Jump to content

Moto Zajednica

Aluminijumski koferi - izrada i sistemi kacenja?

Recommended Posts

• Drug član, 1826 postova

Odakle planiras da ih porucis? Iz inostranstva ili imaju distributera u Srbiji? Ako je iz inostranstva ocekivao bih znatnu postarinu+ ostali troskovi  ::)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pogledaj i ovaj linak: http://tysonbrust.com/2008/03/16/caribou-luggage-rack-disaster.aspx

In summary, the Caribou luggage system may be alright if you never leave the asphalt, but for any serious motorcycle adventure it is practically guaranteed to fall apart.

Pa da, to vazi za svaki plasticni kofer koliko god oni bili kvalitetni. Prednost aluminijuma je ta sto se nakon pada i krivljanje relativno lako mogu ispraviti.

• Enduraš, 6478 postova
  • Motocikl: CRF300L

Covek se zali kako mu je svaki var na nosacima kofera pukao, ne na kofere. Kako sam ja citao koferi imaju dozivotnu garanciju, ima slika na netu gde dzip prelazi preko njih i nista im nije. Proizvodjac pravi nosac od kvadratnog profila cevi i kaze da je mnogo jaci od cevastog, izgleda da se presao u tome :)

• Drug član, 3190 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Evo, najzad da odrzim obecanje i da postavim slike zastite za coskove. Pre ce, naravno, da zastite neciju nogu ili pantalone nego kofer, ali, po meni, i to je bitno ;)

post-2498-12879044757137_thumb.jpg

post-2498-12879044757702_thumb.jpg

post-2498-12879044758279_thumb.jpg

Za moje kofere ne odgovara. Ovi coskovi imaju zaobljene ivice. Sve jedno, kofere sam uradio tako da ne propustaju vodu ni ovako, a ostajem u potrazi za coskove u obliku polukugle.

Hvala Miso u svakom slucaju.

• Drug član, 3190 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da, ovi ce lepse da cucnu na alu-kofere. Jos samo da ih nadjes. I pazi noge, da se ne zakacis na ivicu ;) dok ne stavis coskove

Obrati paznju... za poklopac ti treba ovaj fazon jer verovatno nemas mesta za 2 donja kraka

Fibra, onaj ITC-ov sajt je ogroman, trebala bi mi vecnost ipo da se snadjem tamo. Ako ti nije tesko, daj mi link na coskove za kutije i poklopce, sa nekakvim ITC kodom tako da mogu telefonom da proverim stanje.

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

U Merkuru ima da se kupe aluminijumski koferi koji lice na one vojne manjerke. Kofer od 25 litara kosta oko 3500 din. Jedino sto su zidovi tanki pa ne znam kako bi moglo da se izvede kacenje na nosace. Inace koferi se otvaraju odozgo, identicno kao ovi za motore, imaju zabice za zatvaranje i rucice sa strane za nosenje. Ja nisam imao aparat da ih slikam pa da ovde okacim... jel neko to video, i sta mislite da li mogu da se upotrebe za ove nase potrebe?

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Video sam ih ja, mislim da nisu pogodni zbog načina otvaranja. Tj. za kofer je bolje kada se šarke nalaze na kraćoj strani, jer ti onda ne smeta sedište, posebno ako je poklopac iskorišćen za odlaganje stvari koje nisu našle mesto unutar kofera. Kod ovih kofera šarke su na dužoj strani, samim tim, pri otvaranju sve ono što je na poklopcu bi sprečavalo normalno otvaranje kofera.

Dobra stvar koju sam pronašao u Merkuru su U profili sa maticama koji mogu da se (uz blage modifikacije) iskoriste kao zakačaljke na poklopcu kofera za tzv. "pauke" ili mrežu.Ima ih u nekoliko veličina (2-3). Nalaze se u delu gde su mašinski šrafovi, karabineri, spojnice za sajle...

Ne znam da li su ti u Merkura moto koferi, ali kad sam pricao sa likom koji je zaduzen za porucivanje, rekao mi je ih cak nemaju ni u katalogu. I stvarno ih nemaju. Nema ih ni na njihovom sajtu. Inace Alpos moto koferi su izradjeni od debljieg lima nego ovi obicni koji su stvarno pretanki. Otici cu sutra do Merkura da pogledam o cemu se radi. Inace u procesu sam nabavke Alpos C36 (36l) kofera. Cekam odgovor od distributera za Srbiju.

'El neka zajebancija?!  ??? ;D

Naravno! :) Trazio sam slike Afrika sa crashbarovima pa naletoh na ovo. Jedina je, nema drugih uglova.

Kakav krelj je ovo napravio. Ako nista drugo, bar su aerodinamicni.

Inace, video sam negde Transalpa sa pravljenim koferima na crash barovima i ne cuci mu lose. Probacu da nadjem sliku.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja