge dole i neeezno na gasu. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja