vtomic85 101 Napisano Maj 10 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Relativno nov skuter, prešao sam malo manje od 2000 km. Od pre nekoliko dana sam primetio da kad pustim gas i zatim dignem ruke, pojavljuje se "wobble". Čim ga ponovo uhvatim, smiruje se, nije previše intenzivan. Nije da planiram da vozim bez ruku :), ali me nervira a i ne znam da li vremenom može da preraste u veći problem. Kao što rekoh, skuter je više-manje nov, kupljen pre nepuna 2 meseca, tako da su i gume na njemu nove. Juče svratio do servisa da pitam imaju li ideju šta može da bude, oni na brzinu pogledali prednji točak i proverili pritisak u gumama. Na prvi pogled nisu ništa videli (mada nisam siguran ni da su mogli za tih 10 sekundi), pritisak u prednjoj gumi je bio 2.3, vratili su ga na 2.0, ali problem je i dalje tu. Prilikom vožnje po našim divnim putevima sam nekoliko puta sa 60-70 km/h overio neke lepe rupe, pa je moja pretpostavka da se tom prilikom nešto maaalo iskrivilo. Ima li neko ideju šta bi mogao da bude problem, čisto da sa nekim predznanjem u ponedeljak odem opet u servis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7656 Napisano Maj 10 -, 1744 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan A na 40-50kmh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6526 Napisano Maj 10 Ne silazi, 6496 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mnogima zvuči čudno, ali ovo bi moglo da bude vezano za zadnji točak. Gume i felne malo detaljnije pregledati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 10 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ista stvar na Integri. Sve sam pregledao i ostale su jos samo gume za promijeniti. Stigle su danas pa cu u narednih nekoliko dana i to rjesiti. Ako ne bude do guma, mada sam poprilicno siguran da jeste, onda vise nemam ideje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Maj 10 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ser said: A na 40-50kmh? U ovom GIF-u koji sam okačio kod prvog primera je kazaljka malo ispod 60, u drugom je na 50, treći oko 70... Sa 40 nemam, al' mogu sutra da probam 50 minutes ago, pronto said: Mnogima zvuči čudno, ali ovo bi moglo da bude vezano za zadnji točak. Gume i felne malo detaljnije pregledati. Važi, hvala, zamoliću u servisu da bace pogled i na zadnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Maj 10 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li pukao u neku rupu? Imaš li kofer? Ako imaš skini kofer pa probaj. Ako nije do kofera onda ti je najeftinija varijanta da odeš u Kiler auto da ti balansira gume. Meni se to isto desilo a kada sam zamenio gume i balansirao nisam imao problema, međutim, u međuvremenu sam pukao u dve rupe i opet se pojavilo trešenje, danas sam zakazao redovan servis za 24.05 pa ću tražiti i to da provere pa ako nije do skutera moram da stvavim nove gume posle pređenih 5000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3515 Napisano Maj 10 Malinar u pokusaju, 1685 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Haha, famozni wobbling, najnebitnija stvar koju treba da gledaš kada kupuješ motor, a svi "iskusni" se uhvate za tu glupost, jer ako vobluje, sigurno da je motor kršen. Drugar kupio pre 4 godine hondu cbf 600, stanje, kao nova, imala je vobling kada ju je kupio, posle zamene guma, vobling nestao, da bi se sada, posle 10 000 km predjenih sa tom prednjom gumom, opet pojavio. Naravno, motor je upravljiv, ne vuče u stranu, nije padano sa njega, dok drugar nije omastio prošle godine (proklizao na šljunku, bezazlen pad). Meni je bandit voblovao sa starom prednjom gumom i koferom, posle zamene prednje gume i skidanja kofera, vobling se drastično smanjio i gotovo izgubio, kada vratim kofer, opet se pojavi. Jako "bitno" da li vobluje ili ne dok tih 10 metara vozite bez ruku. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7656 Napisano Maj 11 -, 1744 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Odvezes ponovo u servis, pokazes snimak i ostavis ga i kazes resite mi problem. Kapiram da ima garanciju. Ne mogu da kazu, nije mu nista ili to tako treba ili mozda je ovo, mozda je ono... Vec da utvrde gde je problem i otklone ga. Ako utvrde da problem ne podleze garanciji, naplate ti servis i cao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Maj 11 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Mugos said: Jesi li pukao u neku rupu? Imaš li kofer? Ako imaš skini kofer pa probaj. Ako nije do kofera onda ti je najeftinija varijanta da odeš u Kiler auto da ti balansira gume. Meni se to isto desilo a kada sam zamenio gume i balansirao nisam imao problema, međutim, u međuvremenu sam pukao u dve rupe i opet se pojavilo trešenje, danas sam zakazao redovan servis za 24.05 pa ću tražiti i to da provere pa ako nije do skutera moram da stvavim nove gume posle pređenih 5000km. Rupu? U više njih, nažalost... Kofer imam, i to malo veći, ali bi mi bilo nezgodno da ga permanentno skinem, pošto mi znači za ranac sa laptopom, ciradu, lanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan MA skini ga da utvrdiš da nije zbog njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Kao što reče @milomir22, opusti se i uživaj. Recimo, nema te vespe gts pre 2019. koja ne radi isto to. Jednostavno, i najmanji poremećaj, a verovatno kofer, prouzrokuje wobling. Drži korman, peglaj i ne sekiraj se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vtomic85 101 Napisano Maj 21 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Evo i update. Bio u servisu, oni proveravali, isprobavali, menjali gume, stavili tegove... Na kraju ga isprobali bez kofera i korman ni da mrdne, baksuz. Ja ga pre neki dan isto isprobao na parkingu na Adi bez kofera - sa 40, 50, 60 na sat, ni milimetar da drmne. Mada se sad i sa koferom dosta ređe dešava, moguće da su tegovi pomogli... Uglavnom, neverovatno mi je da kofer može da pravi takav problem, al' opet mi je drago da je to u pitanju a ne neki iskrivljen deo oko točka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2603 Napisano Maj 21 Drug član, 1563 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Paaaa otpor vazduva i poluga su cudo, probaj nagni se napred kad pustis ruke da li se onda javlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1123 Napisano Maj 21 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kako neverovatno? Isturen kofer nazad,visoko, jos ako je natovaren, gotovo sigurno ce da prouzrukuje wobbling. Rentao sam Sym 125cc isti wobbling je imao cim se pusti korman. Osetilo se i kad se vozi jednom rukom, neprijatno... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2132 Napisano Maj 21 Drug član, 959 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ma ništa strašno,nije jedini skuter kome se to dešava. Rešava se tegićima na kormanu ili makar ublažava. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...