Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Tuareg 660, 2023.

Recommended Posts

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Došlo vreme da se ide dalje...

xOsBLXv.jpeg

Prodajem Apriliu Tuareg, 2023. godište. Motor ima oko 13500km ali ovo redovno raste.

-U garanciji do sredine marta 2025.

-Registrovan do sredine marta 2025. (prenos OBAVEZAN)

-U odličnom stanju, bez potrebe za bilo kakvim ulaganjem (lanac, lančanici, gume, kočione pločice, estetika...)

RFOmAnr.jpeg

qImcwKV.jpeg

-Odrađen servis na 10000km (Markos u Novom Sadu). Sledeći redovni je na 20000km.

-Mnogo dodatne opreme:

-Outback Motortek crash bar i skid plate

EVN7mgT.jpeg

Bf14TMr.jpeg

-Perun moto Top luggage rack i Tie-down brackets

J5nOVYo.jpeg

py7LEEW.jpeg

-Barkbusters štitnici ruku

9tfpS3H.jpeg

-Kratke poluge kvačila i prednje kočnice

XDLAFxi.jpeg

IlxLMe6.jpeg

Svi originalni delovi koji su skinuti sa motora dolaze uz njega (plastični štitnici ruku, alu skid plate, poluge kvačila/prednje kočnice).

Cena je 10500€, nikakve zamene mi nisu prihvatljive jer sam već poručio drugi motor. Za forumaše korekcija cene :)

Kontakt 0642742128. Ukoliko ne odgovaram na poziv pošaljite poruku pa se javljam kada budem u mogućnosti. Svakako možete poslati i poruku preko foruma.

xonkhbe.jpeg

k7smF0q.jpeg

qnJwA7s.jpeg

6OVNzVH.jpeg

tpYdP4K.jpeg

xRjBiXe.jpeg

Lz1am6P.jpeg

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 18

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pažljivo prati, 617 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

Gligo jel uskoro stiže nova makina, pa tuareg već na oglasima.

Stiže za mesec-dva, još su u Kini... U idealnom svetu Tuarega bih prodao tri dana pre nego što stigne Kove, da nemam pauzu :D 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Ja bih rekao 800...Mada da...pre 450 stize a 800 pitanje...

Promenio član Shaft021

Da, 450 rally. Oduvek sam hteo manji/lakši motor i ovaj nekako izgleda baš odgovarajuće :)

Inače, stiže im i 800. Zbog njih se i čeka ovoliko dugo na isporuku.

• Sviđa mi se 1

Kilometraža skočila na 14600, cena spala na 10400 :zvizduk:

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Da podelim i licno iskustvo imao sam priliku da vozim ovog tuarega uporedno sa T7 na par voznji u razlicitim uslovima i mogu reci da je u fabrickoj izvedbi bez prerade i unapredjenja daleko bogatiji i bolje upakovan motor. Nisko teziste koje se odma oseti, ciklistika koja je fenomenalna sa fabrickim gumama voznja po krivinama je pravo uzivanje i nisko sediste koje je veliki + za nize vozace ~170cm. Snaga je slicna nijanse su u pitanju. Pored toga ima sve sto bi se kod drugih proizvodjaca doplacivalo tempomat, modovi voznje, solidno ogibanje, tubeles tockovi razni detalji  kao plasticna zastita rama oko nogostupa i tome slicno.  

Ko se odluci na kupovinu nece nimalo progresiti jako dobar i kvalitetan motor koji je nazalost u Evropi i kod nas nepravedno podcenjen i u mediskoj senci T7 i KTM 790/890

Promenio član RadicM

• Enduraš, 6373 postova
  • Motocikl: CRF300L

Što se prodaje slabije od legendarno pouzdane i estetski pogođene T7 mi je jasno, ali zasto je u senci 790/890 mi nije jasno. Em su ružniji, em se više kvare. Ja sam bio na korak da pazarim baš ovaj Tuareg, ali su iskočili drugi prioriteti, pa se nabavka odlaže.

• Integrisan, 4956 postova

Zato sto je po testovima koje sam citao i gledao, 890R najbolji offroad motocikl u toj klasi i klasa iznad Tuarega sto se tice ogibljenja, kocnica, motora.

Inace Aprilija mi se vise svidja na izgled.

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
3 hours ago, aca-pn said:

Što se prodaje slabije od legendarno pouzdane i estetski pogođene T7 mi je jasno, ali zasto je u senci 790/890 mi nije jasno.

Dilerska mreža, tj. nedostatak iste.

Ktm je mnogo veći i ozbiljniji igrač od Aprlije. Ovo igra veliku ulogu po americi, australiji itd.

A drugo - odakle taj podatak da je u senci ktmovih modela? Tj. koliko prodatih ima ktm a koliko Aprilija?

Promenio član živke

• Ne silazi, 7335 postova
  • Motocikl: TDM 900

Jedno su testovi profi novinara a drugo običan korisnik kao što je većina nas ovde. Mi, više kupujemo "emociju". Okej, svako može da kaže, evo kupio sam motocikl koji je bolji od Touarega na offroadu a realnost, kompetetan vozač na staroj Africi bi vrteo krugove oko nas prosečnih. Tako da, kome se sviđa Touareg neka ga pazari. 

Meni su se uvek sviđale te aprilije, još od starog Touarega 600, Pegasa 600... 

• Enduraš, 6373 postova
  • Motocikl: CRF300L
1 hour ago, živke said:

odakle taj podatak da je u senci ktmovih modela? Tj. koliko prodatih ima ktm a koliko Aprilija?

Edited 1 hour ago by živk

Znam za bar 10tak ljudi koji voze ktm 790/890, a samo Gligu da vozi Tuarega. Čitajući strane forume, otprilike je taj odnos i po svetu. Nešto što taj model svakako ne zaslužuje.

Aprilia realno nema istorijat u ovom segmentu, a i mala su fabrika. To što su pre 30 godina imali Tuarega je daleka istorija. Sam "brend" ne spada u ekskluzivu k'o recimo Ducati pa da se motor kupuje kao neki statusni simbol, nije prepoznatljiva u tom svetlu. Inače, rekao bih da se ove godine počeo malo bolje prodavati, dopire do tržišta.

KTM je sve bazirao na tom adv segmentu, dugi niz godina su jedini pravili motore tog tipa. Gomile pobeda na relijima, hard enduro trkama. Spržene bregaste na 790/890? Nema veze, "uživanje mora da košta", "ready to race" i ostalo... Dugoročno su se izborili za izuzetnu poziciju na tržištu.

Yamaha je sa novom Tenerom, 2018-2019. kad se već pojavila, napravila čudo. Motor je bio jeftin i dobar. Godinama se pokazao kao pouzdan a cena je rasla bez ikakvih unapređenja. U trenutku kada se pojavila bila je jedini model u tom segmentu (KTM 790 Adventure je drastično skuplji, teži, veće kubikaže). Takođe, Yamaha ima bogatu istoriju sa Tenere modelima, padaju ljudi na to. A svakako pomaže i što je odličan motor u pitanju :D

Honda ima istoriju i sve to. Onda sa par godina kašnjenja u odnosu na konkurenciju izbaci Transalp. I prodaje se odlično. Neusmnjivo sjajan model, samo što nipošto nije iz istog segmenta tržišta kao Tenere/Tuareg/890. Afrika pogotovo...

Tako nekako ja to vidim. I da, Aprilia Tuaregom nije ugrožavala nijedan od svojih drugih modela. Drugim rečima nisu morali na silu da uskraćuju i obogaljuju kako bi zaštitili skupjli, premium model (tempomat na Transalpu, tj odsustvo istog, kao banalan primer). Cenim da im je to dalo prostora da ga urade valjano.

• Sviđa mi se 3

Tuareg i dalje u ponudi, biju ko neće. Trenutno je na oko 15500km.

Cena? Paz' sad: 9900€

S0QQkfO.jpeg

U odnosu na ovu fotku, vraćene su fabričke gume koje nisu ni do pola potrošene. Bisage bi mogle da idu uz motor ako kupac insistira.

• Sviđa mi se 2

Kraj sezone je blizu. Nova cena 9600€. 

Motor je u zadnja dva meseca prešao 300km 🫤

Nekoliko svežih jesenjih fotki.

15sUmaa.jpeg

0TKDypn.jpeg

01PsUB2.jpeg

motu2rJ.jpeg

LlzFfcG.jpeg

SgNKObg.jpeg

InomHkV.jpeg

kvpmtnz.jpeg

Trenutna kilometraža je 15900. Cena i dalje 9600€ uz moguću manju korekciju.

• Sviđa mi se 10

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

VII pa III, i još nekoliko fotki i ove serije mogu 'ladno u fabrički katalog ! :takoje:

E, da, i motorče je ubavo ! :moto3:

• Sviđa mi se 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja